Pravila ponašanja

 • 1.) Uvrede, vulgarnosti, ismijavanja i psovke nisu dopušteni. Administrator i moderatori će brisati sve poruke koje sadrže ovakve sadržaje.

  2.) Osobni napadi i govor mržnje prema pojedincima ili grupama nisu dopušteni .

  3.) Nisu dopušteni poruke, imena (nickovi) i avatari (slike) koji vrijeđaju kršćanske vrijednosti i koje pozivaju na sektaštvo, new age i ostale pravce koji se kose sa kršćanstvom. Također nije dozvoljeno propagiranje, opravdavanje ili veličanje kaznenih djela, kršenje autorskih prava, postavljanje seksualnih sadržaje (odnosi se i na fotografije) koji prevazilaze nivo kulturnog ponašanja, te pedofilija, mučenje životinja i slično.

  4.) Copy-paste dugačkih tekstova, sa drugih web stranica ili nekog medija (CD, DVD…), nisu dozvoljeni. Pokretanje teme na ovaj način također. Nije potrebno postavljati čitave članke u svojim porukama. Dovoljno je samo postaviti link do tamo. Imajte u vidu da je ovo forum, a ne blog. Najbitniji su pitanja i komentari, a ne stavljanje dugih tekstova. Također, ako prepisujete neki tekst, obavezno navediti autora i izvor odakle ste ga prepisali/prekopirali.

  5.) Reklamiranje usluga i proizvoda, bez saglasnosti administracije, nije dozvoljeno.

  6.) Caps Lock ili velika slova u internet diskusiji smatra se VIKANJEM. Nitko ne voli kada netko viče, izbjegavajte pisati puno tekstova velikim slovima. Isto tako previše povećanje fonta slova smatra se vikanjem.

  7.) Korištenje dvostrukog naloga (jedna osoba koja ima dva nick-a) nije dozvoljeno.

  8.) Objavljivanje privatnih podataka o drugim forumašima nije dozvoljeno, kao ni objavljivanje sadržaja privatnih poruka. Ukoliko same privatne poruke krše pravila foruma, možete ih prijavit moderatorima.

  9.) Vodite računa o tome kako otvarate teme. Pregledajte prije toga forum u kome želite otvoriti temu - možda slična već postoji. Trudite se da tema ima smisaon naslov i sadržaj, tj. da se već iz naslova može naslutiti o čemu je riječ u samoj temi. Postavljanje više komentara zaredom od strane pokretača teme nakon uvodnog posta, nije preporučljivo. Takve teme će biti izbrisane.

  10.) Posebno vodite računa o tome kako citirate (quote) postove vaših sagovornika. Gledajte da ne duplirate citate onih ispred vas, jer takvi postovi su potpuno nepregledni. Postoji mogućnost pregleda vaše poruke prije nego je pošaljete. Koristite ovu mogućnost, kako biste dobili uvid u to kako će vaša poruka izgledati na forumu.

  11.) Moderatori i administracija ovog foruma mogu: a) brisati postove i čitave teme ukoliko one nisu suglasne sa Pravilima. b) Premještati određene postove i teme ukoliko postoji bolje mjesto za to. c) Zaključati određene teme ukoliko je došlo do nekih konflikata ili ukoliko se previše otišlo izvan diskusije na zadanu temu.

  12.) Sve pritužbe šalju se adminu ili moderatoru foruma. Ukoliko se bilo koji forumaš osjeća uvrijeđeno od strane bilo kog drugog člana ovog foruma, postoji prijava moderatorima. Prijavite post koji vas vrijeđa, sa kratkim obrazloženjem vaše prijave. Uredništvo foruma obećava svakome ravnopravan status, zato ćemo svaki problemn nastojati riješiti.

  13.) Zbog učestalog kršenja pravila foruma, korisnik može biti baniran, tj. može mu biti onemogučen pristup forumu.

  14.) Admin zadržava pravo nadopunjavanja pravila foruma.

  15.) Sadržaji na forumu izražavaju misli i stajališta njihovih autora, a ne urednika, moderatora ili administratora (osim kada se radi o njihovim vlastitim porukama). Stoga svaki autor preuzima punu odgovornost za sadržaj i mogući učinak sadržaja vlastite poruke.

  16.) Zabranjeno postavljati materijale na stranim jezicima bez prijevoda, jer neki forumaši ne razumiju strane jezike.

  Padanje je iskustvo. Borba je karakter. Ne predati se je život!

  Edited once, last by καιnos (January 6, 2023 at 4:01 PM).

Participate now!

Nemaš korisnički račun. Registriraj se da bi bio član forumske zajednice.