- Reakcijski bodovi
- 384
- Bodovi
- 83

Na naslovnoj strani ove brošure vide se dva simbola koja karakteriziraju Istraživače Biblije Pastora Russella.
1. Tijekom ranih početaka ovog pokreta koji je počeo 1872 Pastor Russell promovirao je jednu značku koju njegovi Istraživači Biblije nose do današnjeg dana. Križ i kruna okruženi vijencem simboliziraju da će kršćani koji svakodnevno nose križ (patnja sa Isusom) dobiti krunu života. Tada će učestovati sa Isusom u njegovom Kraljevstvu nudeći vječni život (simbolizirano vijencem zimzelena) čovječanstvu.
Naravno Jehovini svjedoci ne vjeruju da je Isus umro na križu već na uspravnom stupu. Mnogi Jehovini svjedoci smatraju nošenje ove značke križa i krune idolopoklonstvom čto ih onda svakako diskvalificira kao Istraživače Biblije Pastora Russella.
2. Pšenica je postala zaštitni znak aktivnosti Istraživača Biblije. Pčenica simbolizira (Matej 13) sakupljanje Gospodinovog naroda (pšenice) putem svijetom raširenog objavljivanja biblijske istine.
Istraživači Biblije
Pastor Russell utemeljio je
Istraživače Biblije a ne Jehovine
svjedoke
Sudac Rutherford osnovao je „Jehovine svjedoke“ 1931. Do te godine više od 75% Istraživača Biblije iz ere Pastora Russela već se bilo odvojilo od sudca Rutherforda. Soga je sudac Rutherford shvatio da Russelliti i Istraživači Biblije više nisu odgovarajuća imena za njegove sljedbenike. Donijeli su rezoluciju da se od sada žele nazivati „Jehovinim svjedocima“ Vidi str.7
Uvod
Fraza „Istraživači Biblije Pastora Russella“, često je korištena u ovoj brošuri kako bi ih se razlikovalo od sljedbenika Stražarske Kule. Istraživači Biblije iznimno cijene Pastora Russella uvjereni da je on bio korišten na kraju ovog doba da dijeli istinu tijekom posljednjeg vremena. Međutim oni za razliku od sljedbenika Stražarske Kule ne prihvaćaju slijepo sve ono što je On naučavao. Russellovi Istraživači Biblije nastoje sve dokazati Biblijom, i pojedinačno se čvrsto drže onoga što smatraju Biblijski točnim.
Sa svom internetskom razmjenom informacija, Jehovini svjedoci počinju shvaćati da je lik sudca Rutherforda opterećen pa nastoje smanjiti njegov status maštajući o odnosu između Pastora Russella i Jehovinih svjedoka koji nikad nije postojao. Uz to stotine Jehovinih svjedoka i bivših Jehovinih svjedoka postalo je nezadovoljno sa trenutnim djelovanjem Stražarske Kule, i poviješću Jehovinih svjedoka.
Moja oba roditelja su bili Istraživači Biblije prije nego je sudac Rutherford kontrolirao Stražarsku Kulu. Od svoje rane mladosti imam živa sjećanja o razgovorima koje su moji roditelji imali sa drugim Istraživačima Biblije iz Russellovih dana, glede preuzimanja Stražarske Kule od strane Rutherforda i smjera kojim se krenulo.
Također moja situacija u pokretu Istraživača Biblije tijekom 1940-ih pa sve do 1960-ih omogućila mi je za razliku od većine braće da razgovaram sa više bliskih suradnika Pastora Russella. Ta mi je povijest bila od neprocjenjive vrijednosti. Naprimjer sve od tada naučio sam da je sudac Rutherford 1926 odbacio temeljno Biblijsko učenje o razvoju karaktera. (Gal.5:18-25; 2.Pet.1:4-11) On je tvrdio da smo mi karakteri i da se ne možemo mjenjati. Nema sumnje bilo je osobnih razloga da se on mijenja.
Ali Istraživači Biblije Pastora Russella njegovali su to učenje o razvoju karaktera. Zašto? Oni su vjerovali da će 144000 koji će vladati sa Isusom u Kraljevstvu kao suosjećajni svećenici a koji budu razvijali i njegovali ljubav suditi svijetu čovječanstva. Da bi se kvalificirali za to djelo oni sada moraju razvijati osobnost sličnu Nebeskom Ocu. (2.Kor.3:18)
Pisac je izdao nešto od ovog materijala 1950-ih, 1970-ih i 1990-ih većinu od toga, međutim sada je potreba veća nego ikada. Ove informacije izlaze sa molitvom da po milosti našeg Nebeskog oca daju Biblijsko upustvo onima koji ljube Jehovu.