Nema više Pape Franje među nama.

Metuzalem

Član
Reakcijski bodovi
2
Bodovi
8
Drugi dan Uskrsa...Isus ga pozvao...Papa odradio što je mogao onako okružen masonerijom i u Vatikanu... Dobaj je boj bio.
Ostalo kad se sredim.
Pokoj mu vječni i svjetlost vječna svjetlila mu.

Bio je vrlo progresivan Papa. Pravi primjer svecenika Juzne Amerike, gdje se nacela ljevice i Crkve priblizavaju u pomoci siromasnima, zagovaranju opceg dobra i okolisne osvjestenosti.

Drugi dan Uskrsa...Isus ga pozvao...Papa odradio što je mogao onako okružen masonerijom i u Vatikanu... Dobaj je boj bio.
Ostalo kad se sredim.
Pokoj mu vječni i svjetlost vječna svjetlila mu.
I sam navedeni pokojnik bijaše mason.

I sam navedeni pokojnik bijaše mason.
Nevjerovatno mi se cini da je poglavar Katolicke crkve bio mason, kada doktrina te crkve zabranjuje vjernicima da budu masoni.

Papa Franjo je bio izuzetno liberalan i napredan pa to mnoge konzervativne vjernike nagoni na pomisao da je bio mason, ali to nema veze sa stvarnoscu. Jer nisu samo masoni napredni i liberalni. Papa Franjo je jednostavno pokusao biti moderan i uskladiti Katolicku crkvu sa danasnjim svijetom.

Uzmimo samo primjer homoseksualaca. Njih ima najvise u Katolickoj crkvi. Naravno, ima ih i u drugim crkvama, ali u katolickoj najvise. Stovise, Katolicka crkva je utociste za homoseksualce. To je organizacija koja osigurava stan i placu za muskarce koji zive nevjencano. Savrseno mjesto i zanimanje za nekog homoseksualca. Gdje je najsigurnije mjesto za lopove, nego na tavanu policijske stanice? Tako i za homoseksualce u Katolickoj crkvi.

A iako ima najvise homoseksualaca u svojem kleru, ta ista organizacija... necu reci da proganja, ali barem ne gleda blagonaklono na homoseksualce. U osnovi, to je jedno poprilicno licemjerje. I sta je sada Papa Franjo napravio, rekao je da barem toj populaciji daju sve one... pricesti, sakramente, pomazanja i kako li se svi ti smijesni, beskorisni i neskodljivi obredi vec ne zovu. I zbog toga, naravno, zakljucak je da je on mason?!

A sta je trebao? Trebao je biti noj i vjerovati da ce sve biti dobro samo ako dovoljno duboko gurne glavu u pijesak? Trebao je zabraniti davanje sakramenata homoseksualcima i praviti se da ne vidi ogromnu homoseksualnu zajednicu u redovima tog istog klera kojem je on na celu i koji daje te iste sakramente?! E onda bi bio pravi katolik, a ne mason.

Pa kakav su to poludnevni dan zalosti odredili za papu Franju? Hrvatska, tako katolicka zemlja, odredila pola dana zalosti, jer da se ne odgadjaju neki vecernji koncert... toliko im je stalo do pape?!

Pa kakav su to poludnevni dan zalosti odredili za papu Franju? Hrvatska, tako katolicka zemlja, odredila pola dana zalosti, jer da se ne odgadjaju neki vecernji koncert... toliko im je stalo do pape?!
Nije Hrvatska odredila da 07 - 19 sati tugujemo, a prije i poslije - "raspali, oderi glazbu, jer papa je mrtav, njega ionako to ne smeta".

Ne reče li Plenki: "Bio sam mason, ali više nisam"

Pa...to je to! Hrv. vlada je donijela tu odluku, a zna se pod čijom je ona dirigentskom palicom.

Čudi me da ne nalazim nigdje na nekakvu reakciju na ovu smišljenu podvalu od strane vodstva katol.crkve. Od IKA-e sam očekivao nešto drugo, a gle... (v. link)

E, moj Fazlija, Ivan Pavao II mi je bio dobar, drag papa, ali p. Franjo mi je nekako bio u srcu. A sad nešto drugo.
Ovako: zadnja 4...zapravo 3 pape ( idem od Ivana XXIII ) nastojali su:

a) načiniti nekakvog reda u katol. Crkvi, onda ju
(pod b) otvoriti drugim religijama i narodima širom svijeta, zatim
(pod c ) potaknuti i sam kler na bitne smjernice u odnosima prema Bogu, ljudima i međuljudskim odnosima, a
(pod d) p. Franjo je odredio najispravnije - u središte staviti ljude na margini, kako društva, tako i gledano globalno...Ma, imam dojam da je od Srednjeg vijeka katol. Crkva forsirala onu komunikaciju čovjek-Bog samo po vertikali.

