Dokazi o Isusovoj božanstvenosti...

Reakcijski bodovi
12
Bodovi
0
Dokazi da Isus nije Bog svode se na informacije da je čovjek te da je nastupao sa pozicije poniznog čovjeka koji se je kao takav namjerno umanjio. Ti argumenti ne mogu se navoditi u dokazivanju da Isus nije Bog. Što ćemo sada?

Dokazi da je Isus Bog svode se na informacije da je alfa i omega, tj. "prvi i posljednji" (Otkrivenje...tamo negdje 2:13, 22:8). Isus čovjek kaže da samo Otac zna kad će sudnji dan. Ali Isus kao alfa i omega mora znati kad će sudnji dan ili kraj jer ne možeš biti omega a da ne znaš sve o omegi. Amen.

Isus određuje kad će biti sudnji dan. Oho... da Isus je rekao da Otac ne sudi nikome i da je sav sud prepustio Sinu. Sav sud podrazumjeva i određivanje sudnjeg dana. Ko misli da nije tako nisu mu sve ovce na broju.

Isus je sustvaraoc svijeta. Stvarao je svijet zajedno sa Ocem jer su jedan stroj. Negdje sam o tome pametno pisao sa primjerom...tražite.

Kao stvaralac svijeta Isus učestvuje i u održavanju svijeta. Oho... nešto novo? Pavao dobro mozguje kad kaže da "Sve u Sinu ima svoje postojanje" ili "Sve stoji u Sinu" (prevod Raselovih svjedoka nemojte čitati-oni su ga spetljali varalice jedne). Tu Pavlovu izjavu treba znati razumjeti. I to da je svijet stvoren KROZ Sina...i to treba moći razumjeti.

Isus sa Ocem zajedno dijele svojstvo "Ja jesam" i svojstvo sveprožetosti... dijele Duha Svetog kao svoga Duha. Samo je Bog sveprožimajući i to Bog nikome ne može dati niti posuditi. Sveprožimajući Bog samo se može biti. Gore smo vidjeli da u Sinu sve ima svoje postojanje a to je moguće samo ako je Sin sveprožimajući. Duh Sveti je sveprožimajući. Oca zastupaju 6 perifernih duhova Duha Svetog (Izaija 11:2) a Sina zastupa jedan, središnji duh Duha Svetog. Sin u središtu znači "u Očevom krilu". Tako...sad i to znate....sve ovo gore niko vam nije nikad objašnjavao niti dokazivao. Imate novo svjetlo.

Budite dobri, nemojte se svađati i nemojte ružno pisati...nije teško biti kulturan! Zbogom.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
uf uf skoro zaboravih;

FILOZOFSKE OSNOVE KRISTOVOG BOŠTVA

Neki zamišljaju Kristovo bogovanje kao privremeno a Krista kao stvoreno biće kojem je Bog dao moći da privremeno boguje sa „svom vlašću“ a na nama je da se Kristu klanjamo i častimo Ga kao što to i anđeli rade. To bi bilo protivno Božjoj centralnoj prirodi; da slavimo stvorenje i da ga častimo kao Boga, kao spasitelja zbog njegove žrtve i robovske poslušnosti Bogu. „Samo se Bogu pokloni „ kaže Krist u Otkrivenju. Sa druge strane imamo i one koji prihvataju Kristovo boštvo ali ga ne znadu kvalitetno objasniti te se njihova razmišljanja mogu "zaskočiti" raznim pitanjima i idejama. Cilj ovog naslova nije da se bavim raznim nedovoljno utemeljenim kršćansko teološkim idejama već da sagledam i filozofsku osnovu dokazivanja Kristovog boštva. To je moguće ukoliko filozofiju sagledavamo u njenom izvornom obliku i značenju, kao mudrosni nauk. A mudrost je Božija sila i dar.

