• U prvim stihovima Biblije pise da je Bog posvetio sedmi dan u tjednu, a to je subota. Subotu su drzali Zidovi i prvi krscani. No, polako se prelazi na nedjlju tako da nedjelja postaje dan koji krscani trebaju obdrzavati. S druge strane evandjeoski krscani vele da nije vazno koji se dan drzi, to nije toliko vazno. Sto mislite vi dragi forumasi je vazan dan koji drzimo i kakve to veze ima sa spasenjem.

 • .

  4.BZ SUBOTA NIGDJE U BIBLIJI NIJE PONIŠTENA
  NITI JE DAN SLAVLJENA BOGA OCA YHVH
  I DAN ODMORA PREBAČEN NA NEKI DRUGI DAN

  Shabbat shalom
  Subotnji mir

  ========
  sedmi dan tjedna je Subota po Bibliji


  samo jedan dan u tjednu ima svoje IME

  samo jedan dan u tjednu je BLAGOSLOVLJEN

  samo jedan dan u tjednu je POSVEĆEN Bogu Jedinome YHVH
  samo jedan dan u tjednu SE NE RADI

  samo jedan dan u tjednu je u 10 BZ

  .................


  4. Božja Zapovjest - SUBOTA
  dal je poštuješ?

  =============

  IZLAZAK 20,8

  Sjeti se da svetkuješ dan SUBOTNI.

  IZLAZAK 20,9

  Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.

  IZLAZAK 20,10

  A SEDMOGA JE DANA SUBOTA,

  počinak posvećen JAHVI, BOGU tvojemu.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


  SUBOTA JE POSVEĆENA YHVH BOGU OCU -

  NE SINU Gospodinu Yehoshui
  ----------------------

  IZLAZAK 20,10

  Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj,

  ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.

  IZLAZAK 20,11

  Ta i JAHVE je šest dana STVARAO nebo, zemlju i more i sve što je u njima,

  a SEDMOGA JE DANA POČINUO.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


  BOG OTAC YHVH JE STVORITELJ -

  NE SIN Gospodin Yehoshua

  --------------------

  IZLAZAK 20,11

  Stoga je JAHVE BLAGOSLOVIO I POSVETIO DAN SUBOTNI.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


  BOG OTAC YHVH JE BLAGOSLOVIO I POSVETIO SUBOTU -

  NE SIN Gospodin Yehoshua

  ---------------------


 • Nego piramida4, je li ti držiš subotu ispravno, od petka navečer kad sunce zađe do subote navečer ili od ponoći do ponoći. Ili možda radiš subotom

  Ja sam nekako sam nadosao osluskujuci svoj vlastiti ritam da mi je subota prirodan dan za odmor od materijalnog i posvecenje du'ovnom. Taj se dan nastojim potpuno iskljuciti od svjetovnih obaveza i zanimanja te se posvetiti duhovnosti i sluzenju bliznjima. Naravno, to ne znaci da se time ne bavim i drugim danima, ali subotom imam potpuno iskljucenje mozga od posla i svjetovnih briga.

  Za mene dan pocinje zorom i traje do slijedece zore (kada je prirodan pocetak novog dana). Nikada nisam shvacao kako to subota moze pocinjati u petak navecer?! Mislim da su to budalastine i praznovjerja.

  Subota pocinje izlaskom Sunca u subotu ujutro i zavrsava s izlaskom Sunca u nedjelju. Barem ja to nekako tako gledam...

 • Po rimskom kalendaru je od ponoći do ponoći. Kod nekih kršćana od zalaska do zalaska, jer u prvoj knjizi Biblije piše kako je Bog stvarao. Vidiš i tebe je Bog osvjedočio da možeš razaznati pravi dan.

  Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

 • Pa pretpostavljam da svatko zna razaznavati kada je koji dan. I djeca znaju razaznavati kada je koji dan 😅

  Pitaj dijete u 20h koji je dan i ono ce ti odgovoriti - danas! Nece ti nikada reci da je sutra u 20h.

  Jer sutra je tek kada svane novi dan. U narodu se tako i kaze, svanuo je novi dan. Zar ne? Ne treba za to nikakav poseban Bozji blagoslov :giggle:


 • [size=24]ispravno[/SIZE] - od petka navečer kad sunce zađe do subote navečer
  6 mj ispravno 100 %
  6 mj ponekad radim subotom - ali
  samo 1/3 dana - a ostale 2/3 - ne radim

  a ti?