Cijeli Stari zavjet je taj odnos temeljio na tom vidu odnosa: čovjek dolje, a Bog je tamo negdje gore. Bio je to daleki i ostao nedovoljno spoznati Bog.

Dolaskom Isusa taj odnos/komunikacija se mijenja: čovjek je ostao dolje, ali se Bog "prizemljio", te je komunikacija olakšana - po horizontali. On nam se približio. A papa Franjo je i svojim pontifikatom (kao onaj koji predstavlja i prvog papu, Petra od Isusa "ustoličenog", ali i istinskog namjesnika, neki će reći "zamjenika" samog Isusa jer što papa sveže na Zemlji, svezano je i Gore, na nebu i obrnuti) - kao takav je ulaskom u zatvore, svojim (i od ostatka klera nepotpuno neshvaćenim) postupcima poput blagoslivljanja istospolnih OSOBA (nipošto njihovih tzv. "brakova" i da ne nabrajam kad i sam znaš. Što znači blagoslov, poznato ti je, zar ne?

(za svaki slučaj: Blagosloviti bi značilo govorom iz srca iznositi i davati neko blago drugome. Vezano uz želje da do blago podijeli i sam Bog blagoslov je dvosmjerna molitva: izraz brige i želje da nekome kome je blagoslov namijenjen da mu bude bolje, dobro u odnosu na sad; da taj "dara" podijeli i sam Bog; blagoslovom častimo i Boga u kojega se uzdamo)

Blagoslovom dva muškarca kao božja stvorenja p. Franjo je učinio nešto najbolje za svakog od njih dvojice ponaosob: želju da ih Bog dotakne svojom milošću, da savom(pojedinačno, ne kao u "homo-braku") bude milosrdan i sve što bi inače i svaki drugi svećenik pa i ljudsko biže poželjelo svakoj osobi koja je Božje dijete. Nadam se da kontaš?

Papa Franjo je bio malen čovjek, ali ostaje velikan!

Kakvog papu očekuješ? Ja se molim da bude dovoljno odvažan, da ne podliježe utjecaju masonerije unutar vatikana (kojima to nije cilj) - da konačno objelodani Treću Fatumsku tajnu, ma kako ona "strašna" bila.

Nije li mudro reći bolesnom čovjeku što ga sve čeka ako se podvrgne nekoj operaciji nego to tajiti i na kapaljku mu objašnjavati "sada ćemo ovo"...pa ono.

Ja sam 80% uvjeren - i molim za to - da novi papa "dođe" s južne hemisfere., napose da ne bude izabran nitko iz Eurpe i Sjeverne Amerike.

Ti, Fazlija, kao neutralan po svim pitanjima - što ti misliš kakav bi trebao biti i odale budući, novi papa?
ps: nadam se da si primio datoteku. Preci si ju u word. Tvoj spektar interesa je velik, pa zagrebi malo i po ovoj "mramornoj ploći" :)

Zadnje uređeno:
Ti, Fazlija, kao neutralan po svim pitanjima - što ti misliš kakav bi trebao biti i odale budući, novi papa?
Mislim da ce biti onaj Filipinac. On je em progresivac, na kursu pape Franje, em iz Azije, gdje je krscanstvo u sirenju.

Ovaj clanak s Bitno mi se cini vrlo koristan i istinit: https://www.bitno.net/vijesti/aktua...ali-ali-nas-odnos-prema-njemu-jos-nije-gotov/

Meni su soc. nauk i Franjina ekonomija apstolutni hit!

nadam se da si primio datoteku.
Kakvu datoteku?

Moram priznati da nisam nikada cuo da bi Plenkovic bio mason ili da je sam za sebe izjavio da je bio mason.
Da, i Kolinda i on u jednom intervjuu novinaru, nekako pred kraj Kolindinog mandata. Datoteka? Pa tu piše PRILOŽI DATOTEKU, i ja mislio da bi te možda nešto zanimalo i "ubacio" u to. Ma, ništa važno.
Da, p. Franju...ali on se preselio. U pitanju je drugi papa, kojeg čekami i koji može biti sušta suprotnost Franji.