Bog bi bio nepravedan da uzdigne jedno stvorenje nad drugima, do te mjere da je čak svijet “za njega stvoren” (Koklošanima 1:14). U tom smislu Sin se nije niti iskazao da bi svijet za njega bio stvoren jer nije niti postojao da bi se iskazao. Po blijedom kršćanskom učenju proizilazi da je Bog znao da će stvoriti jedno savršeno i bezgriješno stvorenje koje će mu biti potpunog povjerenja pa će po toj osnovu predznanja odlučiti i da svijet za njega stvori, čak štoviše; svijet je za njega stvoren.

Mnogi biblijski ukazi govore o Kristu iz vječnosti i za vječnost, kao Bogu. Zašto? Iako će vođa pada u grijeh i sam grijeh kao razaralačka sila biti pobijeđeni, u potencijalu slobode uvijek je kao osobni izbor mogućnost neposlušnosti Bogu i napuštanja Boga, a Krist je tu kao vječni svećenik ili posrednik između nas i Oca. Kada Krist ne bi bio Bog već samo stvorenje „radi kojeg je svijet stvoren,“onda u potencijalu Sinove slobode leži i mogućnost napuštanja Boga pa time i potencijal rastvaranja i uništavanja ovog svijeta i samog Neba jer ne bi više imalo svrhe svog postojanja pošto je za Sina stvoreno. A Bog se ne kocka. Ako se ne kocka jer „sve zna“ onda je kriv što je znao da će jedno stvorenje stvoriti nezgrješivim i poslušnim a druga sklona griješenju. Sva stvorenja je tako „trebao“ stvoriti nesklonim griješenju. Da ne bi zamislili apsurde i „grešake“ u Bogu, a nema ih, valja shvatiti da je Krist Bog i da je Bog unutar sebe sebi apsolutno poslušan, da je dao Zakon stvorenjima ali da se i sam drži Zakona. U prethodno rečenom pojam poslušnost valja shvatiti pod nazivnicima jer u Bogu nema relacije dviju odvojenih nezavisnih osoba jer Otac i Sin su prožimajuće jedno. Pošto su jedno onda su i jedna volja.

Duh Sveti je Očev Duh ali se naziva i Kristov Duh, a taj Duh blagodati ili darova ljubavi i mira proishodi i iz Sina: „Blagodat, milost, mir od Boga Oca i Krista Isusa Gospoda našega.“ (Timoteju, I, 1:2). Iz Janjeta Božjeg izbija sedmerostruki Duh Božji (Otkrivenje, 5:6), tj. Sin raspolaže sa Očevim duhovima i sa svojim duhom; što Sin prima to on i odašilje, to iz Njega „izbija“, i Očevo i svoje. Razlika između Krista i stvorenja? Krist nije kopija i slika kao što je čovjek i anđeo, kopija po liku, već neposredni odraz Božji: „On je Odsjaj Njegove Slave i Odraz Njegovog Bića“ (Jevrejima, 1:3). Taj stih dakle sluti veliku razliku između stvorenja i Krista u odnosu na Boga.

Prije emanacije u liku, fenomenu Krista ili vidljivom Kristu, Krist je bio Logos u Bogu, negledljivi, nevidljivi, noumen, Svjetlost u Svjetlosti, duh u Duhu Svetom. Krist je imao Slavu u Ocu „prije postanka svijeta,“ i sa Ocem je dijelio tu Slavu. Duh Sveti u jednoti duhova je noumen. Kad ga se sagledava u sedam duginih boja onda je poluvidljiv ili bi rekli “nazire se”. Kad se je kristalizirao u forme Oca i Sina postao je gledljiv i vidljiv, fenomen. Duh Sveti sja sedmostrukim sjajem, a u središnjem zraku tog sjaja je Kristov zrak, a okružuje ga šest Očevih zraka. Šestokraka Davidova zvijezda simbolizira taj odnos Oca i Sina. Otac nije dao Sinu jednu zraku hologramskog Duha Svetog da postane Bog, sve u svemu. Bog se ne može postati već samo biti.

