Biblijski Kviz

καιnos

Spirit Junkie
A d m i n
Reakcijski bodovi
311
Bodovi
83
Sjetih se upravo da sam nekada na forumima imao ovu temu, jednostavni biblijski kviz. Onaj ko pogodi odgovor, može da postavi novo pitanje. Moje pitanje glasi

Navedite dvije žene koje se spominju u Isusovom rodoslovlju?

Uh, mislio sam da sam znao...

Daj slijedece pitanje!

Koliko knjiga ima Novi zavjet? Nema brojanja po Bibliji, ispalite odmah iz glave!

Lk 7:28 - Kažem vam: Između rođenih od žene nema većega od Ivana. Ipak najmanji u kraljevstvu Božjem veći je od njega."
Nema većeg rođenog od žene, to su Kristove Riječi! A opet, najmanji u Novom zavjetu veći je od Ivana Krstitelja, kako to?

Bravo, Toni je tocno odgovorio.

A opet, najmanji u Novom zavjetu veći je od Ivana Krstitelja, kako to?

Sto se tice kraljevstva Bozjeg, ako je Ivan najveci od ljudi, onda su ti drugi koji su tamo (a nisu ljudi) ocito andjeli... neki mali andjeli.

A sto se tice Novog zavjeta... ista logika. Ako je Ivan najveci medju ljudima, ako ima netko veci od njega, a da je opet najmanji... onda je to neki mali andjel.

Bravo, Toni je tocno odgovorio.

Sto se tice kraljevstva Bozjeg, ako je Ivan najveci od ljudi, onda su ti drugi koji su tamo (a nisu ljudi) ocito andjeli... neki mali andjeli.

A sto se tice Novog zavjeta... ista logika. Ako je Ivan najveci medju ljudima, ako ima netko veci od njega, a da je opet najmanji... onda je to neki mali andjel.

Kontekst govori o ljudima, anđeli se ne spominju.

Pošto sam ipak imao pravo na jedno pitanje evo jedno više istorijsko nego teološko:
Koji se sve IMENOVANI egipatski faraoni pominju u Bibliji?

Koja jedina knjiga iz Biblije ne spominje Boga, niti ijedno Božansko ime - Jehova, El Šadaj, El Roi, Elohim, Adonai? Molio bih da adventisti ne odgovaraju prvi, jer oni skoro svi znaju odgovor, neka puste malo druge.

Nazad
Vrh