RIS_BG
Član
- Reakcijski bodovi
- 32
- Bodovi
- 28
Loš argument!
Mojsije nije bio Bog i nitko ne naučava da je bio... stih koji navodiš se razumije na drugi način, no to nije ovdje tema, pa nema ni smisla previše objašnjavati.
Argument je odlican.Sta ti mislis zasto je ovde Bog dozvolio da se zapise da je postavio Mojsija za Boga???
2 Mojsijeva, glava 7
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
Kad Jehova Bog nekome daruje titulu boga to nije za potcenjivanje.
Cudi me da ne potcenjujes titulu boga koju je dao i samom Isusu.
Shvatas li da su posrednici saveza izmedju Jehova Boga i ljudi samo Mojsije i Isus?
Kao takvi imali su svu moc jer su je dobili od Jehove Boga.
Hoces li da zabranis Jehovi Boga da daje titulu Boga Mojsiju kao sto ju je dodelio i Isusu?
Jel znas jos neku osobu kojoj je Jehova Bog dao titulu boga>?
A gdje ti to vidiš da Mojsije ima iste atribute kao i Isus Krist pa da ga uspoređuješ?
Čemu ova spika?
A kada je on dao tu titulu Kristu?
A sta ces veci dokaz od gornjeg stiha 2.Moj 7:1?
Da ga nije mozda Jehova postavio za klovna???
Na cijem jeziku pise i koja titula pise ?,titula klovna ili titula Boga?
A to da je Bog uzvisio Isusa pise na vise mesta.
Dela apostolska, glava 5
30 Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo.
31 Ovog Bog desnicom svojom uzvisi za poglavara i spasa, da da Izrailju pokajanje i oproštenje greha.
CRO Philippians 2:9 Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, (Phil. 2:9 CRO)
CRO Philippians 2:10 da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnikâ, zemnikâ i podzemnikâ. (Phil. 2:10 CRO)
"Ime" znaci polozaj u hijerarhiji ili pak titulu druge najmocnije osobe u celom svemiru.
Ne.
Negativan utjecaj je svaka neprikladna poruka. Mnogi internetski Jehovini svjedoci, ponašajući se kao suci, obrušili su se na Trojstvo, križ i slično, ne shvaćajući bit današnjih kušnji, ali ono što je bitno je da "ovo rasturaju...
Jeste li ikada razmišljali o tome kako se pogrešna poruka može pretvoriti u negativan utjecaj? Baš poput broda uhvaćenog u vrtlog, lako ga je uvući.
Trojstvo je mnogobozacka nauka .
Gde procita u Bibliji da je Bog tojstvo?,srece ti.
Ja procita da je Jehova Bog jedan i evo ti taj stih ,a ti meni pokazi gde pise da je Bog trojstvo?
CRO Deuteronomy 6:4 »Čuj, Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan! (Deut. 6:4 CRO)
Pa i ostali proroci su posredovali.
Ma hoce to.Pitaj Mojsijevog brata Arona i sestru Mariju kad ju je Jehova ogubavio kad je govorila da je i ona posrednik a ne samo Mojsije.
Secas li se tog dogadjaja, jel se secas kad je i Korej isto to govorio
4 Mojsijeva, glava 16
3 I skupiše se na Mojsija i na Arona i rekoše im: Dosta nek vam je; sav ovaj narod, svi su sveti, i među njima je Gospod; zašto se vi podižete nad zborom Gospodnjim? secas li se kraja price?
A cemu ta zavist?
To je slicno kao u I veku nase ere kad su se poceli pojavljivati otpadnici koji su hteli svu cast za sebe
CRO 3 John 1:9 Pisao sam nešto Crkvi: ali Diotref, koji hoće da bude prvi među njima, ne prima nas.
(3 Jn. 1:9 CRO)
CRO 3 John 1:10 Zato ako dođem, spočitnut ću mu djela koja čini naklapajući zlobne riječi o nama. Ni to mu nije dosta, nego ne prima braće, a onima koji bi to htjeli, brani i izgoni ih iz Crkve. (3 Jn. 1:10 CRO)
Kada se kaže da je Isus izmirio ljude s Bogom, to znači da je Isus posredovao između ljudi i Boga, omogućavajući ljudima da ponovno uspostave svoj duhovni odnos s Bogom. To nije suprotstavljeno njegovoj prirodi kao Boga, već je istaknuto njegovo posredovanje između ljudi i Boga u skladu s Božjim planom za spasenje.
