Da li svi mormoni vjeruju kao Nefi ?

Reakcijski bodovi
4
Bodovi
18
Nefi je u jednom svom odgovoru objavio Slijedeće :”
Isus je taj Gospod koji se gore pominje. Pored toga mi verujemo da su Jehova i Isus jedna te ista osoba, što znači da Jehova nije Bog Otac nego je to njegov sin Isus.

"Vi mi se obraćate sa ‘Učitelju’ i ‘Gospode’, i s pravom to govorite, jer to i jesam." (Jovan 13:13)

"Da Bog Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vam Duha premudrosti i otkrivenja da Ga poznate." (Efe 1:17)“

Mormoni , pružite ruku Adventistima , i gledajte da se dobro najedete , jer ćete imati dugi dugi san .

Dok čovjek spava ne može da jede .

Za razliku od adventista vi imate vi citirate Krista gdje kaže da je on Gospod , Gospodin , zavisi od biblijskog prevoda , u vašoj zajednici nitko ne govori strane jezike , da može usporediti riječ Lord sa gospodin , ili Herr .

Tako da ne razumijete da Lord znači gospodar , ili onaj koji vlada .

Adventisti usporede spominjanje apostola pavla stijene u pustinji te kaže da je ta stijena bila Krist , te na taj način zaključuju kako je Krist Gospod iz starog zavjeta , a Mojsijevo pismo kralju Edoma izostavljaju , kao da ne postoji . Njihova Ellen im nije dala pa to ne čitaju .
A vidite šta tamo piše :

Br 20:14-17

14 A iz Kadeša Mojsije posla glasnike kralju Edoma: »Ovako veli tvoj brat Izrael: ‘Ti znaš sve poteškoće koje su nas snašle:

15 kako oci naši siđoše u Egipat i mi u Egiptu proboravismo mnogo vremena; a Egipćani su zlo postupali s nama i s ocima našim.

16 Tada zavapismo Gospodu, i on ču naš glas te posla anđela i izvede nas iz Egipta. I evo, mi smo u Kadešu, gradu uz rub tvojega područja.

17 Pusti nas sad da prođemo kroz tvoju zemlju. Nećemo prolaziti kroz polja i vinograde niti ćemo piti vodu sa studenca. Ići ćemo kraljevskim putem ne skrećući ni desno ni lijevo dok ne prođemo tvoje područje.’«
(VB)

I sad pročitajte samo stih 16 - koji kaže da je Bog poslao anđela da ih izvede iz Egipta .

Daklem ako je stijena bila Krist , ta stijena je tada bila anđeo ,

I kad se ponizio , tako se ponizio da je prestao biti moćno biće i postao je čovjekom .

Anđeli su duhovi kao i Bog , stoga se oni lako mogu usporediti s Bogom , jer je duh - duh , premda jedan je stvoritelj a drugi je sluga .
Za razliku od Krista dok je još bio anđeo , Sotona je htio da se usporedi s Bogom i da ga zamjeni ako treba …

Isus se ponizio i uzeo ljudsko tijelo da otkrije na zemlji istinu o Bogu .

E sad šta ćemo s ove dvije grupe ? Hoćemo im dati vremena da se pokaju ili ćemo ih predati sudovima koje su pripremili za druge , manje vrijedne kršćane ?

Jer je došlo vrijeme žetve .

Kako je rekao Isus ?

Mt 7:1-2

1 »Ne sudite, da ne budete osuđeni!

2 Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.
(VB)

Jer dokle god su vaša učenja kako postoji pakao i ljudi u njemu vječno gore , osuđujete boga i crtate ga tiraninom koji muči one koji su zavedeni pa nisu saznali istinu .

I kažete da je Bog ljubav .

A gle kako Krist kaže da budu njegovi učenici :
Mt 5:44-46

44 A ja vam kažem: Ljubite svoje neprijatelje, blagoslivljajte one koji vas proklinju, činite dobro onima koji vas mrze i molite za one koji vas zlostavljaju i koji vas progone,

45 kako biste postali sinovima Oca svojega koji je na nebesima, jer on čini da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima te da kiša pada na pravedne i nepravedne.

46 Jer uzljubite li one koji vas ljube, kakvu ćete plaću imati? Zar i carinici ne čine isto?
( VB )

Gle Krist opisuje boga kako ljubi i pravedne i nepravedne , a vi učite ljude kako taj Bog spaljuje ljude u paklu .
Bog ljubavi .

Ne znam kako ćete se izvući iz sopstvene osude !

I sad pročitajte samo stih 16 - koji kaže da je Bog poslao anđela da ih izvede iz Egipta .

Daklem ako je stijena bila Krist , ta stijena je tada bila anđeo ,
Iako si rekao da su anđeli duhovi i da se lako mogu usporediti s Bogom, na ovaj članak koji ću zalijepiti ne prihvatam taj argument ispravnim. Isus je za razliku od anđela rođen iz Božje nutrine i kao takav ima istu materiju kao Otac, kao kad od planine otkineš stijenu. Znam da ćeš odgovoriti ovako - ah taj anđeo Gospodnji, on je govorio u Božje ime, i Isus je rekao bit ćete bogovi sa malim b.....ne Isus je Sin Božji i on je Bog po prirodi, kao što je moj sin čovjek. Neka svi vide da taj anđeo Gosponji iz Starog zavjeta je Isus, Sin Božji. Pa i Židovi su razumjeli kad je Isus rekao da je Sin Božji da se gradi Bogom, jer su oni dobro znali da će Mesija imati božanske osobine...evo najboljeg članka po ovom pitanju kojeg sam čuvao godinama za ovakve i slične rasprave. Ovo je članak nad člancima, uvijek sam ga rado postirao na forumima, facebook grupama, moj ponos.

Anđeo

Riječ „anđeo“ i na hebrejskom („malak“) i na grčkom („angelos“) znači „vjesnik“, ili „glasnik“. Zbog toga je ta riječ u Bibliji široko korištena: ponekad su ljudi nazvani anđelima u Bibliji (1. Samuelova 29:9; Galaćanima 4:14), a ponekad su anđeli nazvani ljudima (Postanak 32:24). A na drugim mjestima, kako ćemo uskoro pokazati, Bog je poistovjećen s anđelom! Naravno, čak su i anđeli u Bibliji nazvani anđelima. Smile
Dakle, na grčkom riječ „anđeo“ znači „glasnik, vjesnik“, a „ark“ znači „glavni, vrhovni, najveći“. Prema tome, "arkanđeo" jednostavno znači "najveći glasnik". Hebrejsko ime Mihael znači „Tko je kao Bog“ ili „Tko je jednak Bogu“. Titula „Mihael arkanđeo“ doslovno se može prevesti kao „Vrhovni glasnik koji je jednak Bogu“. Koga označava ova titula u Bibliji? Uskoro ćemo otkriti.
Jedan anđeo je doista izjavio da je kao Bog. Taj kerubin zaklanjač koje je pao s Neba je Lucifer, koji je postao đavao ili Sotona, jer je tvrdio da je poput „Najvećega“ (Izaija 14:14).
U Otkrivenju 12:7, Sotona je suprotstavljen "Mihaelu i njegovim anđelima“ i izbačen je s Neba. U Otkrivenju 13:4, ljudi koji su se poklonili Zvijeri s riječima: „Tko je jednak Zvijeri i tko se može boriti protiv nje?“. Ako temeljito proučavamo Otkrivenje, vidjet ćemo da se u toj knjizi Sotona suprotstavlja Bogu na način da stvara lažno, sotonsko Trojstvo! Pitanje „Tko je kao Zvijer“, samo je jedan od načina na koji Sotona u tih nekoliko poglavlja pokušava oponašati BOGA!

