11.9. 2001.

Ovo je jedna od većih prevara koje su prošle amerima.
Za mnoge je to glupa teorija zavere, ali ok.

Ja sam 50:50 po ovom pitanju. Amerikanci su sigurno spremni žrtvovati svoj narod zarad imperijalnih interesa ali isto tako je moguće da su te 2001, kada su bili na vrhuncu moći nakon raspada Varšavskog pakta, postali toliko arogantni da nisu mogli pojmiti da im neko može napasti najveći grad. Problem je što ja nisam građevinski inžinjer pa da mogu potvrditi ili opovrgnuti teorije o kontrolisanom rušenju.

Ja sam 50:50 po ovom pitanju. Amerikanci su sigurno spremni žrtvovati svoj narod zarad imperijalnih interesa ali isto tako je moguće da su te 2001, kada su bili na vrhuncu moći nakon raspada Varšavskog pakta, postali toliko arogantni da nisu mogli pojmiti da im neko može napasti najveći grad. Problem je što ja nisam građevinski inžinjer pa da mogu potvrditi ili opovrgnuti teorije o kontrolisanom rušenju.

Ne, to je odlika Rusa. Oni će žrtvovati koliko god ljudi treba zaradi interesa, Amerika ima druga iskušenja. Znam da nisi ti, ali bi bilo zanimljivo pitati teoretičare, da li su potresi u Turskoj onda isto namješteni pošto i tu mnoge zgrade padaju "kontrolirano":
https://www.youtube.com/watch?v=gnc0jPFQvXY

Mislim da su i Amerikanci spremni žrtvovati svoj narod ako je to u njihovom interesu kao i svaka druga velika sila.

Mislim da su i Amerikanci spremni žrtvovati svoj narod ako je to u njihovom interesu kao i svaka druga velika sila.

Ako im je to bio način, onda su napravili loš posao. Mogli su na puno drugih načina ostvariti takve interese. Svaka sila podnosi određene žrtve, ali zapadna civilizacija nema fenomen koji je vidljiv na istoku (nepoštovanja građana), pa u tom smislu ne žrtvuje svoje stanovništvo...
Aktualni rat je dobar primjer kako jedna strana u svojoj strategiji nema nimalo zadrške da žrtvuje horde ljudi koji padaju kao pokošeni dok se pokušavaju probiti kroz protivničku obranu, što su primjenjivali još u 2. svjetskom ratu.

Ne samo Ameri, već skoro svaka svetska vlast će žrtvovati ljude radi višeg cilja.
Ne mogu da pronađem dokumentarac sad. U tom filmu su potvrdili da avioni koji su navodno bili ukradeni, ne bi mogli na onakav način da probiju zgradu. A postoji još gomila nelogičnosti.

Amerika je nakon toga krenula u rat protiv navodnog terorizma i tako su oduzeli još gomilu života, na kraju je taj rat bio nešto što je njima odgovaralo.

Ima tu dosta nelogičnosti i svakakvih priča. Npr. neka firma je dobila zadatak prije napada da nešto instaliraju, ali su kako neki vele postavili eksploziv. Kažu da su mnogi Židovi znali za napad pa nisu došli na posao. Ali kako god, nema šanse da se zgrada sruši kao kula karata, to su jake čelične konstrukcije. Isto pitanje, zašto se treća zgrada srušila, iako se avion nije zabio u nju. Znam da toni ne podržava teorije zavjere, ali zar nije Veith pokazao dokumentovano kako elita djeluje. Njima nacija, narod ništa ne znači, oni bi najradije da nestane milijarde ljudi.

Evo ovaj lik priznaje da iza njega stoje mnogi ljudi koji rade na nečasnim stvarima

https://www.youtube.com/watch?v=s7tTYlGTCKw

To za Jevreje je klasična antisemitska teorija zavjere. U to nikad nisam vjerovao.

Amerika je nakon toga krenula u rat protiv navodnog terorizma i tako su oduzeli još gomilu života, na kraju je taj rat bio nešto što je njima odgovaralo.

Nema navodnog terorizma, terorizam j e uvijek odgovor jedne strane protiv jačeg protivnika - jer se ne mogu sukobiti konvencionalnim putem. I njima to nikako nije odgovaralo, mi sa ovih prostora stalno mislimo kako je to njima koristilo, ali je suprotno.

Ima tu dosta nelogičnosti i svakakvih priča. Npr. neka firma je dobila zadatak prije napada da nešto instaliraju, ali su kako neki vele postavili eksploziv. Kažu da su mnogi Židovi znali za napad pa nisu došli na posao.

Ovo je sve rekla kazala, s druge strane postoje istrage s kojima se ne slažu teoretičari, jer kreću od sumnje, a sumnja se ne pobija argumentima...

