Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
A piramida4, jesi li ti naslijedio ime svoga oca? Ako jesi, kako onda Isus ne može naslijediti ime od svoga Oca?
Je li Isus Jehova, ili to ime pripada samo Bog Ocu? Što mislite po ovom pitanju?
ISUS JE BOG
Ja jesam
ima zajedničkog udjela u Duhu Svetom sa Ocem
dio učešća u stvaranju svijeta
Ima zajedničko prestolje sa Ocem
Bog će suditi ljudima Isaija 3,13 13 Ustaje Gospod na parbu, stoji da sudi narodima.
Isus će suditi narodima 2. Korinćanima 5,10
Jahve mi je svjetlost i spasenje: Psalam 27,1
8Ne raduj se mome zlu, dušmanko moja, ako sam pao, ustat ću; ako boravim u tminama, Jahve je svjetlost moja. Mihej 7,8
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet. Jovan 1,7-9
12 Isus im zatim ponovno progovori: Ja sam svjetlost svijeta; ko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života. Jovan 8,12
Bog je svijetlost i u NZ.
1. Jovanova 1,5 I ovo je obećanje koje čusmo od njega i javljamo vama, da je Bog vidjelo, i tame u njemu nema nikakve.
nisi se osvrnuo na SUD!!!
nisi zato jer te stihovi pobijaju
OTKRIVENJE 22,5
Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva:
OBASJAVAT ĆE IH GOSPOD BOG i oni će kraljevati u vijeke vjekova.
Otkuda to da Bog nikome ne sudi nego daje sud stvorenju da sudi stvorenjima?
Isus se ne mijenja
Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek. Jevrejima 3,8
Kako je onda Isus svjetlost svijeta?
Opet si stihove zaobišao.
Bog je Gospodar gospodara i kralj kraljeva
15 Njega će u svoje vrijeme pokazati On, Blaženi i jedini Vladar, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara 1. Timotiju 6,15
Isus je Gospodar Gospodara i Kralj kraljeva.
Ratovat će protiv Jaganjca, ali će ih pobijediti Jaganjac - i njegovi pozvanici, izabranici, vjernici - jer on je Gospodar gospodara i Kralj kraljeva. Otkrivenje 17
Isus je Gospodar Gospodara i Kralj kraljeva.
Je li Isus Jehova, ili to ime pripada samo Bog Ocu? Sto mislite po ovom pitanju?