Anđeo Gospodnji

Fraza „anđeo Gospodnji“ pojavljuje se 68 puta u Bibliji.Ponekad se odnosi na Gabrijela, koji se javio Danielu, Zahariji i Mariji. Ali Gabrijel je nazvan „anđeo Gospodnji“ bez određenog člana ispred (npr. Luka 1:11). Također nikad nije nazvan arkanđelom. (Kad smo kod ovoga, također je zanimljivo da se popularni anđeo Rafael ne spominje nigdje u Bibliji.) Gabrijel je možda jedan od dva kerubina zaklanjača koji stoje pred Božjim prijestoljem. Sjetimo se da je rekao Zahariji: "Ja sam Gabrijel, koji stojim pred Bogom" (Luka 1:19). Lucifer je prije svoga pada imao tu poziciju (Ezekijel 28:14). Ako je najveća pozicija koju neki anđeo može imati položaj kerubina zaklanjača pred Božjim prijestoljem, tko je onda „arkanđeo“? I tko je ovo moćno biće koje je predstavljeno kao „anđeo Gospodnji“, koje radi tako važne stvari u spašavanju čovjeka?
Bog Otac je sve stvorio kroz Krista (Hebrejima 1:2; Efežanima 3:9). Krist je posrednik između nas i Boga, te vrhovni Božji glasnik (npr. Matej 11:27; Luka 10:22; Ivan 1:18; Ivan 14:6). Je li moguće da je Krist otkrivao Oca u SZ-u, kao i u NZ-u? Doista, On je Očev vjesnik više nego bilo koje drugo biće u cijelom svemiru. Ovo nam može objasniti zbog čega je Krist ponekad nazivan „anđelom“, kad On nije anđeo. Riječ „anđeo“ znači „vjesnik“ i ponekad čak označava ljudske vjesnike ili ambasadore.
Dosta puta se u Bibliji spominje misteriozno biće, „anđeo Gospodnji“, prije Kristovog utjelovljenja. Svaki put kad se spominje, imamo neke naznake o Njegovom identitetu. Pogledajmo ih ukratko prema redoslijedu u kojemu se pojavljuju.

HAGARA

Nakon što je Hagara rodila Išmaela, Sara je s njom oštro postupala, te je Hagara pobjegla u pustinju. "Anđeo Jahvin nađe je kod izvora u pustinji" (Postanak 16:7). Anđeo je rekao Hagari da se vrati i pokori Sari i obećao joj je da će njezin sin Išmael biti otac velikog naroda. Nakon što je anđeo nestao, Hagara „Jahvu koji joj govoraše nazva: 'Ti si El Roi – Svevid Bog, jer vidjeh Boga i nakon viđenja još živim!'“ (redak 13). U Postanku 21:17-19 anđeo Jahvin ponovno se javio Hagari i ponovno govori u prvom licu, kao da je on sam Bog.

ABRAHAM

Bog je rekao Abrahamu da žrtvuje svog sina na gori Moriji. Upravo kad je ovaj htio zabosti nož u svoga obećanog sina, anđeo Gospodnji ga je zaustavio. „Ali anđeo Gospodnji povika mu s neba: 'Abrahame! Abrahame!' On odgovori: 'Evo me!' Anđeo reče: 'Ne stavljaj ruku na dječaka i ne učini mu ništa, jer sad znam da se Boga bojiš i da mi nisi uskratio jedinoga sina svojega.' (Postanak 22:11-12). Jasno je da je Abraham prinosio BOGU svoga sina, a ne nekakvom anđelu.
„Tada anđeo Gospodnji povika Abrahamu po drugi put s neba, i reče: 'Kunem se sobom, glasi riječ Gospodnja: zato što si to učinio i nisi mi uskratio jedinoga sina svojega, blagoslovit ću te obilno, i potomstvo ću tvoje umnožiti kao zvijezde na nebu i kao pijesak na obali morskoj, i potomstvo će tvoje osvojiti vrata neprijatelja svojih. I bit će blagoslovljeni u potomstvu tvojem svi narodi na zemlji, jer si poslušao glas moj.“ (Postanak 22:15-18 ).
U Djelima 3:25, Petar ponavlja ovaj događaj, te poistovjećuje s Bogom „anđela Gospodnjeg“ koji je učinio savez s Abrahamom.

JAKOV

Dok je bježao od svog ljutog brata Ezava, Jakov je usnuo san u kojemu mu je Bog potvrdio savez s Abrahamom (Postanak 28:12-15). Nakon što mu je Bog obećao da će biti s njim i vratiti ga u njegov dom u Kanaan, Jakov se zavjetovao da će dati Bogu desetinu od svega što bude primio. Uspravio je kamen koji je koristio kao jastuk, te ga premazao uljem da potvrdi svoj zavjet. Zatim je prozvao to mjesto Beth-el, („kuća Božja“), jer mu se Bog tamo pojavio.
Dvadeset godina kasnije, Jakov je bogat čovjek i Bog mu se javlja i kaže mu da ide kući. Bog je također podsjetio Jakova tko mu je podario uspjeh: „Još u snu, anđeo Božji me zovne…Ja sam Bog koji ti se ukazao u Betelu, gdje si uljem premazao stup i gdje si mi učinio zavjet.“ (Postanak 31:11.13). Tko je bio anđeo Gospodnji u 31. poglavlju? On se sam predstavio, ne trebamo pogađati. To je bio Jahve, koji se Jakovu javio u snu u 28. poglavlju.
Zatim, kad se Jakov hrvao s nebeskim bićem (Postanak 32:22-32), to biće mu je dalo novo ime i blagoslovilo ga je. Jakov je nazvao to mjesto Peniel („lice Božje“), „'jer', reče, 'vidjeh Boga licem u lice i na životu ostadoh.'“ (redak 30). U NZ-u, Isus je onaj koji blagoslivlja svoj narod i daje im novo ime (Matej 5:3-12; Otkrivenje 2:17). Postaje vrlo očito da je anđeo Gospodnji sam Isus Krist. Također, Hošea 12:4 kaže da se Jakov hrvao s Bogom, a 12:5 kaže da se hrvao s anđelom. Očito Hošea podrazumijeva da je anđeo jedno od imena za Boga koji se javljao ljudima.
Zatim, kad je Jakov bio na svojoj samrtničkoj postelji, te je blagoslivljao Josipove sinove Efrajima i Manašeu, upotrebljavao je izraze „anđeo“ i „Bog“ naizmjence: „Bog, čijim su putovima hodili oci moji Abraham i Izak, Bog, koji mi je pastir bio otkako postah pa do danas, anđeo koji me od svakog zla izbavljao – djecu ovu neka blagoslovi! Neka se ime moje i mojih pređa Abrahama i Izaka po njima spominje!“ (Postanak 48:15.16). Najbolji prijevod je: „anđeo, koji me otkupio od svega zla…“. Jakov ovdje očito poistovjećuje anđela koji ga je otkupio, s Gospodom. Biblija je jasna i ona kaže da ne postoji drugi otkupitelj i spasitelj, osim Boga (Izaija 43:11.14). Ponovno vidimo da je anđeo koji je otkupio Jakova ustvari drugo ime za našeg Otkupitelja, Isusa!