  Hmmm,kako to mislis ispravno - drzis subotu ili ne drzis ? Nadam se da ne smatras da je legitimno 6 meseci drzati subotu a sest je meseci krsiti ?
  To mu dodje nesto kao da si sest meseci veran supruzi a sest meseci si veran lepoj komsinici...ili mozda nesto u stilu da si 6 meseci postenjacina dok u ostalih 6 meseci pljackas banke, ili uopsteno - svake pravne i fizicke subjekte za koje ti se ukazu povoljne prilike...:)

 • Ako je priroda djelo Bozje, onda se u njoj moze prepoznati Bozja volja. A ako je to tocno, onda treba samo osluskivati svoje tijelo i vidjeti koji ti dan u tjednu najbolje odgovara za odmor od svjetovnog i posvecenje du'ovnom.


  Hmmm,kako to mislis ispravno - drzis subotu ili ne drzis ? Nadam se da ne smatras da je legitimno 6 meseci drzati subotu a sest je meseci krsiti ?

  Mislim da je htio reci da je pola godine prisiljen raditi subotama pa da u tom razdoblju ne moze postovati subotu. Meni se cini da je to sasvim u redu, ako covjek zbog vise sile ne moze uzivati u odmoru subotom, nego je prisiljen odmoriti se bilo koji drugi dan. Jer konacno, nije covjek zbog subote, nego je subota zbog covjeka.


 • Subota pocinje izlaskom Sunca u subotu ujutro i zavrsava s izlaskom Sunca u nedjelju


  VEČER, PA JUTRO
  =====

  Biblijski – dan počinje NA VEČER,
  i završava početkom sljedeće VEČERI.

  POSTANAK 1,5

  Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć.

  Tako bude VEČER, PA JUTRO - DAN PRVI.

  POSTANAK 1,8

  A svod prozva Bog nebo.

  Tako BUDE VEČER, PA JUTRO - DAN DRUGI.

  POSTANAK 1,13

  Tako bude VEČER, PA JUTRO - DAN TREĆI.

  POSTANAK 1,19

  Tako bude VEČER, PA JUTRO - DAN ČETVRTI.

  POSTANAK 1,23

  Tako bude VEČER, PA JUTRO - DAN PETI.

  POSTANAK 1,31

  I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro.

  Tako bude VEČER, PA JUTRO - DAN ŠESTI.


 • Hmmm,kako to mislis ispravno - drzis subotu ili ne drzis ? Nadam se da ne smatras da je legitimno 6 meseci drzati subotu a sest je meseci krsiti ?
  To mu dodje nesto kao da si sest meseci veran supruzi a sest meseci si veran lepoj komsinici...ili mozda nesto u stilu da si 6 meseci postenjacina dok u ostalih 6 meseci pljackas banke, ili uopsteno - svake pravne i fizicke subjekte za koje ti se ukazu povoljne prilike...:)


  šabat šalom stari druže
  subota je!!!
  -------
  ja sam GRIJEŠAN čovjek - pa - griješim!
  a ti si BEZ grešan?
  nisi li nikad baš u ničemu pogriješio (samo) u SUBOTU?
  -------
  postoji grijeh koji je NA smrt,
  i onaj koji ti se prašta!


 • Ako je priroda djelo Bozje, onda se u njoj moze prepoznati Bozja volja.


  Tako je,slazem se.

  Quote


  A ako je to tocno, onda treba samo osluskivati svoje tijelo[size=18] i vidjeti koji ti dan u tjednu najbolje odgovara za odmor [/SIZE]od svjetovnog i posvecenje du'ovnom.


