mormon nauk nije u skladu sa biblijom
a time - nije od boga
Članovi Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana veruju da su Biblija i Moromonova knjiga u skladu sa svim što je Bog do sada objavio i što će još objaviti, što se odnosi na Njegovo carstvo.
Isaija je prorekao o jednoj knjizi koja će se pojaviti kada će „ se Livan pretvoriti u u voćnjak, i voćnjak će postati poput šume" (Isaija 29:17).
Šta je Livanom i da li je postao voćnjak i šuma? I koja je to knjiga koja će se pojaviti u to vreme? Livan je planinski venac. Jedan proučavalac Biblije objašnjava: „Devet puta se pominje u Bibliji ili kao deo Obećane zemlje [Izraela] ili kao severna granica Obećane zemlje.
Ovako opisuje jedan očevidac: "Pre nekoliko godina sam putovao u Svetu zemlju bio sam zapanjen brojem drveća na planinskim padinama. Pitao sam našeg vodiča kako je to moguće. Rekao nam je da su, počevši od 1900. godine, Izraelci posadili više od 100 miliona stabala u Izraelu. Daljim istraživanjem, saznajem na svoje iznenađenje gde sam otkrio da je više od 250 miliona stabala zasađeno od 1901. godine.' Tako je Izrael i Liban jedan planinski venac postao šuma, kao što je Isaija prorekao, a to se desilo u danima kada se pojavila Mormonova knjiga.
Kao što je Isaija rekao: „Tog dana [kada se Liban pretvori u vrt od drveća], gluvi će čuti reči iz knjige, a iz mraka i tame progledaće oči slepih.“ (Isaija 29:18). Ako je bilo koja knjiga prorekla da su se ovi uslovi ispunili, onda je Mormonova knjiga, koja je vratila mnoge jasne i dragocene istine izgubljene iz Biblije, pomažući da se duhovno gluvim i slepim vrate vid i sluh.