MOJSIJE

Mojsije je video gorući grm koji nije sagorijevao.„Anđeo mu se Jahvin ukaže u rasplamtjeloj vatri iz jednog grma.“(Izlazak 3:2). Redak 4 identificira nam ovog anđela:„iz grma ga Bog zovne“. A u 6. redku ponovno se Bog javlja:„Ja sam, nastavi, Bog tvoga oca; Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev.“Anđeo Gospodnji se opet predstavlja kao Bog! U svojoj posljednjoj propovijedi, Stjepan se sjeća ovog događaja i kaže:„Kad prođe 40 godina, ukaza mu se anđeo u pustinji Sinajske gore, u plamenu zapaljena grma. Kad to Mojsije opazi, začudi se viđenju. Dok se približavao da pažljivo pogleda, ču se glas Gospodnji“(Djela 7:30-31). Je li anđeo bio u grmu, ili je Bog bio u grmu? Nije li taj anđeo, koji je Bog, ustvari bio Krist? Da je Stjepan završio svoju propovijed, umjesto što ju je ovako sažeto iznio, vjerojatno bi razjasnio da je taj „Anđeo“ koji je govorio Mojsiju i Ocima, koji je vodio Izraelce kroz pustinju, bio Onaj koji se utjelovio i umro na Golgoti. Cijela njegova propovijed trebala je biti obrana njegove vjere u Krista. Nema sumnje da je govorio o Kristu.

IZRAEL

Izraelce je Bog vodio kroz pustinju. Proučimo Izlazak 13:21; 14:19.24; 23:20-23; Levitski zakonik 16:2; Brojevi 12:5; 14:14; Ponovljeni zakon 1:32.33; 31:15.
Biće u oblaku koje je vodilo Izraelce kroz pustinju se stalno naziva Gospod, ali Bog stalno naglašava da je to biće Njegov „anđeo“ i da taj „anđeo“ ima Njegovo ime. Drugim riječima, Bog objavljuje da je ime Njegovog „Anđela“ također Gospod, ili Jahve.
Proučimo tekst: Zaharija 12:8. Riječ "pred" je ista kao i riječ "pred" koja je upotrijebljena u tekstovima koji govore o boravku u pustinji. Bog i "Anđeo" su ponovno očito ista osoba.

BALAAM

U Brojevima 22:35, anđeo Gospodnji kaže da će staviti svoju riječ u usta Balaamu. U 23:4, vidimo da je Bog stavio svoju riječ u usta Balaamu. Ponovno vidimo da je „anđeo Gospodnji“ ustvari sam Bog.

SUCI 2:1-3

„Anđeo Jahvin dođe iz Gilgala u Bokim i reče: 'Izveo sam vas iz Egipta i doveo vas u zemlju koju sam vam obećao zaklevši se ocima vašim. Rekao sam: 'Neću raskinuti saveza svog s vama dovijeka. A vi ne sklapajte saveza sa stanovnicima ove zemlje; nego rušite njihove žrtvenike!' Ali vi niste poslušali moga glasa. Što ste učinili? Zato vam kažem: neću ih odagnati pred vama. Nego, oni će vas tlačiti i bogovi njihovi bit će vam zamkom.“
Opet „Anđeo“ govori za sebe da je Gospod.

GIDEON

Gideon je imao susret s anđelom Gospodnjim u Sucima 6. poglavlju. Anđeo kaže Gideonu da je Bog s njim. Gideon ukazuje na tlačenje Izraelaca od strane Midjanaca, kako bi objasnio da izgleda da baš i nije Jahve s njim.„Jahve se tad okrenu prema njemu i reče mu: 'Idi s tom snagom u sebi i izbavit ćeš Izraela iz ruke Midjanaca'.“(redak 14). Kroz ostatak narativa, osoba koja govori s Gideonom naizmjence se oslovljava kao Gospod, anđeo Gospodnji i anđeo Božji. Od 11-22 redka dva puta se „Anđeo“ koji se ukazao Gideonu naziva Gospodom, tj. Jahve.

SAMSONOVI RODITELJI

Samsonova majka je bila nerotkinja.„Toj se ženi ukaza anđeo Jahvin“(Suci 13:3). Rekao joj je da će roditi sina koji će osloboditi otpali Izrael iz ruke poganskih tlačitelja. Ona je brzo pozvala Manoaha, svog muža, koji se zatim pomolio da „čovjek Božji“ dođe još jednom (8. redak). Kad je anđeo došao po drugi put, Manoah ga je pitao kako se zove. On je odgovorio da je njegovo ime predivno. Neki prijevodi kažu „tajanstveno“. Ova riječ doslovno znači „predivan“ i „neshvatljiv“. Ovo nas asocira na Izaiju 9:5 –„Ime mu je Divni, Savjetnik…“. Ime „Divni“ povezuje ovog anđela s dolazećim Mesijom. I ponovno, nakon što je vidio ovog „Divnog Vjesnika“, Manoah je izjavio da je vidio Boga (13:22).

