Posts by καιnos

    Prijevod sa engleskog

    Praktično objašnjenje (na primjer): - `Kao prvo, možete li mi reći svaku pojedinu sekundu pojedinosti iz vremena kada ste rođeni?? (trebam detalje svake sekunde?? ono što- što ste mislili i radili svake sekunde) možeš li mi reći svaki detalj svoje '1 najjeftinije minute ili cijelog sata, dana, tjedna, mjeseca, godine ili cijelog života?? ako mi nisi u stanju pričati o ovom životu koji onda imaš dokaz da nisi zaboravio svoju prošlost? i da nećeš zaboraviti ovaj sadašnji život u budućnosti? to je činjenica da Svevišnji Gospod Krišna postoji, ali mi ne posjedujemo takvu inteligenciju da bismo ga razumjeli. postoji i sljedeći život. i već sam vam dokazao da nijedan znanstvenik, nijedan političar, niti jedan takozvani inteligentan čovjek na ovom svijetu nije u stanju razumjeti ovu Istinu. jer zamišljaju. i ne možete zamisliti što je bog, tko je bog, što je nakon života itd. _______ na primjer: Vaš otac je postojao prije vašeg rođenja. ne možete reći da prije vašeg rođenja vaš otac ne postoji.

    Dakle, morate pitati majku, "Tko je moj otac?" A ako ona kaže: "Ovaj gospodin je tvoj otac", onda je to u redu. Lako je. Inače, ako napravite istraživanje, "Tko je moj otac?" nastaviti tražiti život; nikad nećeš naći svog oca. ( sada možda...možda ćeš reći da ću pretražiti svog oca iz D.N.A, ili ću to dokazati fotografijama, ili mnogim drugim stvarima koje ću dobiti od svoje majke i dokazati da je to tko je moj pravi otac.{ Dakle moraš vjerovati autoritetu. tko je tvoja majka, ne možeš polagati pravo na nikakve fotografije, D.N.A. ili mnoge druge stvari (ili tvoju majku). ako ćeš pokazati D.N.A, fotografije i mnoge druge dokaze od drugih žena onda tvoje majke. kakva je onda korist od tih dokaza??} ) isto morate slijediti pravi autoritet. "Što god si rekao, ja to prihvaćam," Onda nema poteškoća. I Tebe prihvaćaju Devala, Narada, Vyasa, i Ti sam govoriš, a kasnije su sve acarye prihvatile. Onda ću ja slijediti.

    Morat ću pratiti velike ličnosti. Isti razlog zašto majka kaže, ovaj gospodin je moj otac. To je sve. Završi posao. Gdje je tu potreba za istraživanjem? Svi autoriteti prihvaćaju Krsnu, Svevišnju Božansku Osobu. Vi to prihvaćate; tada je vaša potraga za Bogom gotova. Zašto biste gubili vrijeme? _______ sve što trebate je čuti autoritet (isto kao majka). i čuo sam ovu istinu od autoriteta "Srila Prabhupada" on je moj duhovni učitelj. ne govorim sve te stvari iz svoje ruke. ___________ u ovom svijetu nitko ne može biti pun mira. ovo je sve skupa Činjenica. jer svi mi patimo na ovom svijetu 4 problema koji su bolest, starost, smrt i rađanje za rađanjem. reci mi da li si stvarno sretna?? ne možete biti sretni ako zanemarite ova 4 glavna problema. tada ćete ipak biti Prisilni prirodom. ___________________ ako stvarno želite biti sretni, slijedite ovih 6 stvari koje su Bez nedozvoljenog spolnog odnosa, Bez g. hodanja, Bez d. rugs (Bez čaja i kave), Bez jedenja mesa (Bez luka i češnjaka) 5. Što god jedete, prvo ponudite Svevišnjem Gospodinu Krišni. (ako znate što je Guru parama-para, onda im ponudite hranu, a ne izravnog Svevišnjeg Gospodina Krišnu) i 6. "Glavna stvar" je da morate pjevati "hare krishna hare krishna krishna krishna hare hare hare rama hare rama rama rama hare hare". _______________________________

    Ako niste u mogućnosti slijediti ove 4 stvari, nema nedozvoljenog sexa, nema hodanja, nema d.rugs, nema jedenja mesa, onda ne brinite, ali pjevanje ovog svetog imena (Hare Krišna Maha-Mantra) je vrlo- vrlo i vrlo važno. Pjevajte "hare krishna hare krishna krishna krishna hare hare hare rama hare rama rama rama hare hare" i budite sretni. ako još uvijek ne vjeruješ u mene, pjevaj bilo koje drugo ime 5 minuta i pjevaj ovo sveto ime 5 minuta i vidjet ćeš učinak. Obećavam vam da djeluje i pjevanje najmanje 16 ciklusa (svaki krug od 108 zrnaca) Hare Krišna maha-mantre dnevno. ____________ Ovdje nema Pitanja citata svetih knjiga, osobnih iskustava, vjere ili vjerovanja. prihvaćam da je ponekad i vjera slijepa.

