Božanstvo ili Trojstvo?

• Pokretač teme Pokretač teme Nefi
  • Datum početka Datum početka
Ja sam taj pa zato prati što pišem.
da kojima se to objavi moći Duha svetoga da su Otac i Sin dva odvojena zasebna bića. Da je Bog Otac, naš nebeski Otac, Otac našeg duha.
time mi je ukazao da ću jednog dana biti poseban i imati veliko znanje o njemu
sumnjam da je ponos dobra osobina. Svi su ljudi posebni i Bog Otac sve njih voli.

da kojima se to objavi moći Duha svetoga da su Otac i Sin dva odvojena zasebna bića. Da je Bog Otac, naš nebeski Otac, Otac našeg duha.
I Sin je naš Otac kaže Izaija jer je važan za zemljane.

sumnjam da je ponos dobra osobina.

Ne govorim to sa ponosom nego ukazujem na valjanu informaciju. U toj informaciji nećete doznati gdje živim, moje ime i prezime i moj broj žiro računa da se dokazujete kao braća u nevolji.

Svi su ljudi posebni i Bog Otac sve njih voli.

A koga više voli tog više i bije, ispravlja i dovodi u red...tako da i ponos donosi svoje zle plodove ;)

A koga više voli tog više i bije, ispravlja i dovodi u red..
Ali ako ne sluša ume On da digne ruke od njega, sve radi slobodne volje koju je dao čoveku. Radi toga je lična ponizna molitva tako važna. Bog mora da vidi da mi zaista želimo vodstvo inače dođe mu kraj. Sveti Duh neče stalno da se napreže oko čoveka.

Ne govorim to sa ponosom nego ukazujem na valjanu informaciju. U toj informaciji nećete doznati gdje živim, moje ime i prezime i moj broj žiro računa da se dokazujete kao braća u nevolji.
Ovde su svi na neki način anonimni. tako da su neki u iskušenje da se ponašaju veoma loše. Mislim pokazivati na sebe kao nešto izvan drugih spada u kategoriju "ko sebe uzvisuje biće ponizen, a ko sebe ponizuje biće uzvišen".

Ali ako ne sluša ume On da digne ruke od njega, sve radi slobodne volje koju je dao čoveku.

Koga odredi da bude njegov i u njegovom planu onda od njega "ruke ne diže". Bog je tako rekao da od svog naroda Izraela neće nikad dignuti ruke...šibat će ga dvostruko više za iste grijehe ali ga neće ostaviti već će ga dovesti u red.

Meni je Isus dao do znanja da sam njegov i da ću o njemu imati veliko znanje. Ne mogu negirati svoje znanje. Istovremeno znam da nisam Židov i da sa prvim svecima iz Jeruzalema koji će postati duhovni učitelji svijeta, sa prvim danima milenijskog kraljevstva, moja pozicija bit će učenička naspram njih. Tu je moja poniznost sa kojom bez problema zatvaram usta onima koji bi da sam sa njima ravnopravan sugovornik.

Koga odredi da bude njegov i u njegovom planu onda od njega "ruke ne diže".
Bog nikoga ne odredi osim ako ne pokaže da voli pravednost.

Svi koji su pokazali da vole pravdu njih je Bog predodredio. Predodređenje je predsmrtno Božje zaređenje Njegove hrabre duhovne dece da ispune određene misije za vreme svojih smrtnih života.

"A znamo da sve zajedno na dobro ide onima koji vole Boga, onima koji su pozvani po njegovoj nameri. Jer one koje je unapred znao, njih je i predodredio.... A one koje je unapred odredio, njih i poziva; one koje pozva, njih i opravdava; a one koje je opravdao, njih i proslavlja." (Rim 8:28–30).

"Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista; jer nas je pre postanka sveta izabrao u njemu, da bismo bili sveti i bez mane pred njim u ljubavi. Jer je unapred odredio da nas kroz Isusa Hrista usvoji kao sinove, po ugodnosti volje svoje." (Ef 1:3–6).

Bog nikoga ne odredi osim ako ne pokaže da voli pravednost.

Ova ti je rečenica ....

Jer one koje je unapred znao, njih je i predodredio....

...u protivrječnosti sa ovom ...

... jer moj ukaz je na to i mislio. Između ostalog ja sam onaj koji vjeruje u reinkarnaciju ili osobne naloge i obećanja koje smo dali Bogu u prošlom životu da ćemo nešto vrijedno učiniti u slijedećem za čišćenje svoje duše o Božije zadovoljštine i plana.

Neke duše dolaze iz Neba jer su se Bogu ponudile za misiju. Ukoliko uđu u ljudsko i pobunu Bog ih karmički pritiska i primorava da izvrše ono što su obećale iako toga nisu svjesne. Svjestan je Bog i zato je "nasilnik".

... jer moj ukaz je na to i mislio. Između ostalog ja sam onaj koji vjeruje u reinkarnaciju
ja ne pominjem tu reinkernaciju, nego predzemaljsko potojanje. Jer piüe jasno da beskonaöno ponovo ra+anje nije u skladu sa pismom:

"I kao što je ljudima određeno da jednom umru, a zatim sud..." (Jevrejima 9:27)

Nego ja tvrdim da je Bog prvo sve stvorio duhovno pa i čoveka, pre nego ga je poslao u telesnost na zemlju, a ako to nije tačno:

"I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao." (Propovednik 12:07) Zaćto onda piše da se Duh vrača Bogu ako ga Bog nije poslao u telo čoveka?

Zato je logočno da je Bog te duhove predodredio još na nebu, kao što je i Isusa svog prvorođenog sina predodredio još na nebu da bude spasitelj sveta:

"... Jagnjeta zaklanog pre postanka sveta." (Otkr 13:8)

Da ne bi neko razumeo da je Bog nasilnik, Bog uvek objavi tim ljudima ko su bili na nebu i da je bila njihova slobodna volja da dođu na ovu zemlju i da imaju određeni zadatak. Ali imamo i neke koji ipak odbace svoji predodređeni zadatak, kao naprimer apostol Juda, koji je izdao Hrista,

Nazad
Vrh