ANĐEO SAVEZA

Jedno od najpoznatijih mesijanskih proročanstava pronalazimo u Malahiji 3:1 –„Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite i anđeo Saveza za kojim žudite. Evo ga, dolazi već – govori Jahve nad Vojskama.“
Glasnik saveza o kojemu je ovdje riječ, očito je Isus Krist. Radi se o Njegovom prvom dolasku. Riječ koja je prevedena s „glasnik“ je ista riječ koja se do sada koristila u tekstovima SZ-a koje smo spominjali, a označava „anđela Gospodnjeg“.
Ako proučimo Malahiju 3:1-3, te zatim Matej 11:10.11; Marko 1:2; Luka 7:24.27; Otkrivenje 6:16.17, postat će nam sasvim jasno da su dva anđela iz Malahije 3:1 ustvari Ivan Krstitelj i Krist. Prvi je „anđeo“ koji priprema put, a Krist je „Anđeo Saveza“, Gospod koji dolazi u svoj Hram, te se postavlja pitanje „tko će biti u stanju da stane pred Njega?“. Nijedan od njih tehnički nije anđeo, ali budući da su obojica vjesnici, nazvani su „anđelima“.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Pogledaj tekst koji vas možda zbunjuje :
Post 21:17-19

17 Ali Bog ču glas dječakov te anđeo Božji zovnu s neba Hagaru i reče joj: »Što ti je, Hagaro? Ne boj se, jer Bog je čuo glas dječakov tamo gdje on jest.

18 Ustani! Digni dječaka i uzmi ga u naručje svoje, jer od njega ću podići velik narod.«

19 Tada joj Bog otvori oči te ona ugleda zdenac vode, pa ode i napuni mješinu vodom te napoji dječaka.
(VB)

Na više mjesta Bog čuje i pošalje anđela te Bog progovara , isto tako i kod gorućeg žbuna .

Izl 3:2-6

2 Tada mu se ukaza anđeo Gospodnji u plamenu ognjenome isred jednoga grma. I on pogleda, kad gle: grm ognjem gori, ali grm taj ne izgara.

3 I reče Mojsije: »Svrnut ću da vidim ovaj čudesan prizor: zašto grm ne sagorijeva.«

4 I kad Gospod vidje da je svrnuo pogledati, zovnu ga Bog isred grma i reče: »Mojsije! Mojsije!« A on reče: »Evo me!«

5 Tada reče: »Ne prilazi ovamo! Izuj svoju obuću s nogu svojih! Jer to mjesto na kojem ti stojiš sveto je tlo.«

6 I reče: »Ja sam Bog oca tvojega, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev.« A Mojsije zakrije lice svoje jer se bojao u Boga gledati.
(VB)

Isti slučaj .

E sad ću vam nešto navesti iz ljudskih istraživanja :

Ljudi su počeli istraživati ljudski mozak i stave tako na glavu senzore koji bilježe električne impulse u mozgu .
Tako su donijeli zaključak da svi mi imamo boga u sebi .
Donijeli su zaključak i to da mi nemamo svoju volju jer se svaki puta pali u mozgu neki dio centra , nakon donesene odluke i nakon pokreta .

Daklem oni tvrde da je istraživanje tu ne pogriješivo , a ja vam kažem da se u mozgu pali centar zbog toga kasnije što se bilježi donijeta odluka , a ne zato što mi nemamo svoju volju .
Jer svaki puta kada se pali neki centar u mozgu te stvara električne impulse odnosno valove , do je signal koji se odašilje Bogu i bilježi se .

Tako da nije istina da je Bog u svakom čovjeku niti da čovjek nema svoju slobodnu volju pri donošenju odluka .

Istina je da je čovjek stvoren na sliku božiju pa i čovjek stvara svoje proizvode da funkcioniraju na sličan način kao ljudi koje je Bog stvorio .

Uzmimo pametne telefone za primjer .
Svaki pametni telefon zabilježi sve radnje kroz koje prolazi , i eksperti to mogu poslije pročitati .

Na isti način ljudi bilježe , (ljudski mozgovi ) sve svoje doživljaje .
Jer kako bi se na kraju otvarale knjige u kojima je sve vaše zapisano , da bi s e donio sud ?

Razlika između Krista koji je stvoren kao anđeo prvi i ostalih anđela nije velika .
On kao prvi stvoreni je jedini imao spoznaju o stvoritelju .
U vrijeme dok nije bilo pobune na nebu nije bilo potrebe da se taj anđeo zvani Michael , uzvisuje , obavljao je svoje zadatke kao i prije .
Posredovao je boga k ljudima , kroz njega ja dolazio božiji glas i božija sila , baš kao pri stvaranju svega što je stvoreno .

Mi se oko toga sporimo , da li je on osobno stvorio sve ili je sila božija kroz njega stvarala .

Ja sam vam citirao djela 2:22 gdje Petar kaže , “ kao što i sami znate , Bog učini po njemu “
I kad onda kroz prizmu te spoznaje čitate Isusove riječi kod mrtvog Lazara onda se čini da je Isus rekao a Bog otac učinio . Isus reče : hvala ti oče što si me uslišio , ali ja znam da me svagda uslišavaš , ali rekoh to zbog ovog naroda da znaju da si me ti poslao - i onda poviče - Lazare izađi !

Jel tako bilo ?
Daklem on se zahvaljuje kao i mi što se zahvaljujemo kad nam Bog nešto učini .

U mom slučaju je čudo bilo veće nego njegovo .

Na kongresu Jehovinih svjedoka sam dobio dvije saksije cvijeća , da bi čim sam ih donio na njima drugi dan otkrio lisne uši , to večer sam zamolio boga da pošalje vjetar kao što je u Egiptu poslao i otpuhao skakavce u crveno more , neka tako vjetar odnese lisne uši , izašavši na balkon još jednom prije spavanja , vidio sam da puše blagi povjetarac , nisam znao da li je to Bog već uslišio moju molitvu ili će to noćas učiniti .
Ujutro nije bilo ni jedne lisne uši na mom cvijeću , a iz tog cvijeća je izraslo toliko veliko cvijeće da je prekrilo cijeli balkon samo jedna saksija .
Dok su okolne žene imale po 6 saksija da prekriju balkon , moja jedna je to učinila Jehovinim blagoslovom .

Šta je trebalo da kažem kako sam ja nešto učinio ?

Ja sam zamolio kao i Krist kad je rekao Lazare izađi , i izađe mrtvac povijen u bijelu tkaninu , razmotajte ga i pustite neka ide , bile su Slijedeće riječi Kristove , a Radost je bila veća i sto puta nego ona tuga kada je Lazar umro .

Činjenica da Bog kroz njega i govori ne čini njega Bogom , već podsrednikom .

Tekstovi u Bibliji govore tako , recimo kada Mojsije piše pismo kralju Edoma , on kaže u brojevima 20:16 “i ču Bog , te posla anđela te nas izvede iz zemlje egipatske . “

Daklem stijena o kojoj Pavle piše je bila anđeo , ali u hebrejskom jeziku su i anđeli bogovi , i upravitelji i proroci , svećenici , i kralj -
Pa zar toga niste svjesni ?

Zato u psalmima 82:6 kaže Bog da je on rekao da ste svi Vi bogovi , ali ćete kao ljudi pomrijeti .

Kako su vam protumačili ovaj stih da bi opravdali svoje laži ?

