Dali je dozvoljeno podvrgnuti se transplantaciji s obzirom da neki ljudi koji su primili srce kao transplantat svjedoče da su se promijenili i poprimili osobine onog čije su srce dobili kao i da posjeduju njegovu memoriju. Ispadaju kao podvojene ličnosti. Što mislite o tome? Medicina danas dokazuje da sve naše stanice memoriziraju određene stvari a najviše srce. Uvijek sam se čudila zašto piše ....obrezite srce svoje.... kad bi trebalo pisati ....obrežite um svoj.
Transplantacija
-
-
Bio je jedan kojemu su uspješno presadili svinjsko srce. Ali poslije nekoliko mjeseci se stanje pogoršalo te je umro. Ima nešto u tome, oni koji su dobili srce od neke druge osobe, počeli su da se bave hobijem kojeg nisu nikad prije upražnjavali. I onda familija umrlog potvrdi da je se umrli bavio tim hobijem.
-
Dali je dozvoljeno podvrgnuti se transplantaciji s obzirom da neki ljudi koji su primili srce kao transplantat svjedoče da su se promijenili i poprimili osobine onog čije su srce dobili kao i da posjeduju njegovu memoriju. Ispadaju kao podvojene ličnosti. Što mislite o tome? Medicina danas dokazuje da sve naše stanice memoriziraju određene stvari a najviše srce. Uvijek sam se čudila zašto piše ....obrezite srce svoje.... kad bi trebalo pisati ....obrežite um svoj.
Biblija i kad govori o "srcu" često misli na naš um, jer u njemu se rađa blagoslov ili grijeh. Mislim da ne postoji znanstvena ljestvica koja pokazuje postotak kod pojedinih organa u smislu te memorije koju spominjete. Bilo je slučajeva i kod transplantacije bubrega.
A što se tiče primarnog pitanja, dozvoljeno je spašavati ljudske živote i na taj način. Jer nitko našu savjest (naš duhovni organ) ne može kirurškim putem odstraniti ili zamijeniti. Samim time, naš odnos s Bogom bez obzira na operativni zahvat ne ugrožavamo. -
Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator. The last reply was more than 365 days ago, this thread is most likely obsolete. It is recommended to create a new thread instead.
Participate now!
Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.