Ja se nadam da nece doci opet neki ultra konzervativac. Franjo je bio tipicni svecenik Latinske Amerike, gdje se crkva i ljevica zajedno vec desetljecima bore protiv desnih diktatura i siromastva. Ljevica polako napusta svoje makrsisiticke zablude i priblizava se soc. nauku crkve; a crkva napusta svoje feudalne zaostalosti i priblizava se ekonomskoj demokraciji. Koncept Franjine ekonomije je ustvari priznanje da je sadasnji socio-ekonomski sustav kapitalizma duboko izopacen i pogresan te upucuje poziv mladima, ali i svim ljudima dobre volje, za predlaganje novih rjesenja. Prije pape Franje, takav poziv iz Katolicke crkve je bio nezamisliv.

Fazlija, pa...tobom se mogu složiti, donekle. Da ja ne pišem, spomenut ću samo jedno, a ostalo je u tekstu ispod. Činjenica je da što je u neki dio Zemlje/regiju Evanđelje došlo kasnije tim je tamo vjera življa, nije još podlegla racionalizmu i kroz njega tumačenje sv. Pisma.(N i S Zavjet podjednako). Zapanji sam se čitajući zato se pojedina izdanja Biblije toliko razlikuju: "Ovisi komu je namijenjena ta edicija" - glasio je odgovor. Dakle, za djecu - razumljivo je, ali one dvije osnovne grupe - za vrlo obrazovanje i one prosječne - da se naježiš.

A sad tekst koji je poduži za Forum, ali nije naodmet...

ps: imam Paklenski plan za uništenje katoličke Crkve objavljen u Veliki znak od I.Suknera, , ali je poduži stoga samo ovo ispod, gore spomenuto:

.

NJEMAČKI SVEĆENIK KRIKNUO SVIJETU: UNIŠTENJE CRKVE DOLAZI IZ SAMOG VRHA VATIKANA!

Njemački biskupijski svećenik Frank Unterhalt napisao je tekst o trenutoj krizi u kojoj se nalazi Katolička crkva, te ju povezao s patnjama unutar najavljenog proročanstva proizašlog iz Treće fatimske tajne. Naime, on otkriva sve što se danas događa, a zbunjuje milijune dilje svijeta, on otkriva da je zlo infiltrirano duboko u samu crkvu i postavljeno na njene najviše razine, da pokaliptična bitka kojoj svjedočimo i koja će se uzburkati ne dolazi od vanjskog neprijatelja crkve nego iz same crkve, tj. njezinog vrha!

– Krajnje je vrijeme da shvatimo puni smisao proročke najave koju je dao kardinal Wojtyła na euharistijskom kongresu u Philadelphiji 1976. godine: „Sada stojimo pred najvećim povijesnom sukobom kojeg je čovječanstvo ikada doživjelo. Ne mislim širi krug kršćanske zajednice to u potpunosti shvaća. Sada smo pred konačnim sukobom između Crkve i anti-crkve, između Evanđelja i anti-evanđelja, između Krista i antikrista. Sukob je u planovima Božanske Providnosti. To je, dakle, u Božjem naumu, i to mora biti proba koju Crkva mora podnijeti i hrabro se suočiti s njom”.

Važno je shvatiti punu dimenziju ove dramatične izjave! Prije svega, valja razmotriti što je anti-crkvi potrebno na čelu. U tom je smislu biskup Fulton J. Sheen je potvrdio:

“Postojat će mistično antikristovo tijelo koje će u svim svojim vanjskim izgledima nalikovati mističnom Kristovom tijelu.”

Tijekom posjete Njemačkoj 1980. godine, papa Ivan Pavao II., na pitanje u Fuldi kako stvari idu s Crkvom u odnosu na treću fatimsku tajnu, odgovorio je sljedećim riječima:

„Moramo se pripremiti za velika iskušenja u skoroj budućnosti. Da, čak mogu zahtijevati davanje naših života za Krista! To se može ublažiti vašom i našom molitvom, ali ne može se spriječiti. Samo na taj način može doći do prave obnove Crkve. Koliko često se obnova Crkve rađala iz krvi. Ovoga puta neće biti drukčije.

Budimo snažni i pripremimo se i uzdajmo se u Krista i Njegovu Svetu Majku! Molimo, molimo krunicu jako i često! “
Ubrzo nakon toga, to se za njega pretvorilo u stvarnost. Dana 13. svibnja 1981., na obljetnicu prvog ukazanja Blažene Djevice i Majke Božje Marije u Fatimi, pokušaj atentata dogodio se u Rimu. Ovdje je cijelo suđenje o kojem je govorio postalo vidljivo u dramatičnoj slici. Izravni napad protiv Svetoga Oca nije bio usmjeren samo na njega, već na cijelo Mistično Kristovo tijelo na zemlji. Prema učenju svetog Augustina,

Papa je “figura ecclesiae” i predstavlja cijelu Crkvu. U tom kontekstu Crkva mora shvatiti da se nalazi usred apokaliptičke borbe u kojoj je sve na kocki. To postaje još jasnije kada razmotrimo točne okolnosti pokušaja atentata: Pet hitaca ispaljeno je u 17 sati i 17 minuta.