Samo da znate , ne osporavam ja Kristovu vlast koju je dobio , ja samo pokazujem da ju je dobio , ako ju je dobio nije je mogao imati .
Jer da ju je imao tako bi pisalo a ne da ju je dobio .

Tako bi to filozofi rekli .

„ZAPOVJEDNIK NEBESKE VOJSKE“

U Otkrivenju je Mihael predstavljen kao zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv pobunjenog Lucifera.„Uto se zametnu rat u nebu, koji je Mihael sa svojim anđelima morao voditi protiv Zmaja.“(Otkrivenje 12:7). Ovdje je izraz „Zmaj“ simboličko ime za Sotonu, vođu zla (redak 9), pa je prema tome vrlo sigurno za pretpostaviti da je „Mihael“ simboličko ime za Isusa, koji je vođa dobra. Ali postoji još dokaza.

Nakon što su se Izraelci pripremali za svoju prvu bitku nakon što su ušli u Obećanu zemlju, Jošua je imao susret s neobičnim ratnikom (Jošua 5:13-15). To biće je reklo Jošui da je Zapovjednik nebeske vojske, te da razveže svoju obuću, jer je mjesto na kojemu stoji sveto. Ne samo da je Jošua obožavao ovo biće, nego je također Zapovjednik nebeske vojske PRIHVATIO njegovo obožavanje i bogoštovlje. Da je to bio anđeo, prekorio bi Jošuu kao što je anđeo prekorio Ivana, kad mu se poklonio (vidi Otkrivenje 19:10; 22:8.9). Ako „anđeo Gospodnji“ prihvati bogoštovlje i obožavanje od strane čovjeka, onda je to sasvim sigurno Sin Božji. Anđeli odbijaju da im se klanja i da ih se obožava. Isus je u pustinji podsjetio Sotonu da se samo Bogu treba klanjati (Luka 4:8 ). Ustvari, svim anđelima je zapovjeđeno da slave i obožavaju Isusa (Hebrejima 1:6; vidi također: Filipljanima 2:10-11). Izraz „Zapovjednik vojske“ javlja se 245 puta u Bibliji i odnosi se na „zapovjednika Božje anđeoske vojske“.

Znači isti izvještaj kao iz gorućeg grma kad je Bog rekao Mojsiu - "izuj svoju obuću jer mjesto na kojem stoji je sveto. Naravno da ćeš dati i svoje objašnjenje i za ovo, ipak čovjek mora odbraniti svoju teologiju, vjeru, nauku....

Mormoni , pružite ruku Adventistima , i gledajte da se dobro najedete , jer ćete imati dugi dugi san .
Mi nemamo mnogo sa protestntizom, ili sa adventistima. Imamo učenja koja su bliža katolicima i pravoslavcima, ali najbliža izvornom učenju o kome pišu mnogi crkveni očevi poput Origena, itd.

Postovao sam ovde puno čega o učenjima Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (pravo ime crkve a ne Mormoni).

Ako vas interesuje pogledajte šta mi zapravo verujemo, pod rubrikom "Učenja Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana." To je javno učenje naše crkve.

Pošto postoje manje grupe koji nisu pripadnici naše crkve, a nazivaju sebe Mormonima, i razlikuju se u učenju, treba nas distancirati nazivom Mormoni, da ne bi došlo do zbrke.

Dalje, kao što sam već rekao, naše učenje se nalazi u Bibliji ali i u Mormonovoj knjizi. Zato ko nešto želi o našim učenjima da sazna treba čitati Mormonovu knjigu i upitati Boga:
"Gle, ja bih da vas opomenem da kada budete čitali ovo, (Mormonova knjiga) bude li mudrost po Bogu da to čitate,... pa promišljajte o tome u srcima svojim. A kad to primite, opominjem vas da upitate Boga, Večnog Oca, u ime Hristovo, nije li to istinito. I budete li pitali srca iskrenog, sa pravom namerom, imajući veru u Hrista, On će vam moću Svetog Duha objaviti istinu o tome. A moću Svetog Duha možete saznati istinu o svemu." (Moroni 10:3-7) Samo Bog zna sve.

Zadnje uređeno:
Mi nemamo mnogo sa protestntizom, ili sa adventistima. Imamo učenja koja su bliža katolicima i pravoslavcima, ali najbliža izvornom učenju o kome pišu mnogi crkveni očevi poput Origena, itd.

Postovao sam ovde puno čega o učenjima Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (pravo ime crkve a ne Mormoni).

Ako vas interesuje pogledajte šta mi zapravo verujemo, pod rubrikom "Učenja Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana." To je javno učenje naše crkve.

Pošto postoje manje grupe koji nisu pripadnici naše crkve, a nazivaju sebe Mormonima, i razlikuju se u učenju, treba nas distancirati nazivom Mormoni, da ne bi došlo do zbrke.

Dalje, kao što sam već rekao, naše učenje se nalazi u Bibliji ali i u Mormonovoj knjizi. Zato ko nešto želi o našim učenjima da sazna treba čitati Mormonovu knjigu i upitati Boga:
"Gle, ja bih da vas opomenem da kada budete čitali ovo, (Mormonova knjiga) bude li mudrost po Bogu da to čitate,... pa promišljajte o tome u srcima svojim. A kad to primite, opominjem vas da upitate Boga, Večnog Oca, u ime Hristovo, nije li to istinito. I budete li pitali srca iskrenog, sa pravom namerom, imajući veru u Hrista, On će vam moću Svetog Duha objaviti istinu o tome. A moću Svetog Duha možete saznati istinu o svemu." (Moroni 10:3-7) Samo Bog zna sve.
Ja bih možda to i učinio što vi kažete , ali vi ste objasnili kako je Isus Krist Jehova , a onda je Otac sveti netko drugi . Ne znam koji Bog .

Jer apostol Pavle je bacio prokletstvo na svako novo učenje koje se razlikuje od njihovog prvog i jedinog pravog evanđelja :
Gal 1:8-9

8 Ali i kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao evanđelje mimo onoga koje vam navijestismo, neka je proklet!

9 Kao što već rekosmo, i sad opet kažem: ako vam tko navješćuje evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.
(VB)

Znate li šta je prokletstvo ?

Znate li šta znači Kletva ?

Evo izreke kažu da se ne trebamo bojati kletve ako nema razloga za kletvu :

Izreke 26:2

2 Kao vrabac kad prhne, kao lasta kad odleti, tako bezrazložna kletva ne sustiže.
(VB)

A Kletva je kad ti požele nešto loše , tebi tvojim milima i onda to na glas kaže , u biblijsko vrijeme je to znala biti točno izrečena rečenica koja ubuhvaća , šta kako i zašto , i ako ono zašto nije na mjestu , sve ostalo otpada kao neutemeljeno .
Vikipedija kaže Slijedeće : “
Prokletstvoili kletva, javno izgovorena, objavljena želja da koga snađe najveća nesreća, a može se prema vjerovanju baciti a pojedinca, grupa ili na čitavu zajednicu, kao i na objekt. U provedbi bacanja kletva može se koristiti magijski obredkojim se prizivaju u pomoć bogovi, prirodne i natprirodne silete drugi oblici crne magije.
Završen citat .