  Bozje zapovesti nisu uslovljene ljudskim procenama u smislu da covek sam odluci sta bi mu najbolje odgovaralo pa da tako drzi.
  Zapovesti su bezuslovne,jasno i precizno definisane i trebaju se drzati upravo tako kako nalazu !!!
  Primera radi,neko ce reci "znas sta,dobra je moja supruga za obavljanje domacih poslova,dobra je mater mojoj deci ali sto se seksa tice - ona mala prva komsinica je avion...ja jedino s njom se mogu ispuniti na tom planu,, sa ovom mojom to ne ide i ne ide...".
  Drugi bi reko " meni najvise odgovara da kradem jer nisam zavrsio skolu i tesko mi je naci posao kojeg volim i to me frustrira pa se nekako relaksiram kad stavljam u akciju moje "ljepljive prsti"... neki ce radikalac mozda reci " meni je takodje bilo teski naci pravi posao pa sam toga radi postao hitmen - lepo je placeno,nemam ogranicenog radnog vremena i to mi iskreno najvise prija".

  Quote


  Mislim da je htio reci [size=18]da je pola godine prisiljen raditi subotama [/SIZE]pa da u tom razdoblju ne moze postovati subotu. Meni se cini da je to sasvim u redu, ako covjek zbog vise sile ne moze uzivati u odmoru subotom, nego je prisiljen odmoriti se bilo koji drugi dan. Jer konacno, nije covjek zbog subote, nego je subota zbog covjeka.


  Kako to mislis prisiljen,pod smrtnjom pretnjom ili nekako drugacije ?
  Koliko je meni poznato,danas u demokratskim drustvime ne postoji PRISILAN RAD - ili prihvacas ponudjeni posao ili ga odbacujes i ides dalje !!!
  Takodje te NIKO NE PRISILJAVA da budes hriscsnin i da drxis Bozje zapovesti - ili to postajes ili sve to odbacujes i takodje ides dalje.
  E sad ukoliko se odlucis postati hriscanin,onda trebas krenuti sa prvom duhovnom lekcijom a to je da steknes MAKSIMALNO POVERENJE U BOGA !!! Nime,Bog je Taj koji je zapovedio svetkovanje subote ali On ujedno zna da svi mi imamo egzistencionalne potrebe koje trebamo zadovoljiti stoga je na Njemu da nam sve to omoguci a nase je da budemo verni.
  Dakle ja kao hriscanin koji sam u braku kazem - Gospode,zelim ti biti veran i drzati subotu ali ja imam decu koju trebam nahraniti a to isto treba i meni i supruzi ( naravno,to isto vazi i za svakog coveka,bez razlike dali je ozenjen ili ne) a takodje su nam racuni obaveza koju trebamo podmirivati stoga sta da radim ? Trenutno imam posao koji mi nalaze da radim u toku subote a tesko mi je naci istog a da budem slobodan u toku subote..."
  Ovo su dakle realne i racionalne primedbe koji svaki vernik moze izneti pred Bogom ali upravo tada, trebamo se osloniti na nasu veru u Boga i potrazitu Mu da nam On obezbedi posao koji ce nam omoguciti svetkovanje subote. Nase je da to trazimo OTVORENIH OCIJU i intenzivno se moliti da nam se otvori priliku da "zakucamo na prava vrata".
  Iskustvo mnogih hrtiscana u 21 veku ukljucujuci i moje licno iskustvo, pokazalo je da imamo Boga Nebeskoga koji slusa nase molitve i angazuje se u vecini slucajeva na natprirodan nacin kako bi se omogucili uslovi da takvog posla dobijemo...mozda to nece biti posao iz nasih snova ali ce definitivno omoguciti priliku da mozemo slobodno svetkovati subotu u skladu sa 4-om Bozjom zapovescu a i da zadovoljimo nase potrebe...a nekad cak i mnogo vise od toga !!!

  Edited 6 times, last by robivek5 (November 26, 2022 at 7:37 PM).


 • Zdravo piramida,shalom i tebi.
  Da,svi smo mi gresni i ponekad ( citaj - mozda i cesce) padamo ali Bozjom pomocu ustajemo i idemo dalje...molimo se Bogu da nam da snagu da pobedimo svoje greshke i da koracamo na nasem hriscanskom putu.
  Medjutim,ono sto je po meni sporno je to da se mi onako relaksiramo i opusteno izjasnjavamo da smo svi gresni pa stoga je normalno i prihvatljivo da i ja radim nekim greh u kontinuitetu bez ikakvih pokusaja da taj greh nekako pobedim I OSTAVIM !!!
  Bog zna da smo mi gresni ali od nas trazi da ostavimo nase grehe - to nam mozda nece uspeti iz prve ruke ali ce Bog definitivno primetiti naseg napora da ustenemo iz grehovnog blata i da zakoracamo na pravi put. U takvim slucajevima sam uveren da ce nam On prihvatiti nase slabe ruke i povuci ce nas iz blata da bi zakoracali na pravi put. Ali ako odlucimo ostati u blatu samo zato sto tamo ima izuzetno velikog drustva gresnika onda nas Bog nece silom izvuci iz tog drustva - ostacemo tamo gde smo smatrali da je "normalno"biti !!!


