Zemlja "ravna ploča" ili "kugla"?!

καιnos

Spirit Junkie
A d m i n
Reakcijski bodovi
309
Bodovi
83
Svjedoci smo u posljednjih par godina da se ova tema ne razvlači samo među teoretičarima zavjere, nego i kršćanima. Da li ova oba koncepta su pitanje za spasenje, ili to nije toliko važno?

Mislim da nije tako važno.
Ali ako bi danas javili da je zemlja ravna, kockasta ili u ne znam kom obliku, ne bih bio iznenadjen.
Ipak smatram da je okrugla, gledajući na mesec i ostale planete.

Spoznaja kog oblika je planeta Zemlja ne utječe na čovjekov odnos sa Bogom. Takva pitanja ne možemo svrstati u temeljna pitanja vjere. Iako i danas ima onih što takva pitanja stavljaju na visoku ljestvicu važnih pitanja o kojima često razmišljaju i javno diskutiraju. Kod nas je to manji postotak vjernika koji kroz projekciju teorija zavjere brane svoj koncept, dok istovremeno osuđuju one koji ne dijele mišljenje s njima i proglašavaju ih za one koji ne slijede Pismo i njegovu objavu o obliku planete.

Odlicno si postavio ovu temu. Ne samo da li je Zemlja okrugla ili ravna, nego i pitanje spasenja u odnosu na oblik Zemlje!

Mislim da je vjerovanje u ravnu Zemlju kljucno za spasenje duse svoje!

Možete li objasniti vaše razmišljanje?

Vidis, po budizmu je vjera u dusu proizvod neznanja. Za rasprsivanje neznanja je potrebna meditacija. A za meditaciju je potrebna neka ravna povrsina Zemlje da sjednes na nju, ne mozes sjediti na nekoj kugli ili u rupi ili na nekom ispupcenju.

Vidis, po budizmu je vjera u dusu proizvod neznanja. Za rasprsivanje neznanja je potrebna meditacija. A za meditaciju je potrebna neka ravna povrsina Zemlje da sjednes na nju, ne mozes sjediti na nekoj kugli ili u rupi ili na nekom ispupcenju.

Mislim da nema potrebe za trolanjem.
Svako dobro

Okrugla je. I nije bitno kojeg je oblika. Sjećam se da sam negdje 2018. na FB raspravljao na grupi Ravna Zemlja gdje su me proglasili jeretikom jer sam se usudio reći da je okrugla. Ljudi se svačim zamaraju.

Okrugla je. I nije bitno kojeg je oblika. Sjećam se da sam negdje 2018. na FB raspravljao na grupi Ravna Zemlja gdje su me proglasili jeretikom jer sam se usudio reći da je okrugla. Ljudi se svačim zamaraju.

He, da... ali nije tu tome kraj.

Imaju neki koji vjeruju da je okrugla, ali suplja. Da su na polovima ulazi u unutrasnjost Zemlje u kojoj zivi druga civilizacija, a mozda i svemirci, vanzemljaci, gusteri...

201251439_2609966819299503_5179029447583143429_n.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=ocQ5p9m7KIU:1

Ovaj video odlično govori koliko su ljudi žrtve kasnije propagande da se srednjem veku misliilo da je zemlja ploča.
Danas biblijski doslovnjaci još uvek biflaju tu tupavu priču isključivo jer su je čuli od te iste propagande i da nije nje nikad im ne bi palo napamet da uopšte tumače biblijske citate po tom pitanju.

"Nebesa kazuju slavu Božju, i djela ruku njegovih razglašava nebeski svod."

Svjetlila, znanost o svjetlilima. Među starim narodima, od davnina je postojalo dvostruko gledište, mnoga neodgovorena pitanja, ali nije bilo tabu–tema, niti ovoliko iskakanje čak iz one najbazičnije ljudske pristojnosti, kao ovo danas u šta se sve izrodilo. Među ljubiteljima i poznavateljima kretanja tih... svjetlila mišljenja su uvijek bila različita, čak podijeljena: zemlja se okreće, ne, ne okreće se. Kreću se zvijezde, one blickave točkice na noćnom nebu, na statičnoj pozadini. Ne, kreće se pozadina: poput zavjese s rupicama: sve oko nas se kreće. Nikad dubioze nisu bile razriješene: neće ni ovdje.

Netko je otvorio temu.

Pa, snebapaurebra हि: U prvoj knjizi Postanka dana nam je odrednica koja je ista u hebrejskom jeziku i dan danas.
Riječ za nebo, nebesa je ŠAMAYIM.
Mayim je voda, mayim su vode.

U jednom je momentu Bog razdijelio "vode od voda" - mayim od mayima. I dobili smo:
vode ovdje dolje: mayim.
i vode TAMO gore, drugdje... negdje - nazvane ŠAMAYIM. Doslovce:
šam znači tamo,
mayim su vode.
Na hebrejskom jeziku nebesa su doslovno: VODE TAMO. One tamo vode... tamo gore, svugdje gore nedodirljive, daleke i NISU zemaljske. Vrlo zanimljiva igra riječi, ima ih puno u Bibliji, ali nam promiču, jer nam je ivrit... stran, španska sela. A tek osjećajan, osjetljiv, ali i razigran i temperamentan, žustar i vatren mentalitet biblijskih proroka. A ima... mmmmh... i drugih utjecaja, i ako neke stvari u ovom svijetu prođu... kako su najavljene da bi mogle... potražite ŽIVU Riječ, što prije. No, nije to tema ovdje.

Mi ovdje na zemlji živimo, "also–dakle" rtmf IZMEĐU voda tamo naokolo. Posred voda. Jer ih je Bog podijelio, dakako. I ono gore nad našim glavama a ispod šamayima je prozvao SVOD, nebeski svod – raqia – kojeg, gle čuda, također zovemo nebesa, nebo, šamayim (heb). Gornji dio svoda "graniči" s Nebesima, donji dio svoda... u njemu dišemo, donji dio svoda je zrak oko nas. A znamo (znaju to alpinisti i oni koji žive visoko po planinama) da što višlje idemo zrak postaje "razrijeđeniji"; po načinu na koji se zrak razrijeđuje tehnološkim metodama, a koje zovemo vakumizacijama, tamo gore je, rekli bismo, sve veći vakuum, sve jači pritisak – do konačnog "plafona, stropa" svoda, neprobojnog "dna" (steoreme) Nebesa – RAQIA.

Između prirodnog i duhovnog – zemlje i neba – neprobojni je svod, raqia kojeg također i mi i Postanak zove "nebesima", iako je tek "svod". ( Zato se, i opet "also–dakle" – tamo može i mora jedino na i kroz... יואל vrata. ) Na jedan drugi način, mi na zemlji živimo u njemu, jer atmosfera (ili atmoravan बिल) je njegov donji dio.

Između VODA TAMO (gore) i voda ispod, donjih voda (ođe amo) uglavio je Bog SVU KREACIJU ZEMALJSKU:

CELESTIJALNO
CELESTIJALNO–SIDERALNO (svod)
ZRAK–ZEMLJA–VODENE ZEMALJSKE POVRŠINE
PODZEMLJE, VODE ISPOD
DUBINE IZVORA VODA
BEZDANE DUBINE

Domene – ravni – područja – carstva. Ili sfere. hmpp

Nazad
Vrh