• Ma bilo je protestanata uvek, ali su vam razni carevi davali mogućnost da ih ubijate.
    Lepo je rečeno da će lažna crkva mučiti prave Hristove vernike.

protestant...protestira....odbija služiti...znas li tko je prvi u povijesti rekao 'neću služiti' .....satan

..sotona moze sve..ali ne moze biti ponizan i skroman
    ..feminizam 3 vala...abortusi...promiskuitet...zene kao muskarci ..muskarci kao zene...seksualna 'revolucija' ...vidimo sve prekrasne plodove ..pogotovo od 18 stoljeća i francuske 'revolucije' pa sve do danas..lijepo smo napredovali ..buahahahaha

• tako je...to je priča o 'dobrom samaritancu' ...koju je ISUS ispričao....dakle samaritanci su tada bili toliko gadni židovima da ih se nisu htjeli ni doticati...zato je u toj priči pojašnjeno da onaj tko ljubi druge ispunio je zakon

• protestant...protestira....odbija služiti...znas li tko je prvi u povijesti rekao 'neću služiti' .....satan

..sotona moze sve..ali ne moze biti ponizan i skroman
    ..feminizam 3 vala...abortusi...promiskuitet...zene kao muskarci ..muskarci kao zene...seksualna 'revolucija' ...vidimo sve prekrasne plodove ..pogotovo od 18 stoljeća i francuske 'revolucije' pa sve do danas..lijepo smo napredovali ..buahahahaha

Da li je Bog ikada udario Djavola što ga ovaj nije poslušao? Nije, jer će ga pobediti pravedno.

Bili su mnogi poslušni farisejima, pa su razapeli Isusa.

• Da li je Bog ikada udario Djavola što ga ovaj nije poslušao? Nije, jer će ga pobediti pravedno.

Bili su mnogi poslušni farisejima, pa su razapeli Isusa.

zasto onda samo uglavnom u protestantskim crkvama i zemljama vidimo toliko liberalne nakaradne lgbtžnj propagande i promocije abortusa...feminizma..raspada obitelji ? jesi znao da imas protestantske crkve gdje si dobrodosao kao pastor iako si žena gej ili trans ? jel to u skladu sa svetim pismom ? jesi znao da je martin luther bio katolički svećenik koji je ubacio riječ ALONE u tekst biblije da bi opravdao svoju doktrinu FAITH ALONE ...da samo vjera spasava ? jesi znao da je nakon toga prekrsio zavjet celibata koji je dao Bogu i spavao sa casnom sestrom i pobjegao iz crkve ??

• zasto onda samo uglavnom u protestantskim crkvama i zemljama vidimo toliko liberalne nakaradne lgbtžnj propagande i promocije abortusa...feminizma..raspada obitelji ? jesi znao da imas protestantske crkve gdje si dobrodosao kao pastor iako si žena gej ili trans ? jel to u skladu sa svetim pismom ? jesi znao da je martin luther bio katolički svećenik koji je ubacio riječ ALONE u tekst biblije da bi opravdao svoju doktrinu FAITH ALONE ...da samo vjera spasava ? jesi znao da je nakon toga prekrsio zavjet celibata koji je dao Bogu i spavao sa casnom sestrom i pobjegao iz crkve ??

Ovo nisu nikakvi dokazi, mogu nabrojati milione zločina RKC od Bartolomejske noći, do ubijanja Valdenza, ali će onda diskusija biti jadna. Pogledaj haos u katoličkim zemljama Južne i Srednje Amerike.

Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

• Svatko tko vjeruje u Sina Božjega, Mesiju, Isusa Krista, koji je rođen od djevice, koji je mučen, koji je umro za otkup ljudskih grijeha, i koji je treći dan uskrsnuo od mrtvih, PRIPADA pravoj Isusovoj crkvi, jer je prava crkva sazdana na TOJ VJERI, koju sam upravo napisao, a to znači da SVE crkve koje u to VJERUJU i to tumače nisu krive crkve, dapače, a nijanse o tome da li je Bog Trojstvo ili nije, isto kao i razna učenja nekih crkava, su nebitna za pripadnost pravoj Isusovoj crkvi, garant.

