Bibliju su pokušali izmjeniti kako bi sebi stvorili materijalnu korist !

Reakcijski bodovi
4
Bodovi
18
U mom istraživanju , otkrio sam da su ljudi doista zli kako ih Bog opisuje u
Knjizi Postanka 6:5

I vidje Gospod da je velika zloća čovjekova na zemlji, i svaki naum mislī srca njegova vazda je samo zloća.
(VB)

Ozbiljni istraživači Biblije ne mogu ostati poslušni svojim vodećim svećenicima , jer kad vam netko kaže nemojte to čitati , jer je destruktivno , to vam stvara potpitanje - zašto njima smeta da ja to čitam ?

Tako je opće poznato , da se u srednjem Vjeku branilo laicima da čitaju Bibliju , da je ne bi krivo protumačili .

I sad , tu su bili u pravu ako su citirali Apostola Petra :
2. Pt 3:15-16
15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,
16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.
(VB)
Tako su branili , ali je ipak bilo pogrešno zabraniti čitanje Biblije , već su trebali uzeti vremena za neke pojedince da ih upute , da ih poduče .

Jer imamo primjer u djelima apostolskim kako je jedan Eunuh tražio da ga se uputi da bi razumio pismo :
Dj 8:26-31
26 A anđeo Gospodnji progovori Filipu govoreći: »Ustani i pođi prema jugu, na put što iz Jeruzalema silazi u Gazu. On je pust.«

27 On usta i pođe. Kad eto nekog čovjeka, Etiopljanina, uškopljenika, posteljnika kod kandake, etiopljanske kraljice, koji bijaše nad svom njezinom riznicom, a koji bijaše došao u Jeruzalem pokloniti se.

28 I vraćao se i sjedio je na svojim kolima i čitao proroka Izaiju.

29 Tada Duh reče Filipu: »Priđi i priključi se tim kolima!«

30 A Filip pritrča, ču ga gdje čita proroka Izaiju te reče: »Razumiješ li to što čitaš?«

31 A on reče: »Ta kako bih mogao ako me tko ne uputi?« I zamoli Filipa da se uspne i sjedne uza nj.
(VB)

Tako su i kršćani trebali da pomognu ljudima koje zanima sveto pismo a ne da se zabrani čitanje Biblije .

Ali kako će dozvoliti da se čita kad oni namjerno uče te laike da se može spasiti ako se plati misa ?

I dan danas postoje ti običaji i kod pravoslavaca i kod katolika .

Sve kršćanske sekte su nastale iz katolicizma , a sekte ih nazivamo jer su se odvojile od glavne crkve .

Ono što je uslijedilo kao posljedica da su pojedinci otkrili da crkva ne podučava u skladu s biblijom je nastanak izmjena djelova tekstova , kako bi se sakrilo pravo značenje .

Prve izmjene su izmjene hebrejskih spisa , oni nisu željeli imati ništa zajedničko s novom kršćanskom vjerom pa su u svojim tekstovima učinili neke izmjene kako kršćani ne bi mogli nagovoriti židove da postanu kršćani .

Tako su pavlovi citati postali različiti u odnosu na tekstove u starom zavjetu , kod Židova.
Kada bi kršćanin citirao pavla iz Hebrejima poslanice , da je Bog Mesiji tijelo priredio , u psalmima biste o tome čitali “ uši si mi otvorio “
( usporedi Hebrejima 10:5 sa Psalmima 40:6 )
Međutim , kršćani su otkrili da postoji prijevod starog zavjeta na grčki iz 300-te godine prije Krista , prema tim psalmima Pavle govori istinu , ali je onda jedan rabin , u 4. Stoljeću nakon Krista prevodio septougvintu (taj grčki prijevod ) u uvodio izmjene koje su već kod Židova odavno takve .
Tako imamo danas dvije Septougvinte u opticaju , jedan sa original tekstom i jedan sa izmjenama , ali rabin nije bio baš uspješan , jer nije imao točnu spoznaju, koje dijelove ljudi koriste da bi dokazali te izmjene .
Na slavenskim jezicima su većine Biblija izmijenjene da se Židovi ne bi mogli spasti na osnovu spoznaje dobivene iz pisma .

Sjećate se onog vikanja mase ljudi :” krv njegova na nas i na našu djecu” ???