Ta Svjetlost je Slava, Čast, Sila, Svetost itd. Dakle Krist je od pravječnosti, kao Logos, bio Bog Slave i Sjaja, imao je svoju Slavu kod Očeve Slave (Iz 42:8, Ivan 17:5), a Slavu ima samo Bog i ne dijeli je sa nikim kaže Izaija. A kada je emaniran iz tog nevidljivog Sjaja, tada Mu je Otac prenio da gospodarski vječno zrači taj Vječni Sjaj, tog Duha Slave. Zbog toga je Krist „Sin“ ili pre-emanacija Duha Svetog preko Oca. Najprije je Otac postao fenomen. To što se u Apokalipsi kaže da je Krist stvoren ne ruši njegovo boštvo. Što osim toga nije stvoreno? I Otac je stvoren iz Duha Svetog, bolje rečeno „emaniran“. Ne sablaznite se na ovo što napisah dok ne shvatite što trebate shvatiti. Samo Duh Sveti, impersonalni Život, nije stvoren. Jasno je: prije Fenomena, prije stvaranja iz nevidljivog, iz nevidljivog, negledljivog Duha, Noumena, nije postojao nijedan oblik, nijedan lik. Postojao je samo Noumen; Beskonačni Sjaj, Sveta tekuća Svjetlost, Bog Duh Sveti, velika Svijest i Praenergija. Svijet je stvoren iz tog impersonalnog Boga Duha Svetog. Bog stvara u sebi i iz sebe i za sebe, na „svoju sliku i priliku“. U tom smislu Otac i Sin su sjeme svega stvorenog jer je po njihovom personalnom svojstvu sve personalno i oblično stvoreno. A sve personalno i oblično ima otisak impersonalnog, sedmostrukturalnog Duha Svetoga, kao Drvo života sa sedam grana, sedam cvjetova i sedam plodova.

Nepregledna je i čudnovata misterija stvaranja: Sve je stvoreno u Kristu, iz Krista i za Krista. I sve se održava, živi Kristom koji je u svemu sušti Bog, život. Nije proturječno ako se kaže da je sve iz Krista proisteklo a opet je sve u Kristu utopljeno jer se radi o višedimenzionalnom sagledavanju odnosa stvaraoca prema tvorevini. Duhovno je mnogo-dimenzionalno.

„Pred“ Prijestoljem (Otkrivenje) je Onaj tko „zaklanja“ i „otklanja“ Prijestolje, tko je još veći od onih na Prijestolju, a to je Duh Sveti. Dakako, veći i od onih „pokraj“ Prijestolja koji služe i čekaju zapovjedi. Riječ „pred“ svakako je značajna jer Onaj tko je „pred“ ili „ispred“ svakako je značajniji od onih na Prijestolju, inače bi bio smetalo koje ometa kraljevanje onog na Prijestolju. Duh Sveti je dakle osnova Prijestolja. On je temelj Prijestolja. S obzirom da je nevidljiv, impersonalan, On ne zaklanja, ne „smeta“. Onom na Prijestolju daje Slavu i Sjaj. To sam već objašnjavao; Otac i Sin su Bog po Duhu Svetom. Bog dozvoljava oprostivo sagrešenje stvorenja prema personalnom Sebi – Ocu i Sinu jer oni postoje radi odnosa stvorenja sa Bogom, ali ne dozvoljava oprostivo sagrešenje prema Sebi Duhu Svetom koji jednim dijelom sebe hoće svoj mir kakav je imao i prije stvaranja svijeta. U tom smislu žrtvuju se i Otac i Sin jer se susreću sa disharmonijom; grijehom i bezakonjem stvorenja te rješavaju isto. Isus pomiruje svijet s Ocem, a Otac pomiruje svijet sa Duhom Svetim.

(podnaslov iz moje radne knjige "Duh Sveti - njegova struktura i emanacije, Drvo Života)

Malo mi je cudan naslov ove teme. Ne bi li ispravnije bilo temu nazvati - Dokazi o Isusovoj bozanstvenosti?

Pridjev bozanstven postoji, ali pridjev boski bas i ne. Isto tako imenice bozanstvo, bozanstvenost postoje, ali bostvo... 🙄

Dokazi da Isus nije Bog svode se na informacije da je čovjek te da je nastupao sa pozicije poniznog čovjeka koji se je kao takav namjerno umanjio. Ti argumenti ne mogu se navoditi u dokazivanju da Isus nije Bog. Što ćemo sada?

