Da li je homoseksualnost nemoralan cin?

Fazlija

Budist
Moderator
Reakcijski bodovi
244
Bodovi
63
Prenosim jednu raspravu s chata (prije svega jer meni chat slabo radi) u kojem je jedan sugovornik rekao:

... nisi naveo zoofile, pa homoseksualce i t.d. jer su sve te kategorije u moralnom smislu teze od nasilnika koji je nekog premlatio ili se mozda bavio drogom...

Po mojem misljenju, kod homoseksualnosti nikako ne moze biti rijeci o nemoralnom cinu, jer takav odnos (ako nije nasilan prema drugim ljudima) uopce ne moze biti smatran nemoralnim. A pogotovo nikako ne moze biti smatran gorim od nasilnika koji zlostavlja druge ljude ili rasparcivaca droge? To mi se ne cini ispravnim.

Homoseksualac nikome ne nanosi patnju i zlo, ako je u homoseksualnoj vezi s drugom takvom homoseksualnom osobom. Nasilnik i rasparcivac droge izravno nanose stetu drugim ljudima i moralno gledano su u ozbiljnom i teskom prekrsaju. Pod pretpostavkom da homoseksualna osoba spolno ne napastvuje druge ljude, djecu i sl. ... mislim da ona ne cini nikakav moralni prekrsaj.

Nanosio ne nenanosio patnju i zlo prema drugome, homoseksualnost po Bibliji je grijeh - postoje poznati stihovi da ih ne tražim sada.

To je jednostavno.... Bog je stvorio Adama i Evu, ne Adama i Stevu.

E pa nije toliko bitno sto pise u Bibliji, nego da mi kao zdrava i razumna celjad razmotrimo da li je to nemoralno ili nije. Zato i nisam nazvao temu da li je hom. grijeh... jer grijeh po nekoj svetoj knjizi moze biti i jedenje sladoleda petkom iza 2h. Ali mi se trebamo pitati, ne toliko da li je jedenje sladoleda petkom iza 2h grijeh za neku odredjenu religiju, nego je li to nemoralno ili nije u opstim ljudskim, moralnim kategorijama.

Prenosim jednu raspravu s chata (prije svega jer meni chat slabo radi) u kojem je jedan sugovornik rekao:

... nisi naveo zoofile, pa homoseksualce i t.d. jer su sve te kategorije u moralnom smislu teze od nasilnika koji je nekog premlatio ili se mozda bavio drogom...

Po mojem misljenju, kod homoseksualnosti nikako ne moze biti rijeci o nemoralnom cinu, jer takav odnos (ako nije nasilan prema drugim ljudima) uopce ne moze biti smatran nemoralnim. A pogotovo nikako ne moze biti smatran gorim od nasilnika koji zlostavlja druge ljude ili rasparcivaca droge? To mi se ne cini ispravnim.

Homoseksualac nikome ne nanosi patnju i zlo, ako je u homoseksualnoj vezi s drugom takvom homoseksualnom osobom. Nasilnik i rasparcivac droge izravno nanose stetu drugim ljudima i moralno gledano su u ozbiljnom i teskom prekrsaju. Pod pretpostavkom da homoseksualna osoba spolno ne napastvuje druge ljude, djecu i sl. ... mislim da ona ne cini nikakav moralni prekrsaj.

Evo sta je bilo predvidjeno za nasilnika :

2 Mojs.21,18.19:
"...Kad se svade ljudi, pa jedan udari drugoga kamenom ili pesnicom, ali onaj ne umre nego padne u postelju,
Ako se pridigne i izađe o štapu, da ne bude kriv onaj koji je udario, samo dangubu da mu naknadi i svu vidarinu da plati..."

...a evo sta za zoofile i homoseksualce:

3 Mojs.20,15:
"...Ko bi obležao živinče, da se pogubi; ubijte i živinče..."

3 Mojs.20,13:
"...Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Dakle, mogu slobodno da bijem ljude, ako im platim lijecenje i bolovanje...

Ok Fazlija, da li je homoseksualnost nemoralan čin....recimo ti bi sve to pustio kao normalnu stvar. I sad ti šetaš sa familijom po gradu, a ono na svakom koraku se ljubi muškarac sa muškarcom, žena sa ženom. Kako bi to djelovalo na tvoje dijete, a ti mu kod kuće čitaš da je Bog stvorio čovjeka i ženu da se plode i množe. Sva sreća pa u Rusiji ne smiju imati te gay parade.

Dakle, mogu slobodno da bijem ljude, ako im platim lijecenje i bolovanje...

