Svrha Zivota

mystery

Član
Reakcijski bodovi
50
Bodovi
28
✿ O SVRSI ZIVOTA ✿

Evo sta Biblija kaze o svrsi zivota

Da li je svrha zivota da samo malo zivimo I onda UMREMO….???
Naravno da zvuci besmisleno…

Sve sto postoji postoji sa svrhom… Bog je sve stvorio sa svrhom, kako ziva stovrenja tako i prirodu I sve sto postoji….
ZIVOT je SVET, ima uzviseno poreklo…
Takodje sam ZIVOT JE VECAN po svojoj prirodi, jer Bog je vecan...
Bog kao apsolutno savrsenstvo sve sto stvara je savrseno i vecno.

Zbog svrhe za koju je dat, covek je stvoren po Bozjoj slici, po Bozjjem oblicju ljubavi, sposoban da odrazava osobine
Tvorca kao sto su ljubav, pravednost, mudrost, dobrotu, milosrdje I ostale bozanske osobine…
Ljudi su stvoreni kao Bozja deca, kao savrsena bica, znali su kome pripadaju…
I to je njihova svrha da budu to za sta su stovreni… na tom nivou svetosti… da odrazavaju bozanska svojstva… I da se ponasaju na taj nacin…

Danas su ljudi sami sebe bogovi I daleko od prave svrhe zivota… Odaljili su se od Boga, svojim nacinom zivota I robovanjem grehu… I time nisu ni srecni…
Jer covek moze biti srecan jedino ako odrazava osobine tvorca… I ako zivi u skladu sa Bogom i njegovim merilima….
U skladu sa svrhom za koju je stvore,

Bog JHVH Jehova je IZVOR zivota…

Psalam 3:9
6 Pravda je Tvoja kao gore Božije
9 Jer je u Tebe izvor životu, Tvojom svetlošću vidimo svetlost.

Bog daje tu iskru zivota, materija I energija sami po sebi je nemaju…

Bog je savrsenom coveku dao zakon u 1 Mojsijevoj 2 :17”Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.”
I covek je zgresivsi, postao nesavrseno bice i tu nesavrsenost je preneo na svoje potomke genetski …

Ali I kao nesavrsena bica mi smo sposobni da odrazavamo osobine Tvorca i da vrsimo njegovu volju i time mozemo ispuniti svrhu…

Rimljanima5:12” Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše…”

Ali Zato je Bog dao svog Sina Isusa Hrista, da bi nas otkupio od greha I time otvorio put vecnosti, za sta smo I stvoreni prvobitno…
Vera u Hristovu otkupnu zrtvu nam omogucava vecni zivot…

Bog je stvorio ljude prvenstveno kao savrsena bica sa bozanskim svojstvima, da zive vecno na zemlji…
I ta Bozja nemera ce biti ostvarena…

Rimljanima 6
23 Jer plata za greh je smrt,+ a Božji dar je večni život+ preko Hrista Isusa, našeg Gospoda.
+

1. Timoteju 2
5 Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos
6 koji sebe dade u otkup za sve.
To je svedočanstvo koje je u svoje vreme dato,

Na osnovu te otkupne zrtve Isusa Hrista I VERE u nju, mi imamo oprostenje greha danas i takodje temelj za vecni zivot u buducnosti…
Jovan 3:1616 Jer Bogje toliko veleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Takodje Hrist je ostavio primer nama, jer Bog zeli da se ponasamo kao Bozja deca…
Greh je taj koji nas sprecava da ispunimo svrhu, ali mozemo je ostvariti ako se borimo protiv njega..
Ako zelimo da imamo Bozje odobravanje ne mozemo biti robovi greha…

Mozemo se usavrsavati u ljubavi i odbaciti svaki greh...