    Evo već praktičnog objašnjenja koje je već dokazalo da je svatko drugi na ovom svijetu ništa više od Zaposlene Budale i totalnog idiota. __________________________ Izvor(i): svaki `1 je već slijep na ovom svijetu i ako budeš slijedio drugog slijepog tada ćeš oboje pasti u rupu. stoga pokušajte slijediti onu osobu koja ima duhovne oči koje vas mogu voditi na stvarnom pravom putu. ( moj autoritet i vodič je moj duhovni učitelj " Srila Prabhupada " ) _____________ ako želite vidjeti stvarnu svrhu ljudskog života onda pogledajte ovu poveznicu: ( trostruki w ( d . o . t ) asitis ( d . o . t ) c . o . m {Označite ga }) pročitaj do kraja. (obećavam samo čitateljima ove knjige da će {on/ona} dobiti svaki odgovor koji žele znati o tome zašto sam u ovom materijalnom svijetu, tko sam, što će se dogoditi nakon ovog života, što je najbolje što će učiniti Ljudski život savršen , i što je savršenstvo ljudskog života. ) svrha ljudskog života nije živjeti kao životinja jer svaka 1 osoba u ovom trenutku radi 4 stvari, a to su spavanje, jedenje, sex i strah. svrha ljudskog života je osloboditi se rođenja za rođenjem, starosti, bolesti i smrti.

    8 Kad je Svevišnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova: tad Jahvu njegov narod zapade,Jakov bi njegova baština

    Dobro nam došao Gost, ako želiš dalje pisati kao gost piši, ali isto se možeš registrirati i uzeti neko ime i kao član foruma pisati.

    Baby Lasagna je veliki favorit Eurosonga u subotu. Večeras je polufinale - kladionice mu daju 34% pobjede, što je mnogo više od ostalih. Procurio je video s jučerašnje probe. Kad sam prvi put čuo pjesmu znao sam odmah da će pobijediti na Dori. Nadam se pobjedi u subotu.

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Kako reče imam u videu, kako će to srušiti džamiju, a da se ne podignu muslimani iz cijelog svijeta. Inače pratit ću ovu temu, ali sigurno će to biti Hram izgrađen za Antikrista kojeg će sve religije poštivati.

    čini mi se da ste prepravljali post da izgleda pristojnije, to je već na zaista boljoj razini.

    Robi nije prepravljao post 49, nego 52 što se može vidjeti kad se taj korak napravi. Na kraju posta 52 stoji ovako - Edited once, last by robivek5 (6 hours ago). — This post has previous versions that are saved.

    Znači ja bih kao admin mogao vidjeti prepravak 49 posta na koji se vi pozivate, te bih mogao vidjeti je li isti bio pristojan ili nepristojan. U 49 postu koji nije prepravljan, ja ne vidim da je ikoga vrijeđao od sagovornika, niti Mariju. Ako je tako, onda ne vidim smisao vašeg posta broj 50 gdje ga optužujete.

    Da i ja nešto rečem, ovo je bio mog semestarskog rada o Jakovu, bratu Gospodnjem - citiram:

    Službeno učenje Rimokatoličke crkve da su članovi obitelji spomenuti u Bibliji ustvari Isusovi bratići i sestrične. Istočnopravoslavna crkva naziva ih polubraćom i polusestrama. S druge strane protestanti ne prihvaćaju učenje o vječnom Marijinom djevičanstvu, nego vjeruju da je Marija doista bila djevica kad je rodila Isusa, ali da to nije ostala kad je nastavila živjeti kao Josipova žena. Koji dokazi govore u prilog da je Jakov doista brat Isusa Krista, a ne recimo bratić i polubrat. Kad Isus dolazi propovijedati u Nazaret, njegovi sumještani ga stavljaju u njegove ukućane. Oni kažu: „Zar on nije tesarov sin? Zar mu se majka ne zove Marija, a braća njegova: Jakov, Josip, Šimun i Juda? Zar se njegove sestre ne nalaze među nama? (Mt 13, 54-56).

    U grčkom postoji posebna riječ za bratića – anepsios, no njom nisu nikada bili označeni ni Jakov ni ostala braća i sestre. „Hegesip, kršćanski autor iz drugog stoljeća, pravi razliku između Isusovih bratića (anepsioi) s jedne strane te Jakova i Jude s druge strane, koje zove Isusovom braćom (kako to citira Euzebije, historičar iz četvrtog stoljeća).“ Isto tako priča o Marijinom djevičanstvu po svemu sudeći je ograničena samo na Isusovo rođenje. Kad Josip doznaje da mu je zaručnica trudna, on najprije želi diskretno raskinuti zaruke, ali mu se u snu pojavljuje anđeo te mu govori da nastavi vezu. Izvještaj kaže: „Kad se Josip probudi oda sna, učini kako mu naredi anđeo Gospodnji: uze k sebi svoju ženu. I ne upozna je dok ne rodi sina.“ (Mt 1,24-25).

