Ahmadi Religija Mira i Svetlosti

Zbog jednog pogresno protumacenog ajeta i par hadisa oni vjeruju da je hilafet morao biti naslidjen famelijarno. I dan danas svake godine bicuju sami sebe zato sto su Husejn i Hasan RA ubijeni....

Zbog jednog pogresno protumacenog ajeta i par hadisa oni vjeruju da je hilafet morao biti naslidjen famelijarno. I dan danas svake godine bicuju sami sebe zato sto su Husejn i Hasan RA ubijeni....

mi ne podržavamo bičevanje samih sebe, i daleko je to od islama

Dobro ne bicuju se sve Sije ali vi ste Sije jeli tako?

ne nismo shije. shije za koje ti znas slede merdjase. mi ne sledimo merdjase, mi ne podrzavamo demokratiju..mi pozivamo na Vrhovnu Vlast Boga
medju nama su hriscani ,budisti, jevreji, muslimani, i mnogi drugi...ovo je ujedinjenje pod jednom zastavom

Na čijem autoritetu oni pozivaju ?

Imas na wikipediji o Bahaijama.
[/URL]
The Baháʼí Faith has three central figures: the Báb (1819–1850), considered a herald who taught his followers that God would soon send a prophet similar to Jesus or Muhammad and who was executed by Iranian authorities in 1850; Baháʼu'lláh (1817–1892), who claimed to be that prophet in 1863 and faced exile and imprisonment for most of his life; and his son, ʻAbdu'l-Bahá (1844–1921), who was released from confinement in 1908 and made teaching trips to Europe and the United States.

Licno sam se upoznao sa njima i druzio , neki od mojih prijatejla su prihvatili tu vjeru jer je bila u skladu sa onim sto su vec vjerovali.Imali smo polemike i nisu me uvjerili da je Bahaulah obecani Mesija.

Unitaristicki Krscani? Pa njih nema ni milion. 850 000. Koji to Jevreji vjeruju u Muhameda? Zaista ne razumijem.Tko je osnivac vase vjere?

Licno sam se upoznao sa njima i druzio , neki od mojih prijatejla su prihvatili tu vjeru jer je bila u skladu sa onim sto su vec vjerovali.Imali smo polemike i nisu me uvjerili da je Bahaulah obecani Mesija.

Znaci Mirza Gulam i Bahaulah su zivjeli u isto vrijeme. I obadvojica tvrdili isto. I danas ih ima preko 20 miliona zajedno. Ako se dobro sjecam Bahai vjeruju u ljudsku evoluciju.

Znaci Mirza Gulam i Hahaulah su zivjeli u isto vrijeme. I obadvojica tvrdili isto. I danas ih ima preko 20 miliona zajedno. Ako se dobro sjecam Bahai vjeruju u ljudsku evoluciju.

Ne bi ti znao reci nista o tom.

Nazad
Vrh