Dela su ta koja govore.I Juda Iskariotski se krstio pa je odbacen kao prokleta osoba.
Isus je posrednik za sve vrijeme jer je postao naš veliki svećenik kad je ušao u nebeski hram. Ovo znači da On neprekidno posreduje između ljudi i Boga kako bi nam omogućio pristup Božjoj prisutnosti i pomogao nam u našem odnosu s Bogom. Ova uloga Isusa temelji se na Pismu, posebno Poslanici Hebrejima 4:14-16, gdje piše:
"Imajući dakle velikog svećenika koji prodrijeva na nebesa, Isusa, Sina Božjega, držimo se svoje ispovijesti. Jer nemamo velikog svećenika koji ne može suosjećati s našim slabostima, nego jednako kao i mi iskušan na svemu, izuzev na grijehu. Pristupimo dakle s pouzdanjem prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pomoć u pravo vrijeme."
Jesi li se ikada pitao cega i koga je Isus posrednik???
Seti se da je Mojsije bio posrednik izmedju Jehove Boga i Izraelaca a ne svih naroda.
Isus je posrednik Novog Saveza ,znas li sa kim je sklopio Savez za Kraljevstvo?
Znas li koja je svrha toga ,i sta ce se desiti kad svrha bude ispunjena?
Mozda ce ti pomoci ako se setis koja je bila Jehovina namera sa Adamom i Evom?
Mislis li da mu se namera sa zemljom i ljudima promenila?
Da, a ti?
1. Iv 2:2 - "On je pomirnica za naše grijehe, ali ne samo za naše, nego i za grijehe cijeloga svijeta."
Kako to on ocisca nase grehe i grehe celog sveta? objasni ako znas?
Harmonira s osnovnim konceptom, a analizom konteksta Biblije dolazi se do dubljeg razumijevanja identiteta Krista..
A koja je to tvoja duboka analiza identiteta Krista??? Da je trojstvo?,i koji su ti to pa dokazi iz te tolko duboke analize,tj filozofije.
Ne razumijem kako možeš navoditi ovaj isti primjer, koji postaje veoma dosadan i klasičan među antitrinitarcima. Umjesto da se upuštate u bespotrebne rasprave, bilo bi bolje da demonstrirate svoje znanje o temi umjesto da pokazujete nedostatak razumijevanja. Nitko od trinitaraca ne vjeruje u više bogova, već su svi usmjereni na vjerovanje u jednog Boga....
Pa eto vas Konstantin je verovao da je Isus Bog,ali je prinosio zrtvu i Bogu Zevsu i svim ostalim Rimskim bogovima,a i sebe je predstavljao drugima kao boga ,i eto vi ste njegovu nauku nasledili.Svi trinitarijanci su isti,od onih u Vavilonu,Egiptu i kojekuda do vas samih .
Pa barem da je Isus BRAT bozji,blizanac pa da govorite o nekom trojstvu.Rec trojstvo ili trio uvek govori o 3 osobe,a Bog je JEDAN.
Cak se i sam isus Hrist molio svome jevrejskom Bogu.
Matej, glava 27
46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Kako se zove Bog kojem se Isus obracao nazvavsi ga svom? Zasto ste izbacili Bozje ime Jehova i napravili sotonsku zavrzlamu.?
VUC Psalm 109:1 Psalmus David. Dixit Dominus Domino meo: Sede a dextris meis, donec ponam inimicos tuos scabellum pedum tuorum.
CRO Psalm 110:1 Psalam. Davidov. Rijeè Jahvina Gospodinu mojemu: »Sjedi mi zdesna dok ne poloim duڑmane za podnoje tvojim nogama!
U Bibliji.
Hajde prosvetli me,daj mi taj stih iz Biblije gde pise da je Bog trojstvo,srece ti.