Nešto sam vam odgovorio gore, zar ne? I stoga nije pošteno da ponovo postavljate pitanja na koja ste dobili odgovor . Ja sam pametnjaković teški, što znam to vi ne znate niti formulirati kao pitanje. No zanimljiva ste osoba puna pitanja,ideja, zapažanja. Izdvojite 2-3 pitanja koja hoćete da vam odgovorim....ali ne ona na koja znate odgovor ili mislite da znate ! Nemate drugog sagovornika...ovo ovdje su teški amateri.
Ako nešto u mojim napisima percipiraš kao pitanje na koje osjećaš poticaj da nešto kažeš - slobodno to učini. Zarad drugih, zarad svih i ne ponajmanje zarad sebe samog - jer ako to ne učiniš, nemaš poticaj, ne osjećaš se istinski pozvanim da nešto kažeš i stoga... čemu kritika? Ako i imaš poticaj, i opet, čemu kritika? Jednostavno, uzmi bilo koje pitanje, ili neko svoje i - reci što ti je na umu.
Kažeš, Isus je druga emanacija Boga. Emanacija... zanimljiv izbor riječi, ja ju ne bih upotrijebila, ali to sam ja... Ja bih radije rekla... rođen po Riječi, po Zapovijedi Božjoj s kojom Zapovijedi je posve sukladan i podudaran tamo... Iznad suštinskih Nebesa i stoga Sin, i sukladan i podudaran kroz Nebesa, kroz ovu zemlju i sve do... dna ispod nje.
Četiri (Tri) Neba su silna i ogromna, svako prekrasnije jedno od drugoga i svako bez pogovora ili dvojbe slijedi Riječ Glasnika Saveza koja dolazi od Iznad ta četiri.
A pitanja... evo par:
Tko si ti?
Tko si ti Isusu?
Tko je Isus tebi?
U svom si ranijem postu kazao da Isus ponekad ovdje silazi neposredno, a ponekad šalje svoje proroke da djeluju. Pitanje je slijedeće: kojeg je proroka (ili proroke) Isus poslao da ovdje djeluje, recimo... tamo od pada Jeruzalema (70.AD) i bliže nam, u zadnjih parstotinjak godina?
Iako su pitanja, inače, u mojim (samoinicijativnim) tekstovima uglavnom ili (kontemplativno) retorička ili izražaj (neumitnog) slijeda reakcija i na ista - prije ili kasnije - ponudim i kraći ili dulji odgovor, ne vidim zašto bi to tebe (ili bilo koga drugoga) sprječavalo da se i ti uključiš sa perspektivom, na bilo koji upitnik (pa i točku).
Evo i ja ću malo izmjeniti perspektivu; možemo imati čovjeka koji je činio ogromne grijehe i zla, bio moćan i takav čovjek se ne može skrivati iza svojih oprosta za sitne grijehe malih ljudi prema njemu. Kako taj treba da jauče pred Bogom ?
A tko bi trebao odrediti koji su grijesi i zla "ogromni" i koji čovjek "moćan" ili koji su grijesi "sitni", a koji ljudi "mali"? Sićušni kamenčić, a gle kolika lavina. I tko bi trebao odrediti kako (ili koliko) bi netko trebao "jaukati pred Bogom"?
Imam i ja pitanje: kako i zašto je (stari) Izrael dobio kralja?
Jesu li grijesi kralja Babilona veći ili manji od grijeha mladca koji je sve činio kako je zapisano, ali nije u sebi našao volje da pođe za Isusom kad ga je ovaj pozvao?
Ljevica ili desnica. Ne može slatka voda teći sa gorkog izvora.
E to je istina! Qala bi trebala biti zahvalna sto itko pazljivo cita ove njezine monologe i odgovara na njih.
Qali promiče logika ovog komentara.
Qala je zahvalna: Efharisto, Gratitude for Grace.