Slavni i bogati žele živjeti vječno

καιnos

SPIRIT JUNKIE
Poruke
1.014
Poena
63

Reputacija:

Čuveni Dj želi da zamrzne svoje telo, ponovo ga vrati u život, pa živi večno

steve-aoki.jpg

Jedan od najpopularnijih svetskih bacača torti, DJ i producent Steve Aoki želi da živi večno i misli da je pronašao način kako to da ostvari, prenosi Index.

– Postoji potencijal da, ako moj mozak dosegne određenu temperaturu, to bude tehnički slično tome kao da sam bio mrtav tri minute – otkrio je 43-godišnji DJ novinaru Grahamu Bensingeru u emisiji In Depth with Graham Bensinger.

Drugim rečima, ideja mu je da zamrzne telo, pa ga ponovo vrati u život.

Nakon smrti svog oca Rockyja Aokija, koji je 2008. umro od raka jetre, Steve se borio s teškim mislima.

– Moj um nije mogao da poveruje da će on zaista umreti – ispričao je.

Nakon toga se zainteresovao za učenje o raku i prevenciji te opake bolesti. Inspiracija mu je Elon Musk. Veruje da naučna fantastika postaje stvarna, uključujući krioprezervaciju tela i mozga.

– Krajnji cilj je pronaći način da živimo večno – dodao je Bensingeru.

Najviše ga brine da njegova porodica neće biti tu kad se vrati, pa ih stoga nastoji pridobiti da mu se pridruže u naumu.

– Ovo su sve koraci do onoga za šta verujem da će u budućnosti dovesti do večnog života – zaključio je Aoki.


Ovo nije prvi put da slavna osoba deli interes za krioniku. Osnivač PayPala Peter Thiel obećao je da će donirati milione dolara za istraživanja na tu temu, navodi Men’s Health.

Preuzeto sa https://luftika.rs/dj-steve-aoki-ve...UXFt6RM81Hgppfzjfdrrmmlreg#Echobox=1672851235
 
Nije li ovaj covjek cuo da tijelo umire ako se zamrzne. U suprotnom bi svi oni koji su umrli od smrzavanja ozivjeli nakon odmrzavanja. Badava para, kad si naivan.
 
Nije li ovaj covjek cuo da tijelo umire ako se zamrzne. U suprotnom bi svi oni koji su umrli od smrzavanja ozivjeli nakon odmrzavanja. Badava para, kad si naivan.
Treba razumjeti što su oni mislili pod riječju "krionika"

Krionika je praksa čuvanja tijela preminulih osoba na ekstremno niskim temperaturama (obično na temperaturi tekućeg dušika, -196 C) u nadi da će njihovo oživljavanje biti moguće u budućnosti, kada medicinska tehnologija bude dovoljno napredna da izliječi sve bolesti i popravi oštećenja koja su dovela do smrti, te zaustavi i obrne proces starenja.

Krioniku treba razlikovati od: kriobiologije (znanosti o utjecaju niskih temperatura na biološke sustave) i kriogenike (polja fizike koje se bavi niskim temperaturama).

Tri su osnovne pretpostavke na kojima počiva krionika:

  1. Stanična oštećenja nastala u trenutku i kratko nakon kliničke smrti, te dodatna oštećenja nanesena krioničkim postupkom (zamrzavanjem), obično ne rezultiraju gubitkom neuralnih struktura koje kodiraju osobnost i dugoročno pamćenje - presudne za očuvanje identiteta.
  2. Pri dovoljno niskim temperaturama (kriogeničkim temperaturama), svi kemijski procesi gotovo se u potpunosti zaustavljaju i biološke strukture mogu se očuvati nepromijenjene stotinama, čak tisućama godina.
  3. U budućnosti, postojat će tehnologije za molekularni popravak stanica. Nanotehnologija i regenerativna medicina u konačnosti će moći izliječiti svaku današnju bolest i popraviti svako oštećenje, zamijeniti svako tkivo ili organ, pa tako i zaustaviti starenje i pomladiti čovjeka.

Više pročitati ovdje http://www.krionika.pondi.hr/
 
U budućnosti, postojat će tehnologije za molekularni popravak stanica. Nanotehnologija i regenerativna medicina u konačnosti će moći izliječiti svaku današnju bolest i popraviti svako oštećenje, zamijeniti svako tkivo ili organ, pa tako i zaustaviti starenje i pomladiti čovjeka.

Mozda, ali za to treba biti prvo ziv. To ce se mozda moci primijeniti dok je covjek ziv.

Badava je ovima koji se smrzavaju, ako su prije smrzavanja vec umrli.
 
Oni vec rade na tome. Pokusavaju nekako da sacuvaju svoj um i da poslije smrti ga ubace u drugo tijelo. Neznam dokle mogu stici ali da zive vjecno to sigurno nece uspjeti. Mozda mogu napravit jedino da zive mnogo duze. Ionako vecina njih iz tv elite zive kao kornjace i sada jer imaju lijekove skoro za sve i to nije konspiracija. Evo nek neko danas nadje lijek za rak, ako im ne proda to odnosto prestane da lijeci biti ce zaustavljen.
 
Nazad
Vrh