S jedne strane, to nepogrešivo ukazuje na godinu u kojoj je osnovano Slobodno zidarstvo (masoni), 1717. Sv. Maksimilijan Marija Kolbe bio je svjedokom njihovih 5 čudnih trikova za bolove u različitim dijelovima tijela.

Demonstracija na Trgu svetog Petra u Rimu 1917. na dvjestotu obljetnicu masona kada su slobodni zidari iskazali svoj plan i prostrli zastavu na kojoj je pisalo: “Sotona će vladati u Vatikanu, a Papa će biti njegov rob.”

S druge strane, iste 1917. godine u Rusiji se dogodila Oktobarska revolucija s manifestacijom ateističkog komunizma i povezanom odlučnom borbom protiv crkve. U tom kontekstu napad na poglavara Katoličke crkve pokazuje neprijateljski pokušaj njezinog potpunog svladavanja. Cilj napada u Rimu bio je očito klanjanje temelja Crkve koje je postavio Bog da bi ga zamijenili drugim „vodstvom“.

Ovaj se plan, naravno, nije završio pokušajem atentata, koji nije propao gledajući s neprijateljskog stajališta, naprotiv. Prosvjetljujuće u ovom kontekstu je pismo sestre Lucije Svetom Ocu od 12. svibnja 1982., u kojem ona skreće pažnju na treći dio Tajne: „Budući da nismo poslušali poruke Gospe, vidimo da se ispunja, Rusija je svojim pogreškama upadala u svijet. A iako još uvijek nismo vidjeli potpuno ispunjenje završnog dijela ovog proročanstva, malo po malo koračamo prema njemu s velikim pomacima. “

Teolog i pisac, profesor dr. George Weigel, analizirao je arhive omunističke borbe protiv Karola Wojtyla i pape Ivana Pavla II. opisao je to na sljedeči način: Iskoristili su svoje diplomatske odnose sa Svetom Stolicom za promicanje svojih interesa – kao što se moglo očekivati -za jačanje njihovih napora za prodor na najviše razine vodstva Katoličke crkve, posebno u sam Vatikan.

Šokantno je priznanje poznate dr. Belle Dodd, visoke članice omunističke partije u SAD-u, koje na poseban način otvara naše oči na povijesnu pozadinu. Nakon svoga obraćenja u katoličku vjeru, bivša aktivistica dala je zakleto svjedočanstvo o namjernoj infiltraciji komunista u Crkvu. Prema vlastitom svjedočenju, slijedila je tadašnji Staljinov nalog koji je izdan svim organizacijama Komunističke partije da imaju svoje agente bez vjere i morala.

Njegov plan iz Moskve proveden je izuzetno učinkovito – sve do atikana. 1950-ih ona je objasnila: „1930-smo u svećeništvo postavili 1100 muškaraca kako bismo iznutra uništili Crkvu, i trenutno su oni na najvišim mjestima u Crkvi.“

Doktorica Bella Dodd najavila je drastične posljedice i rekla je: “Nećete prepoznati Katoličku crkvu.”

Filozof prof. dr. Dietrich von Hildebrand daje nam duboku analizu koja jasno pokazuje da odlučujuća bitka ne dolazi izvana, nego je unutar same Crkve: “Neprecijenjen pogled na sadašnje pustošenje Gospodinovog vinograda ne može previdjeti činjenicu da je peta kolona formirana u Crkvi, neki je nazivaju mafijom, čak i s crkvene strane ili skupinom namjernih razarača Crkve. Njihovo sustavno i rafinirano podrivanje Crkve kao Majke dovoljno svjedoči o činjenici da je ovo namjerna zavjera ruku slobodnih masona i komunista, koji – unatoč svojim različitostima i drugim neprijateljima – zajedno rade na ovom cilju. Za slobodno zidarstvo Crkva je lneprijatelj, a za komuniste glavna prepreka osvajanju svijeta. Ali neshvatljivo je da ta zavjera postoji u Crkvi, da postoje biskupi, čak i kardinali, a prije svega svećenici i redovnici koji su vrsta Jude.

