• Piramida, mene bas zanima sto ti mislis o krscanskim svecima iz proslosti, npr. iz Srednjeg vijeka i sl. kao sto je bio sv. Franjo i sl. Da li su oni zadobili bozju milost i zasluzili raj, a priznavali su Isusa za svojeg Boga.

vrlo jednostavno
    NJIMA Bog nije bija Biblijski Bog
    dal ti misliš da su oni koji NE poštuju niti 1.BZ = sveci?
    ja NE mislim - nego mislim da su krivo vjernici - ne spašenici

• +!
    Gal 6,17
    Ubuduće neka mi nitko ne dodijava jer ja na svom tijelu nosim biljege Isusove!

Piramida, mene bas zanima sto ti mislis o krscanskim svecima iz proslosti, npr. iz Srednjeg vijeka i sl. kao sto je bio sv. Franjo i sl. Da li su oni zadobili bozju milost i zasluzili raj, a priznavali su Isusa za svojeg Boga.

Sv. Franjo je imao 'stigme', a dobro je, što Zoran nije 'sudac' na Sudu.

gdje su u bibliji opisane stigme - pa da budu istinite danas

- Zašto bi trebale biti opisane?
    - Zar su 'stigme' važne za sv. Vjeru?

kako sam ja to drugačije obilježen?
    čime? od koga?

To sam moraš otkriti, jer ti ja ne mislim pisati 'dijagnozu'.

• vrlo jednostavno
    NJIMA Bog nije bija Biblijski Bog
    dal ti misliš da su oni koji NE poštuju niti 1.BZ = sveci?
    ja NE mislim - nego mislim da su krivo vjernici - ne spašenici

Dobro, ja se ne razumijem bas puno u to, ali mislim da vecina krscana vjeruju da je Isus utjelovljenje Boga (inkarnacija). Pogotovo Ivanovo evadjelje, koliko ja znam, razvija tu kristologiju do potpunog jedinstva Oca i Sina. To su kao dva ispoljenja jedne te iste bozanske sustine.

Teoloski gledano, meni se cini da si ti u pravu i da niti sam Isus to nije naucavao, a niti su rani krscani vjerovali u to da je Isus jednak Bogu.

Pa ipak, i istocna i zapadna crkva su kroz stoljeca imale puno istinski produhovljenih ljudi, usprkos tome sto su vjerovali u jedinstvo Oca, Sina i Svetog duha. Jesi li citao zitja nekih od tih svetaca? Ja sam, recimo, pomalo proucavao Franju Asiskog, Ivana od Kriza i Terezu Avilsku te Meister Eckharta. Meni se cini da su ljudi poput njih bili vrlo duhovno napredni i da su zadobili potpunu milost Bozju

Nije moguce da si od pocetka krscanstva do danas smo ti ispravno razumio ucenje i zadobio potpunu duhovnu milost... bez obzira na tvoje vrlo dojmljivo obracenje.

• Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator. The last reply was more than 365 days ago, this thread is most likely obsolete. It is recommended to create a new thread instead.
    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

Participate now!

Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.