Mudri Salamun
Član
- Reakcijski bodovi
- 23
- Bodovi
- 0
Tema je rijec a ne kako ko vidi Boga
Dali je Allah ime Boga ili je to arapska riječ koja znači Bog? To kad pitanje postavim muslimanima dobijem različite odgovore.
Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Tema je rijec a ne kako ko vidi Boga
Poenta je da neki misle da je Allah boz mjeseca i sta ja znam dok neznaju da Ga je takvim imenom Isa zvao
SmiješnoŠto mi znamo kako ga je Isa nazivao, kako je izgledala fonetika... Na križu je izgovorilo "Eli ." i ta riječ nema sličnosti sa Allah. Al-la ima značenje "bog koji to nije" jer je "la" negacija.
Zasto neki Krscani vjeruju da da rijec Allah ne znaci Bog odnosno da ta rijec znaci neki arapski Bog ili bog mjeseca? Ne pricam o onima koji se nikad nisu niti prekrstili jer ima i "muslimana" koji neznaju sta Isus znaci za Islam vec za one koji znaju dovoljno o teologiji. Da je NZ ostao u Aramejskom jeziku ja vjerujem da bi ta rijec bila tu. Osim toga u Arapskoj Bibliji samo na prvoj strani Tanaha imamo tu rijec 17 puta. Ako Allah ne znaci Bog, zasto nisu stavili neku drugu rijec?