Biskup dr. Rudolf Graber bavio se ciljem neprijateljske strategije. Citira tzv “Alta Vendita” – masonski plan revolucije u Katoličkoj crkvi. U njemu stoji: „Ono što tražimo, i moramo čekati – baš kao što Židovi čekaju svog Mesiju – papa je prema našim potrebama. Ne sumnjamo da smo postigli taj najviši cilj naših napora „.

U tom je kontekstu od posebne važnosti riječi su koju je formulirao kardinal Ciappi.

Bio je stručnjak za treću Fatimsku tajnu i teolog Papinske kuće od 1955. do 1989. U pismu prof. Baumgartneru iz Salzburga 1995. napisao je: „U Trećoj tajni se, između ostalog, predviđa da veliko otpadništvo u Crkvi započinje s vrha.” To nam daje jasan pogled i u Knjigu Otkrivenja.

Vatreno crveni zmaj (usp. Otk 12, 3) predstavlja ateistički komunizam koji želi uništiti vjeru u Boga. U ovoj bitci dvije zvijeri dolaze u pomoć zmaju koji se pokazuje snažnom snagom.

Crna zvijer, koja nalikuje panteri (usp. Otk 13, 1-2), slobodno je zidarstvo. Djeluje u pozadini i skriva se u sjeni kako bi se mogla probiti svuda neprepoznata. (usp. Otk 13,2).

Druga je zvijer crkveno masonstvo: “Imao je dva roga poput janjeta, ali je govorio kao zmaj” (Otk 13,11). Ovo je referenca na hijerarhiju Crkve, u kojoj mitra – s dva roga – ukazuje na punoću svećeništva. Zvijer koja izlazi iz zemlje izgleda poput sluge Krista Jaganjca, ali je sluga zmaja Sotone.

Lažni prorok (usp. Otk 19, 20) je pseudo-religiozni vođa anti-crkve i tjera otpadništvo s vrha. On obmanjuje i izdaje stanovnike zemlje (usp. Otk 13,14) i želi navesti ljude da obožavaju antikrista (usp. Otk 13,12), čiji je preteča.

Izravna referenca na treću Fatimsku tajnu nalazi se i u Katekizmuk atoličke crkve:

„Prije Kristova drugog dolaska Crkva mora proći konačno suđenje koje će uzdrmati vjeru mnogih vjernika. Progon koji prati njezino hodočašće na zemlji otkrit će ‘misteriju nepravde’ u obliku vjerske obmane koja će muškarcima ponuditi očigledno rješenje za njihove probleme po cijenu otpadništva od istine. “

Otajstvo Krista na taj se način intenzivno obnavlja u njegovom mističnom tijelu. Crkva će slijediti svoga Gospodara u njegovoj smrti i uskrsnuću.

Zato je papa Benedikt XVI., kao hodočasnik na putu za Fatimu u svibnju 2010., objasnio Treću tajnu: „Rekao bih da su pokraj ove velike vizije patnje pape, dane realnosti koje uključuju budućnost Crkve, koje se postupno oblikuju i postaju očite. Dakle, mislim da ono što se u viziji odnosi na papu odnosi se na cijeku crkvu jer se Crkva održava u ličnosti Pape stoga su patnje za njega najavljene za cijelu crkvu.

Što se tiče novih stvari koje danas možemo pronaći u ovoj poruci, također postoji činjenica da napadi na Papu i Crkvu dolaze ne samo izvana, nego i patnje Crkve dolaze upravo iz Crkve, od postojećeg grijeha unutar Crkve. I ovo je nešto što smo oduvijek znali, ali danas to vidimo na zaista zastrašujući način: da najveći progon Crkve ne dolazi od njezinih neprijatelja, već da proizlazi iz grijeha unutar Crkve “.

Dakle, ona doživljava u svemu Isusovu strast i bezobzirno bezakonje izdaje.

Krist je poslao slugu istinskog milosrđa, svetu sestru Faustinu, da iskusi svu gorčinu crkvene agonije Getsemaneja. U svoj je dnevnik ona je napisala: „Tog sam dana trpjela više nego u bilo koje drugo vrijeme, iznutra i izvana. Nisam znala da čovjek može toliko patiti u jednom danu. “Najstrašnija dimenzija Gethsemaneja je izgled izdajnika”.

(Svećenik Frank Unterhalt)
..
link kojeg bi valjalo pregledati, tj preslušati.:

Zadnje uređeno:
Ne znam, meni su ovo sve gluposti i budalastine.

Prvo, masoni su pobijedili jos u americkoj i francuskoj gradjanskoj revoluciji i vec preko 200 godina vladaju svijetom (anglo-americka elita je sva masonska). I sta bi oni sada isli unistavati Katolicku crkvu, koja je vec toliko oslabljena da je izgubila svaku politicku moc i utjecaj.