Dokle god se borimo protiv greha imamo sansu,
takodje dokle god se trudimo da se oblikujemo prema Bojoj licnosti….
A sto je zapisano u Efezanima 4
22 Da odbacite, po prvom življenju, starog čoveka, koji se raspada u željama prevarljivim;
23 I da se obnovite duhom uma svog,
Rim. 8:6, 1. Pet. 1:22
24 I obučete u novog čoveka, koji je sazdan po Bogu u pravdi i u svetinji istine.
Gal. 3:27
25 Zato odbacite laž, i govorite istinu svaki sa svojim bližnjim; jer smo udi jedan drugom.
26 Gnevite se i ne grešite; sunce da ne zađe u gnevu vašem.
27 Niti dajte mesta đavolu.
Dela 5:3, Ef. 6:11, Ef. 6:16, Jak. 4:7
28 Koji je krao više da ne krade, nego još da se trudi, čineći dobro rukama svojim da ima šta davati potrebnome.
29 Nikakva rđava reč da ne izlazi iz usta vaših, nego samo šta je dobro za napredovanje vere, da da blagodat onima koji slušaju.
30 I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.
Ps. 78:40, Isa. 63:10, Rim. 8:23
31 Svaka gorčina, i gnev, i ljutina, i vika, i hula, da se uzme od vas, sa svakom pakošću.
32 A budite jedan drugom blagi, milostivi, praštajući jedan drugom, kao što je i Bog u Hristu oprostio vama.

Takodje ako se trudimo da razvijamo Bozanske osobine koj isu plodovi duha, mozemo ispunjavati svrhu…
A sto je zapisano u Galatima 5:22,232 ”A plod duha je ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrota, milost, vera, krotost ili blagost, samosavladavanje…”

Za to je potrebno redovnocitanje i proucavanje Bozje reci Biblije, kao I primena Bozjeg zakona u svom zivotu…
Jovan 17:33 A život je večni u tome da tebe upoznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

A Bog zeli da se svi ljudi dobiju spasenje i vecni zivot….

1.Timoteju 2
3 To je dobro i prijatno pred Bogom, Spasiteljem našim,
4 koji hoće da se svi ljudi spasu, i da dođu do poznanja istine.

2.Petrova 3
8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubljeni: da je jedan dan pred
Jehovom kao hiljada godina, a hiljada godina kao jedan dan.]
9 Ne kasnii Bog s obećanjem, kao što neki misle da kasnii; nego vas trpi, jer neće da ko pogine, nego se svi da dođu do pokajanja.

Kralj Solomon je pisao ✿ O SVRSI ZIVOTA ✿ u Knjizi Propovednika

Razmisljajuci o svrsi zivota Solomon je napisao " Sve je tastina i lovljenje vetra..."

Shvatio je iz iskustva, probavsi sve u zivotu sto se moze iskusiti,
da sva zadovoljstva ovoga sveta nemaju nikakvu trajniju vredost i da su ispraznost.
Tastina ili ispraznost .
Da pravu vrednost daju samo duhovne stvari.
To je ono sto ispunjava coveka - duhovnost.
Govor je zavrsio recima

Propovednik 11 :"13 Glavno je svemu što si čuo:
Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.
14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Solomon je i znao i shvatio je da nema nicega trajnog niti vrednog van Bozjeg zakona...

Takodje je sto se tice mudrosti rekao:
u Propovedniku 2:13 I videh da je bolja mudrost od ludosti, kao što je bolja svetlost od mraka.

17 Zato mi omrze život, jer mi nije milo šta biva pod suncem, jer je sve taština i muka duhu.
26 Jer čoveku koji Mu je po volji daje mudrost i razum i radost,
a grešniku daje muku da sabira i skuplja da da onome koji je po volji Bogu. I to je taština i muka duhu.
Sto se tice VECNOSTI Solomon je zapisao
Da je Covek stvoren tako da ima urodjenu misao o vecnosti:

Jer je covek stvoren da zivi vecno

Propovednik 3:11 Sve je učinio da je lepo u svoje vreme.
On ( Bog )je njima u srce i misao o vecnosti metnuo, jer delima koje Bog tvori,covek ni pocetka ni kraja dokuciti nemoze.

