- Official Post
a ne zanima te kako je crkva lagala narod,a laze ga i dan danji kao i tebe tvoji budisti?pocev od oblika zemlje sto su tek kasnije naucnici razotkrili kao laz,al i dan danji ima idiota koji zagovaraju ideju da je zemlja ravna ploca.
Nesto si pun ljutnje. Ako je to svjedocenje Jahve, onda nesto nije u redu ili s Jahvom ili s njegovim svjedokom.
I sta bi ? jesmo li nastali evolucijom od majmuna ili od Bude?sta si razumeo?ili si dobijao 5 na lepe oci?
Ne, ne, bas sam dobro znao sve one clankonosce, kraljeznjake, beskraljeznjake, ptice, gmazove... sve sam ja to volio svim srcem, kao da sam vrtlar bozjeg vrta.
Hajde da vidimo sta je to Biblija omasila?ali ako te zaista zanima,da ne gubim vreme objasnjavajuci i dajuci ti dokaze.
Nemoj da trosis vrijeme na gluposti i budalastine.
Hoces reci o moralnim vrednostima iz Biblije ili iz Rima i od Kaligule?
Moralne vrijednosti nisu samo iz Biblije, Veda ili Kurana. One su univerzalne, kao sto bi to i Kant rekao.
Vidis recimo, ako je razgovor koji vodimo ispunjen bijesom, ljutnjom, gordoscu... da li vodi mirnom razgovoru ispunjenom postovanjem i dobronamjernosti ili uvecavanju srdzbe i bijesa. Pa potom, ako se razgovor vodi ispunjen dobronamjernuscu, kakve j posljedica tog razgovora? Da li stisavanje patnje ili njezino povecavanje? A ako se opet vodi razgovor ispunjen bijesom, sa zeljom da se protivnik uvrijedi, da li takav razgovor vodi iskustvu povecanja ili smanjenja patnje? O tome valja mudri ljudi da razgovaraju uz soljicu caja.