Drugo, komunisti su u svoje doba vladali svijetom i kako je rekao Staljin... koliko divizija ima taj papa... bili su svjesni beznacajnosti Katolicke crkve i svih drugih crkava (svi biskupi u komunistickim zemljama su radili za njih, a koji nisu, zavrsili su kao Stepinac, svi popovi su morali izvjestavati o ispovjednim tajnama komunisticke tajne policije).

Atentat na papu Ivana Pavla je provela bugarska obavjestajna sluzba da makne Poljaka sa tog mjesta. A na to mjesto ga je dovela CIA da uzburka duhove u komunistickoj Poljskoj. To su njihova medjusobna prepucavanja, izmedju masona i komunista. Da li je atentat bio bas u 17 sati i 17 minuta, ne znam. Ali to je jako tesko namjestiti da bas bude u 17.17h i sigurno nema nikakve veze sa masonima, nego sa komunistima. Tako da su to sve nategnute i bajkovite spekulacije.

Trece, korupcija i moralno zastranjenje nije nista novo u Katolickoj crkvi (i u drugima, bez razlike). Pape u srednjem vijeku su bili jos gori kriminalci, a biskupi i popovi olicenje licemjerja i grijeha oduvijek. To je sasvim normalno, ako se odustane od redovnickog siromastva kakvo je zastupao sam Isus u evandjelju ili sveci kao sto je bio sv. Franjo. To je stara rasprava izmedju Franjevaca i vatikanskog klera... jos od srednjeg vijeka.

I sada dolazi jedan papa koji to pokusava minimalno ublaziti. Makar malo ukazati na jednostavnost, na sluzenje siromasnima i na to da takva vec stoljecima korumpirana crkva pokusa sici iz svojih zlatom optocenih palaca na ulice i otici medju sirotinju u predgradja... a zakljucak je - mora da je mason?!

Pa sta je trebao? Voziti se u zlatnom papamobilu? Hodati sa zlatnim stapom? Nositi zlatni kriz od kile oko vrata? Nositi zlatnu kapu na glavi? Spavati u zlatnom krevetu? Jesti iz zlatnih tanjura? Srati u zlatni zahod? I onda bi bio dobar papa? A ovaj je antihrist, ovaj ce unistiti crkvu iznutra?

Početna > Forumi > Kršćanstvo > Katolicizam:
Fazlija, sve pomalo si "zagrebao", ništa, nigdje zagrizao u dubinu, sve su to tvoje površinske primjedbe, "zapažanja. Čuj,"ja sam skontao bitno. I odlučih više ne komentirati ništa i nikomu iz sfera van moga vjerskog opredjeljenja (jer ionako ne bi vrijedilo).
Kako bi bilo fer kad bi se i protivnici kršćanstva tako postavili!!! Ili barem argumentirano iznosili svaoja naklapanja..
Pozz

Zadnje uređeno:
Fazlija, sve pomalo si "zagrebao", ništa, nigdje zagrizao u dubinu, sve su to tvoje površinske primjedbe, "zapažanja.
To je vrlo moguce.

Čuj,"ja sam skontao bitno. I odlučih više ne komentirati ništa i nikomu iz sfera van moga vjerskog opredjeljenja (jer ionako ne bi vrijedilo).
Pa ni to nije uopce los izbor, boraviti u plemenitoj tisini.

Kako bi bilo fer kad bi se i protivnici kršćanstva tako postavili!!! Ili barem argumentirano iznosili svaoja naklapanja..
Hm, ja na ovom forumu nisam vidio protivnike krscanstva?! Sam nastojim pisati kriticki i iznositi dokaze za svoje tvrdnje, ali nikada nisam pisao protiv krscanstva, niti mi je to cilj.

Ne bih secirao... Samo nastavljam.
"Dosta nam je Evanđelje" - tvrdnja koja je krivac za sve što se događa u kat. Crkvi. U SZ Bog je slao svoje opomene i poruke narodu po proroku(pojedinačno). I to kad god su Židovi zastranili ili im je prijetila neka opasnost. A danas? Nebo nas obasipa porukama širom svijeta - također isti razlog: ZASTRANJENJE i OPASNOST, ovaj puta za sav svijet, ne samo za crkvu. Ali "umnici" u Vatikanu su uporni: "Objava je završena s Isusom Kristom# - i tu je uzrok što u Vatikanu "labilnni" pojedinci podlježu i racionalizmu, koji, zna se kuda vodi, ali i omogućeno je djelovanje onih koji su se uvukli u Crkvu već kao masoni da kat.Crkvu razore iznutra. (onaj spomenuti privitak...NJEGA sam ti kanio poslati, a ne znam kako u ono "priloži datoteke". To je Opći plan za uništenje Crkve). Jel Ivan XXIII prvi izjavio da se unutar zidova Vatikana diže sotonski dim?

