+!
@piramida4
Tema je o stigmama, a ti pišeš po svome.
Tebi ne trebaju stigme, jer ti si drugačije obilježen.
Što mislite o stigmama?
-
-
Najteže pitanje za 90% današnjih SAMOZVANIH Kršćana!Piramida, mene bas zanima sto ti mislis o krscanskim svecima iz proslosti, npr. iz Srednjeg vijeka i sl. kao sto je bio sv. Franjo i sl. Da li su oni zadobili bozju milost i zasluzili raj, a priznavali su Isusa za svojeg Boga.
-
Tema je o stigmama, a ti pišeš po svome.
Tebi ne trebaju stigme, jer ti si drugačije obilježen.
gdje su u bibliji opisane stigme - pa da budu istinite danaskako sam ja to drugačije obilježen?
čime? od koga? -
Piramida, mene bas zanima sto ti mislis o krscanskim svecima iz proslosti, npr. iz Srednjeg vijeka i sl. kao sto je bio sv. Franjo i sl. Da li su oni zadobili bozju milost i zasluzili raj, a priznavali su Isusa za svojeg Boga.
vrlo jednostavno
NJIMA Bog nije bija Biblijski Bog
dal ti misliš da su oni koji NE poštuju niti 1.BZ = sveci?
ja NE mislim - nego mislim da su krivo vjernici - ne spašenici -
+!
Gal 6,17
Ubuduće neka mi nitko ne dodijava jer ja na svom tijelu nosim biljege Isusove!
Piramida, mene bas zanima sto ti mislis o krscanskim svecima iz proslosti, npr. iz Srednjeg vijeka i sl. kao sto je bio sv. Franjo i sl. Da li su oni zadobili bozju milost i zasluzili raj, a priznavali su Isusa za svojeg Boga.Sv. Franjo je imao 'stigme', a dobro je, što Zoran nije 'sudac' na Sudu.
gdje su u bibliji opisane stigme - pa da budu istinite danas- Zašto bi trebale biti opisane?
- Zar su 'stigme' važne za sv. Vjeru?
kako sam ja to drugačije obilježen?
čime? od koga?To sam moraš otkriti, jer ti ja ne mislim pisati 'dijagnozu'.
-
vrlo jednostavno
NJIMA Bog nije bija Biblijski Bog
dal ti misliš da su oni koji NE poštuju niti 1.BZ = sveci?
ja NE mislim - nego mislim da su krivo vjernici - ne spašeniciDobro, ja se ne razumijem bas puno u to, ali mislim da vecina krscana vjeruju da je Isus utjelovljenje Boga (inkarnacija). Pogotovo Ivanovo evadjelje, koliko ja znam, razvija tu kristologiju do potpunog jedinstva Oca i Sina. To su kao dva ispoljenja jedne te iste bozanske sustine.
Teoloski gledano, meni se cini da si ti u pravu i da niti sam Isus to nije naucavao, a niti su rani krscani vjerovali u to da je Isus jednak Bogu.
Pa ipak, i istocna i zapadna crkva su kroz stoljeca imale puno istinski produhovljenih ljudi, usprkos tome sto su vjerovali u jedinstvo Oca, Sina i Svetog duha. Jesi li citao zitja nekih od tih svetaca? Ja sam, recimo, pomalo proucavao Franju Asiskog, Ivana od Kriza i Terezu Avilsku te Meister Eckharta. Meni se cini da su ljudi poput njih bili vrlo duhovno napredni i da su zadobili potpunu milost Bozju
Nije moguce da si od pocetka krscanstva do danas smo ti ispravno razumio ucenje i zadobio potpunu duhovnu milost... bez obzira na tvoje vrlo dojmljivo obracenje.
-
-
Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator. The last reply was more than 365 days ago, this thread is most likely obsolete. It is recommended to create a new thread instead.
Participate now!
Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.