Ali kako god, nema šanse da se zgrada sruši kao kula karata, to su jake čelične konstrukcije.

Naravno da postoji šansa da se zgrada sruši bez udara aviona ili namjernog rušenja. U stvarnosti, ima mnogo snimaka koji prikazuju zgrade koje se uruše kao "kule od karata". Prilikom izgradnje zgrada, graditelji nisu predviđali udar aviona kao mogućnost. Kada se dogodi snažan kinetički udar, uz sve druge neprilike, to može uzrokovati rušenje. Nema potrebe da se vjeruje u male skupine koje smišljaju zavjere jer je u pitanju cijeli sustav koji uključuje toliko mnogo ljudi. Nitko ne bi mogao provesti takav plan bez da bude primijećen. Uostalom, imamo i široki raspon nadzora, istraga i znanstvenih studija koje su proučavale događaje oko rušenja Kula Blizanaca i dale službene zaključke. Dakle, nema potrebe za brigu oko zavjera, već se možemo opustiti i povjerovati u ono što su nam pokazali i objasnili stručnjaci....

Isto pitanje, zašto se treća zgrada srušila, iako se avion nije zabio u nju. Znam da toni ne podržava teorije zavjere, ali zar nije Veith pokazao dokumentovano kako elita djeluje. Njima nacija, narod ništa ne znači, oni bi najradije da nestane milijarde ljudi.

Službeno izvješće 9/11 Komisije i studija Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) analizirali su rušenje WTC 7 i zaključili da su požari i strukturno slabljenje bili glavni faktori koji su doveli do urušavanja zgrade. NIST je utvrdio da je požar izazvao slabljenje nosivih elemenata zgrade, što je dovelo do progresivnog kolapsa i konačnog rušenja.

Postoje teorije zavere koje su se obistinile, tako da ih ne treba sve odbaciti.
Manipulacija mesiju gradskim političarima je na jako visokom nivou, šta tek očekivati na višem nivou.
Nismo u obavezi da verujemo u sve što nam se servira.
Amerikancima je odgovarao svaki rat koji se dogodio, pa i svetski ratovi. Tj, bankarima koji je vode.

Postoje teorije zavere koje su se obistinile, tako da ih ne treba sve odbaciti.

I Biblija govori o zavjerama, ali današnji duh teorija zavjere je često puta senzacija i još štošta...

Manipulacija mesiju gradskim političarima je na jako visokom nivou, šta tek očekivati na višem nivou.
Nismo u obavezi da verujemo u sve što nam se servira.

Nismo, ali smo u obavezi da budemo odgovorni za ono što iznosimo. Ljudi danas kada favoriziraju nešto, imaju površan pristup stvari i vrlo lako se priklone nekim zavjerama... i Crkva mora biti iznad toga. Mora držati visoke moralne standarde i po tom pitanju. U protivnom, može se naći na skliskom terenu...

Amerikancima je odgovarao svaki rat koji se dogodio, pa i svetski ratovi. Tj, bankarima koji je vode.

Pogledajmo samo primjer Afganistana. Nakon dugogodišnje okupacije, zaključak je bio: "Možda bi bilo bolje da smo koristili snagu obrazovanja umjesto vojne sile." Amerika je uložila ogromne resurse u tom razdoblju, ali stanovništvo je i dalje ostalo nedovoljno obrazovano i društvo nereformirano. Čak ni prikupljanje sredstava za troškove nije bilo dovoljno da pokrije ni polovicu ulaganja koja je Amerika uložila u tu državu, kao i troškove održavanja vojnih baza. Sve u svemu, isplativost tih napora je bila upitna. A da ne spominjemo ostale ratove...

+!

Ali kako god, nema šanse da se zgrada sruši kao kula karata, to su jake čelične konstrukcije. Isto pitanje, zašto se treća zgrada srušila, iako se avion nije zabio u nju. Znam da toni ne podržava teorije zavjere, ali zar nije Veith pokazao dokumentovano kako elita djeluje. Njima nacija, narod ništa ne znači, oni bi najradije da nestane milijarde ljudi.

Kad već spominješ WTC7 (Salomon Brothers), onda je dobro znati, tko je sve imao urede u toj zgradi.
U ovom videu stručnjaci analiziraju rušenje te zgrade i komentiraju službeno objašnjenje.

https://www.youtube.com/watch?v=GFbIYUlB2MM

Nije važno je li nešto 'teorija zavjere' i tko podržava ili ne podržava, nego koristimo li zdrav razum.
Netko ne bi podržavao 'teoriju zavjere', čak i da vidi svojim očima aktere zavjere.
Svjesno i nesvjesno se može služiti laži, manipulacijama, spletkarenju,...