14 Poznao sam da sto god god Bog uradi, to ce doveka trajati....
Tako da Posto je Bog stvorio coveka da zivi vecno, covek ce u vecnosti
ispuniti svoju svrhu postojanja.
Vidimo da je svrha covekova ispunjena tek kada covek zivi u skladu sa Bogom
jer od njega zavisi i jer mu on daje vecni zivot.
I jer je to jedini nacin da bude srecan.
kao sto kaze stih iz Rimljanima 6:23

✿ dar od Boga je večni život

i Jovan 3:16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao,da ni jedan koji u njega veruje ne propadne,
nego da ima život večni

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Poznavati Boga je najveća svrha našeg života.
Iv 5:20 - Znamo, da je Sin Božji došao i dao nam razum, da upoznamo Istinitoga Boga. I mi smo u Istinitome, u Sinu njegovu Isusu Kristu. Ovaj je istiniti Bog i život vječni.

Svrha zivota je razvijati ljubav, dostici Bozanski nivo ljubavi.

Svrha je u svesnosti.

Svesnost kao preduslov ljubavi.

Svrha je u dobroti, kao obelezju ljubavi.

Svrha je u Bogu.

A Bog je ljubav.

I Vecan.

Svrha je ljubav u vecnosti.

Ja bih na pitanje o svrsi i smislu zIvota dao jedan jednostavan odgovor.

Svrha i smisao zivota je da covek spozna smisao i svrhu svog zivota, i pronadje odgovore na pitanja 'ko smo, odakle smo, i zasto smo ovde.
A njih treba potraziti na izvoru, a to je u ovom slucaju Bog tvorac, u kome se nalaze odgovori na sva pitanja ljudskog zivota i postojanja.

Nazalost, vecina ljudi koji se radjaju na planeti zemlji - nikada ne potrazi odgovore na ova zivotno vazna pitanja.

Oni smatraju da je smisao u ovom zivotu, i da se nalazi na cisto telesnom nivou svesti, sto je prikazano i u samoj bibliji ljudi sa stavom "JEDIMO I PIJMO JER CE MO SUTRA POMRETI"

Tako svet obitava u svom licnom besmislu, i trazi smisao u njemu - gradeci svoj licni zivot i zivotne puteve bez Boga.

A Isus kaze "JA SAM PUT, ISTINA, I ZIVOT"

Ja bih na pitanje o svrsi i smislu zIvota dao jedan jednostavan odgovor.

Svrha i smisao zivota je da covek spozna smisao i svrhu svog zivota, i pronadje odgovore na pitanja 'ko smo, odakle smo, i zasto smo ovde.
A njih treba potraziti na izvoru, a to je u ovom slucaju Bog tvorac, u kome se nalaze odgovori na sva pitanja ljudskog zivota i postojanja.

Nazalost, vecina ljudi koji se radjaju na planeti zemlji - nikada ne potrazi odgovore na ova zivotno vazna pitanja.

Oni smatraju da je smisao u ovom zivotu, i da se nalazi na cisto telesnom nivou svesti, sto je prikazano i u samoj bibliji ljudi sa stavom "JEDIMO I PIJMO JER CE MO SUTRA POMRETI"

Tako svet obitava u svom licnom besmislu, i trazi smisao u njemu - gradeci svoj licni zivot i zivotne puteve bez Boga.

A Isus kaze "JA SAM PUT, ISTINA, I ZIVOT"

Da, svrha i je ste da covek spozna svrhu a to je moguce samo preko Biblije koja je Bozja rec.

Nazalost da, vecina ne potrazi svrhu kod Boga nego u ovim telesnim stvarima...

Takodje ko nema pravu svrhu zivota uglavnom ima pogresne prioritete u zivotu sto ga vec sada ne cini srecnim...
Jer zivi u trci za materijalnim.

Dok neko ko danas nadje sverhu zivota vec danas moze ziveti srecnim zivotom jer shvata da je sreca u duhovnim stvarima.

Nazad
Vrh