Isus Hrist - Bozji Sin ( Biblijski dokazi )

dokaži Biblijom jasnim Biblijskim stihovima da je tako
ili
lakše ti je - priznaj da lažno naučavaš

Da, svojstvo JHVH dijele i Otac i Sin. Ali moraš imati um da bi moje dokaze razumio.

Sin je imao i djelio Slavu kod Oca i sa Ocem prije postanka svijeta. To je Sin izjavio. Sin ne ulazi u postanak, Sin nije stvorenje. To kaže pismo ali džaba ti je što si to čitao.

"Prije Abrahama ja jesam" ... ovdje Isus izražavao svoje JHVH svojstvo.

Nema stiha – Yehoshua je RIJEČ – Logos.Riječ – Logos je „sastavni dio“ Boga YHVH.

Ako je Otac Riječ onda ta Riječ ne može biti "kod Boga" već bi pisalo "u Boga". Riječ je "tijelom postala". Otac se nije utjelovio već Sin.

Kroz Riječ je sve stvoreno. Kroz Sina.

Jer mu okolina stihova (1. IVANOVA 5:6,8)
jasno ruši lažni nauk.

Nego – dapače – izbacuje taj stih!

Ono što se može razdvojiti (Otac,Riječ i DS) može se razdvojiti temeljem jednote - ehad svojstva a ne jahid svojstva. Bog je ehad. I Duh Sveti je Bog, i to sušti temeljni Bog iz Kojeg su emanirani Otac i (preemanirani) Sin... stoga je grijeh protiv Duha Svetog neoprostiv. kad bi Duh Sveti bio samo "sila" onda se protiv sile ne bi moglo zgriješiti kao što se ne može zgriješiti protiv umjetničkog djela već tvorca tog djela. Duh Sveti je entitet, Bog, inače da nije ne bi moglo biti "u ime Duha Svetog". Tad bi "u ime" bilo idolopoklonstvo.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Da, svojstvo JHVH dijele i Otac i Sin. Ali moraš imati um da bi moje dokaze razumio.

Sin je imao i djelio Slavu kod Oca i sa Ocem prije postanka svijeta. To je Sin izjavio. Sin ne ulazi u postanak, Sin nije stvorenje. To kaže pismo ali džaba ti je što si to čitao.

"Prije Abrahama ja jesam" ... ovdje Isus izražavao svoje JHVH svojstvo.

.

IVAN 8,58 –
PRIJE ABRAHAMA

=========

IVAN 8,58

Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam:

prije negoli Abraham posta, JA JESAM!
,,,,,,,,,,,,,,
ŠTO dokazuješ gornjim stihom?

Stih jasno kaže da je SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH -
G Yehoshua - postojao prije nego li se je
Abraham rodio.

Ništa više od toga!
______
Da li TO znači da je G Yehoshua = BOG
zato što je prije postojanja Abrahama, sam postojao?
,,,,,,,,,,,,,
Sotona je postojao prije Abrahama.
Po tvojoj dogmi
SOTONA JE BOG.
Je li tako?

Anđeli su postojali prije Abrahama.
Po tvojoj dogmi
ANĐELI SU BOGOVI.
Je li tako?
------------
Izjednačuješ stvorenje sa STVORITELJEM.
Kaznu za to znaš?
--------------------------

.
YHVH ------------ JESAM

H3068 ------------H1961

היה ---------------- יהוה

yehôvâh --------- hâyâh

yeh-ho-vaw' ----- haw-yaw'

========

glagolski oblik Jesam – glagola BITI
– nema nikakove veze sa

Osobnim Imenom Jedinoga Boga Oca – YHVH.
========

Jesam je samo obični glagoski oblik glagola BITI.

Jesam govore i svi ljudi u svakodnevnom razgovoru.

Jesam nije ništa posebno.

Osim onima koji žele neistinu progurati kao istinu

Da bi dokazali svoju neistinu – da je G Yehoshua = YHVH.

"Ja jesam " je kod Židova bilo nešto posebno ...
toliko posebno da taj glagol nisu htjeli niti izgovarati. Za taj "ja jesam" išli su napasti Isusa...a ti bi se sa tim "ja jesam" trebao prestati baviti teologijom.
Evo ti o toj temi stručnijih razmatranja kod samih Židova; https://www.oneforisrael.org/bible-teachings/the-name-of-god/

Pa tu nađi i ove rečenice;

Možda zato što je u hebrejskom jeziku, jeziku Biblije, prezent glagola "biti" rezerviran samo za Boga.
Samo Bog može reći "JA JESAM".