Ako se sjećate onda ste veoma veoma stari i našli ste istinu koja daje život vječni , ako se samo sjećate da ste čitali onda ste mladi . 😅

Vidite to prokletstvo prati ljude .

Ne dopusti im da čuju niti da vide da se ne bi spasili , a samo im treba malo poniznosti i Bog bi uklonio prokletstvo .

Jer kako piše tekst u Izaiji :
Iza 29:13
13 Stoga mi reče Gospodin: »Budući da mi se puk ovaj približuje ustima svojim i usnama me svojim časti, a srce im je daleko od mene i strah njihov prema meni naučena ljudska zapovijed,
(VB)

Ništa se nije promjenilo od potopa , ljudi i dalje samo riječima prilaze Bogu , a srce im je daleko !

I koji je za tebe najbolji prijevod, koji prijevod koristiš?

Mislim da se ovdje ne radi o tome koji je najbolji prijevod .

Ovdje se radi o istraživanju detalja koji otkrivaju izmjene u djelovima pisma kako bi zadržali ljude da im budu odani i plaćali im svoje pristojbe .

Tako na primjer izmjenom psalma 40:6 u “ uši si mi otvorio “ dolazi do neslaganja između novog zavjeta i starog zavjeta , tako da Židovi ne prihvaćaju vaš dokaz o Isusu Kristu , koji je već došao , dok oni još uvjek čekaju Mesiju .

Da li poznajete još neki dio koji je izmjenjen ili je sporan ?

Možemo nastaviti sa istraživanjima , kako bismo našli istinu .

Kako gledaš na ove stihove, gdje se Stari i Novi zavjet nadopunjuju

Izaija 40,3: Glas viče: "Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu"
Sada ćemo uzeti Matej 3,3: "Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!

Sada, ako je Ivan Krstitelj pripremao put Isusu, a Izaija za nj veli da je Jehova, Bogu naš, onda nam ovi stihovi kao i logika to ukazuju. Isto tako Isus je u Novom zavjetu nazvan Gospodinom. Znači Izaija 40,3 govori o Isusu i to mogu potvrditi svi teolozi, bibličari, a i najpriprostiji vjernik to može skužiti.

Zadnje uređeno:
Bio bi Isus Jehova kada sam ne bi to osporio . Nije li narod vikao Isusu “ hozana “ šta znači hozana ?
Mt 21:9
9 A mnoštvo koje mu je prethodilo i koje ga je slijedilo vikalo je govoreći: Hosana Sinu Davidovu! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Hosana u visinama!

Ili da uzmemo drugi tekst, iz Isusovih usta ?

Iv 5:43
43 Ja sam došao u ime Oca svojega, a ne primate me. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti.

Ako on sam kaže da je došao u ime boga a ne da je on taj Bog , opet se ispunjava pismo jer je on sve činio u ime oca .

Kako ste dopustili da vas prevrtljivim riječima skrenu sa puta istine ?

Kako se ne bojite da se na vas primjeni tekst iz Mateja 7:21-23 ?

Jer u tekstu piše kako su bili navodno njegovi učenici , a ipak su odbačeni .

Kada je Mojsijeva sestra podigla bunu na Mojsija , morala se stidjeti sadam dana izvan okola , i biti nečista , nositi trulo meso na sebi , a gle Isus je puno veći od Mojsija a vi se ne stidite za vaša nedjela ?

Nema milosti za onoga tko Isusa predstavlja u krivom svjetlu ?

Zašto da vas trpi ?

Tako je opće poznato , da se u srednjem Vjeku branilo laicima da čitaju Bibliju , da je ne bi krivo protumačili .

I sad , tu su bili u pravu ako su citirali Apostola Petra :
2. Pt 3:15-16
15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,
16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.
(VB)
Tako su branili , ali je ipak bilo pogrešno zabraniti čitanje Biblije , već su trebali uzeti vremena za neke pojedince da ih upute , da ih poduče .
Takvi pojedinci su kroz istoriju postojali i nazvani su Svetim Ocima Crkve.

