Zmijac spavao sa Evom

καιnos

SPIRIT JUNKIE
Poruke
1.016
Poena
63

Reputacija:

Ovo je jedno od kontroverznijih učenja, koje propagiraju kršćani koji slijede Williama Branhama, da je Zmijac spavao sa Evom.

Prvi grijeh​


prvigrijeh2Jer ljubomoran sam na vas božanskom ljubomorom: jer sam vas zaručio s jednim mužem da vas kao čistu djevicu privedem Kristu. Ali bojim se da se nekako, kao što je zmijac* zaveo Evu svojim lukavstvom, tako ne pokvare vaše misli i ne odvrate do jednostavnosti koja je u Kristu.
2 Kor. 11, 2 – 3
*U grčkom i hebrejskom jeziku imenica zmija je muškog roda, stoga je ovdje prevedena kao zmijac.

Ovakav je put preljubnice: najede se, obriše usta i veli : “Nisam nikakvo zlo učinila.”
Izr. 30, 20

Ne kao Kajin, koji bijaše od onoga zloga i zakla brata svojega.
1 Iv. 3, 12

Tada Gospodin Bog reče zmijcu: “Zato što si to učinio, proklet da si nad svom stokom i nad svakom poljskom životinjom; po svome trbuhu ćeš puzati i prah ćeš jesti sve dane svoga života. I stavit ću neprijateljstvo između tebe i žene, i između sjemena tvoga i sjemena njezina: ono će glavu tvoju zgnječiti, a ti ćeš zgnječiti njegovu petu.
Post. 3, 14 – 15


Kažu mi da način na koji su Adam i Eva shvatili da su goli je zato što su jeli jabuke. Ako je jedenje jabuka navelo žene da spoznaju da su gole, vrijeme je da ponovno dijelimo jabuke. To je točno. To je potpuno istina. O, to je sramota. Oblače se ovdje vani negdje na plažama da potamne na suncu, neke udane žene s malim djetetom ili nešto tako ili ove mlade dame i nazivaju se punim Duha Svetoga?
William Branham – Vjeruješ li to (50-0115)

Pokušavaju reći da su Adam i Eva jeli neke jabuke. Brate, ako… Ne kažem ovo sada kao šalu, već to želim reći kao… Ako je jedenje jabuka navelo žene da shvate da su gole, bolje bi bilo da ponovno dijelimo jabuke. Vi znate da je to točno. Vi znate da jedenje jabuka nije bilo ono što su oni učinili, što ih je navelo da shvate da su goli. Zasigurno, nije bilo to. To je moralo doći kroz seksualnost. Moralo je jer su shvatili da su goli kad su uzeli ovaj zabranjeni plod. Nije li žena plodonosno stablo? Niste li vi plod svoje majke? To je bio plod koji je bio zabranjen da se uzme.
William Branham – Zmijčevo sjeme (58-0928E)

Ali što se dogodilo? Kad se Adam spremio da joj priđe, ona je već bila majka. Vidite li što mislim? Dakle, ista stvar se dogodila Kristovoj crkvi, Kristovoj nevjesti.
William Branham – Izgovorena Riječ je originalno sjeme (62-0318)

Njen prvi sin nije bio Adamov sin. Da jest, imao bi prava prvorodstva. Biblija, u Judi, kaže da je Adam, da je Henok bio sedmi od Adama. Je li to točno? I počinje: “Adamu se rodi sin Šet.” Što je s Kajinom koji je imao prvorodstvo? On nije bio Adamov sin.
William Branham – Vrijeme žetve (12/12/1964)

Dalje čitati ovdje http://www.biblijski-krscani.com/biblijske-istine/prvi-grijeh/
 
Poslednja izmena:
Pa nije to zabranjeno voće koje je danas popularno.
Sama činjenica da je Eva uradila nešto što je Bog zabranio je dovoljna. Ne radi se tu samo o tom veću koje je probala.
Problem je što se svojim duhom odvojila od Boga.
A ovo da je imala odnos sa zmijom je nebuloza.
 
Mozda je bolje da se kaze Zmijulan ili Zmaj... jer u slavenskoj mitologiji postoji bog Veles koji je predstavljen zmijom sa medvjedjom glavom kao bog bogatstva i obilja kojega ubija Perun Gromovnik.
 
O Gospode Bože šta ljudima pada na pamet.
 
Nazad
Vrh