"Ja jesam " je kod Židova bilo nešto posebno ...
toliko posebno da taj glagol nisu htjeli niti izgovarati. Za taj "ja jesam" išli su napasti Isusa...a ti bi se sa tim "ja jesam" trebao prestati baviti teologijom.
Evo ti o toj temi stručnijih razmatranja kod samih Židova; https://www.oneforisrael.org/bible-teachings/the-name-of-god/

Pa tu nađi i ove rečenice;

Možda zato što je u hebrejskom jeziku, jeziku Biblije, prezent glagola "biti" rezerviran samo za Boga.
Samo Bog može reći "JA JESAM".

dal moš donje proučiti provjeriti i tu istinu prihvatiti???
.

IZLAZAK 3,14 –
tu ne piše Ime Boga Oca Jedinoga - YHVH
=========

Izlazak 3,14
"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi:
"Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama.
..........
PRVO i osnovno

u Izlazak 3,14

NIGDJE NE PIŠE - JA -

PIŠE SAMO - JESAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------

provjeri

_____

JESAM

H1961

Pojavljuje se u 3.095 stihova, 3.502 puta samo u SZ.

izgovaraju ga SVI obični ljudi

____
HOT

Exo 3:14
ויאמרH559 אלהיםH430 אלH413 משׁהH4872
אהיהH1961
אשׁרH834
אהיהH1961
ויאמרH559 כהH3541 תאמרH559 לבניH1121 ישׂראלH3478
אהיהH1961
שׁלחניH7971 אליכם׃H413

======

TRI PUTA SAMO - JESAM !!!!!!!!!!!!!!
--------
H1961

הָיָה

hâyâh

haw-yaw'

A primitive root (compare H1933); to exist, that is, be or become, come to pass (always emphatic, and not a mere copula or auxiliary): - beacon, X altogether, be (-come, accomplished, committed, like), break, cause, come (to pass), continue, do, faint, fall, + follow, happen, X have, last, pertain, quit (one-) self, require, X use.

Total KJV occurrences: 3502
======
Primitivni korijen (usporedite H1933); postojati, to jest,BITI ILI POSTATI,dogoditi se – doći,(uvijek naglašeno, a ne samo kopula ili pomoćni): - pratilica, X uopce, biti

(- doći, ostvariti, počiniti, slično), pauze, uzrok,doći (proći) – dogoditi se,nastaviti, učiniti,blijedi, pada, + slijedi, dogodi, X ima, zadnji, odnosi, odustaje (jedno) se, zahtijeva, X koristi.
======

YHVH ------------ JESAM

H3068 ------------H1961

היה ---------------- יהוה

yehôvâh --------- hâyâh

yeh-ho-vaw' ----- haw-yaw'

======

glagolski oblik Jesam – glagola BITI
– nema nikakove veze sa

Osobnim Imenom Jedinoga Boga Oca – YHVH.

======

Osim onima koji žele neistinu progurati kao istinu

Da bi dokazali svoju neistinu – da je G Yehoshua = YHVH.

=====

JA JESAM – NIJE Osobno Ime Boga Oca Jedinoga!

Ime Boga Oca Jedinoga YHVH
nalazi se u sljedećem stihu

IZLAZAK 3,15

Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:

JAHVE,

Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,

TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..
======

da li je za tebe DOVIJEKA - Ime Boga Oca Jedinoga = JAHVE?
da li će ISTINITI zvati Boga Jedinoga Oca od koljena do koljena sa JAHVE?

ILI si ti NEISTINITI izmišljivač NEistine
pa za tebe Ime Boga Jedinoga Oca NIJE = YHVH?
=======

IZLAZAK 6,3

Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.

Ali njima se nisam očitovao POD SVOJIM IMENOM - JAHVE.

IZLAZAK 15,3

JAHVE je ratnik hrabar, JAHVE JE IME NJEGOVO.
............

TREĆA BOŽJA OČEVA JAHVINA ZAPOVIJED:

IZLAZAK 20,7

Ne uzimaj uzalud IMENA JAHVE, BOGA SVOGA,
jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
______

IZLAZAK 33,19

"Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i PRED TOBOM ĆU IZUSTITI SVOJE IME JAHVE. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem.

IZLAZAK 34,5

JAHVE se spusti u liku oblaka, a on stade preda nj i ZAZVA IME: "JAHVE!

....
...
..
.

======

[/URL]

dal moš donje proučiti provjeriti i tu istinu prihvatiti???

ti pišeš ja prihvatam...oduvjek je tako bilo

"Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama.

PRIHVATAM.

Samo ti ne prihvataš to što pišeš...oduvjek je tako bilo.

Mojsije je znao da mora svojima objasniti tko je Bog, a Bog je onaj KOJI JESTE, koji je bio i koji će biti to što jeste. JA JESAM u biti znači ja sam život po sebi i iz sebe. Čovjek nema život po sebi već po Bogu. Zato Židovi tada čan nisu htjeli glagol "ja jesam" koristiti u običnom govoru jer su znali da taj glagol pripada Bogu kao njegovom stanju. Tu činjenicu objašnjava pisac teksta u linku koji sam ti dao. Ali što vredi talibanu nešto dati.

ti pišeš ja prihvatam...oduvjek je tako bilo

PRIHVATAM.

