• Hrišćanstvo je pro-life tj. protivi se abortusu. Ne sjećam se da li ima baš neki konkretan stih u Bibliji o abortusu ali nam se pokazuje da su bebe živa bića još u majčinim utrobama, recimo sv. Jovan Krstitelj je skočio u utrobi majke kad je njegovoj majci došla Bogorodica. Ali treba biti iskren i reći da nisu svi slučajevi toliko laki za reći šta je najbolji izbor.

Ljudi su Boga osudili na smrt; vaskrsenjem svojim On ih osuđuje na besmrtnost.
    - sv. Justin Ćelijski

• Koji je stav Hriscanstva o pobacaju? Spominje li Biblija sta o tome?

Biblijski stav o ubojstvu je krajnje negativan.
    Jedna od zapovijedi glasi: ne ubi! To se također odnosi i na nerođene bebe. Evo kako Bog gleda na bebe u utrobi majke:

[color=#2969B0]Jer 1:5 - "Prije nego te stvorih u krilu materinu, izabrao sam te. Prije nego ti izađe iz krila materina, posvetio sam te, postavio sam te za proroka narodima." [/COLOR]
    [color=#2969B0]Iz 49:1 "...Gospod me je pozvao od krila materina, imenovao me je od krila materina."[/COLOR]
    [color=#2969B0]Ps 113:13-16 - "Jer si ti stvorio bubrege moje, satkao me u krilu matere moje. Zahvaljujem ti divno i čudesno ja sam stvoren; veoma su čudesna djela tvoja; duša moja to zna dobro. Postanje moje nije bilo skriveno od tebe; kad postadoh u tajnosti, otkan u dubinama zemaljskim, [/COLOR]

• Biblijski stav o ubojstvu je krajnje negativan.
    Jedna od zapovijedi glasi: ne ubi! To se također odnosi i na nerođene bebe. Evo kako Bog gleda na bebe u utrobi majke:

[color=#2969B0]Jer 1:5 - "Prije nego te stvorih u krilu materinu, izabrao sam te. Prije nego ti izađe iz krila materina, posvetio sam te, postavio sam te za proroka narodima." [/COLOR]
    [color=#2969B0]Iz 49:1 "...Gospod me je pozvao od krila materina, imenovao me je od krila materina."[/COLOR]
    [color=#2969B0]Ps 113:13-16 - "Jer si ti stvorio bubrege moje, satkao me u krilu matere moje. Zahvaljujem ti divno i čudesno ja sam stvoren; veoma su čudesna djela tvoja; duša moja to zna dobro. Postanje moje nije bilo skriveno od tebe; kad postadoh u tajnosti, otkan u dubinama zemaljskim, [/COLOR]

Da...ovo je jasno da je Bog taj koji STVARA život i SAMO ON ga možde i uzeti!

Početak je mudrosti ,STRAH Gospodnji

• External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

• Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator.
    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

Participate now!

Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.