Nije važno je li nešto 'teorija zavjere' i tko podržava ili ne podržava, nego koristimo li zdrav razum.
Netko ne bi podržavao 'teoriju zavjere', čak i da vidi svojim očima aktere zavjere.
Svjesno i nesvjesno se može služiti laži, manipulacijama, spletkarenju,...

Tko to ima vrlo nizak standard dokaza za ono u što želi vjerovati, ali nevjerojatno visok standard dokaza za ono u što ne želi vjerovati?

Ja često volim da kažem, da kao teoretičar zavere, ne mislim da nešto znam, već naprotiv, da mnogo toga ne znam. Sve mi je skoro 50/50. Jer ne verujem zvaničnim medijima.

Ne ulazim u one besmislene teorije kako je zemlja ravna, kako postoje reptili i slično. Moja teorija je da je sistem zaprljani daleko više nego što možemo videti i da nam niko iz vrha ne misli dobro, da ga vodi sam Satana.

Kada je u pitanju rušenje bliznakinja, nelogičnosti postoje. Imamo svako pravo da verujemo i jedno i u drugo.

Koji je to tajac kad se demoliraju zgrade... mora da su imali cijelo čudo nekih "tajnih" nečujnih eksplozivnih supstanci "koje čuvaju skrivene od ostatka svijeta" a koje bi postavljene i vertikalno i horizontalno po cijeloj zgradi dovele do kolapsa. Pa zar je i WTC bio od naših "balkanskih" materijala od kojih se pri izgradnji pola pokrade... samo vjetar malo jače puhne i zgrada se sruši? Ili se dva aviončića zabiju u nju i ona se sruši kao kula od karata? Toga, ipak, nema čak ni ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=jj0YQ4SsjEs

Vjerovanje, nevjerovanje, nepotrebno je ikakvo "vjerovanje" u zrelog zdravorazumnog ljudskog bića kad su u pitanju događaji koji se zbivaju u ovom svijetu. Samo i jedino istinito svjedočenje TIJEKA događaja. Ono uvijek govori samo za sebe. I tu zaista čovjek, svaki pojedinac mora u sebi "iskovati" prosudbu, rezonanciju s istinom da ju može prepoznati kad mu se unese u lice. Ili nastaviti žmiriti i budan sanjati.
Suočiti se sa zlom i ne biti njime okaljan...
U zemaljskim, kao i u duhovnim stvarima, kad se upali svjetlo, jedino onaj koji ne žmiri ako nije slijep, može vidjeti i čuti onaj koji ne čepi uši ako nije gluh. A vidjeti i slušati treba htjeti, biti voljan. I ne prosuđivati dok se nema potpuno svjedočanstvo. A ni tada nije nužno: svjedočanstvo je dostatno po sebi. Istina oslobađa, uvijek i u svemu.

Za sve što se zbiva u ovom svijetu i što provode ljudi a tiče se uže, šire ili široke društvene skupine - ne provodi niti jedan pojedinac sam samcat u svoja četiri zida. Uvijek je to stvar sastajanja GRUPE koja je prethodno izabrana da sudjeluje, i s tom (ili nekom) svrhom se sastala i kad su se sastali slijedi ili dogovor - ako se smatraju jednakopravnima ili "naredba više instance" - ako su u hijerarhijskom zapovjednom redu. To je tako banalno i tako jednostavno očigledno.
Ako je u pitanju kriminalno djelo ili djelo koje našteti drugome, pojedincu ili manjoj ili većoj grupi, ljude koji su se tako "izdogovarali" po definiciji se mora smatrati ZAVJERENICIMA.
A da li je u pitanju kriminalno djelo više sudionika, stvar je koju treba utvrditi istražno, detektivski. I čak i ako se otkrije da je kriminalno djelo moglo biti počinjeno, utvrdi se kako - ostaje da se utvrdi tko je počinitelj, odnosno tko su "zavjerenici" - mozak iza organizacije i koji je motiv.

Motiv nije "zbog čega" je nešto poduzeto, već "radi čega". Svrha. Poznato je za šta je iskorišteno rušenje - pohod na Irak i pitanje koje treba istražiti je u kojoj je mjeri upravo to mogao biti motiv. Meni to nema smisla, za ratni pohod nije morao biti srušen WTC niti žrtvovani svi ti ljudi koji su se tamo zatekli. To je posve suvišno. Stoga - pravi motiv još je uvijek u posvemašnjem mraku. Usput budi rečeno, Irak je tom prilikom popljačkan uzduž i poprijeko od cijele njegove povijesne i kulturne baštine, muzeji ispražnjeni... Ali ne, i to je nečija senzacionalistička izmišljotina. U ovom svijetu ne postoje "crne ekononomije" i ne postoje "legalne mafije" niti od "vlasti" sankcioniran kriminal. Šarene laže...