Samo ti ne prihvataš to što pišeš...oduvjek je tako bilo.

Mojsije je znao da mora svojima objasniti tko je Bog, a Bog je onaj KOJI JESTE, koji je bio i koji će biti to što jeste. JA JESAM u biti znači ja sam život po sebi i iz sebe. Čovjek nema život po sebi već po Bogu. Zato Židovi tada čan nisu htjeli glagol "ja jesam" koristiti u običnom govoru jer su znali da taj glagol pripada Bogu kao njegovom stanju. Tu činjenicu objašnjava pisac teksta u linku koji sam ti dao. Ali što vredi talibanu nešto dati.

kad ISUSEK veli
JA JESAM

ŠTO sa TIME veli?

objasni mi

Ne. Piše da "u početku bijaše Riječ" a ne da je u početku postala Riječ.

A što je to bilo oduvjek? Je li oduvjek Bog bio sam i sjedio na nekakvom prijestolju i jednom se sjetio "Pa moga bih ja i da stvaram da ne budem sam". E da.

Ne piše da "vječno bijaše Riječ", što bi značilo da je oduvijek, nego "U početku", kao da za tebe se kaže "U početku tvog života..."; dakle po Bibliji Riječ ima početak, što je i istina jer sam Isus kaže da je rođen od Oca, a ne da postoji oduvijek, jer da postoji oduvijek onda ne bi trebao biti rođen ni od koga, sve jasno ali kako kome, e da!

Ako je Otac Riječ onda ta Riječ ne može biti "kod Boga" već bi pisalo "u Boga". Riječ je "tijelom postala". Otac se nije utjelovio već Sin.

Kroz Riječ je sve stvoreno. Kroz Sina.

Ono što se može razdvojiti (Otac,Riječ i DS) može se razdvojiti temeljem jednote - ehad svojstva a ne jahid svojstva. Bog je ehad. I Duh Sveti je Bog, i to sušti temeljni Bog iz Kojeg su emanirani Otac i (preemanirani) Sin... stoga je grijeh protiv Duha Svetog neoprostiv. kad bi Duh Sveti bio samo "sila" onda se protiv sile ne bi moglo zgriješiti kao što se ne može zgriješiti protiv umjetničkog djela već tvorca tog djela. Duh Sveti je entitet, Bog, inače da nije ne bi moglo biti "u ime Duha Svetog". Tad bi "u ime" bilo idolopoklonstvo.

U Bibliji ne postoji nijedan citat koji tvrdi da su Otac, Sin i Duh Sveti tri jednake osobe, to se počelo vjerovati tek poslije sabora u Niceji, tristo godina poslije Krista, samo kažem.

Mnogi se pitaju ko je zapravo Isus Hrist.
Biblija nam otkriva Istinu o Isusu.
On je temelj nase hriscanske vere.
Vera u Boga podrazumeva i veru u Isusa Hrista kao Bozjeg Sina.
Evo sta Biblija kaze o Isusu Hristu:
U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN. To je Bog JHVH posvedocio.
Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog.
Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
A Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ,
TVORAC CELOG UNIVERZUMA i svih inteligentnih stvorenja, andjela i ljudi
Jehova Bog je JEDINI "oduvek i zauvek" besmrtan je i zivi u vecnosti

Otkrivenje 4:11
11 “Jehova, Bože naš, dostojan si primiti slavu, čast i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”
ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od strane Boga OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog
preko svoje pisane reci Biblije...
Isus je prvorodjeni i jedinorodjeni Bozji Sin
Sto znaci da je Bog njega prvog stvorio, PRVO i direktno
a sve ostalo je stvarao preko Isusa...

Zato je Isus nas posrednik do Boga.
To je zapisano u Kolosanima
Kolosanima 1:14-16
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno
prvorodjenac ili prvorodjeni

dakle tako kaze Bozja rec
jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14
prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15
a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:15
Posto pise da je Prvi stvoren ili rodjen on ne moze biti Bog Stvoritelj
koji je jedini JHVH Bog Jehova
takodje neko da bi bio rodjen mora da je prvo stvoren.
Bozji Sin koga je Bog poslao
Jovan 17:3
3https://wol.jw.org/sr-Latn/wol/dx/r353/lp-sbo/1001061147/26854A da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Hrista.
Jovan 3:16
„Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život

1 Jovanova 4:9
9 Bog je pokazao ljubav prema nama tako što je poslao svog jedinorođenog Sina+ u svet da preko njega dobijemo život

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos
(1. Timotiju 2:5)

Prikaz privitka 276

Isus kao JEDINOROĐENI SIN BOŽJI mora biti Bog po naravi,svako biće pripada onoj vrsti čiju ima narav npr sin od tigra ima tigrovu narav i mora bit tigar ne može bit netigar,tako i Isus ako ima Božansku narav ne može biti ništa drugo osim Boga.