 • Nije mi namera bila da ti sudim i da analiziram iskljucivo tvoj konkretni slucaj,to je ipak izmedju tebe i Boga...moje je samo da ti ukazem na kljucne poente za koje sam gotovo ubedjen da si i sam svesan sto se da videti iz tvog iskrenog priznanja...samo bih te savetovao da se molis Bogu da konacno krenes iz te tacke ( od priznanja) i da ides dalje ka sledecoj fazi a to je "ostavljanje konkretnog greha.

  Quote


  postoji grijeh koji je NA smrt,
  i onaj koji ti se prašta!


  Prastaju se oni gresi koji su priznati pred Bogom,za koje su se gresnici ponizili ii koji su ostavljeni ili jos preciznije - kada ce se gresnici povratiti od svojih zlih puteva.
  Evo ti Bibliskog dokaza:

  2 Dn.7,13.14:
  "...Ako zatvorim nebo da ne bude dažda, ili ako zapovjedim skakavcima da popasu zemlju, ili ako pustim pomor na narod svoj,
  I ponizi se narod moj, na koji je prizvano ime moje, i pomole se, i potraže lice moje,[size=18] i povrate se od zlijeh putova svojih, i ja ću tada uslišiti s neba i oprostiću im grijeh njihov,[/SIZE] i iscijeliću zemlju njihovu..."

  Edited 3 times, last by robivek5 (November 26, 2022 at 12:41 PM).


 • Nije mi namera bila da ti sudim i da analiziram iskljucivo tvoj konkretni slucaj,to je ipak izmedju tebe i Boga...moje je samo da ti ukazem na kljucne poente za koje sam gotovo ubedjen da si i sam svesan sto se da videti iz tvog iskrenog priznanja...samo bih te savetovao da se molis Bogu da konacno krenes iz te tacke ( od priznanja) i da ides dalje ka sledecoj fazi a to je "ostavljanje konkretnog greha.


  Prastaju se oni gresi koji su priznati pred Bogom,za koje su se gresnici ponizili ii koji su ostavljeni ili jos preciznije - kada ce se gresnici povratiti od svojih zlih puteva.
  Evo ti Bibliskog dokaza:

  2 Dn.7,13.14:
  "...Ako zatvorim nebo da ne bude dažda, ili ako zapovjedim skakavcima da popasu zemlju, ili ako pustim pomor na narod svoj,
  I ponizi se narod moj, na koji je prizvano ime moje, i pomole se, i potraže lice moje,[size=18] i povrate se od zlijeh putova svojih, i ja ću tada uslišiti s neba i oprostiću im grijeh njihov,[/SIZE] i iscijeliću zemlju njihovu..."


  G Yehoshua -
  SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH
  je UBLAŽIO grijeh prema 4.BZ - Suboti

  do tada je bila SMRTNA KAZNA

  ali – UBLAŽENJEM kazne – 4.BZ subota - NIJE UKINUTA
  --------------
  ali - ajmo malo prenjet borbu na tvoj teren

  .
  ZAŠTO NE POŠTUJEŠ SUBOTU – 4.BZ?
  ----------------------
  Zašto Subotu posvećuješ Božjem Sinu G Yehoshui, ?

  a NE kako kaže ZAKON:

  IZLAZAK 20,10

  A sedmoga je dana subota, počinak

  POSVEĆEN JAHVI, BOGU tvojemu.

  POSVEĆENA BOGU OCU YHVH !

  ?????????
  =========

  Zašto naučavaš da je Božji Sin G Yehoshua = Stvoritelj, ?


  a NE kako kaže ZAKON:

  IZLAZAK 20,11

  Ta i JAHVE je šest dana STVARAO

  nebo, zemlju i more i sve što je u njima,

  YHVH BOG OTAC JE STVORITELJ !