Koji je to tajac kad se demoliraju zgrade... mora da su imali cijelo čudo nekih "tajnih" nečujnih eksplozivnih supstanci "koje čuvaju skrivene od ostatka svijeta" a koje bi postavljene i vertikalno i horizontalno po cijeloj zgradi dovele do kolapsa.

Da, sigurno, ne znam što bi jadni da teoretičari saznaju za takvu vrstu eksploziva... vjerojatno bi otvorili sudove i po spisku hapsili, a zato što ste pokrenuli to, jer ste uzrokovali nesreću mnogih, smrtna presuda...
Što Ukrajini nisu poslali takve eksplozive, bili bi daleko efektivniji u obrambenim povlačenjima i zasjedama?

Pa zar je i WTC bio od naših "balkanskih" materijala od kojih se pri izgradnji pola pokrade... samo vjetar malo jače puhne i zgrada se sruši? Ili se dva aviončića zabiju u nju i ona se sruši kao kula od karata? Toga, ipak, nema čak ni ovdje.

Ovo je klasično teoretičarsko pretjerivanje. Naše zgrade se ne ruše tako kako vi predstavljate. Bilo je malverzacija i to se događa svugdje u svijetu, ali piskarati da se eto kao zabiju dva "aviončića" otkriva mi da u svom promišljanju niste uzeli mišljenje struke...

Za sve što se zbiva u ovom svijetu i što provode ljudi a tiče se uže, šire ili široke društvene skupine - ne provodi niti jedan pojedinac sam samcat u svoja četiri zida. Uvijek je to stvar sastajanja GRUPE koja je prethodno izabrana da sudjeluje, i s tom (ili nekom) svrhom se sastala i kad su se sastali slijedi ili dogovor - ako se smatraju jednakopravnima ili "naredba više instance" - ako su u hijerarhijskom zapovjednom redu. To je tako banalno i tako jednostavno očigledno.

Ne sumnjam da je teoretičarima sve to banalno...

Kada se radi o izvedivosti takvog napada i kojim bi se resursima trebalo raspolagati, trebalo bi uzeti u obzir niz činjenica i statističkih podataka:

1. Oteti avioni: Da bi se izvršio napad kao što je bio 11. rujna 2001., bilo bi potrebno oteti četiri aviona s terorističkom namjerom. To bi zahtijevalo planiranje, koordinaciju i skriveni pristup tim letovima.
  2. Pilotske vještine: Piloti koji su oteli avione morali bi imati određenu razinu letačkih vještina kako bi mogli upravljati avionima i precizno ih usmjeriti prema metama. Ovaj aspekt zahtijeva značajno poznavanje avionske navigacije i operativnih postupaka.
  3. Sigurnosne snage: Za takav planirani napad, teroristima bi bilo potrebno izbjeći ili prevariti sigurnosne snage na zračnim lukama, kako bi mogli ukrasti letjelice. Uključivalo bi to prekoračenje sustava sigurnosti i zaobilazak mjera koje se provode na aerodromima.
  4. Operativna tajnost: Izvedba takvog planiranog napada zahtijevala bi veliku mjeru tajnosti i pripreme kako bi se izbjeglo otkrivanje ili ometanje planova. To bi uključivalo široku mrežu suradnika i operativaca.

Naravno, ima tu još jako puno toga što bi se trebalo izvesti, a što povećava broj sudionika. Što je veći broj sudionika, to je manja šansa da se može na takvoj razini izvesti tako nešto...
Istražitelji, stručnjaci i međunarodne agencije proveli su sveobuhvatne istrage o napadima 11. rujna 2001., koristeći različite izvore informacija i analitičke metode. Njihovi zaključci podržani su materijalnim dokazima, svjedočanstvima svjedoka i drugim relevantnim informacijama.

Motiv nije "zbog čega" je nešto poduzeto, već "radi čega". Svrha. Poznato je za šta je iskorišteno rušenje - pohod na Irak i pitanje koje treba istražiti je u kojoj je mjeri upravo to mogao biti motiv. Meni to nema smisla, za ratni pohod nije morao biti srušen WTC niti žrtvovani svi ti ljudi koji su se tamo zatekli. To je posve suvišno.

Jedino s čim se slažem u ovom tvom komentaru je da nije bilo potrebno rušiti zgrade kako bi se ostvarila vojna intervencija...

Usput budi rečeno, Irak je tom prilikom popljačkan uzduž i poprijeko od cijele njegove povijesne i kulturne baštine, muzeji ispražnjeni... Ali ne, i to je nečija senzacionalistička izmišljotina. U ovom svijetu ne postoje "crne ekononomije" i ne postoje "legalne mafije" niti od "vlasti" sankcioniran kriminal. Šarene laže...

Znaš li tko ga je opljačkao?

Nazad
Vrh