Dokazi da je Isus Bog svode se na informacije da je alfa i omega, tj. "prvi i posljednji" (Otkrivenje...tamo negdje 2:13, 22:8). Isus čovjek kaže da samo Otac zna kad će sudnji dan. Ali Isus kao alfa i omega mora znati kad će sudnji dan ili kraj jer ne možeš biti omega a da ne znaš sve o omegi. Amen.

Isus određuje kad će biti sudnji dan. Oho... da Isus je rekao da Otac ne sudi nikome i da je sav sud prepustio Sinu. Sav sud podrazumjeva i određivanje sudnjeg dana. Ko misli da nije tako nisu mu sve ovce na broju.

Isus je sustvaraoc svijeta. Stvarao je svijet zajedno sa Ocem jer su jedan stroj. Negdje sam o tome pametno pisao sa primjerom...tražite.

Kao stvaralac svijeta Isus učestvuje i u održavanju svijeta. Oho... nešto novo? Pavao dobro mozguje kad kaže da "Sve u Sinu ima svoje postojanje" ili "Sve stoji u Sinu" (prevod Raselovih svjedoka nemojte čitati-oni su ga spetljali varalice jedne). Tu Pavlovu izjavu treba znati razumjeti. I to da je svijet stvoren KROZ Sina...i to treba moći razumjeti.

Isus sa Ocem zajedno dijele svojstvo "Ja jesam" i svojstvo sveprožetosti... dijele Duha Svetog kao svoga Duha. Samo je Bog sveprožimajući i to Bog nikome ne može dati niti posuditi. Sveprožimajući Bog samo se može biti. Gore smo vidjeli da u Sinu sve ima svoje postojanje a to je moguće samo ako je Sin sveprožimajući. Duh Sveti je sveprožimajući. Oca zastupaju 6 perifernih duhova Duha Svetog (Izaija 11:2) a Sina zastupa jedan, središnji duh Duha Svetog. Sin u središtu znači "u Očevom krilu". Tako...sad i to znate....sve ovo gore niko vam nije nikad objašnjavao niti dokazivao. Imate novo svjetlo.

Budite dobri, nemojte se svađati i nemojte ružno pisati...nije teško biti kulturan! Zbogom.

a to vam je jednostavno kao i sotona oni bi htjeli biti bogovi pa su ljubomorni na dragog Isusa. Ne mogu svojim ljudskim umom kao nitko od nas razumjeti u potpunosti Boga. Pa eto Bog me stvorio On je sigurno kao ja jer me On stvorio i ja sam Bog, ja sam mali bogić, razumijete li što vam želim reći? To vam je cijela priča s takvim ljudima i nema dalje.

Donesite mi crva koji može shvatiti čovjeka, i tada ću vam pokazati čovjeka koji može shvatiti Trojedinog Boga.
John Wesley

Jer kad spoznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga, niti mu zahvališe, nego zaludješe u svojim mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.
Rimljanima 1,21

.

Zadnje uređeno:
Isus je sustvaraoc svijeta.

laž!!

.

SAM SAMCAT Veliki El Šadaj Svemogući YHVH
Jedini Bog Otac
stvorio je SVE SAM SAMCAT
Bez Pomoći Ičije
BEZ POMOĆI SINA G Yehoshue
----------------

IZAIJA 44,24

Ovako govori JAHVE, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:

"Ja sam JAHVE koji sam SVE STVORIO,

koji sam nebesa SAM razapeo

i učvrstio zemlju

BEZ POMOĆI IČIJE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nije SIN Gospodin Yehoshua NITI pomagao
NITI bilo kako UČESTVOVAO u Stvaranju.
G Yehoshua sam kaže da NIJE ništa stvorio.
----------------
SIN G Yehoshua NIJE NIKAD NIŠTA stvorio
zato jer je i sam - stvorenje!

A stvorenje ne može stvarati,
jer nije i neće nikad biti Bog.

