I farizeji su mlatili naokolo svojim maramama i ogrtačima i dizali prašinu sve do neba i na sva zvona.
Izuj se i razodjeni kad bi da stupaš na sveto tlo.
Riječ od Boga dana ti ulazi kroz uši, ali što ti izlazi iz usta?
Ne branim farizeje , jer su ljudske zapovjedi držali , da bi se prikazali pravednima , na prvi pogled moje usporedbe su grube , jer pitam da li vi radite tako kako kažete da Bog radi ?
Jer tvrdite da je Krist Bog , uzeli ste riječ Gospod , i u novom zavjetu mislite da se to odnosi uvjek na Krista , a Gospod znači gospodar . U engleskom Lord , na njemačkom Herr , u hrvatskim Biblijama “ Gospodin “ isto značenje kao I Lord , na mađarskom Ur …
Mislite da imate Krista , a šta će vam Krist ?
Koja je svrha njegova ?
Ja ću vam odgovoriti :
Prema njegovim riječima nitko ne dolazi k Ocu osim preko Krista .
A ako je vama Krist Gospod , onda ste zapali .
Ako vam je Krist Bog , onda vam nije put do boga .
Ne može biti i put do boga i biti taj Bog iz starog zavjeta .
Jer ako je Bog , onda nije put ka Bogu , ali on kaže da je on put - daklem ne može biti Bog !
Iv 14:6
6 Reče mu Isus: »Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.
(VB)
Daklem Krist vas treba odvesti do obožavanja pravog Boga .
Gle šta kaže :
Iv 20:17
17 Reče joj Isus: »Ne dotiči me se, jer još nisam uzašao k Ocu svojemu, nego idi k braći mojoj i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu.’«
(VB)
Njegov Bog i naš Bog je jedan te isti !
Da li vi mislite da je Krist sam sebi Bog ?
Mislim možete me ponižavati jer sam vam postavio pitanje na koje odgovora nemate .
Pa razotkrio sam kako se Bogu u ne znanju rugate .
Pogledajte Matej 7:21-23
Ti ljudi tamo opisani , govore da su u Kristovo ime činili čudesa .
Zar niste Vi također ti koji imate samo Krista ?
Sve u njegovo ime radite - pa pripazite se da vam ne kaže da vas ne poznaje .
Jer onaj tko očevo ime ne koristi , taj ne pozna pravog boga .
Mislite li da ću se ja odazvati na izraz gospodine na ulici , dok me netko gleda mogu zaključiti da meni govori , ali Bog je duh (Ivan 4:24), njega ne možete pogledati da zaključi da njega zovete .
Okupljate se na molitvu za bolesne , i pacijent umre , uzalud vas je 300 vjernika - pa pitam vas ja zašto ?
Kako je moguće da Bog ljubavi svoje sluge ne čuje ?
Čuje on dobro , samo čini se da niste njegovi .