Ovo je bilo u kontekst tezinu kazne,zbog lakse uporedbe s tim sto imamo i ovog:

2 Mojs.21,24:
"...Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nogu za nogu,..."

E sad ako ti ovo pashe onda bato uzmi stapa i premlacuj ljude dok mozes,jer ces uskoro i sam biti u istom stanju... ☺

Ovo je poznati ulični propovijednik iz Kanade, David Lynn...u ovom videu on odlučuje krstiti ljude u jezeru....morala ga štititi policija jer bi ove LGTB organizacije bi sve to spriječile, pogledaj samo kako mrze Boga i Isusa i slave sotonu. Da nema policije napali bi jadne kršćane

https://www.youtube.com/watch?v=O0yKF5oGs9U

Kako bi to djelovalo na tvoje dijete, a ti mu kod kuće čitaš da je Bog stvorio čovjeka i ženu da se plode i množe.

Pa ja svoje dijete odgajam da postoje ljudi koji su drugaciji, bijeli, crni, zuti, zdravi, invalidi, socijalisti, nacionalisti, komunisti, alpinisti, biciklisti, seksualci, homoseksusalci, aseksualci, mesojedi, vegatarijanci... i da nikada nece svi biti isti. Da je raznolikost osnovno pravilo svemira. Da sve treba postovati. I kod kuce mu citam Buddhu.

Pa ja svoje dijete odgajam da postoje ljudi koji su drugaciji, bijeli, crni, zuti, zdravi, invalidi, socijalisti, nacionalisti, komunisti, alpinisti, biciklisti, seksualci, homoseksusalci, aseksualci, mesojedi, vegatarijanci... i da nikada nece svi biti isti. Da je raznolikost osnovno pravilo svemira. Da sve treba postovati. I kod kuce mu citam Buddhu.

Da li u tu grupu spadaju i pedofili?

Da li u tu grupu spadaju i pedofili?

Naravno da ne spadaju, jer su oni najgora vrsta nasilnih izrabljivaca djece. I vezano za temu, bas zbog tog razloga je pedofilija krajnje nemoralna; dok homoseksualnost ne mora nuzno biti. Osim toga, pedofila ima i medju heteroseksualcima.

Naravno da ne spadaju, jer su oni najgora vrsta nasilnih izrabljivaca djece. I vezano za temu, bas zbog tog razloga je pedofilija krajnje nemoralna; dok homoseksualnost ne mora nuzno biti. Osim toga, pedofila ima i medju heteroseksualcima.

Ovo su komentari tipa "Bog kaze tako ali ja mislim drugacije..." .

Ovo su komentari tipa "Bog kaze tako ali ja mislim drugacije..." .

Prvo, to sto pise u Bibliji je vrlo upitno da li je Bog rekao ili su to razmisljanja ljudi tog kulturnog kruga sakupljena kroz nekoliko stoljeca.

A drugo, tema nema nikakve veze niti s Bogom, niti s Biblijom u uzem smislu te rijeci, nego jednostavno postavlja pitanje da li je homoseksualnost nemoralna.

Meni se cini da bi smo mogli kvalitetno o tome da raspravljamo, prvo trebamo odrediti sto je moralno ponasanje. A potom vidjeti da li se hom. u to uklapa ili ne. I nista vise od toga... vrlo jednostavna rasprava.

Meni se cini da bi smo mogli kvalitetno o tome da raspravljamo, prvo trebamo odrediti sto je moralno ponasanje. A potom vidjeti da li se hom. u to uklapa ili ne. I nista vise od toga... vrlo jednostavna rasprava.

Jedini je problem što svako ima drugačije moralne standarde.

Prvo, to sto pise u Bibliji je vrlo upitno da li je Bog rekao ili su to razmisljanja ljudi tog kulturnog kruga sakupljena kroz nekoliko stoljeca.

Vernici u vreme SZ-ta kao i hriscani u NZ-ta do dana danasnjeg veruju da je Biblija Bozja rec stoga njihove moralne standarde su upravo one koje su zapisano u Svetom Pismu.
Za razliku od njih,ostali ljudi imaju razlicite stavove o tome sta zapravo Bibjija jeste tako da evo i tebe koje nam iznosis svoje vidjenje...

A drugo, tema nema nikakve veze niti s Bogom, niti s Biblijom u uzem smislu te rijeci, nego jednostavno postavlja pitanje da li je homoseksualnost nemoralna.

Licno smatram da hriscani ne mogu imati istu definiciju za moral sa ostalim ljudima koji to nisu...
...evo po tebi recimo nije nemoralno biti homoseksualac ali je zato nemoralno biti pedofil...neko ce reci da nema problema da ljudi seksualno opste sa zivotinjama dok ce treci smatrati da je otvoren brak,ako ga vec uopste ima,najbolje resenje za ljude u 21 veku...

Svakako da jeste nemoralan čin i grijeh. Hrišćani ne bi trebali pokleknuti pod pritiskom vremena i izmijeniti svoja vjekovna učenja.

Mozda da na cas zaboravimo i Bibliju i homoseksualce i pitamo se sto je moralno, a sto nemoralno ponasanje opcenito. Sto bi ste rekli?

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Nazad
Vrh