Ovo ispod nije taj plan ali valja ga pročitati:

Ciljevi masonstva stari su koliko i samo slobodno zidarstvo, a sada su na putu realiziranja posredstvom masonskih najamnika u takozvanom progresizmu:

1) Preziranje i omalovažavanje Presvete Euharistije i time profaniranje i oskvrnjivanje katoličkog kulta i crkava.

2) Eliminiranje Mariologije iz katoličke teologije i omalovažavanje postbiblijskih, a posebno marijanskih, proroštava (koja su nekim masonima bolje poznata nego mnogim katoličkim teolozima i današnjim svećenicima).

3) Katoličku eshatologiju učiniti nevjerovatnom, što se osobito postiže širenjem među klerom gnostičke pseudoeshatologije Teilharda de Chardina; nju šire masonske lože i njihovi posrednici; progresistički propovjednici i pisci.

4) Odbacivanje svih teoloških i filozofskih pokušaja jedne katoličke egzegeze Apokalipse, koju treba da spriječe vodeći progresisti u višem kleru. Tim sprečavanjem katoličke egzegeze Apokalipse oni podupiru tzv. masonsku povlasticu tajne (Siegelprivileg), koja predstavlja slobodnozidarsku središinju tajnu. (Masonstvo »radi« samo u svojim nižim i srednjim stupnjevima s Ivanovim Evanđeljem. Jezgra gnoze (Kerngnosis), koja upravlja masonerijom, t. j. vrlo ograničeni broj tzv. upućenih, služi se isključivo Ivanovom Apokalipsom u borbi protiv Crkve, što bi konačno Crkva morala shvatiti i prema tome djelovati u ovom sukobu s protucrkvom!)

5) Integriranje katoličke Crkve u pseudo-ekumenu, kojom upravljaju masoni. Integriranje treba da se postigne postepeno:

a) demokratiziranjem katoličke Crkve, zajedno s njezinim znanstvenim i pedagoškim instancijama, te raspuštanjem njezine hijerarhijske strukture;

b) odstranjenjem papinskog primata i stvaranjem regionalnog, (tj. najprije unutar katoličanstva) prezidijalnog papinstva anglikanske provenijencije. (Anglikanska crkva i masonstvo tvore nerazrješivo idejno klupko; primas od Canterburya potpuno je integriran u loži);

c) proširenjem regionalnog u nadregionalno, tj. pseudo-ekumensko prezidijalno papinstvo. (»Papa lože« kao posljednji cilj masonskog »nadilaženja« — »transcendetiranja«).

U tom masonskom planiranju djeluje tzv. progresizam kao prijeko potreban trojanski konj u Božjem Gradu. Slijepe i neuke pristaše neognoze slave ritual masonske »gozbe ljubavi« (Sjeti se Chura!); zamjenjuju neke izvorne kršćanske molitve ili ih miješaju s nekim objavama neognostičkog novog humanizma, glasno izjavljujući da su pripravni žrtvovati svećenički celibat panseksualizmu koji nameću masoni, a da nemaju pojma odakle vjetar puše i koja je svrha svemu tome. U katoličkim listovima i knjigama propovijeda se pomirenje s »odvojenom masonskom braćom«; autori i izdavači uopće ne kriju masonske znakove što su ih upotrijebili... Odakle bi mogli katolički svećenici i laici znati kojim se taktičkim znakovima protucrkva služi u krugu svojih pouzdanika, kad se čak i kardinali istima služe; kad čak i Kurija običava pomirljivo saobraćati s Velikim Meštrom.

Prema masonskim izjavama, sama Crkva siječe granu na kojoj sjedi.

U situaciji kada se Crkva predaje na milost i nemilost svome baštinjenom neprijatelju, slobodnom zidarstvu, mogao bi čovjek doći u napast da potraži utočište u kriptocrkvi, koja se sve više ocrtava. Sve je manji broj onih koji ne popuštaju gnostičkom humanizmu, ne vjeruju u njega i nisu pripravni da ga priznaju, a oni izgleda da su sve više usmjereni prema kriptocrkvi.