  ?????????
  =========


 • .
  ZAŠTO NE POŠTUJEŠ SUBOTU – 4.BZ?


  A da prilozis nekog dokaza u prilog ove tvrdnje ???
  ----------------------

  Quote


  Zašto Subotu posvećuješ Božjem Sinu G Yehoshui, ?

  a NE kako kaže ZAKON:


  A jel me mozes citirati da sam ikada tvrdio upravo to sto si naveo ?


  Quote


  A sedmoga je dana subota, počinak

  POSVEĆEN JAHVI, BOGU tvojemu.

  POSVEĆENA [size=24]BOGU OCU YHVH[/SIZE] !

  ?????????
  =========


  A zasto sad izmisljas,gde si to procitao da u Bibliji postoji upravo takva formulacija BOG OTAC YHVH ???
  Dakle ili navedi konkretnog teksta koji sadrzi upravo TAKVU formulaciju kao sto si naveo ili priznaj da si slagao ili mozda pogresio i verujem da ce ti forumasi oprostiti tendencioznu manipulaciju...Molim te obrati paznju da ti ne trazim tumacenje pa da mi sad iznosis razne tekstove s kojim ces parcijalno dokaziati da je Bog Otac,da mu je ime YHVH i t.d nego trazim KONKRETAN DOKAZ SA KONKRETNOM FORMUILACIJOM koju si naveo !!!

  Quote


  Zašto naučavaš da je Božji Sin G Yehoshua = Stvoritelj, ?
  a NE kako kaže ZAKON:


  Navedi moj komentar gde sam,po tebi,dao neke takve tvrdnje pa da vidimo o cemu je rec.

  Edited once, last by robivek5 (November 26, 2022 at 7:32 PM).


 • da covek sam odluci sta bi mu najbolje odgovaralo pa da tako drzi.

  U krajnjem slucaju, svaki covjek sam za sebe odluci.

  U nekom trenutku covjeka ili drugi poduce pa to prihvati kao vrijednost ili sam postane svjestan (pa makar imao i samo 13 godina) da ako nekome nesto ukrade (pa makar i cokladice u trgovini), da ce izazvati stetu i dusevnu bol drugim osobama. U tom trenutku sam odluci da vise ne krade. Neki nikada to ne odluce (usprkos poduci i vlastitom promisljanju) i nastavljaju krasti.

  Nikakva Bozja zabrana ih ne moze na to natjerati, ako sami ne osvijeste u sebi da je to stetno.

  Odmaranje subotom je najpovoljnije, ali ako se ne mozemo odmoriti subotom, odmaranjem utorkom mi ne nanosimo nikakvu stetu bilo kome drugome. Zato se to ne moze usporediti s kradjom ili preljubom.


  Iskustvo mnogih hrtiscana u 21 veku ukljucujuci i moje licno iskustvo, pokazalo je da imamo Boga Nebeskoga koji slusa nase molitve i angazuje se u vecini slucajeva na natprirodan nacin kako bi se omogucili uslovi da takvog posla dobijemo...mozda to nece biti posao iz nasih snova ali ce definitivno omoguciti priliku da mozemo slobodno svetkovati subotu u skladu sa 4-om Bozjom zapovescu a i da zadovoljimo nase potrebe...a nekad cak i mnogo vise od toga !!!

  E ovdje se potpuno slazem s tobom. Piramidi bi bilo mnogo bolje da nastavi raditi subotom i moli Boga za neki bolji posao, nego da se zamajava tamo brslanjem nekih nerazumljivih rijeci, za koje vjeruje da su strani jezici... koje ni on, ni itko drugi ne razumije.


 • U krajnjem slucaju, svaki covjek sam za sebe odluci.

  U nekom trenutku covjeka ili drugi poduce pa to prihvati kao vrijednost ili sam postane svjestan (pa makar imao i samo 13 godina) da ako nekome nesto ukrade (pa makar i cokladice u trgovini), da ce izazvati stetu i dusevnu bol drugim osobama. U tom trenutku sam odluci da vise ne krade. Neki nikada to ne odluce (usprkos poduci i vlastitom promisljanju) i nastavljaju krasti.

  Nikakva Bozja zabrana ih ne moze na to natjerati, ako sami ne osvijeste u sebi da je to stetno.