Eto vidite sve to je ništa ako nema osnove , očito je da stvoritelj utice na to na kome će se Kletva ispuniti .
Zato muslimani tumače prokletstvo kao biti odbačen od Allaha ( Allah znači Bog ) .

I sad da se ja molim nekom novom nepoznatom Bogu .

Vas su dobro nasanjkali .
Sanjkanje dojadi i djeci .

Jer apostol Pavle je bacio prokletstvo na svako novo učenje koje se razlikuje od njihovog prvog i jedinog pravog evanđelja
Ma ko je Pavle da baca prokletstva? On koji nije nikad ni vidio ni slusao Isusa dok je ovaj bio ziv i propovijedao. Nasao se pravi da prijeti i baca prokletstva.

Ma ko je Pavle da baca prokletstva? On koji nije nikad ni vidio ni slusao Isusa dok je ovaj bio ziv i propovijedao. Nasao se pravi da prijeti i baca prokletstva.
Dilema je u tome što mi verujemo i učimo isto jevanđelje koje je i Pavle učio, ali problem je što mnogi Pavla ne razumu, a i apostol Petar je to znao kada je upozorio da ne izvrćemo reči Pavla. "...i strpljivost Gospoda našega smatrajte svojim spasenjem, kao što vam je i naš dragi brat Pavle po danoj mu mudrosti pisao, kako piše u svim poslanicama u kojima o ovome govori; u njima ima nekih teško razumljivih stvari, koje nenaučeni i neutvrđeni - kao i ostala Pisma - izvrću na svoju sopstvenu propast." (2 Petrova 3:15,16)

Pavle je takođe učio i znao da je Isus bio Jehova kada je pisao:
"Ne želim, braćo, da budete u neznanju o ovome: Naši praočevi su svi bili pod oblakom i svi su prošli kroz more 2 i svi su se krstili u Mojsija kad su pod oblakom prošli kroz more 3 i svi su jeli istu duhovnu hranu i svi su pili isto duhovno piće. Jer su pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a ta stena je bila Hristos." (i Kor 10:1-3) Znači, Bog koji je bio u oblaku i vodio Izrael kroz pustinju bio je Hristos. Isti Bog o kome i Isaija piše:

"Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni." (Isaja 9:6)

Ali i apostol Jovan je to učio, kada je video Isusa Hrista u prvoj glavi otkrivenja, a u Bibliji Jehovinih svedoka piše tu:
Apostol Jovan čuje glas „Ja sam Alfa i Omega”, početak i svršetak govori Jehova Bog, „koji jeste i koji je bio i koji dolazi, Svemoćni.”

Dalje,
Jovan se okrenuo se da vidi ko to govori: “Kad sam se okrenuo, video sam nekog nalik Sinu čovečijem. Bio je obučen u haljinu koja mu je dopirala do stopala, a oko grudi je bio opasan zlatnim pojasom. Glava i kosa bile su mu bele kao bela vuna, kao sneg, a oči kao plamen ognjeni. Noge su mu bile nalik čistom bakru zažarenom u peći, a glas mu je bio kao huka mnogih voda, a lice mu je bilo kao sunce u svom punom sjaju. Kad sam ga video, pao sam pred njegove noge kao da sam mrtav."

A on je položio svoju desnicu na mene i rekao mi: „Ne boj se. Ja sam Prvi i Poslednji, i živ sam. Bio sam mrtav, i evo živim u vekovima vekova, i imam ključeve od smrti i hada. (Otkrivenje 1:8-18)

Znate li šta je prokletstvo ?
Ja se svojom spoznajom koju mi je moći Duha svetoga objavljena, ne osećam se proklet. Prokleti se osećaju oni u kojima vlada nemir i pokušavaju svoju savest da smire, tako što pišu ružno o drugima, kao što vi to sada počinjete. Ja vas nisam osudio radi vašeg verovanaja niti imam nešto protiv toga. Ali vidim da ste se vi veoma uzrujali radi toga.

Ja bih možda to i učinio što vi kažete , ali vi ste objasnili kako je Isus Krist Jehova , a onda je Otac sveti netko drugi . Ne znam koji Bog .
Isus je objavio i obznanio Boga Oca. Bog Otac je bukvalni Otac naše Duha. Mi ga prizivamo sa "Oče naš koji si na nebu" ili "Oče naš Nebeski", jer je Isus tako učio da prizivamo Boga Oca.

Svaka molitva počinje rečima: " Oče naš Nebeski" a završuje se rečima: " u ime Isusa Hrista Amin."

Tako piše i u Bibliji:

"Oče naš, koji jesi na nebesima". (Matej 6: 9-13)

"...da bi vam Otac dao što god ga zamolite u moje ime." (Jovan 15:16)

"Zaista, zaista, kažem vam, što god zamolite Oca u moje ime, daće vam. Do sada niste ni za šta molili u moje ime. Molite i dobićete, da vaša radost bude potpuna." (Jovan 16:23–24).

Mlad je bio i revan u grupi farizeja , mislio je da je na dobrom putu i da treba one sektaše progoniti … tako dobio pismo , zvaničnu dozvolu od tadašnjih vlasti da može da pohvata sve te sektaše .
Ne znam koliko poznajete taj dio priče , a onda kada je na putu u Damask bio osvjetljen s neba , kada mu se Isus obratio te je oslijepio od prejake svjetlosti tada je imao tri dana da razmišlja o svojim djelima . Nakon toga dolazi brat da položi ruke na njega i da mu svetog duha .
Kada je primio svetog duha , duh mu je dao razumjevanje pisma koje je godinama proučavao i bio uvjek nekako pored istine .

Zato ja kažem da ovdje mnogi lažu da imaju svetog duha , a ne razumiju pismo .

Kao i Nefi , prvo je za njega Jehova Isus i on je sam otac , a onda se Isus moli ocu .
To se zove košmar kad ono snijeg vije odasvud , kao u onoj staklenoj stvari , u kojoj veje kada je pomeriš .

Ali i Pavlovi tekstovi se krivo tumače za koje Petar kaže da su pogubni za one koji ih izvrću .
2. Pt 3:15-16

15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,

16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.
(VB)

Daklem Petar priznaje da je Pavle dobio točnu spoznaju , i kaže da se Pavlove riječi krivo tumače .

Ja vam želim ukazati na krivo tumačenje da izbjegnete zamke .