Ali, to bi bilo još prerano! Ovo odbacivanje gnoze i sotonizma, koji je optočen humanizmom, zahtijeva se i u proročkim navještajima koji se odnose na naše vrijeme. Možemo ostati na pravom putu samo u nepokolebljivoj vjeri u neprestano djelovanje Duha Svetoga u Crkvi, u biblijske i postbiblijske objave, a prije svega u marijanske.

Marijanska proročanstva, koja su zapravo svojevrsni »komentar Apokalipse« (o njima je svećenstvo, posebno mlađe, jedva što čulo), već su ODAVNO RAZOTKRILA SOTONIZAM NAŠEG SADAŠNJEG VREMENA, A OTKRIĆA TIH PROROČANSTAVA OMOGUĆUJU NAM DA GA PREPOZNAMO, PA MAKAR NAM SE UKAZIVAO U BIJELOM I NEVINOM OVČJEM RUNU. (Na primjer: GOSPA U BAYSIDEU GOVORI O SOTONIZMU PENTEKOSTIZMA, UFOLOGIJE, TAJNIH DRUŠTAVA ITD. Prim. prev.) Ovo se odnosi i na sva postbiblijska proročanstva o posljednjim vremenima, o čijoj se vrsti i egzistenciji očevidno u teološkim stručnim krugovima vrlo malo zna. A ta proročanstva su danas jedino sidro za lađu Crkve. I ako oni misle da ta proroštva i dalje smiju previđati i ne obazirati se na njih, neka dopuste da im se kaže: Protucrkva nije još nikada previđala ta proroštva i služi se njima uvijek s velikim uspjehom. Samo iskrivljuje njihovo značenje; pred njima stavlja, umjesto pozitivnih, negativne znakove sotonizma.

Da se dokaže kako se potpuno slažu proročanstva s modernim gnoziološkim istraživanjima, navodimo dva primjera iz novijih proročanstava o posljednjim vremenima.

Ako katolički kler isključi ta svjedočanstva i zatvori se pred njima, moći će masonerija preko progresizma i dalje uštrcavati svoj otrov u crkvene listove tzv. katoličkog tiska i u sredstva obavještavanja, toliko dugo dok Bogu ne preostane više nikakav izbor za spasenje Njegove Crkve od propasti, osim da pozove anđele žetve da izrežu grozdove zloće s »čokota zemlje«. A to bi značilo katastrofa neslućenih razmjera. MARIJANSKO ŽIVO SVEĆENSTVO MOGLO BI POMOĆI DA SE KATASTROFE SPRIJEČE, ALI BI SE TREBALO OTVORITI PREMA NOVIM PROROČANSTVIMA/PORUKAMA, KAO ŠTO SE TO MOGLO I MORALO UČINITI I U SLUČAJU FATIME, S OBZIROM NA DRUGI SVJETSKI RAT.

Neka se svaki katolički svećenik, koji još ima snage i hrabrosti, suprotstavi sve većem demoniziranju u Crkvi; neka prihvati savjete apokaliptičke Gospođe, čije neumorne opomene, poruke i proročanstva u obilju stoje na raspolaganju u ovoj opasnoj situaciji Crkve.

(Veliki znak br.2 iz 1975.)

Zadnje uređeno:
"Dosta nam je Evanđelje" - tvrdnja koja je krivac za sve što se događa u kat. Crkvi
Krivac? Kako to "krivac"? Možeš li pojasniti.

Imala bih dva pitanjca:
Znaš li što je ta Siegelprivileg koju spominješ?
Kakva je to kriptocrkva o kojoj govoriš?

Hvala na odgovorima.

Ajoooj, baš svašta...Pa dobro... :)
"Dosta nam je Evanđelje" - tvrdnja koja je KRIVAC za sve što se događa u kat. Crkvi.
Oprosti, poznaš hrvatski jezik, čim čitaš, pa...Zar ne znaš što znači KRIVIC? Vezano uz godnji tekst, dakle to je krivica svih onih koji tako trde: Evanđelje i STOP!

Siegel
: tajan, potajan, skriven, u konačnici ZAPEČAĆENA TAJNA
privileg
- privilegija, pristup određenima, izabranima, povlaštenim
Siegelprivileg, koja predstavlja slobodnozidarsku središinju tajnu dostupnu samo...preveo bih to s samo nima najžešče "naoštrenih, natempiranih i svim mastima premazanih i na sve spremnih" poglavara ili vođa iz vrha masoberije
(Kerngozis ti je jasna? Znači Jezgrena gnoza.)

Pa još i kriptocrkva?
Nemoj samo reći da ti nije jasan pojam CRYPTOVALUTA (kriptovaluta)!

Nazad
Vrh