Blagoslov božiji jeste materijalni ili duhovni - šta kaže sveto pismo o tome ?

A sto bi bili siromasi genracijama,jel imas konkretnih primera ili ti lakse da global;izujes ?
globalizujem, sad se setih sta citam u usa: pitaju se ameri jel dosta milion ili im trebaju 2 miliona ustedjenih na penzionom fondu da se penzionisu, i onda ih savetuju finansijski savetnici... i ono jes' pise na banknotama IN GOD WE TRUST, samo ja kazem da je taj bog mamon, sto ne da siuromasima u africi, ili na balkanu te milione? evo ga taj bog koji nas vodi u usa, i kome se klanjaju usa predsednici, neki su i navedeni u tekstu poimence:

“Лобања и кост” – Верност Луциферу

ŠTO je Kralj Salomon iskao od Boga Jedinoga Oca YHVH?
======
1. Kraljevima 3,9 PODAJ SVOME SLUZI PRONICAVO SRCE DA MOŽE SUDITI TVOM NARODU, RAZLIKOVATI DOBRO OD ZLA, jer tko bi mogao upravljati tvojim narodom koji je tako velik!
...........
a ŠTO mu je Bog Jedini Otac YHVH dao?
=======
1. Kraljevima 3,10 Bijaše milo JAHVI što je Salomon to zamolio.

1. Kraljevima 3,11 Zato mu JAHVE reče: "JER SI TO TRAŽIO, A NISI ISKAO NI DUGA ŽIVOTA, NI BOGATSTVA, NI SMRTI SVOJIH NEPRIJATELJA, NEGO PRONICAVOST U PROSUĐIVANJU PRAVICE,

1. Kraljevima 3,12 evo ću učiniti po riječima tvojim: DAJEM TI SRCE MUDRO I RAZUMNO, KAKVO NIJE IMAO NITKO PRIJE TEBE NITI ĆE GA IMATI ITKO POSLIJE TEBE,

1. Kraljevima 3,13 ALI TI DAJEM I ŠTO NISI TRAŽIO: BOGATSTVO I SLAVU KAKVE NEMA NITKO MEĐU KRALJEVIMA.
-------------
dobija je bogatstvo neviđeno
----------

TAKOVE molitve sam bija čuja više puta u COZ
SIROMAŠNI (gramzljivi) se tako mole
molim te ISUSEKU daj mi "SAMO" mudrosti
a istovremeno si misle - BUM I BOGATSTVA DOBIL !!!
-----------
...
RĐAVO MOLITI
=============

JAKOVLJEVA 4,2
Žudite, a nemate; ubijate i hlepite, a ne možete postići;
borite se i ratujete. NEMATE JER NE IŠTETE.

JAKOVLJEVA 4,3
IŠTETE, A NE PRIMATE JER RĐAVO IŠTETE:

da u pohotama svojim potratite.
-------------------------
Zašto molitve ostaju NE OSTVARENE?
Prvi i osnovni razloga je -
KOME se moliš?

ŠTO kaže Biblija?
KOME se treba moliti kao Bogu Jedinome
KOJI JEDINI može ispuniti molitve?

KOME se je sam SIN G Yehoshua
lažno zvan Isusek, molio kao Bogu?
......................
Bogu Jedinome Ocu YHVH!!!!

NE MOLI SE:
SINU,
Mariji Blaženoj,
Svecima,
Angelima,
...
..
.

sta kaze ISUS: blazeni, ... pa navodi - onda si prvo to trebao da das, pa bi tek onda videli, a bogatase sam ti pobio sa posl. Jakovljevom koju ako odbacujes nisi hriscanin kao robivek
Jakovljevu poslanicu citiraj sve a ne samo dio !
Ovako :
Jak 4:13-17

13 De sada, vi što govorite: »Danas ili sutra poći ćemo u taj i taj grad, i provesti ondje jednu godinu, i trgovati, i zaraditi.«
14 Vi koji ne znate što će biti sutra! Jer što je vaš život? Ta dašak je što se nakratko pojavljuje, a zatim nestaje.
15 Umjesto da govorite: »Ako Gospodin htjedne, i živjet ćemo i učiniti ovo ili ono.«
16 A vi se sad razmećete svojim hvastanjima! Svako je takvo razmetanje zlo.
17 Onomu dakle koji zna činiti dobro, a ne čini — grijeh mu je.
Jak 5:1-2

1 De sada, bogataši, zaplačite i jaučite nad nevoljama koje na vas dolaze!

2 Bogatstvo vaše istrunu, a haljine vaše moljci izgrizoše;
(VB)

Daklem Jakov ovdje upozorava trgovce i biznismene onoga doba
A tema je to da ja tvrdim da je i danas božiji blagoslov materijalan , stari zavjet je također mjerodavan , jer se iz njega uči o Bogu ! Novi zavjet je u stvari citiranje starog zavjeta da se dokaže iz pisma da je Jehošua mesija koji je došao i prema starom zavjetu sebe žrtvovao za ljude !

Poslano sa www.hbn.hr
Poslano sa www.hbn.hr

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Nazad
Vrh