Biblijska proročanstva koja raskrinkavaju Apokalipsu-Otkrivenje kao lazno prorostvo

bas kao

Član
Reakcijski bodovi
16
Bodovi
18

Biblija samu sebe tumaci, pa evo kako dragi moji protestanti​

Amos:​

• 6,12 Trče li konji [OTK. 6,2-8; 19,11-12-14] po steni i ore li se volovima? (ali vidi I KORINĆANIMA 9,9 i 10) jer vi pretvoriste sud u žuč(?), i plod od pravde u pelen [OTK. 8,11]
    • PSALAM 20,7-8 Jedni se hvale kolima, drugi konjima, a mi imenom Gospoda Boga svojega. Oni posrću i padaju, a mi stojimo i ne kolebamo se.
    • ZAHARIJA 9,10 Jer ću istrebiti iz Jefrema kola i iz Jerusalima konje,... (vidi i MIHEJ 5,10). ZAHARIJA 9,9 SE OSTVARIO (MATEJ 21,5-10; MARKO 11,7; LUKA 19,35) KAD ISUS UJAHA NA MAGARCU U JERUSALIM.
    • AVAKUM 1,4 Zato se ostavlja zakon i sud ne izlazi nigda, jer bezbožnik opteče pravednika, zato sud izlazi izopačen.
    • ISAIJA 59,14 Zato sud otstupi natrag, i pravda stoji daleko, jer istina pade na ulici i pravda ne može da prodje.
    • JEREMIJA 23,15 Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tim prorocima: evo ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka jerusalimskih izidje oskrnvljenje po svoj zemlji.
    NASTAVAK AMOSA:
  • 5,7 Koji obraćate sud u pelen [OTK. 8,11] i pravdu na zemlju obarate (vidi KNJIGA PROPOVEDNIKOVA 3,16-18) (ali vidi IV JEVANDJELISTA, PISAC 4.-TOG JEVANDJELJA 16,11), Onoga tražite koji je stvorio zvezde kola i štape (the seven stars and Orion - semizvezdie sozvezdie bur6), i koji pretvara sen smrtni u jutro a dan u tamnu noć [OTK. 8,12; 9,2], koji doziva vode morske i proliva ih po zemlji, ime mu je Gospod. (nasuprot OTK. 8,10 gde zvezda pelen padajući nacilja 1/3 reka i izvore voda)
    • SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
    • ...zvezde [OTK. 6,13; 12,4] lutalice za koje se mrak tame (kosmičke, ja dodajem) čuva zanavek. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih, da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike...
    NASTAVAK AMOSA:
  • 7,1 Ovo mi pokaza Gospod Gospod: gle sazdavaše skakavce [OTK. 9,3] kad počinjaše nicati otava, i gle, beše otava po carevoj kosidbi.
  • 7,2 A kad pojedoše travu zemaljsku [OTK. 9,4] tada rekoh: Gospode Gospode, smiluj se; kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi OSIJA 10,11)
  • 7,3 Gospod se raskaja zato: neće biti, reče Gospod.
  • 7,4 Tada mi pokaza Gospod Gospod, i gle, Gospod Gospod povika da će suditi ognjem i oganj proždre veliku bezdanu [OTK. 9,11; 9,1-2; 8,10] i proždre deo zemlje.
  • 7,5 A ja rekoh: Gospode Gospode prestani, kako će se podignuti Jakov? Jer je mali (vidi opet OSIJA 10,11)
  • 7,6 Gospod se raskaja zato: ni to neće biti.

