A jesu li pomenuli da se ne sme uzalud koristiti Bozje ime ?
A jesu li pomenuli da se ime Jehova ne sme nikad pomenuti?
Poenta price je da je slavljenje Bozjeg imena Jehova nesto najvaznije na svetu jer je to sam Isus Hrist stavio na prvo mesto u molitvi Oce Nas koji si na nebesima da slavi tvoje ime. ako to danas radi?,vi katolici,pravoslavci,adventisti?ko?
Ili da je mozda zoofilija i dalje zxabranjena ?
Dali to mozda znaci da su te radnje danas legitimne ?
Sabat znaci odmor ali ja govorim o sedmom danu koji se u nekim jezicima naziva subotom .kontas ?
to sto se u mnogim jezicima Sabat prevodi sa Subota je isto kao da se babe prevode sa zabe,ili milje sa km.
Rec Sabat prevedena na nas jezik znaci ODMOR ,a ti proveri ako mislis da te lazem,
jos gore Saturday jeste dan saturna i saturnalija a mi prevodimo sa subota tu englesku rec a ne jevrejsku,kao sto je Dan Sunca Sunday a mi je prevodimo sa nedelja itd.
I zasto uopste smatras da je to prorocanstvo dato u kontekst danasnjeg r24 satnog acunanja vremena ?
Sasvim je drugo pitanje dali je to vreme obuhvatalo 3 razlicita dana i tri razlicite noci i da ne duzimo evo matematike:
Isus je umro u petak dakle to je prvi dan i polozen je pre zalaska sunca sto ce reci da je uhvatio i deo veceri u petak pre zlaska sunca i to su prvi dan i noc
Nakon zalaska u petak prelazi se na noc u subotu i onda dan da bi nakon toga presli na isti ciklus u toku nedelje jer je Isus vaskrsao rano u toku nedeljnog dana.
Ukupno imamo tri dana i tri noci ali definitibvno ne puna 3 dana i ne pune noci u smislu 3x( 12+12) sati !
Hahaha,polako,moras da se prebacis na jevrejsko merenje vremena
46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Kao sto verovatno znas kod jevreja dan traje od zalaska Sunca do zalaska,pa prema tome do kraja tog prvog dana ima samo 3 sata i moze se racunati kao prvi dan dakle samo 3 sata do zalaska Sunca.
sad mozes da nastavis racunanje,pa kazi kad se navrsavaju 3 dana i 3 noci ili pogledaj moj racun
1dan samo 3 sata (bila je zrtvovana pasha-pashalno jagnje)
1 noc 12 sati Pocinje Sabat-Odmor
2,dan 12 sati Zavrsava se Sabat-Odmor (regularni sabat)
2.noc 12 sati Isus biva uskrsnut u zoru a to je pre izlaska Sunca ,pre 6 sati
Dakle fali vam jos jedan dan i jos jedna noc,
a ono sto ja hocu da vam kazem je da su oni sigurno produzili svoj Odmor za jedan dan cim su radili za pashu,a nisu to smeli ni da ga hapse ni da ga sude po svom zakonu.
Ima dva slucaja kad im je taj Odmor trajao 7 dana ,a jednom cak 14 za vreme Solomona i Jezekije.
I zato da bi se bolje razumelo treba prevesti neprevedene reci iz Biblije kao sto su Sabat,Aleluja i Amen na nas jezik radi lakseg razumevanja,a iznad svega vratiti ime Jehova na svako mesto gde je izbaceno i zamenjeno sa Gospod ili Bog.sto je i napravilo pometnju.