    Ovaj nam tekst želi reći da je Josip poslije rođenja Isusova s Marijom živio spolno. U židovskoj kulturi tog doba smatralo se da je bračna dužnost ispunjavati Božju zapovijed o plođenju i množenju, osim ako jedan njegov član nije zbog nečega nečist ili tjelesno osakaćen. Ako su Marija i Josip bili pobožni Židovi, a sve upućuje da jesu, vjerojatno je da su poštivali Zakon. Pogotovo što se na brak gledalo kao na sredstvo nastavka obiteljske loze i očuvanje njezine baštine.

    Isto tako Jakov predvodi na popisu od četiri čovjeka koji su u Matejevom i Markovu evanđelju označena kao Isusova braća. Isus je bio poznat kao drvodjelja, pa je vjerojatno da je on, kao najstariji u obitelji, nakon očeve smrti nastavio očev zanat. „Ako je on bio najmlađi u obitelji, bilo bi neobično da su njegovi roditelji prilikom povratka iz Jeruzalema, kada je Isus imao dvanaest godina, tek nakon čitavog hoda primijetili da ga nema u njihovoj skupini (Lk 2, 44).“Sasvim je prirodno da su roditeljima prva briga bila mala djeca, pa je njegova odsutnost ostala nezamijećena. „Mišljenje je da je Isus bio najstariji među braćom izlazi i iz prima facis značenja riječi prototokos, „prvorođenac“, (Luka 2,7).“Nije vjerojatno da bi Luka upotrijebio tu riječ da je znao da je Marija imala djece i prije njega, jer je lako mogao upotrijebiti izraz monogenes (jedinac). Svi ovi dokazi koje smo nabrojali upućuju na to da je Isus imao braću i sestre, djecu Josipa i Marije, a među kojima je Jakov bio po starosti odmah iza njega.

    Ja vas dvoje nikako ne razumijem niti što pišete, niti da li se obraćate meni. Ja ono što sam gore rekao potkrepljujem

    Hebrejima 6,4-6: Nije moguće da se ponovno obrate oni koji su već bili prosvijetljeni i okusili nebeski dar te postali dionicima Svetoga Duha,

    5 koji su okusili dobru Božju riječ i silu budućega svijeta,

    6 a zatim su otpali od Boga. Oni se ne mogu ponovno obratiti jer svojim postupcima sami iznova pribijaju Sina Božjega na križ i izvrgavaju ga ruglu.

    Ovo je i meni čudno razmišljanje, nevezano uz Kainosa, ne poznajem njega, moguće da nije loš čovek..

    Ja sam samo rekao da kršćani mogu ostaviti Krista i otići u svijet - izgleda da Qala Davidov nije razumjela što sam ja htio reći. Svijet - vratiti se starim požudama, grijesima.....ako ona misli da će ti ljudi biti spašeni ako se ponovo ne pokaju, neka joj tako bude.

    Pozdrav. Ja imam mnoge prijevode na hrvatskom jeziku. Kršćanska Sadašnjost, Ivan Šarić - katolički prijevodi. Zatim Novi Svijet - Jeh. svjedoci. Onda prijevod Ivana Vrtarića - Živa Riječ, Varaždinski prijevod, Hrvatski prijevod King Jamesa. Najbolji prijevod za mene je od Ivana Vrtarića. Katolički prijevodi i od Jeh. svjedoka - njima fali veliki broj stihova i to doslovno...npr imaš 36 i 38, a fali 37 redak. Ivan Vrtarić, HR King James i Varaždinski prijevod, svi oni imaju te stihove koji fale, a njih je podosta.

    Na drugo pitanje, ne mogu odgovoriti, imam samo Stvarnost, a gore sam ti rekao razloge. Isto na treće pitanje ne mogu odgovoriti o Septuaginti, jer ju nisam čitao. Najbolje nabaviti neki linearni prijevod sa originala hebrejskog i engleskog koji doslovno prevodi hebrejski original.

    Ako tvrdite da ste budist, a zatim kršite Pansil, izgovarate prljavštinu, ponašate se nepristojno i povrjeđujete druge, onda ne samo da vrijeđate, već i uništavate budizam". Wasantha Ayya

    Kad god vidim da se Fazlija ne ponaša nepristojno, ili da vrijeđa druge vjere ili nekoga, opozvat ću se na ovaj citat :)