Isus kao JEDINOROĐENI SIN BOŽJI mora biti Bog po naravi,svako biće pripada onoj vrsti čiju ima narav npr sin od tigra ima tigrovu narav i mora bit tigar ne može bit netigar,tako i Isus ako ima Božansku narav ne može biti ništa drugo osim Boga.

ne
onda smo i mi Bogovi
sve sto Bog stvara ima ta Bozanska svojstva i to nas ne cini Bogovima
Bog je jedan jedini Jedini koji nema pocetak
koji je" oduvek i zauvek " i besmartan
sve ostalo ima - zato i ne moze biti Bog

ne
onda smo i mi Bogovi
sve sto Bog stvara ima ta Bozanska svojstva i to nas ne cini Bogovima
Bog je jedan jedini Jedini koji nema pocetak
koji je" oduvek i zauvek " i besmartan
sve ostalo ima - zato i ne moze biti Bog

SAMO PRVO DA NAGLASIM DA JE TO MOJE MIŠLJENJE I DA GA NE SILIM JER ZATO SMO TU DA RASPRAVLJAMO I RAZMJENJUJEMO MIŠLJENJA
1.Mi smo stvorenja a Isus nije stvorenje,Isus je JEDINOROĐENI SIN BOŽJI jer je prije nego što je bilo šta stvoreno izišao iz Boga Oca YHWH
2.Isusu se klanjaju svi anđeli a klanjanje stvorenjima je strogo zabranjeno
3.Kroz Isusa je SVE stvoreno što je još jedan dokaz da On Isus sam nije stvoren.

Bog je jedan jedini Otac YHWH,Sin Isus je utjelovljena Očeva YHWH-ina Riječ a Sveti Duh je Očev YHWH-in Duh.

Ok, samo je problem što Otac po Bibliji nije osoba, tako da se ne može tako gledati, dapače.

SAMO PRVO DA NAGLASIM DA JE TO MOJE MIŠLJENJE I DA GA NE SILIM JER ZATO SMO TU DA RASPRAVLJAMO I RAZMJENJUJEMO MIŠLJENJA
1.Mi smo stvorenja a Isus nije stvorenje,Isus je JEDINOROĐENI SIN BOŽJI jer je prije nego što je bilo šta stvoreno izišao iz Boga Oca YHWH
2.Isusu se klanjaju svi anđeli a klanjanje stvorenjima je strogo zabranjeno
3.Kroz Isusa je SVE stvoreno što je još jedan dokaz da On Isus sam nije stvoren.

Bog je jedan jedini Otac YHWH,Sin Isus je utjelovljena Očeva YHWH-ina Riječ a Sveti Duh je Očev YHWH-in Duh.
Cim pise da je Isus jedinorodjeni SIN znaci da je stvoren.

Neko mora prvo da bude stvoren da bi bio rodjen.

Isus je iznad andjela i tu nema problema Bog mu je dao moc i polozaj.

Ne bi moglo biti stvoreno nista preko Isusa da on nije direktno stvoren od Boga.

Isus Hrist kao Bozji Sin je zasebna duhovna osoba i nige u Bibliji ne pise da je deo trojstva

Vec da je Bog jedan. hriscanstvo je monoteisticka vera

Trojstvo je pagansko ucenje koje je Car Konstantin uveo 325 god proglasivsi Isusa Bogom

znaci da nije Bog cim ga je on morao proglasiti.

Isus je iznad andjela i tu nema problema Bog mu je dao moc i polozaj.
Dobro, on je rijesio svoj problem. On je na nebu i lijepo mu je gore. Otac mu je dao moc i polozaj.

A sta je s nama?

Sta cemo mi?

Đe nas tu ima?

Dobro, on je rijesio svoj problem. On je na nebu i lijepo mu je gore. Otac mu je dao moc i polozaj.

A sta je s nama?

Sta cemo mi?

Đe nas tu ima?
Mi cemo pod okriljem Bozje Vladavine ziveti vecno u buducnosti...

Nakon sto Bog unisti zlo u Armnagedonu.

Ma nista od toga. To je bilo "prorocanstvo", vise pusta zelja tadasnjih krscana, o propasti Rima (bludnice koja sjedi na 7 brezuljaka) i caru Neronu kao antihristu. To je sve vec proslo svrseno vrijeme. Nista od toga. Ta se knjiga nije niti trebala naci u Novom zavjetu jer je protivna ucenju Isusa o neosudjivanju, o neopiranju carskoj vlasti, o ljubavi prema svojim neprijateljima i sl.

Nazad
Vrh