„ZAPOVJEDNIK NEBESKE VOJSKE“

U Otkrivenju je Mihael predstavljen kao zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv pobunjenog Lucifera.„Uto se zametnu rat u nebu, koji je Mihael sa svojim anđelima morao voditi protiv Zmaja.“(Otkrivenje 12:7). Ovdje je izraz „Zmaj“ simboličko ime za Sotonu, vođu zla (redak 9), pa je prema tome vrlo sigurno za pretpostaviti da je „Mihael“ simboličko ime za Isusa, koji je vođa dobra. Ali postoji još dokaza.

Nakon što su se Izraelci pripremali za svoju prvu bitku nakon što su ušli u Obećanu zemlju, Jošua je imao susret s neobičnim ratnikom (Jošua 5:13-15). To biće je reklo Jošui da je Zapovjednik nebeske vojske, te da razveže svoju obuću, jer je mjesto na kojemu stoji sveto. Ne samo da je Jošua obožavao ovo biće, nego je također Zapovjednik nebeske vojske PRIHVATIO njegovo obožavanje i bogoštovlje. Da je to bio anđeo, prekorio bi Jošuu kao što je anđeo prekorio Ivana, kad mu se poklonio (vidi Otkrivenje 19:10; 22:8.9). Ako „anđeo Gospodnji“ prihvati bogoštovlje i obožavanje od strane čovjeka, onda je to sasvim sigurno Sin Božji. Anđeli odbijaju da im se klanja i da ih se obožava. Isus je u pustinji podsjetio Sotonu da se samo Bogu treba klanjati (Luka 4:8 ). Ustvari, svim anđelima je zapovjeđeno da slave i obožavaju Isusa (Hebrejima 1:6; vidi također: Filipljanima 2:10-11). Izraz „Zapovjednik vojske“ javlja se 245 puta u Bibliji i odnosi se na „zapovjednika Božje anđeoske vojske“.

Znači isti izvještaj kao iz gorućeg grma kad je Bog rekao Mojsiu - "izuj svoju obuću jer mjesto na kojem stoji je sveto. Naravno da ćeš dati i svoje objašnjenje i za ovo, ipak čovjek mora odbraniti svoju teologiju, vjeru, nauku....
Ne znam da li vi znate da se na hebrejskom svaki zapovjednik oslovljava sa Bog , i anđeo i upravitelj i svećenik i sudija ?

Sad ovo što kažete da je prihvatio obožavanje vojskovođa , to ga čini još uvjek samo vojskovođom , sami ste citirali da je rekao da je vojskovođa , odnosno zapovjednik .

Pobrkati njega sa stvoriteljem je greška ( u koracima , kad bismo igrali košarku, i protivnički tim bi dobio dva slobodna bacanja ) koja vama šteti .

Uzmimo primjer kako Petar kaže za Pavlove poslanice :
2. Pt 3:15-16
15 A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,
16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.
(VB)

Tako su na osnovu ovog teksta zaključili da je Krist bio Bog :

1. Kor 10:2-4
2 i svi se u Mojsija krstiše u oblaku i u moru,
3 i svi pojedoše istu duhovnu hranu,
4 i svi popiše isto duhovno piće. Pili su naime iz duhovne stijene koja ih je pratila — a ta Stijena bijaše Krist.

Apostol Pavle kaže da je Krist bio stijena u pustinji .
Nije napisao da je bio Bog .

Taj zaključak su neutvrđeni dodali , na svoju propast .

A vidite šta Mojsije kaže :
Br 20:14-16

14 A iz Kadeša Mojsije posla glasnike kralju Edoma: »Ovako veli tvoj brat Izrael: ‘Ti znaš sve poteškoće koje su nas snašle:
15 kako oci naši siđoše u Egipat i mi u Egiptu proboravismo mnogo vremena; a Egipćani su zlo postupali s nama i s ocima našim.
16 Tada zavapismo Gospodu, i on ču naš glas te posla anđela i izvede nas iz Egipta. I evo, mi smo u Kadešu, gradu uz rub tvojega područja.
(VB)

U stihu br 16 kaže Mojsije kralju Edoma da je poslan anđeo da ih izbavi a ne da je osobno došao da ih spase .

Zatim postoji tekst gdje Bog Mojsiju kaže Slijedeće :
Izl 33:20
20 Ali reče: »Lica mojega ne možeš vidjeti, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ.«
(VB)

razgovarati se može s Bogom . Ne može se vidjeti boga i ostati živ .

A onda Izraelci jedu pred Bogom .

Izl 24:9-11
9 I uzađoše Mojsije i Aron, Nadab i Abihu i sedamdeset starješina Izraelovih,
10 te ugledaše Boga Izraelova. A pod nogama mu bijaše kao pločnik načinjen od safira, sjajem nalik na samo nebo.
11 Ali na uglednike sinova Izraelovih nije ruku svoju pružio. Tako su vidjeli Boga, te su jeli i pili.
( VB)

To je iz tog razloga što su i anđeli i proroci i svećenici bogovi u hebrejskom jeziku - tako se oslovljavaju .

Nije isto prorok , svećenik ili anđeo a svi su Elohim .

Ja vam često naglašavam da je Isus i prije i kasnije bio poslan od boga :

Tako je kod lazarevog uskrsnuća Isus naglasio da je poslan :
Iv 11:41-42

41 Odmaknuše dakle kamen gdje pokojnik bijaše položen. A Isus podiže oči i reče: »Oče, hvala ti što si me uslišao.
42 A ja sam znao da me svagda uslišavaš, ali rekoh to zbog mnoštva što okolo stoji; da uzvjeruju da si me ti poslao.«
(VB)

Poslan je bio i kao vojskovođa , i kao izraelski Bog da ga zastupa .
Sjetite se , ta stijena bješe Krist …
Zastupao je boga .

To saznanje ne osporava njegovu sadašnju vlast koju mu je otac predao .

Nazvati njega i ocem i sinom po potrebi je kobna greška !

Kaže Petar da ne utvrđeni izvrću pismo .

I na kraju bih vam dao stih koji je neobjašnjiv da Krist svoje sljedbenike ne pozna

Mt 7:21-23

21 »Neće svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’ ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj koji vrši volju Oca mojega koji je na nebesima.

22 Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime prorokovali i u tvoje ime zloduhe izgonili i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’

23 I tada ću im priznati: ‘Nikada vas nisam upoznao! Odstupite od mene, vi koji bezakonje činite!’«
(VB)

Jel moguće da će biti krišćana koji će đavole izgoniti , a činiti bezakonje ?

Šta je to bezakonje koje oni čine , da ih se Krist odriče ?

Ja se svojom spoznajom koju mi je moći Duha svetoga objavljena, ne osećam se proklet. Prokleti se osećaju oni u kojima vlada nemir i pokušavaju svoju savest da smire, tako što pišu ružno o drugima, kao što vi to sada počinjete. Ja vas nisam osudio radi vašeg verovanaja niti imam nešto protiv toga. Ali vidim da ste se vi veoma uzrujali radi toga.
Ne zaslužena Kletva se nikada ne ispuni , kažu priče salamunove :
Izr 26:2

2 Kao vrabac kad prhne, kao lasta kad odleti, tako bezrazložna kletva ne sustiže.
(VB)

Kletva mora imati tlo gdje se može uhvatiti .