Dakle SVI koji vjeruju u gore navedeno su prava Isusova crkva koju je sam Mesija osnovao, a sve ostale razlike u učenjima koje postoje su nevažne za spasenje.

To znači da u biti postoji samo JEDNA prava Isusova crkva na Zemlji a kojoj pripadaju i katolici, i pravoslavci, i protestanti, i Jehovini svjedoci, i mormoni, i tako dalje, dakle svi koji vjeruju u Sina Božjega Isusa Krista, e da!

• Svi kršćani se pozivaju kako oni vuku korijene iz Prve Crkve. Katolička i Pravoslavna vele da su oni nasljednici prve crkve. Protestanti vele, prva Jeruzalemska Crkva je imala svu istinu, ali nakon smrti apostola u prvim stoljećima crkva se počela kvariti i uvoditi nebiblijske doktrine. Ko je onda u pravu?

Svi i nitko, dok se ne ujedine u duhu istinskog kršćanstva. Na kom nauku se temeljila prva jeruzalemska crkva? Apostolskom? Ta oni su u nesporazumu s Kristom od kad ih je okupio, pa do iza uskrsnuća. Sumnjaju i ne vjeruju. I kad kreću s propovijedanjem i dalje ostaju Židovi po vjeri, vrše obrede, obrezanja, svetkuju subotu, prinose žrtve u hramu, svom židovstvu jednostavno nastoje prilijepiti Isusa Krista kao Mesiju. Ta vjera nije opstala, nestala je u židovsko-rimskom ratu 66.-70., osim nešto judeokršćana izbjeglih u Pelu, no iza njih tamo ne ostaje nikakav ozbiljniji kršćanski trag.
    Kršćanstvo koje je opstalo je Pavlovo, jer uskrsli Isus vidi da apostolski put ne vodi nikamo, te odabire Savla kao pronositelja svog nauka. Bez Pavla kršćanstvo bi ostalo tek kao neznatna sekta unutar židovstva. Tek Pavlova misijska putovanja tokom devet godina ukorjenjuju vjeru u Krista po Aziji i Grčkoj odakle se širi dalje Rimskim Carstvom.
    No, problemi nastaju odmah, istovremeno. Pavao je u sukobu s jeruzalemskim starješinama i tamošnjom judeokršćanskom zajednicom, jer prilazi poganima, uglavnom Grcima, čemu se Jakov i Petar protive, te ga slijede i ruše mu autoritet gdje god propovjeda. Pavao ih naziva "lažnom braćom" i "psima". https://hrcak.srce.hr/file/135914
    [URL unfurl="true"]https://hrcak.srce.hr/file/134986[/URL]

Kasnije, u centrima kršćanstva poput Jeruzalema, Antiohije, Aleksandrije, Efeza, Soluna, Korinta i drugdje, nastaju razne ranokršćanske doktrine, često međusobno sukobljene. Sve kulminira tek u IV. st. saborom/koncilom u Niceji koji saziva Konstantin Veliki. Između ostalog odbačen je Arijev nauk, meni osobno prihvatljiviji od službeno prihvaćenog, formira se Credo-Vjerovanje, oko kojeg nastaje višestoljetni sukob zbog jedne riječi: Filioque (lat. „i Sina“). Neslaganje istočne i zapadne Crkve oko toga traje do danas. https://hr.wikipedia.org/wiki/Filioque
    Pa se ti snađi u svemu tome, što je pravo, što krivo. Po meni esenciju Kristova izvornog nauka treba tražiti u Qumranu.
    Mislim da je Isus (i Ivan K.) tamo proveo svoje "nepoznate godine" od 3.-30.

Edited once, last by Mc Ozy (April 18, 2023 at 12:00 AM).