• AMOS (Opširnije, tj. nastavak: Amos 7,1-6)
  • 5,7-8 Koji obraćate sud u pelen i pravdu na zemlju obarate, Onoga tražite koji je stvorio zvezde kola i štape (the seven stars and Orion - semizvezdie sozvezdie bur6), i koji pretvara sen smrtni u jutro a dan u tamnu noć, koji doziva vode morske i proliva ih po zemlji, ime mu je Gospod. (nasuprot OTK. 8,10 gde zvezda pelennacilja padajući 1/3 reka i izvore voda)
    • ...zvezde lažne (lutalice) za koje se mrak tame čuva zanavek. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih, da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike...
  • 6,12 Trče li [OTK. 6,2-8] konji po steni i ore li se volovima? jer vi pretvoriste sud u žuč(*), i plod od pravde u pelen.
    • JEREMIJA 23,15
    • Zato ovako veli Gospod nad vojskama o tim prorocima: evo ja ću ih nahraniti pelenom i napojiću ih žuči; jer od proroka jerusalimskih izidje oskrnvljenje po svoj zemlji.

Zadnje uređeno:

Isaija:​

• 21,8 I povika kao lav [OTK.5,5; 9,11] ... (vidi JEZEKILJ 22,25 i I PETROVA 5,8)
  • 21,9 I evo dodjoše na kolima ljudi, u dva reda konjici [OTK. 6,2-8; 9,16 – 19]. Tada povika [OTK. 18,2] i reče [OTK.14,8] : pade, pade Vavilon ...
  • 21,10 VRŠAJU MOJ, i PŠENICE GUMNA MOJEGA! što čuh od Gospoda nad vojskama, Boga Izrailjeva, javih vam. !!! (vidi I PETROVU 5,13)
  • 28,28Pšenica se vrše, ali neće jednako vreći niti će je satrti točkom kolskim na zupcima razdrobiti (vidi JEZEKILJ 10,13... i 28,13...)
    • LUKA 22,31 (LUKA 22,30)
    • I reče Gospod: Simone, Simone, evo vas zaiska satana da vas vije kao pšenicu.
    NASTAVAK ISAIJE:
  • 14,12 Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? [OTK. 22,16]...
  • 14,13 A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo [<OTK. 4,1] , više zvezda Božijih podignuću presto svoj [OTK. 4,2], i sešću na gori zbornoj na strani severnoj. (h)ar' mag(k)edon(ija) [OTK. 16,16 armagedon], (h)ar znači brdo, ...
  • 14,19 A ti se izbaci iz groba svojega kao gadna grana, kao haljina pobijenih [OTK. 6,11] ...
  • 24,5 ... jer prestupiše zakone, izmeniše uredbe, raskidoše zavet večni.
  • 24,6 Zato će prokletstvo (ZAHARIJA 5,2-4) proždreti zemlju...
  • 24,14 Ovi će podignuti glas svoj i pevaće, radi veličanstva Gospodnjega podvikivaće od mora [OTK. 15,2-3]
  • 24,15 Zato slavite Gospoda u dolinama, na ostrvima morskim ime Gospoda Boga Izrailjeva.
  • 24,16 S kraja zemlje čusmo pesme u slavu pravednome; ALI REKOH: ološah! ološah! teško meni! nevernici neveru čine, baš nevernici neveru čine!!! (Opširnije o veri i neveri.)

Komentar:​

Isaijinog manira, skoro identičnog na dva mesta - 21,9-10 i 24,16 kad prelazi u očigledno naglašenu kontru; dakle, poziva se, prorokujući citira lažno otkrivenje, pa ga opovrgava, i to drastičnim, akcentovanim tonom koji se ne može i ne sme prenebreći, dok
Amosov je manir pravolinijski, ali direktno raskrinkavajući i opovrgavajući od samog starta, jer Gospod reče - neće biti.