--------

Dokazi da je Isus Bog svode se na informacije da je alfa i omega,

.

ALFA I OMEGA
========

OTKRIVENJE 1,1

Otkrivenje ISUSA KRISTA: njemu ga dade BOG……

,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tko je BOG - koji je SINU G Yehoshui - DAO Otkrivenje?
BOG JEDINI OTAC YHVH!
Time jasno rečeno – SIN G Yehoshua - NIJE BOG,
jer postoji samo Jedan Bog – Otac YHVH!

Kroz cijelo Otkrivenje imamo DVOJICU –

Jedan je Bog Otac YHVH - Drugi je SIN G Yehoshua.

SIN G Yehoshua nije Bog – ne zna budućnost – što je i sam rekao.

Zato Jedini Bog Otac YHVH, daje SINU G Yehoshui – Otkrivenje.

Jer samo Bog Otac YHVH zna budućnost.

Dvoje ih je. Jasno su odvojeni –

Jedan je SIN G Yehoshua – koji NIJE Bog,
Drugi je Jedini Bog Otac YHVH.
----------
OTKRIVENJE 1,8

Ja sam Alfa i Omega, GOVORI GOSPODIN BOG

,,,,,,,,,,,,,,

GOSPODIN BOG OTAC YHVH GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA.

Ne govori SIN G Yehoshua
– jasno rečeno – govori Bog Otac YHVH.

Ponovno pročitaj prvi stih Otkrivenje 1,1
--------------
A&O JE BOG OTAC YHVH
SIN G Yehoshua
nije ni Bog ni A&O

-------------

.

TKO je A&O?
=======

Otkrivenje 1,8
JA SAM ALFA I OMEGA,
govori Gospodin Bog -
ONAJ KOJI JEST I KOJI BIJAŠE I KOJI DOLAZI,
Svevladar.
----------
A TKO je OVAJ?
,,,,,,,,,,,
Otkrivenje 1,4

Ivan sedmerim crkvama u Aziji. Milost vam i mir od
ONOGA KOJI JEST I KOJI BIJAŠE I KOJI DOLAZI
i od sedam duhova što su pred Prijestoljem njegovim

a TKO je ovaj?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

OTKRIVENJE 1,5

i
od ISUSA KRISTA, Svjedoka vjernoga, Prvorođenca od mrtvih,

Vladara nad kraljevima zemaljskim. Njemu koji nas ljubi,

koji nas krvlju svojom otkupi od naših grijeha
------------------
KOJA je razlika između
ONOGA KOJI JEST I KOJI BIJAŠE I KOJI DOLAZI,
koji je Bog A&O

i
ISUSA KRISTA
??

================

...

ALFA I OMEGA
je Bog Jedini Otac YHVH
a NE – SIN G Yehoshua!
===========

OTKRIVENJE 21,3

I začujem jak GLAS S PRIJESTOLJA:
..............

Na Božjem prijestolju sjedi Bog Jedini Otac YHVH.
SIN G Yehoshua sjedi ZDESNA!!!
TO govori Bog Jedini Otac YHVH!
1. KRALJEVIMA 22,19

A Mihej reče: "Zato čuj riječ JAHVINU: vidio sam JAHVU gdje SJEDI NA

SVOME PRIJESTOLJU
, a sva mu vojska nebeska stajaše zdesna i slijeva.

-----------------

OTKRIVENJE 21,3

"Evo Šatora BOŽJEG s ljudima!

..............
Šator je OD Boga Jedinoga Oca YHVH -
IZLAZAK 40,34

A onda oblak prekri ŠATOR SASTANKA i

slava JAHVINA ispuni Prebivalište.

-----------------

OTKRIVENJE 21,3

ON ĆE PREBIVATI S NJIMA:

..............

ON = Bog Jedini Otac YHVH!

ZAHARIJA 2,15

U onaj dan mnogi će narodi uz JAHVU prionuti i bit će narod moj,

a JA ĆU PREBIVATI USRED TEBE."