Ako je čovjek nevin , onda on nema zla u sebi za koje se može Kletva uhvatiti pa onda odleti kao vrabac .

Naučite se da drugima ne želite zlo , tada nećete imati zla u sebi , i nema kletve koja će vam nauditi .

Blagoslov je suprotna strana od kletve . Na koga se Kletva ne hvata blagoslov je na njemu.

A blagoslovljen znači - kad rastavimo na dvije riječi - blago je neizmjerna vrijednost , slovljen je označen ili nazvan .
Tako da , ako je netko prozvan blagom , to je neizkaziva vrijednost .

Nemam je nikakvih iskušenja osim ljudskih .

Ugodnu noć vam želim .

Ja vam želim ukazati na krivo tumačenje da izbjegnete zamke .
Po vašem verovanju je to "krivo tumačenje", ali za moje verovanje to nije. A pošto je sve to samo pitanje ličnog verovanja i tako se ne može dokazati, ja ću se ipak i dalje uzdati u moja lična otkrivenja i ono što mi je Bog moći Duha svetoga objavio, a vi smete naravno da ste drugog mšiljenja.

"I nadaše se da će me pokolebati u veri, uprkos mnogim otkrivenjima i svemu onom što videh o tome; jer ja zaista videh anđele, i oni mi služahu. A takođe čuh i glas Gospodnji koji mi govoraše samom rečju, s vremena na vreme. Stoga se ne mogoh pokolebati." (Jakov 7:5)

Po vašem verovanju je to "krivo tumačenje", ali za moje verovanje to nije. A pošto je sve to samo pitanje ličnog verovanja i tako se ne može dokazati, ja ću se ipak i dalje uzdati u moja lična otkrivenja i ono što mi je Bog moći Duha svetoga objavio, a vi smete naravno da ste drugog mšiljenja.

"I nadaše se da će me pokolebati u veri, uprkos mnogim otkrivenjima i svemu onom što videh o tome; jer ja zaista videh anđele, i oni mi služahu. A takođe čuh i glas Gospodnji koji mi govoraše samom rečju, s vremena na vreme. Stoga se ne mogoh pokolebati." (Jakov 7:5)
Gdje si našao još dva poglavlja Jakovljevoj poslanici , Jakov je napisao poslanicu sa 5 poglavlja .
Ja sam jedan od rijetkih koji provjeri šta mu se daje kao dokaz , citat koji citirate nema u Bibliji .

Ja u vaše knjige ne vjerujem . Jedino Bibliju priznajem.
Anđeli su uvjek poslani da služe - stoga uvjek Bogu ide hvala .

Gdje si našao još dva poglavlja Jakovljevoj poslanici ,
tu se radi o Jakovu koji je bio sin proroka Lehija, koji je sa manjom grupom napustio Jerusalem ukratko pre uništenja kroz Vavilonce u izveštaju koji se nalazi u Mormonovj knjizi. Pisci Mormonove knjige su bili Izraelci potomci Josifofog plemena, kao što su pisci Biblije bili od Judinog plemena.

Naučite se da drugima ne želite zlo , tada nećete imati zla u sebi , i nema kletve koja će vam nauditi .
Je neznam odkud vam je to. Ja zaista nemam nikava loša osećanja prema vama, niti gajim neku zloću. Naši članci vere to jasno opisuju:

ŠTA VERUJE Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana

Verujemo u Boga, Večnog oca, u Njegovog Sina, Isusa Hrista i u Svetog Duha.

Verujemo da će ljudi biti kažnjeni za svoje sopstvene grehe, a ne za Adamov prestup.

Verujemo da će sav ljudski rod biti spašen preko Hristovog Pomirenja i pokoravanjem zakonima i obredima Jevanđelja.

Verujemo da su osnovni principi i obredi Jevanđelja: prvo, vera u Gospoda Isusa Hrista;drugo, pokajanje; treće, krštenje uranjanjem za oprost greha; četvrto, polaganje ruku za dar Svetog Duha.

Verujemo da čovek mora biti pozvan od Boga putem proroštva, kao i polaganjem ruku onih koji imaju vlast propovedanja i posluživanja jevanđeoskih obreda.

Verujemo u isti poredak koji je postojao i u izvornoj Crkvi, naime, u apostole, proroke, pastire, učitelje, jevanđeliste itd.

Verujemo u darove jezika, proroštva, otkrovenja, viđenja, isceljenja, tumačenja jezika itd.

Verujemo da je Biblija reč Božja onoliko koliko je tačno prevedena, isto tako verujemo da je Mormonova knjiga reč Božja.

Verujemo u sve što je Bog otkrio, što otkriva, kao i u to da će tek otkriti mnoge velike i važne stvari koje se odnose na Božje Kraljevstvo.

Verujemo u doslovno sabiranje Izraela i obnovu deset plemena, da će Hrist lično vladati zemljom i da će zemlja biti obnovljena, te primiti svoju rajsku slavu.

Ističemo neosporno pravo na služenje Svemogućem Bogu prema tome kako nam već savest kazuje, i svim ljudima priznajemo pravo da poštuju kako, gde i koga god žele.

Verujemo u podaništvo kraljevima, predsednicima, vladarima i sudijama, verujemo u pokoravanje zakonima, njihovo poštovanje i podržavanje.

Verujemo u poštenje, istinu, neporočnost, milostivost, čestitost i činjenje dobra svim ljudima; zaista, možemo reći da sledimo Pavlovo uputstvo - u sve verujemo, svemu se nadamo, izdržasmo u mnogim stvarima i nadamo se istrajati u svim stvarima. Ima li išta čestito, lepo ili na dobrom glasu, ili pak hvale vredno, za time tragamo.

da može da pohvata sve te sektaše .
da, a na kraju se uspostavilo, da je progonio Mesiju. Samo retko je to da Bog danas otvori obmanjenima oči. Jer se niko ne usuđuje da upita Boga sa verom da će mu dati odgovor. A i za Pavla bi sigurno bilo lakše da je to učinio. Ili jednostavno da slušaju svoju savest i da se ne protive svetom duhu.

tu se radi o Jakovu koji je bio sin proroka Lehija, koji je sa manjom grupom napustio Jerusalem ukratko pre uništenja kroz Vavilonce u izveštaju koji se nalazi u Mormonovj knjizi. Pisci Mormonove knjige su bili Izraelci potomci Josifofog plemena, kao što su pisci Biblije bili od Judinog plemena.
Nije priznato da je nadahnuto pismo . Nepoznato mi je .

Nazad
Vrh