• Svi i nitko, dok se ne ujedine u duhu istinskog kršćanstva. Na kom nauku se temeljila prva jeruzalemska crkva? Apostolskom? Ta oni su u nesporazumu s Kristom od kad ih je okupio, pa do iza uskrsnuća. Sumnjaju i ne vjeruju.

Bili su sumnjičavi dok se nisu skroz uvjerili u Hrista nakon vaskrsenja. Što je normalna reakcija i dobro je da Pismo to prikazuje umjesto da zataška tu skeptičnu stranu apostola.

I kad kreću s propovijedanjem i dalje ostaju Židovi po vjeri, vrše obrede, obrezanja, svetkuju subotu, prinose žrtve u hramu, svom židovstvu jednostavno nastoje prilijepiti Isusa Krista kao Mesiju. Ta vjera nije opstala, nestala je u židovsko-rimskom ratu 66.-70., osim nešto judeokršćana izbjeglih u Pelu, no iza njih tamo ne ostaje nikakav ozbiljniji kršćanski trag.

Jesu se ponašali kao Jevreji jer su i bili Jevreji. Ali takve zahtjeve nisu postavljali pred hrišćane iz neznaboštva. Na apostolskom saboru iz Djela 15 nije učestvovao samo Pavle već svi apostoli i svi su donijeli zajednički zaključak.

Kršćanstvo koje je opstalo je Pavlovo, jer uskrsli Isus vidi da apostolski put ne vodi nikamo, te odabire Savla kao pronositelja svog nauka. Bez Pavla kršćanstvo bi ostalo tek kao neznatna sekta unutar židovstva. Tek Pavlova misijska putovanja tokom devet godina ukorjenjuju vjeru u Krista po Aziji i Grčkoj odakle se širi dalje Rimskim Carstvom.
    No, problemi nastaju odmah, istovremeno. Pavao je u sukobu s jeruzalemskim starješinama i tamošnjom judeokršćanskom zajednicom, jer prilazi poganima, uglavnom Grcima, čemu se Jakov i Petar protive, te ga slijede i ruše mu autoritet gdje god propovjeda. Pavao ih naziva "lažnom braćom" i "psima". https://hrcak.srce.hr/file/135914
    [URL unfurl="true"]https://hrcak.srce.hr/file/134986[/URL]

Jako pooštrena slika. Nikad apostol Pavle nije druge apostole nazivao psima. Bože sačuvaj. Upravo suprotno. Nazivao ih je stubovima Crkve u Galatima 2:9.

Kasnije, u centrima kršćanstva poput Jeruzalema, Antiohije, Aleksandrije, Efeza, Soluna, Korinta i drugdje, nastaju razne ranokršćanske doktrine, često međusobno sukobljene. Sve kulminira tek u IV. st. saborom/koncilom u Niceji koji saziva Konstantin Veliki. Između ostalog odbačen je Arijev nauk, meni osobno prihvatljiviji od službeno prihvaćenog, formira se Credo-Vjerovanje, oko kojeg nastaje višestoljetni sukob zbog jedne riječi: Filioque (lat. „i Sina“). Neslaganje istočne i zapadne Crkve oko toga traje do danas. https://hr.wikipedia.org/wiki/Filioque
    Pa se ti snađi u svemu tome, što je pravo, što krivo. Po meni esenciju Kristova izvornog nauka treba tražiti u Qumranu.
    Mislim da je Isus (i Ivan K.) tamo proveo svoje "nepoznate godine" od 3.-30.

Zašto bismo tražili Hristovo učenje u spisima zajednice kojoj je On hipotetički pripadao a ne u spisima Njegovih učenika i učenika Njegovih učenika?

Ljudi su Boga osudili na smrt; vaskrsenjem svojim On ih osuđuje na besmrtnost.
    - sv. Justin Ćelijski

• Došla sam do zaključka da je to ipak moja crkva. Zato što Kristova crkva mora biti vidljiva cijelom svijetu u doslovnom smislu te riječi i kao što je pisano vrata pakla neće je nadvladati“ (Matej 16,18 ). Naravno, ne vidim zašto bi moje mišljenje utjecalo na druge ljude. Neka svatko proučava za sebe i samostalno, drugi čovjek je samo čovjek i uvijek može pogriješiti...