-----------------

OTKRIVENJE 21,3

ONI ĆE BITI NAROD NJEGOV,

..............

Narod Božji je samo onaj koji je od
Boga Jedinoga Oca YHVH.

IZLAZAK 5,1

... "Ovako veli JAHVE, Bog Izraelov: `Pusti NAROD MOJ

da ode i u moju čast slavi svetkovinu.`

------------------

OTKRIVENJE 21,3

a ON ĆE BITI BOG S NJIMA.

..............
ON = Bog Jedini Otac YHVH.

EZEKIEL 34,24

a JA, JAHVE, BIT ĆU NJIHOV BOG,

i moj sluga David bit će im knez.

Ja, JAHVE, rekoh!

-----------------

OTKRIVENJE 21,4

I otrt će im svaku suzu s očiju te SMRTI VIŠE NEĆE BITI,

ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer - prijašnje uminu.

..............
Bog Jedini Otac YHVH NE MOŽE UMRIJETI!
SIN G Yehoshua je UMRO – NIJE BOG!
Bog Otac YHVH dao je ŽIVOT svome SINU G Yehoshui.
-----------------

OTKRIVENJE 21,5

Tada ONAJ ŠTO SJEDI NA PRIJESTOLJU reče:

..............

PSALAM 103,19

JAHVE U NEBU POSTAVI PRIJESTOLJE SVOJE,

i kraljevska vlast svemir mu obuhvaća.

-----------------

OTKRIVENJE 21,5

"Evo, SVE ČINIM NOVO!" I doda:

"Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite.

..............

ČINI NOVO! – Jedini Stvoritelj svega je
Jedini Bog Otac YHVH.
SIN G Yehoshua nije ni Bog ni Stvoritelj,
nego je stvorenje stvoreno od Boga Oca YHVH.
4. Jahvina Zapovjest:
IZLAZAK 20,11

Ta i JAHVE je šest dana STVARAO

nebo, zemlju i more i sve što je u njima,
-----------------

OTKRIVENJE 21,6

I još mi reče: "Svršeno je!

JA SAM ALFA I OMEGA, Početak i Svršetak!

Ja ću žednomu dati s IZVORA VODE ŽIVOTA zabadava.

..............
Iz svih gornjih stihova jasno je da je
A&O = Bog Jedini Otac YHVH,
a NE – SIN G Yehoshua,
jer SIN nije ni Bog ni Stvoritelj.
-----------------

Iz svih gornjih stihova jasno je da je
A&O = Bog Jedini Otac YHVH,
a NE – SIN G Yehoshua,
jer SIN nije ni Bog ni Stvoritelj.
-----------------

Pošto je Sin učestvovao u stvaranju jer je PO / KROZ njega sve stvoreno, Sin je sustvaratelj svijeta, a Pismo kaže da je i održavatečlj svijeta a biti će i uništavatelj griješnog svijeta...stoga je i Sin Alfa i Omega.

Da je Sin Alfa i Omega jasno je iz Otkrivenja gdje se Isus definira kao "prvi i posljednji" ... (2:8,22:13).

Kao što rekoh - ovdje sam /između ostalog/ da razorim tvoja djela u očima mudrijih.

Osim što je Sin "zdesna" na Očevom prijestolju on je također i u "krilu Očevom" a to je puno više nego "zdesna". Što bi ti znao o tome.

PSALAM 103,19

JAHVE U NEBU POSTAVI PRIJESTOLJE SVOJE,

i kraljevska vlast svemir mu obuhvaća.

Otac ima svoje prijestolje na Nebesima nad Nebesima, dok Sin ima svoje /zasebno/ prijestolje na Nebesima. Čitaj ponovo Otkrivenje, kraj treće glave...možda ti se upali koja lampica.

Nebo ima sedam nebesa koja su svrstana u 1.Nebesa nad Nebesima i 2. Nebesa. Sin je Bog Nebesa. Što bi ti znao o tome.

Otac i Sin dijele svojstvo JHVH ili Slavu Duha Svetog. Što bi ti znao o tome.