• 6 I andela koji ne držaše svoga starešinstva nego ostaviše svoj stan čuva u večnim okovima pod mrakom za sud velikog dana.
  • 8 Tako dakle i ovi što telo pogane, a poglavarstva se odriču i na slavu hule [OTK. 5,12 i 13].
  • 9 A Mihajlo arandjel kad se prepiraše s djavolom i govoraše za Mojsijevo telo ne smeše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti [OTK.12,7-9]
  • 12 Ovo su oni što pogane vaše milostinje jedući s vama bez straha i gojeći se; oblaci bezvodni [OTK. 11,12] koje vetrovi prenose (vidi PRIČE SOLOMONOVE 25, 14).; jesenska drveta nerodljiva [OTK. 14] koja su dvaput umrla [OTK. 20,14] i iz korena iščupana

• OTK. 1,4 ... i od 7 duhova, koji su pred prestolom njegovim, I od Isusa...

• MATEJ 12,43 ~
  • LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome.
Enohovo poglavlje 20 IMENUJE zajedno sa Urielom 7 svetih andjela koji stražare. Enohovo poglavlje 21, u kome isti taj Uriel posle raskrinkavanja 7 ZVEZDA, pokazuje Enohu još gore mesto i spektakl bola koje je zatvor andjela zauvek.

OTK. 1,20... 7 zvezda jesu andjeli 7 crkava,... 2,1... koji drži 7 zvezda... 3,1... tako govori onaj što ima 7 duhova božijih i 7 zvezda,...

lažno otkrivenje, pored 7 zvezda, dokazuje svoju otpadnost i sa 7 bezimenih duhova, a zapravo je antihrist bio zaposednut, i tako ja napisao apokalipsu

Zadnje uređeno:
OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom.
  • MATEJ 20,23 ... ALI SESTI MENI S DESNE I S LEVE STRANE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO KOJIMA JE PRIPREMIO OTAC MOJ.
Daleko od toga da sam se umorio, niti ću posustati, ali za koji citat da se god uhvatim lažnog otkrivenja ne znam koji je veća laž, pa uhvatih prvi,
OTK. 1,1: OTKRIVENJE ISUSA HRISTA, KOJE NJEMU DADE BOG, DA POKAŽE SLUGAMA SVOJIM ŠTA SE IMA ZBITI USKORO; I OBJAVI GA POSLAVŠI GA PREKO ANDJELA SVOJEGA SLUGI SVOJEMU JOVANU.
  • 4.-to JEVANDJELJE 15,15: VIŠE VAS NE NAZIVAM SLUGAMA, JER SLUGA NE ZNA ŠTA RADI GOSPODAR NJEGOV; NEGO SAM VAS NAZVAO PRIJATELJIMA, JER SVE ŠTO ČUH OD OCA SVOJEGA, OBJAVIH VAM.
I kako je to sada isti autor Jovan? Nije znao sta je napisao u Jevandjelju? Antihrist se ruga i Hristu i hriscanima,. prevario vas je, niste posluisali Hrista kada rece
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima.

OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoči ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...

evo i Svetog proroka Božijeg DANILA:
7,25 I govoriće reči na (Sve)višnjega [OTK. 1,2 i 5; 22,9; 13,6] , i potiraće svece Višnjega [OTK. 13,7] i pomišljaće da promeni vremena [OTK. 20,2–7] i zakone [OTK. 20,14; 21,8] i daće mu se u ruke (vidi ZAHARIJA 5,3 i 4, opširnije...) za vreme i za vremena i za po vremena.
7,26 Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
7,27 A Carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narodu svetaca Višnjega; njegovo će Carstvo biti VEČNO CARSTVO, i sve će vlasti njemu služiti i slušati ga.

gotov je, lazov, sledi mu satiranje! stihove imate ovde https://genius.com/Depeche-mode-john-the-revelator-lyrics
Inspired by the traditional Gospel and Blues Call and Response song “John the Revelator” ( Depeche Mode provide a far more cynical, and negative , view of John the Apostle.

[Chorus]
Seven lies, multiplied by seven
Multiplied by seven again
Seven angels with seven trumpets
Send them home on the morning train
Well, who's that shouting? John the Revelator!
All he ever gives us is pain
Well, who's that shouting? John the Revelator!
He should bow his head in shame

Zadnje uređeno:
Nazad
Vrh