Biblija samu sebe tumaci, pa evo kako dragi moji protestanti
Amos:
- 6,12 Trče li konji [OTK. 6,2-8; 19,11-12-14] po steni i ore li se volovima? (ali vidi I KORINĆANIMA 9,9 i 10) jer vi pretvoriste sud u žuč(?), i plod od pravde u pelen [OTK. 8,11]
- PSALAM 20,7-8 Jedni se hvale kolima, drugi konjima, a mi imenom Gospoda Boga svojega. Oni posrću i padaju, a mi stojimo i ne kolebamo se.
- ZAHARIJA 9,10 Jer ću istrebiti iz Jefrema kola i iz Jerusalima konje,... (vidi i MIHEJ 5,10). ZAHARIJA 9,9 SE OSTVARIO (MATEJ 21,5-10; MARKO 11,7; LUKA 19,35) KAD ISUS UJAHA NA MAGARCU U JERUSALIM.
- AVAKUM 1,4 Zato se ostavlja zakon i sud ne izlazi nigda, jer bezbožnik opteče pravednika, zato sud izlazi izopačen.
- ISAIJA 59,14 Zato sud otstupi natrag, i pravda stoji daleko, jer istina pade na ulici i pravda ne može da prodje.
- JEREMIJA 23,15 Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tim prorocima: evo ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka jerusalimskih izidje oskrnvljenje po svoj zemlji.
- 5,7 Koji obraćate sud u pelen [OTK. 8,11] i pravdu na zemlju obarate (vidi KNJIGA PROPOVEDNIKOVA 3,16-18) (ali vidi IV JEVANDJELISTA, PISAC 4.-TOG JEVANDJELJA 16,11), Onoga tražite koji je stvorio zvezde kola i štape (the seven stars and Orion - semizvezdie sozvezdie bur6), i koji pretvara sen smrtni u jutro a dan u tamnu noć [OTK. 8,12; 9,2], koji doziva vode morske i proliva ih po zemlji, ime mu je Gospod. (nasuprot OTK. 8,10 gde zvezda pelen padajući nacilja 1/3 reka i izvore voda)
- SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
- ...zvezde [OTK. 6,13; 12,4] lutalice za koje se mrak tame (kosmičke, ja dodajem) čuva zanavek. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih, da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike...
- 7,1 Ovo mi pokaza Gospod Gospod: gle sazdavaše skakavce [OTK. 9,3] kad počinjaše nicati otava, i gle, beše otava po carevoj kosidbi.
- 7,2 A kad pojedoše travu zemaljsku [OTK. 9,4] tada rekoh: Gospode Gospode, smiluj se; kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi OSIJA 10,11)
- 7,3 Gospod se raskaja zato: neće biti, reče Gospod.
- 7,4 Tada mi pokaza Gospod Gospod, i gle, Gospod Gospod povika da će suditi ognjem i oganj proždre veliku bezdanu [OTK. 9,11; 9,1-2; 8,10] i proždre deo zemlje.
- 7,5 A ja rekoh: Gospode Gospode prestani, kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi opet OSIJA 10,11)
- 7,6 Gospod se raskaja zato: ni to neće biti.
- AMOS (Opširnije, tj. nastavak: Amos 7,1-6)
- 5,7-8 Koji obraćate sud u pelen i pravdu na zemlju obarate, Onoga tražite koji je stvorio zvezde kola i štape (the seven stars and Orion - semizvezdie sozvezdie bur6), i koji pretvara sen smrtni u jutro a dan u tamnu noć, koji doziva vode morske i proliva ih po zemlji, ime mu je Gospod. (nasuprot OTK. 8,10 gde zvezda pelennacilja padajući 1/3 reka i izvore voda)
- SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
- ...zvezde lažne (lutalice) za koje se mrak tame čuva zanavek. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih, da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike...
- 6,12 Trče li [OTK. 6,2-8] konji po steni i ore li se volovima? jer vi pretvoriste sud u žuč(*), i plod od pravde u pelen.
- JEREMIJA 23,15
- Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tim prorocima: evo ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka jerusalimskih izidje oskrnvljenje po svoj zemlji.
Zadnje uređeno: