Trojstvo

Apostoli su takođe imali sabore na kojima su rješavali goruća pitanja. Jedan takav je opisan u Djelima 15 i taj se sabor bavio pitanjem važnosti Mojsijevog zakona na hrišćane iz neznaboštva. Takav princip saborskog rješavanja problema je nastavljen na vaseljenskim saborima.

Nigdje ne vidimo da su apostoli učili da je Duh Sveti bezlična sila.
Pa to niti ne piše u Bibliji, da je Duh Sveti neka bezlična sila, ja to ne tvrdim, dapače, a Apostoli su imali preča posla nego da filozofiraju, njihovo vjerovanje je jednostavno, da ga svatko može shvatiti, nije trebalo raditi poslije sabore da se to izmijeni, jer je kršćanstvo po Apostolima nastalo a ne po onima koji su došli poslije njih i puno filozofirali, i to većinom krivo.

Pa to niti ne piše u Bibliji, da je Duh Sveti neka bezlična sila, ja to ne tvrdim, dapače, a Apostoli su imali preča posla nego da filozofiraju, njihovo vjerovanje je jednostavno, da ga svatko može shvatiti, nije trebalo raditi poslije sabore da se to izmijeni, jer je kršćanstvo po Apostolima nastalo a ne po onima koji su došli poslije njih i puno filozofirali, i to većinom krivo.
Na saborima se ništa nije mijenjalo, samo su precizirane već ranije ustanovljene istine vjere. Sabori se REAKTIVNE, a ne PROAKTIVNE prirode.

Na saborima se ništa nije mijenjalo, samo su precizirane već ranije ustanovljene istine vjere. Sabori se REAKTIVNE, a ne PROAKTIVNE prirode.
Nije točno, na Nicejskom saboru se promijenilo vjerovanje koje su Apostoli vjerovali u nicejsko, prije toga nije bilo, ali su ostavili i Apostolsko vjerovanje, ali danas se u crkvama ispovijeda jedino nicejsko.

Nije točno, na Nicejskom saboru se promijenilo vjerovanje koje su Apostoli vjerovali u nicejsko, prije toga nije bilo, ali su ostavili i Apostolsko vjerovanje, ali danas se u crkvama ispovijeda jedino nicejsko.
Šta se promjenilo tačno?

I farizeji su mlatili naokolo svojim maramama i ogrtačima i dizali prašinu sve do neba i na sva zvona.
Izuj se i razodjeni kad bi da stupaš na sveto tlo.
Riječ od Boga dana ti ulazi kroz uši, ali što ti izlazi iz usta?
Ne branim farizeje , jer su ljudske zapovjedi držali , da bi se prikazali pravednima , na prvi pogled moje usporedbe su grube , jer pitam da li vi radite tako kako kažete da Bog radi ?
Jer tvrdite da je Krist Bog , uzeli ste riječ Gospod , i u novom zavjetu mislite da se to odnosi uvjek na Krista , a Gospod znači gospodar . U engleskom Lord , na njemačkom Herr , u hrvatskim Biblijama “ Gospodin “ isto značenje kao I Lord , na mađarskom Ur …
Mislite da imate Krista , a šta će vam Krist ?
Koja je svrha njegova ?
Ja ću vam odgovoriti :

Prema njegovim riječima nitko ne dolazi k Ocu osim preko Krista .

A ako je vama Krist Gospod , onda ste zapali .
Ako vam je Krist Bog , onda vam nije put do boga .
Ne može biti i put do boga i biti taj Bog iz starog zavjeta .

Jer ako je Bog , onda nije put ka Bogu , ali on kaže da je on put - daklem ne može biti Bog !

Iv 14:6
6 Reče mu Isus: »Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.
(VB)

Daklem Krist vas treba odvesti do obožavanja pravog Boga .

Gle šta kaže :
Iv 20:17

17 Reče joj Isus: »Ne dotiči me se, jer još nisam uzašao k Ocu svojemu, nego idi k braći mojoj i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu.’«
(VB)

Njegov Bog i naš Bog je jedan te isti !

Da li vi mislite da je Krist sam sebi Bog ?

Mislim možete me ponižavati jer sam vam postavio pitanje na koje odgovora nemate .

Pa razotkrio sam kako se Bogu u ne znanju rugate .

Pogledajte Matej 7:21-23
Ti ljudi tamo opisani , govore da su u Kristovo ime činili čudesa .

Zar niste Vi također ti koji imate samo Krista ?

Sve u njegovo ime radite - pa pripazite se da vam ne kaže da vas ne poznaje .

Jer onaj tko očevo ime ne koristi , taj ne pozna pravog boga .

Mislite li da ću se ja odazvati na izraz gospodine na ulici , dok me netko gleda mogu zaključiti da meni govori , ali Bog je duh (Ivan 4:24), njega ne možete pogledati da zaključi da njega zovete .
Okupljate se na molitvu za bolesne , i pacijent umre , uzalud vas je 300 vjernika - pa pitam vas ja zašto ?

Kako je moguće da Bog ljubavi svoje sluge ne čuje ?
Čuje on dobro , samo čini se da niste njegovi .

Prvo da razjasnimo jednu stvar.Tri točkice znače u prijevodu ostavljam prostor da netko kaže i svoje mišljenje.Ne bavimo se ovdje na forumu psihoanalizom već zajednički pokušavamo doći do odgovora na neke teže biblijske teme.Trojstvo spada među takve.Ako ti ne znače ništa mogu staviti i 3 medvjedića.Ja nisam djete.Imam 50 godina i umjesto da izraziš kro tekstove svoje razmišljanje ti se baviš psihoanalizom.Hmmm.Nrsiguran je pa je stavio točkice.Nije stabilan pa ću ga malo naribati.Ma otkud ti pravo na to? Ja isto mogu reći da si bahat.Ovo me podsjeća na jednu grupu iz telegrama koji uvredama pokušavaji skupiti poene.To nije biblijski.Ne poznaješ me i nije ti zadaća ponižavati tuđe razmišljanje.Ja sam osoba koja je prošla gotovo sve denominacije.I izišao sam iz svih.To je dokaz da ne podnosim jednog vođu padtora kojega svi slijepo slijede.Ubuduće tri točkice znače što misliš o ovom tekstu.Jel sada jasno to da se ne vraćam više na to? Ružno je kada u kršćanskim krugovima postoji toliko nadmudrivanja i vrijeđanja.To spada pod one koji nisu nanovorođeni.Na kraju ideš ispravljati moj post i u navođenju stiha staviš isto tri točkice😅.Super sad smo jedan jedan.Sad bi mogao i ja rebe pitati što ti znače te 3 točkice.Što ti znače teorije Tomislava Terzina?On je genetičar,biolog koji je puno razjasnio kako naše tijelo funkcionira,što je DNA, usput bavi se aktualnim pitanjima današnjice.Tko se danas bavi događajima koji se okolo nas dešavaju?Ima samo nekoliko hrabrih ljudi koji o tome govore.Možemo razmatrati puno stvari.Kako je David ubio Golijata,kako su Izraelci prošli kroz Crveno more.Sve su to teme,ali teme koje su se propovjedale prije 20 godina.Što je sa ovim danas što se dešava?Jeli itko upozorava ljude na situaciju u kojoj se nalazimo?Tomislav Terzin nije šarlatan.Ako je adventista ne znači da nema dobrih tema.I kada govoriš o drugim ljudima lako je iz fotelje davati komentare.Stani pred javnost u emisiju bilo gdje i reci to što pišeš.Protestanti uglavnom su ušutjeli.Prave se grbavi.Prešućuju istinu i prelaze na druge teme.Ali to je sad jedna druga tema isto važna kao i ostale.Ne vidim da je itko postavio temu živimo li u posljednjim danima?Znaci posljednih dana o kojima Isus govori dovoljno je pogledati vijesti.Kao da se knjiga Otkrivenja odvija pred našim očima.Eto to je po meni bitnije pitanje nego da li je Zemlja ravna ili okrugla.Ili neke takve teme koje u sadašnjem kaosu nisu primarne.Pitanje je kako se svaki dan nositi sa izazovima koji su pred nama.Zato moj topli prijedlog je da sa kritike prijeđes na osnaživanje,pomaganje u nerazumjevanju.To donosi blagoslov.
Citat starog zavjeta ćemo staviti u pričanje bajki za sada po tvome i ja kao dijete od 50 godina želim ti Božji blagoslov i svako dobro
Moramo paziti kome odgovaramo , recimo ja sam citirao Tomislava Terzina i tvrdim da nije istina da je Bog sebe žrtvovao , a ti odgovaraš Qala Davidov , spominješ također Tomislava Terzina , znači meni odgovaraš .
Zašto Krist nije Bog koji je sebe žrtvovao ? Zato što Mojsije kaže da je Bog poslao anđela da izvede Izrael iz Egipta .
A u hebrejskom jeziku su svi oni “ Elohim “ bogovi iz poštovanja .
Imate tekst gdje se mrtav samuel naziva bogovima . Samuel je bio prorok od svoje 5 godine .
Nego uvukli ga adventisti sa filozofijama , i kad se ateista podučava kao odrastao čovjek isti je učinak kao i kod djeteta .
Nije bio dovoljno hrabar da se suprostavi Autoritetu .
I ponos je prepreka . Ponosnog čovjeka se može vući kud god želite .
Neće priznati da to ne razumije . Ne razumije materinji jezik a kamoli strani . Ali neće priznati .
Uzmite riječ Gospod - šta znači ?
Provedite mi tu riječ .

Sin i Duh Sveti su se izjednačili s Ocem, a Apostoli su vjerovali samo u jednoga Boga i u Sina Božjega, i Silu Duha Svetoga, velika razlika.
I kod apostola vidimo tu jednakost. Krštavali su u ime Oca i Sina i Svetoga Duha stavljajući ih u istu ravan. Sva tri Lica Presvete Trojice Se nazivaju Bogom u NZ.

I kod apostola vidimo tu jednakost. Krštavali su u ime Oca i Sina i Svetoga Duha stavljajući ih u istu ravan. Sva tri Lica Presvete Trojice Se nazivaju Bogom u NZ.
To nije jednakost, već samo ono što je Isus zapovjedio u čije ime krstiti, nema ni slova o neke tri jednake vječne Božanske osobe, dapače.

I kada su već jednake po tebi, zašto Isus nije drugačiji redoslijed za krštenje napravio, recimo krstite sve ljude u ime Duha Svetoga i Sina i Oca, jel?

Ima i te kako razloga za to, samo treba malo razmisliti o tome, dakako.

To nije jednakost, već samo ono što je Isus zapovjedio u čije ime krstiti, nema ni slova o neke tri jednake vječne Božanske osobe, dapače.

I kada su već jednake po tebi, zašto Isus nije drugačiji redoslijed za krštenje napravio, recimo krstite sve ljude u ime Duha Svetoga i Sina i Oca, jel?

Ima i te kako razloga za to, samo treba malo razmisliti o tome, dakako.
Kako nema slova o tri jednake Ličnosti kada Se sve tri Ličnosti nazivaju Bogom. Jedan je Bog, ali ima tri Ličnosti.

I farizeji su mlatili naokolo svojim maramama i ogrtačima i dizali prašinu sve do neba i na sva zvona.
Izuj se i razodjeni kad bi da stupaš na sveto tlo.
Riječ od Boga dana ti ulazi kroz uši, ali što ti izlazi iz usta?
Usta govore od suviška srca (DK)
Mt 12:34-36
34 Porodi zmijski! Kako možete govoriti dobro kad ste zli? Ta iz obilja srca usta govore.
35 Dobar čovjek iz dobre riznice srca iznosi dobro, a zao čovjek iz zle riznice iznosi zlo.
36 Ali kažem vam: za svaku beskorisnu riječ koju ljudi izgovore polagat će račun u dan suda.
(VB)

Daklem moje opomene su vama bljuvotine .

Izreke 1:25-26
25 I odbaciste svaki moj savjet, a opomenu moju ne primiste.
26 Zato ću se i ja nesreći vašoj smijati, podsmjehivat ću se kada strah vam dođe;
(VB)

Kako nema slova o tri jednake Ličnosti kada Se sve tri Ličnosti nazivaju Bogom. Jedan je Bog, ali ima tri Ličnosti.
Gdje ti to piše u Bibliji, nigdje, ponavljaš dogmu koju je 300 godina poslije Krista izglasala većina biskupa na saboru u Niceji, daj prouči malo povijest te dogme, pa će ti biti jasnije o čemu govorim.

Gdje ti to piše u Bibliji, nigdje, ponavljaš dogmu koju je 300 godina poslije Krista izglasala većina biskupa na saboru u Niceji, daj prouči malo povijest te dogme, pa će ti biti jasnije o čemu govorim.
Pa piše ti u tome što imaš tri Ličnosti koje Se nazivaju Bogom.

Pa piše ti u tome što imaš tri Ličnosti koje Se nazivaju Bogom.
To nigdje u Bibliji ne piše, Isus nije objašnjavao tko su Otac i Sin i Duh Sveti, samo je nabrojio u čije ima treba krstiti, ljudi su mnogo vremena poslije pokušali to odgonetnuti, pa je tako tek 325 godine poslije Krista službeno naređeno da se mora vjerovati da su to tri jednake, vječne osobe, dakle vjeruješ u nešto što su ljudi izmislili a ne što u Bibliji piše. sve jasno, ali kako kome, e da!

To nigdje u Bibliji ne piše, Isus nije objašnjavao tko su Otac i Sin i Duh Sveti, samo je nabrojio u čije ima treba krstiti, ljudi su mnogo vremena poslije pokušali to odgonetnuti, pa je tako tek 325 godine poslije Krista službeno naređeno da se mora vjerovati da su to tri jednake, vječne osobe, dakle vjeruješ u nešto što su ljudi izmislili a ne što u Bibliji piše. sve jasno, ali kako kome, e da!
Ne vidim kako drugačije da shvatimo Hristove riječi.

Evo danas se baš slavi Bogojavljenje tj. Hristovo krštenje. Na krštenju Hristovom jasno vidimo potvrdu istine o Trojici jer imamo Sina koji Se krsti, Oca koji sa neba objavljuje da je to Njegov ljubljeni Sin i Duha Svetog u vidu golubice. Dakle Otac, Sin i Duh.

Nazad
Vrh