  Odmaranje subotom je najpovoljnije,[size=18] ali ako se ne mozemo odmoriti subotom, odmaranjem utorkom mi ne nanosimo nikakvu stetu bilo kome drugome. Zato se to ne moze usporediti s kradjom ili preljubom.[/SIZE]

  Naravno da se ne moze uporediti jer je krsenje subote MNOGO GORE !!!
  A zasto ?
  Pa zato sto je 4-ta Bozja zapovest svojevidni spomenik stvaranja. Naime,ova zapovest sadrzi nekoliko kategorija verskih praksi koje SVI ZAJEDNO ,dakle samo ako idu u paketu - pretstavljaju svetkovanje subote.
  Evo tih kategoria:

  [size=18]1. [/SIZE]secanje da se uopste svetkuje dan od odmora, sto ce reci ne bilo koji dan nego upravo taj dan koji je nazvan DAN OD ODMORA

  [size=18]2.[/SIZE] poziv na aktivni rad u toku sest radnih dana i taj rad ne sme biti bilo kog formata u smislu "eto cisto da se radi nesto" nego to bi trebao biti format u kojem bi smo trebali svrsavati SVE POSLOVE koje smo planirali sto ce reci da bi to trebao biti obeman rad sa dobrim rezultatima

  [size=18]3.[/SIZE] poziv za potpunu obustavu svih uobicajenih poslova i praktikovanje odmora u toku sedmog dana s tim sto je naveden i format tog odmaranja u okvirima porodice a narocito onih koji su pod direktnim autoritetom onog koji praktikuje ovu versku praksu - dakle navode se deca,zaposleni radnici ukoliko ih ima kao i sva stoka koja je u vlasnistvu doticnog

  [size=18]4. [/SIZE]objasnjenje ZASTO SE UOPSTE treba svetkovati sedmi dan - da je to zapravo po primeru Stvoritelja koji je takodje stvarao sav ovaj svet u toku sest dana dok je u sedmi dan obustavio stvaralacki proces s tim sto je u finisu BLAGOSLOVIO i POSVETIO sedmi dan i prvi put na ovu planetu je praktikovan subotnji pocinak upravo od Njega, Boga Nebeskoga

  ____________________________________________________________________________________________________

  ZAKLJUCAK: Svako ko drzi i 4-tu Bozju zapovest taj Ga priznaje za Stvoritelja koji je stvorio sve sto se vidi i ne vidi na ovu planetu u toku realnih 6 dana dok je u sedmi dan obustavio stvaralacki proces i praktikovao subotnji odmor.
  Upravo iz ovih razloga, APSOLUTNO NIKO nema prava u bilo kom smislu menjati ovu zapovest jer se na taj nacin direktno degradira Bozje stvaranje i samog Boga kao Stvoritelja...naravno,ljudi imaju mogucnost prihvatiti Ga kao Stvotitelja i drzati sve zapovesti ukljucujuci i 4-tu ili sve to odbaciti sto je pravo svakog pojedinca !!!

  Edited 5 times, last by robivek5 (November 27, 2022 at 12:06 AM).


 • u Subotu kad dojdeš u svoju COZ
  koliko puta spomenete Sveto Ime Boga Jedinoga Oca - YHVH?
  koliko puta se pomolite i svetite Sveto Ime Boga Jedinoga Oca YHVH?
  dal je tebi BOG = SIN G Yehoshua?
  kome posvećuješ Subotu?
  kojem Bogu se moliš?
  ------------
  dal je BOG = OTAC = YHVH?
  JE!
  ako kažem BOG OTAC YHVH
  ŠTO SAM SLAGAO?

 • Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator.

  • :)
  • :(
  • ;)
  • :P
  • ^^
  • :D
  • ;(
  • X(
  • :*
  • :|
  • 8o
  • =O
  • <X
  • ||
  • :/
  • :S
  • X/
  • 8)
  • ?(
  • :huh:
  • :rolleyes:
  • :love:
  • 8|
  • :cursing:
  • :thumbdown:
  • :thumbup:
  • :sleeping:
  • :whistling:
  • :evil:
  • :saint:
  • <3
  • :!:
  • :?:
  The maximum number of attachments: 10
  Maximum file size: 2 MB
  Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
   You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
   The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

  Participate now!

  Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.