Početak osmine i molitva za jedinstvo svih kršćana da budemo Jedno

• Isuse Kriste,

Gospodine i Spasitelju naš,

Ti si obećao

ostati s nama zauvijek.

Ti pozivaš sve kršćane k sebi

da budu dionici Tvoga Tijela i Krvi.

Ali naš grijeh nas je podijelio

te više ne možemo sudjelovati

u Tvojoj Svetoj Euharistiji zajedno.

Priznajemo ovaj svoj grijeh

i molimo Te,

oprosti nam i pomozi nam

da služimo putevima pomirenja,

u skladu s Tvojom voljom.

Zapali naša srca ognjem Duha Svetoga.

Daj nam Duha mudrosti i vjere,

odvažnosti i strpljivosti,

poniznosti i čvrstoće,

ljubavi i kajanja,

po zagovoru

Presvete Bogorodice

i svih svetih.

Amen.

• ...kao što je Isus rekao da želi da svi budemo jedno..kao što je On jedno s Ocem ...tako i mi kršćani moramo preći preko nebitnih trivijalnosti i ujediniti se u fokusu na Krista koji je glava Crkvi...jer dolaze vremena kad ce Crkva postati samo 'stado moje malo' dakle skupina vjernika koja ustraje do kraja....a progoni i poruge ce biti sve snaznije....vec danas vidimo na progresivnom zapadu kako zele zabraniti cak i samu rijec Božić ili Krist ...crkve se pretvaraju u turisticke urede...samo u austriji je 90 tisuca ljudi napustilo maticnu crkvu prosle godine...ateizam i znanost polako bacaju ljude u depresiju...zato je vazno moliti i postiti ..da se sto vise ljudi okrene Bogu...biti svjetlo svijetu..sol zemlji...jer mi mozemo djelovati na 10 svojih poznanika...i kao lancana reakcija dalje...mreza se siri

• Šta su "nebitne trivijalnosti"?
    Inače se za ostalo slažem.

rasprave tipa 'besposlen pop i jariće krsti' u teologiji kao npr kad su jedno vrijeme učeni teolozi raspravljali koliko anđela stane na vrh igle.. koje vode u dodatne podjele...a nebitne za spasenje...jesti ili ne jesti meso, slaviti subotu ili nedjelju, biti u celibatu ili se ženiti, kako izgleda pakao kako raj kako cistiliste, da li je papa ovakav ili onakav, da li kip u crkvenoj zgradi predstavlja samo ukras ili nesto vise, da li svecenik smije ili ne smije imati bradu i takve sitnice koje zamagljuju vid prosječnom vjerniku...

• Ja smatram da se svakako zalagati za jedinstvo Crkve ali ne po cijenu istine. Naravno postoje nebitne stvari koje izazivaju sablazan kod mnogih a tome je pisao i sv. ap. Pavle da se ne pravi razdor oko takvih stvari (oko jela, oko dana itd) ali postoje i značajne stvari koje nas dijele i oko kojih se ne može praviti kompromis.

Ljudi su Boga osudili na smrt; vaskrsenjem svojim On ih osuđuje na besmrtnost.
    - sv. Justin Ćelijski

• ..tako je...dakle nadjemo ono što je krucijalno..bitno i važno...kao što je - Isus je Bog i čovjek, rođen a ne stvoren istobitan s Ocem, Trojstvo, Marija, Spasenje svakog dana iznova vjerom i djelima i milošću, rast u vjeri, poniznost, skromnost, fokus na Boga i bližnje, širiti darove Duha Svetoga ..mir..radost..dobro..

• ..tako je...dakle nadjemo ono što je krucijalno..bitno i važno...kao što je - Isus je Bog i čovjek, rođen a ne stvoren istobitan s Ocem, Trojstvo, Marija, Spasenje svakog dana iznova vjerom i djelima i milošću, rast u vjeri, poniznost, skromnost, fokus na Boga i bližnje, širiti darove Duha Svetoga ..mir..radost..dobro..

Kako mi je poznato u Hrvatskoj, neki adventistički pastori su sudjelovali u ovim molitvenim osminama. Liberalnima adventistima je takav pristup ok, dok drugi vele da adventisti nemaju što tražiti u ekumenskim savezima. Mislim da su isto sudjelovali baptiti, pentekostalci i još neki protestanti.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Kako mi je poznato u Hrvatskoj, neki adventistički pastori su sudjelovali u ovim molitvenim osminama. Liberalnima adventistima je takav pristup ok, dok drugi vele da adventisti nemaju što tražiti u ekumenskim savezima. Mislim da su isto sudjelovali baptiti, pentekostalci i još neki protestanti.

Šta je tvoje mišljenje?

Ljudi su Boga osudili na smrt; vaskrsenjem svojim On ih osuđuje na besmrtnost.
    - sv. Justin Ćelijski

• Šta je tvoje mišljenje?

Ja ne bih sudjelovao na takvim sastancima, znam da će neki reći, da ali tako se zbližuješ sa drugim kršćanima i slično. To odlučuju pastori da li će u tom gradu sudjelovati u molitvenoj osmini ili ne. Pojma nemam, ali znam da su neki bili.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Kako mi je poznato u Hrvatskoj, neki adventistički pastori su sudjelovali u ovim molitvenim osminama. Liberalnima adventistima je takav pristup ok, dok drugi vele da adventisti nemaju što tražiti u ekumenskim savezima. Mislim da su isto sudjelovali baptiti, pentekostalci i još neki protestanti.

1000 godina smo bili jedna apostolska crkva...i na kraju cemo opet svi biti jedna crkva...zaručnica Krista...jer Biblija pocinje s vjenčanjem adama i eve i završava s vjenčanjem Krista i crkve...

• Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator. The last reply was more than 365 days ago, this thread is most likely obsolete. It is recommended to create a new thread instead.
    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

Participate now!

Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.