Propis oblacenja u Hriscanstvu

thebesir1

Član
Reakcijski bodovi
17
Bodovi
0
Pitanje za bracu Hriscane:

Mozete i po naslovu da vidite. Kakav je stav Hriscanstva o polu-golom hodanju, koliko bi trebali biti pokriveni i sl? I za muskarce i za zene. Casne sestre su recimo pokrivene sve osim lica koliko znam, da li bi tako trebalo i ostale zene da se oblace?

Ne znam, ima svašta u crkvama, od dugih haljina do mini sukanja. No, ako pogledamo mormone i jeh. svjedoke vidjet ćemo da je njihova odjeća skromna i da su suknje duže. Inače i ja sam za to da se žene konzervativnije oblače - npr. kako neko može pratiti bogoslužje ako ispreda njega kad se ustane stoji žena sa mini suknjom ili zategnutim jeans hlačama.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Na bogosluženjima bi trebale biti pokrivene glave ali van bogosluženja je dovoljno da bude normalna odjeća. Dakle ništa provokativno već pristojno i odmjereno.

Mislim da je to pre svega pitanje za zene hriscanke - sta oni smatraju,kako je za njih bolje da se oblace,sta im nalaze savest...!?
...inace,sto se muskarca tice,ako je on trenutno zainteresovan za zenskog tela umesto za bogosluzenje,ti njemu zenu mozes spakovati u veliku kartonsku kutiju i on ce razmisljati kako je obucena zena unutra,kakav donji ves trenutno koristi i t.d.
Dakle mene vise interesuju zenska razmisljanja,zasto smatraju da trebaju nositi provokativnu odecu upravo na Bogosluzenju,kako se osecaju kad to nose i kako im prijaju neki muski pogledi koji su se mozda fiksirali na njenu pojavu odkad je zakoracala u crkvi...?.
...icu cak i korak dalje spekulacijom tipa " da nisu mozda upravo muskarci oni koji su ih indirektno "motivisali"da se tako oblace jer su primetili da se paznja upravo njihovih muzeva veoma lako fiksira na kratke uske pa i leprsave suknjice stoga se na taj nacin bore za svoje "mesto pod suncem"kod rodjenog muza...!?

...kao sto rekoh,ovo su samo spekulacije,nije valjda da smo dotle spali...

Prema Bibliji oblacenje treba biti pristojno.
Jehovini Svedoci paze na to.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Takodje i oblacenje prema prilici.
Tako Jehovini Svedoci imaju kodeks oblacenja za sastanke i sluzbu...
U Slobodno vreme po savesti i prilici...

Na bogosluženjima bi trebale biti pokrivene glave ali van bogosluženja je dovoljno da bude normalna odjeća. Dakle ništa provokativno već pristojno i odmjereno.

Zar ne pise da zene moraju biti pokrivene u crkvi bez obzira sta radile?

Jeli iko ikada vidio sliku Marije bez marame na glavi?

+!

Kakav je stav Hriscanstva o polu-golom hodanju, koliko bi trebali biti pokriveni i sl? I za muskarce i za zene.

Nemaju svi 'kršćani' jaku savjest i zato je dobro misliti na druge.

No, neka žena može biti zimi nabundana, pa da je ipak netko napastuje.
Da smo svi poput djece, mogli bi i goli hodati.

Ova tema otvara i druge teme: tetovaža, piersing, bojanje kose i druga djelovanja na tijelo.

Casne sestre su recimo pokrivene sve osim lica koliko znam, da li bi tako trebalo i ostale zene da se oblace?

Časne sestre su laikinje posvećenog života (vječni zavjeti čistoće, siromaštva i poslušnosti).
Ima mnogo redova časnih sestara i razlikuju se po uniformama, a ostale žene se ne trebaju tako ili slično oblačiti.

Mislim da je to pre svega pitanje za zene hriscanke - sta oni smatraju,kako je za njih bolje da se oblace,sta im nalaze savest...!?

Zato ti i odgovaraš. Ma naravno šalim se. Verujem da je to pitanje na koje treba da da sveštenstvo kao duhovni autoritet kao vasione mudrosti.

...inace,sto se muskarca tice,ako je on trenutno zainteresovan za zenskog tela umesto za bogosluzenje,ti njemu zenu mozes spakovati u veliku kartonsku kutiju i on ce razmisljati kako je obucena zena unutra,kakav donji ves trenutno koristi i t.d.

Ako je zainterosovan ne treba da mu se pomogne u tome.

Postanak 3,7
Tada se obadvoma otvore oči i
upoznaju da su goli. Spletu smokova lišća i naprave sebi pregače.
..........
Izlazak 20,26
Ne uzlazi na moj žrtvenik po stepenicama, da se ne pokaže na njemu golotinja tvoja.
Izlazak 39,28
a naprave i mitru od lana i kape od lana; platnene gaće načine od prepredenog lana.
1742299118400.png

Nazad
Vrh