Transplantacija

Mirjam

Član
Reakcijski bodovi
14
Bodovi
0
Dali je dozvoljeno podvrgnuti se transplantaciji s obzirom da neki ljudi koji su primili srce kao transplantat svjedoče da su se promijenili i poprimili osobine onog čije su srce dobili kao i da posjeduju njegovu memoriju. Ispadaju kao podvojene ličnosti. Što mislite o tome? Medicina danas dokazuje da sve naše stanice memoriziraju određene stvari a najviše srce. Uvijek sam se čudila zašto piše ....obrezite srce svoje.... kad bi trebalo pisati ....obrežite um svoj.

Bio je jedan kojemu su uspješno presadili svinjsko srce. Ali poslije nekoliko mjeseci se stanje pogoršalo te je umro. Ima nešto u tome, oni koji su dobili srce od neke druge osobe, počeli su da se bave hobijem kojeg nisu nikad prije upražnjavali. I onda familija umrlog potvrdi da je se umrli bavio tim hobijem.

Dali je dozvoljeno podvrgnuti se transplantaciji s obzirom da neki ljudi koji su primili srce kao transplantat svjedoče da su se promijenili i poprimili osobine onog čije su srce dobili kao i da posjeduju njegovu memoriju. Ispadaju kao podvojene ličnosti. Što mislite o tome? Medicina danas dokazuje da sve naše stanice memoriziraju određene stvari a najviše srce. Uvijek sam se čudila zašto piše ....obrezite srce svoje.... kad bi trebalo pisati ....obrežite um svoj.

Biblija i kad govori o "srcu" često misli na naš um, jer u njemu se rađa blagoslov ili grijeh. Mislim da ne postoji znanstvena ljestvica koja pokazuje postotak kod pojedinih organa u smislu te memorije koju spominjete. Bilo je slučajeva i kod transplantacije bubrega.
A što se tiče primarnog pitanja, dozvoljeno je spašavati ljudske živote i na taj način. Jer nitko našu savjest (naš duhovni organ) ne može kirurškim putem odstraniti ili zamijeniti. Samim time, naš odnos s Bogom bez obzira na operativni zahvat ne ugrožavamo.

Nazad
Vrh