Takvi pojedinci su kroz istoriju postojali i nazvani su Svetim Ocima Crkve.
Sad mi koji poznajemo Kristove upute o titulama , da čak ni sebe ne trebaju nazivati učiteljima a oca samo nebeskog Oca , tada razumijemo da se te vođe prave bogovima :
2. Solunjanima poslanica 2:1-4
1 A što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko Njega, molimo vas, braćo,
2 da se brzo ne pokolebate u svojemu umu niti uznemirite ni nekim duhom ni nekom riječju ni nekom tobože našom poslanicom, kao da je već tu dan Kristov.
3 Neka vas nitko ne zavede ni na koji način; jer taj dan neće doći ako najprije ne dođe otpad i otkrije se Čovjek grijeha, Sin propasti,
4 koji se protivi i uzdiže sebe iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako te i u hram Božji kao Bog sjedne praveći se da je Bog.
(VB)

Tako oni dopuštaju da ih se zove svetim ocima a Isus kaže u slijedećim stihovima da se to ne smije raditi :
Matej 23:9-11
9 Ni ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer jedan je Otac vaš — onaj na nebesima.
10 Niti se nazivajte učiteljima, jer jedan je vaš učitelj — Krist.
11 A najveći među vama neka vam bude služnik.
(VB)

Tako kad vidite da netko nije poslušan Kristu i radi suprotno od ovog , od takvih se klonite .

Sad mi koji poznajemo Kristove upute o titulama , da čak ni sebe ne trebaju nazivati učiteljima a oca samo nebeskog Oca , tada razumijemo da se te vođe prave bogovima :
2. Solunjanima poslanica 2:1-4
1 A što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko Njega, molimo vas, braćo,
2 da se brzo ne pokolebate u svojemu umu niti uznemirite ni nekim duhom ni nekom riječju ni nekom tobože našom poslanicom, kao da je već tu dan Kristov.
3 Neka vas nitko ne zavede ni na koji način; jer taj dan neće doći ako najprije ne dođe otpad i otkrije se Čovjek grijeha, Sin propasti,
4 koji se protivi i uzdiže sebe iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako te i u hram Božji kao Bog sjedne praveći se da je Bog.
(VB)

Tako oni dopuštaju da ih se zove svetim ocima a Isus kaže u slijedećim stihovima da se to ne smije raditi :
Matej 23:9-11
9 Ni ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer jedan je Otac vaš — onaj na nebesima.
10 Niti se nazivajte učiteljima, jer jedan je vaš učitelj — Krist.
11 A najveći među vama neka vam bude služnik.
(VB)

Tako kad vidite da netko nije poslušan Kristu i radi suprotno od ovog , od takvih se klonite .
Nije tako jednostavno. Značenje tih Hristovih riječi nije apsolutna zabrana da koristimo te termine već da ih ne upotrebljavamo na način kako su to činili fariseji i sadukeji koji su preko tih titula odvodili narod od Boga, a gradili vlastitu moć.

A da su apostoli to shvatili vidimo iz sljedećih stihova:
"15. Jer ako imate i hiljade učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas u Hristu Isusu ja rodih jevanđeljem." (1 Korinćanima 4:15).
Ovdje sv. ap. Pavle kaže za sebe da je on duhovni otac korintskih hrišćana jer ih je on uveo u vjeru i podučavao. Dakle titula "otac" nije bila nepoznata u apostolsko doba. Takođe i titula "učitelja".

Apostol Pavle sebe direktno naziva učiteljem:
"7. Za koje sam ja postavljen propovjednik i apostol - istinu govorim u Hristu, ne lažem - učitelj neznabožaca u vjeri i istini." (1 Timoteju 2:7).

Da li to znači da je apostol Pavle kršio Hristove zapovijesti? Ne, već se ne radi o bukvalnom shvatanju.

Nije tako jednostavno. Značenje tih Hristovih riječi nije apsolutna zabrana da koristimo te termine već da ih ne upotrebljavamo na način kako su to činili fariseji i sadukeji koji su preko tih titula odvodili narod od Boga, a gradili vlastitu moć.

A da su apostoli to shvatili vidimo iz sljedećih stihova:
"15. Jer ako imate i hiljade učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas u Hristu Isusu ja rodih jevanđeljem." (1 Korinćanima 4:15).
Ovdje sv. ap. Pavle kaže za sebe da je on duhovni otac korintskih hrišćana jer ih je on uveo u vjeru i podučavao. Dakle titula "otac" nije bila nepoznata u apostolsko doba. Takođe i titula "učitelja".

Apostol Pavle sebe direktno naziva učiteljem:
"7. Za koje sam ja postavljen propovjednik i apostol - istinu govorim u Hristu, ne lažem - učitelj neznabožaca u vjeri i istini." (1 Timoteju 2:7).

