Homeopatija podigla dozu 'iskrenosti': Voda otkriva da je zapravo obična voda

• Homeopatija je oblik alternativne medicine koji se temelji na načelu "slično se liječi sličnim". Prema homeopatiji, bolest se liječi vrlo razrijeđenim prirodnim tvarima koje bi u većim dozama izazvale simptome slične onima bolesti koju treba liječiti. Ovi razrijeđeni pripravci nazivaju se homeopatski lijekovi.

Homeopatija se promiče kao holistički pristup liječenju koji potiče tijelo na samoiscjeljenje. Vjeruje se da homeopatski lijekovi djeluju na energetskoj razini, potičući vitalnu silu tijela da se izliječi. Prema homeopatima, bolest je rezultat energetskih neravnoteža i liječenje treba ciljati na te neravnoteže.

Unatoč popularnosti homeopatije kod nekih ljudi, važno je napomenuti da nema znanstvenih dokaza koji podržavaju njezinu učinkovitost. Mnoga istraživanja pokazuju da homeopatski lijekovi djeluju samo kao placebo i da nisu učinkoviti u liječenju bolesti. Neki kritičari homeopatije tvrde da su njezina "sustavna razrjeđivanja" do te mjere da nema molekula aktivne tvari u pripravcima, što dodatno osporava njezinu učinkovitost.

Dakle, pitanje koje se postavlja je: Je li homeopatija pouzdana? Na temelju trenutnih znanstvenih saznanja i nedostatka dokaza koji podržavaju njenu učinkovitost, homeopatija nije prepoznata kao pouzdana metoda liječenja.

Budite slobodni i navedite svoja razmišljanja.

• Nisam ljubitelj alternativne medicine. Homeopatija, kristali, kiropraktika. To su mahom šarlatani.

Ljudi su Boga osudili na smrt; vaskrsenjem svojim On ih osuđuje na besmrtnost.
    - sv. Justin Ćelijski

• Nisam ljubitelj alternativne medicine. Homeopatija, kristali, kiropraktika. To su mahom šarlatani.

Svašta ima u svijetu alternativne medicine. Kiropraktičar ako je stručan onda je to dobra stvar, ali nažalost, kod nas ima dosta njih koji su završili neke ubrzane kursove, što nije dovoljno ni da se savlada osnovna anatomija, a kamoli da se izvode određene radnje... u Americi je to sasvim nešto drugo.

• Homeopatija je izuzetno zanimljiva stvar i licno sam se uvjerio da djeluje. Malo duze traje jer nemaju dobru dijagnosticku metodu. Dosta ovisi o terapeutu, terapija moze biti dugacka dok ne pogode lijek, ali jednom kada pogode pravi lijek, cuda se dogadjaju.

• Svašta ima u svijetu alternativne medicine. Kiropraktičar ako je stručan onda je to dobra stvar, ali nažalost, kod nas ima dosta njih koji su završili neke ubrzane kursove, što nije dovoljno ni da se savlada osnovna anatomija, a kamoli da se izvode određene radnje... u Americi je to sasvim nešto drugo.

Ma svako malo i tamo bude neki incident gdje neko ostane paralisan ili čak izgubi život od strane kiropraktičara. Volim gledati njihove ASMR videe i to je uvijek jako opasno. Vuku ljudima vratome nekakvim uzdama, lome im po kičmi, malim bebama rade te tretmane. A istorija te "medicine" pokazuje da je to šarlatanstvo.

- sv. Justin Ćelijski

• Ma svako malo i tamo bude neki incident gdje neko ostane paralisan ili čak izgubi život od strane kiropraktičara. Volim gledati njihove ASMR videe i to je uvijek jako opasno. Vuku ljudima vratome nekakvim uzdama, lome im po kičmi, malim bebama rade te tretmane. A istorija te "medicine" pokazuje da je to šarlatanstvo.

Kakva "istorija"?
    Pa to što si opisao rade šarlatani zbog pregleda na društvenim mrežama. U Americi postoji fakultet za to, to nije neki ubrzani program za skupinu entuzijasta koji bi malo manipulirali s ljudskim kostima. Kod nas, najozbiljnija varijanta su uglavnom tečajevi koji se uglavnom održavaju za medicinare koji žele proširiti svoje znanje i sposobnosti pa ih se obuči i za to.

• Kakva "istorija"?
    Pa to što si opisao rade šarlatani zbog pregleda na društvenim mrežama. U Americi postoji fakultet za to, to nije neki ubrzani program za skupinu entuzijasta koji bi malo manipulirali s ljudskim kostima. Kod nas, najozbiljnija varijanta su uglavnom tečajevi koji se uglavnom održavaju za medicinare koji žele proširiti svoje znanje i sposobnosti pa ih se obuči i za to.

External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

- sv. Justin Ćelijski

• External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

Ovaj slučaj je neizdržljiv, kakav lik na videu. Kada primijetim da je netko zatvoren u svojim stavovima od samog početka, brzo gubim interes za njegovim mišljenjem...

Općenito, kada dođe do nezgoda u kiropraktici, najčešći uzrok je neprofesionalno izvođenje tretmana od strane osoba koje nisu stručnjaci u tom području. Umjesto da prepoznaju kontraindikacije i odustanu od tretmana ili upute pacijenta drugom stručnjaku koji se bavi tim specifičnim problemom, oni nastavljaju s postupkom...

Baš zato kiropraktičari u Sjedinjenim Američkim Državama koriste sve relevantne dijagnostičke uređaje prije nego što pristupe tretmanu, kako bi se izbjegle ozljede...

• Razumijem.

Što bi rekao kada bi te netko pitao na kojem to principu funkcionira homeopatski pripravak?, odnosno, što je to ljekovito/korisno u samom pripravku?
    Znamo da se u prirodnim tinkturama nalaze ljekoviti spojevi iz biljaka, ali zbog procesa obrade tih pripravaka, to nije slučaj sa homeopatskim proizvodima...

• Što bi rekao kada bi te netko pitao na kojem to principu funkcionira homeopatski pripravak?, odnosno, što je to ljekovito/korisno u samom pripravku?
    Znamo da se u prirodnim tinkturama nalaze ljekoviti spojevi iz biljaka, ali zbog procesa obrade tih pripravaka, to nije slučaj sa homeopatskim proizvodima...

Koristio sam homeopatiju i bilo je jako pozitivno iskustvo. Ja nisam lijecnik i ne znam na kojem principu radi niti homeopatija, niti klasicna medicina. Nacelno znam, ali u detalje ne. Koliko shvacam, to radi na profinjenom energetskom nacelu.

• Koristio sam homeopatiju i bilo je jako pozitivno iskustvo. Ja nisam lijecnik i ne znam na kojem principu radi niti homeopatija, niti klasicna medicina. Nacelno znam, ali u detalje ne. Koliko shvacam, to radi na profinjenom energetskom nacelu.

Na kraju, to može biti i placebo efekt, jer to što spominješ "profinjeno energetsko načelo" je domen vjerovanja...
    Sam princip da se slično sličnim liječi je poprilično začudan...

• Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator. The last reply was more than 365 days ago, this thread is most likely obsolete. It is recommended to create a new thread instead.
    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

Participate now!

Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.