Pozdrav!

• Došla sam do zaključka da je to ipak moja crkva. Zato što Kristova crkva mora biti vidljiva cijelom svijetu u doslovnom smislu te riječi i kao što je pisano vrata pakla neće je nadvladati“ (Matej 16,18 ). Naravno, ne vidim zašto bi moje mišljenje utjecalo na druge ljude. Neka svatko proučava za sebe i samostalno, drugi čovjek je samo čovjek i uvijek može pogriješiti...

Pozdrav!

Poštujem Vaše vjerovanje mada smatram da biste trebali malo detaljnije analizirati učenja RKC.

Ljudi su Boga osudili na smrt; vaskrsenjem svojim On ih osuđuje na besmrtnost.
    - sv. Justin Ćelijski

• Poštujem Vaše vjerovanje mada smatram da biste trebali malo detaljnije analizirati učenja RKC.

Da, znam o čemu pričate, upoznata sam s povijesti kršćanstva. Samo kad se sjetim nekih stvari iz povijesti.. Kako znaš da sam ja sretna sa svojim zaključkom? Možda jednostavno mogu prihvatiti neke stvari kakve jesu bez obzira što mislim o tome. Svakako ću detaljnije proučiti kao što kažeš. Ionako ne vjerujem da bi promijenila vjeru, to nije mala stvar. Ne razumijem baš ove koji to stalno rade, ali nismo svi isti, ne osuđujem. Neka oni koji mijenjaju budu tolerantni na one koji to ne rade, a vrijedi i obratna situacija i sve će biti dobro.

Lijep pozdrav tebi i svako dobro

• Voljela bi da si baš ti u pravu, bilo bi zaista lijepo da je tako kako ti kažeš, ne zezam te. No ja ,recimo, nisam sigurna u to poput tebe.

Ima nešto i u tome što je napisao čovjek kojeg si citirala, zbog toga što je pisano u Bibliji: Jer pobuna je kao grijeh vještičarenja, a tvrdoglavost je kao bezakonje i idolopoklonstvo Prva Samuelova 15:23

• .
    Ja nisam u niti jednoj Crkvi Organizaciji Zajednici

Danas ne postoji niti jedna poznata COZ
    koja je u 100% istini.

SVE skrenuše!

Čak i one COZ koje imaju 99% istine
    i 1% LAŽI spadaju pod ono:
    1% OTROVA u 99% zdrave hrane je OTROV!

Danas su većina COZ = profitabilne organizacije.
    ====
    2. TIMOTEJU 4,3
    Jer doći će vrijeme
    kad ljudi neće podnositi zdrava nauka
    nego će sebi po vlastitim požudama

nagomilavati učitelje

kako im godi ušima;

--------------
    U kojoj SEKTI si ti?

===============

• Newly created posts will remain inaccessible for others until approved by a moderator.
    • :)
    • :(
    • ;)
    • :P
    • ^^
    • :D
    • ;(
    • X(
    • :*
    • :|
    • 8o
    • =O
    • <X
    • ||
    • :/
    • :S
    • X/
    • 8)
    • ?(
    • :huh:
    • :rolleyes:
    • :love:
    • 8|
    • :cursing:
    • :thumbdown:
    • :thumbup:
    • :sleeping:
    • :whistling:
    • :evil:
    • :saint:
    • <3
    • :!:
    • :?:
    The maximum number of attachments: 10
    Maximum file size: 2 MB
    Allowed extensions: bmp, gif, jpeg, jpg, pdf, png, txt, webp, zip
      You can sort the options with drag and drop to change their order. You can create up to 20 options.
      The results are invisible unless the poll ended or the user voted.

Participate now!

Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.