Da li to znači da je apostol Pavle kršio Hristove zapovijesti? Ne, već se ne radi o bukvalnom shvatanju.
Međutim postoji razlika između ponašanja svetih otaca u katolicizmu i pravoslavlju i ponašanja apostola pavla :

Evo izvještaja kako je bilo :

Nakon čuda liječenja hromog od rođenja proglasili su ga Bogom …

Dj 14:11-15
11 A kad mnoštvo vidje što učini Pavao, podigoše glas svoj govoreći likaonski: »Bogovi u ljudskom obličju siđoše k nama!«
12 I nazivahu Barnabu Zeusom, a Pavla Hermom, jer je on vodio riječ.
13 A svećenik Zeusa koji bijaše pred njihovim gradom dovede na dveri bikove i vijence te ih htijaše žrtvovati s mnoštvom.
14 Kad to čuše apostoli Barnaba i Pavao, razdriješe haljine svoje i uletješe u mnoštvo vičući
15 i govoreći: »Ljudi, što to radite? I mi smo smrtni ljudi kao i vi! Navješćujemo vam evanđelje da se od tih ispraznosti obratite k Bogu živomu, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;
(VB)

Daklem oni su zato činili sve to da se oni odvrate od običaja koje su držali ,

A u katolicizmu i pravoslavstvu su prihvaćali običaje pogana kako bi novim kriscanima bilo lakše pristupiti .

Razlika je ogromna .

Svećeniku se trba poljubiti ruka kao nekoj dami u aristokratskom društvu .

To je neprihvatljivo !

Međutim postoji razlika između ponašanja svetih otaca u katolicizmu i pravoslavlju i ponašanja apostola pavla :

Evo izvještaja kako je bilo :

Nakon čuda liječenja hromog od rođenja proglasili su ga Bogom …

Dj 14:11-15
11 A kad mnoštvo vidje što učini Pavao, podigoše glas svoj govoreći likaonski: »Bogovi u ljudskom obličju siđoše k nama!«
12 I nazivahu Barnabu Zeusom, a Pavla Hermom, jer je on vodio riječ.
13 A svećenik Zeusa koji bijaše pred njihovim gradom dovede na dveri bikove i vijence te ih htijaše žrtvovati s mnoštvom.
14 Kad to čuše apostoli Barnaba i Pavao, razdriješe haljine svoje i uletješe u mnoštvo vičući
15 i govoreći: »Ljudi, što to radite? I mi smo smrtni ljudi kao i vi! Navješćujemo vam evanđelje da se od tih ispraznosti obratite k Bogu živomu, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;
(VB)

Daklem oni su zato činili sve to da se oni odvrate od običaja koje su držali ,

A u katolicizmu i pravoslavstvu su prihvaćali običaje pogana kako bi novim kriscanima bilo lakše pristupiti .

Razlika je ogromna .

Svećeniku se trba poljubiti ruka kao nekoj dami u aristokratskom društvu .

To je neprihvatljivo !
Koji su to paganski običaji?

Koji su to paganski običaji?
Sljavljenje Uskrsa umjesto posljednje večere , koriste se simboli plodnosti , zec i jaja . Ista stvar je i oko rođenja Isusa Krista - gdje je u Bibliji zapisano da i jedan prorok slavi rođendan ? Nigdje nema ! Znači Židovi nisu slavili rođendane u staro vrijeme .
Kako sad Krist počinje da slavi rođendan ako ga nisu preveli žednog preko vode ?
Ne slavi on - slavimo mi koji ga oblikujemo kao našeg kumira , naše statue kojoj se molimo kao i Babilonci .
Nije li tako ? Svaki puta kad se iskrivi slika o Isusu Kristu , tada on postaje lažni Bog , i radi ono za što ga vi molite , ali Matej 7:21-23 vam mrsi konce .
Kršćane koji u njegovo ime čuda čine a bivaju odbačeni . Nisu to neki tamo iz budizma ili šintoizma , to su naše vođe kršćani .
Pa sad tvrdi ti svoje preko Krista .
Znaš nisi ti Bog da ćeš po Kristu stvarati nove svjetove . Posljedice neće izostati …

Sljavljenje Uskrsa umjesto posljednje večere ,
Šta je tu pogrešno?

koriste se simboli plodnosti , zec i jaja .
Zec je komercijalni običaj, a ne crkveni, a farbana jaja potiču iz apostolskog doba. Taj običaj potiče od događaja kad je sv. Marija Magdalina caru Tiberiju poklonila crveno jaje kao simbol Hristovog vaskrsenja.

Ista stvar je i oko rođenja Isusa Krista - gdje je u Bibliji zapisano da i jedan prorok slavi rođendan ? Nigdje nema ! Znači Židovi nisu slavili rođendane u staro vrijeme .
Kako sad Krist počinje da slavi rođendan ako ga nisu preveli žednog preko vode ?
Ne piše ni da je zabranjeno.

Šta je tu pogrešno?

Zec je komercijalni običaj, a ne crkveni, a farbana jaja potiču iz apostolskog doba. Taj običaj potiče od događaja kad je sv. Marija Magdalina caru Tiberiju poklonila crveno jaje kao simbol Hristovog vaskrsenja.

Ne piše ni da je zabranjeno.
Pogrešno je slaviti nečiju moć , ispred razloga za primjenu te moći .

Danas prave filmove o Supermenu koji nas spašava od posljedica pogrešnog upravljanja proizvodnjom , od posljedica nepoštivanja pravila sigurnosti u građevini , i ostalih nezgoda koje sami sebi uzrokujemo .

To je toliko pogrešno da se i sam stvoritelj upetljao i učinio da glumac koji je svemoguć u filmu padne u invalidska kolica, kako bi se uočila razlika između stvarnosti i iluzije .

Od kuda tebi informacije da je Marija Magdalena otišla u Rim ? Jel možda pratila apostola pavla ?

Kako se Uskrs kaže na njemačkom i engleskom ?
Znaš li ?

Papir trpi sve , sad ćete izmisliti da je Krist ostao u hramu sa 12 godina da slavi svoj rođendan ?

Odakle vam sve te gluposti ?

Od kuda tebi informacije da je Marija Magdalena otišla u Rim ? Jel možda pratila apostola pavla ?
Iz Svetog Predanja. Otišla je da se žali na Pilatovo postupanje u slučaju Isusa Hrista.

Kako se Uskrs kaže na njemačkom i engleskom ?

Znaš li ?
Što je to bitno? Kaže se Easter.

Papir trpi sve , sad ćete izmisliti da je Krist ostao u hramu sa 12 godina da slavi svoj rođendan ?

Odakle vam sve te gluposti ?
Nigdje se ne navodi da je zabranjeno da slavimo nečiji rođendan.

Iz Svetog Predanja. Otišla je da se žali na Pilatovo postupanje u slučaju Isusa Hrista.

Što je to bitno? Kaže se Easter.

Nigdje se ne navodi da je zabranjeno da slavimo nečiji rođendan.
Sveto predanje nije u Bibliji .
Mislim da od te gluposti veće nema !

Ah , ima , Barnabino evanđelje , gdje Krist kao djete ubija svoje vršnjake snagom izgovorene riječi - božijom silom .

Vi ste na drugoj strani ekstremnih vjerovanja , a Uskrs na engleskom i njemačkom i dan danas imaju poganska imena iz kojih su i došla :

Germanskinazivi - engl.Easter i njem.Ostern vuku etimologiju od imena saskebožice Eostrekoja je bila slavljena za vrijeme proljetneravnodnevnice.

Moje nije glupost za razliku od vaših izjava , ja imam dokaze !

Sveto predanje nije u Bibliji .
Mislim da od te gluposti veće nema !
Kakva glupost? Apostol Pavle kaže da je apostolsko učenje prenošeno i pisanim i usmenim putem.

Ah , ima , Barnabino evanđelje , gdje Krist kao djete ubija svoje vršnjake snagom izgovorene riječi - božijom silom .
Jevanđelje po Varnavi je muslimanski falsifikat iz srednjeg vijeka.

Vi ste na drugoj strani ekstremnih vjerovanja , a Uskrs na engleskom i njemačkom i dan danas imaju poganska imena iz kojih su i došla :

Germanskinazivi - engl.Easter i njem.Ostern vuku etimologiju od imena saskebožice Eostrekoja je bila slavljena za vrijeme proljetneravnodnevnice.

Moje nije glupost za razliku od vaših izjava , ja imam dokaze !
Zašto je to relevantno? Vaskrs nije nastao u germanskim zemljama. Zvanični naziv praznika Vaskrsa je Pasha, a to svakako nije paganski termin.

Nazad
Vrh