Pošto je Sin učestvovao u stvaranju jer je PO / KROZ njega sve stvoreno, Sin je sustvaratelj svijeta, a Pismo kaže da je i održavatečlj svijeta a biti će i uništavatelj griješnog svijeta...stoga je i Sin Alfa i Omega.

Da je Sin Alfa i Omega jasno je iz Otkrivenja gdje se Isus definira kao "prvi i posljednji" ... (2:8,22:13).

Kao što rekoh - ovdje sam /između ostalog/ da razorim tvoja djela u očima mudrijih.

.

SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH -
G Yehoshua - NIJE NIŠTA STVORIO
jer je i sam stvorenje

====

MATEJ 19,4

On odgovori: "Zar niste čitali:

STVORITELJ OD POČETKA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH

MARKO 10,6

OD POČETKA STVORENJA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH.

MARKO 13,19

jer će onih dana biti tjeskoba kakve ne bi

OD POČETKA STVORENJA, KOJE STVORI BOG,

sve do sada, a neće je ni biti.

-----------

SIN G Yehoshua NE kaže – Ja sam stvorio…..,

nego kaže da postoji Jedan Stvoritelj,

nego kaže da postoji Jedan Bog Stvoritelj,

a o TOME Stvoritelju može se čitati u SZ.

U SZ Jedini Stvoritelj je Bog Otac YHVH.

SIN G Yehoshua jasno i glasno kaže –
Bog Otac YHVH Stvoritelj – stvorio je ljude.

SIN G Yehoshua NIJE NIKADA reko
da je On – G Yehoshua – bilo što stvorio.

Zašto?

Pa zato jer SIN G Yehoshua
NITI je Bog, NITI Stvoritelj.

-----------
U kojem stihu u Bibliji - jasno i glasno piše:

SIN G Yehoshua je stvorio……………
SIN G Yehoshua je Stvoritelj.
SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam stvorio………
SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam Stvoritelj.

Dokaži da je SIN G Yehoshua STVORITELJ –
takovim STIHOVIMA!
=====
TO nitko ne može
zato jer u Bibliji
ne postoje takovi stihovi,
zato jer u Bibliji
nema laži.

______

G Yehoshua -
NIJE NIŠTA STVORIO - jer NIJE Bog !!!

A sam SIN G Yehoshua kaže da je SVE stvorio
Stvoritelj = BOG = Otac = YHVH,
a NE - on - SIN G Yehoshua,
jer postoji samo JEDAN BOG i TAJ
je JEDINI STVORITELJ - YHVH.
------------

Jedini Bog Otac
Bez Pomoći Ičije
-------------

IZAIJA 44,24

i učvrstio zemlju

BEZ POMOĆI IČIJE.

,,,,,,,,,,,,,,,
Nije SIN G Yehoshua NITI pomagao
SIN G Yehoshua sam kaže da NIJE ništa stvorio.
------------

A stvorenje NE može stvarati,
jer nije Bog.

---

DA LI POŠTUJEŠ SUBOTU – 4.BZ?

-------------------
Da li naučavaš da je Božji Sin G Yehoshua = Stvoritelj, ?

ili - kako kaže ZAKON:

IZLAZAK 20,11

YHVH BOG OTAC JE STVORITELJ !
?????????
=========

.

jer je i sam stvorenje

Sin nije stvorenje, on je izvan kategorije stvorenog jer SVE ŠTO JE STVORENO je stvoreno kroz Sina.

"Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo."

Proučavaj ovo...kupi jednu bilježnicu pa ovu Ivanovu rečenicu napiši tisuću puta u bilježnicu. Ako ne znaš zašto, pitaj psihologa!

Sin nije stvorenje

.
Zašto samoga SINA G Yehoshuu praviš lašcem?
Sam SIN G Yehoshua ti kaže da je STVORENJE.

Po Biblij Božjoj Očevoj Jahvinoj knjizi ISTINE
postoji SAMO JEDAN Bog – Otac YHVH
Koji je i JEDINI Stvoritelj SVEGA - 4.BZ!

SVI ostali su stvorenja,
a u SVE spada i SIN G Yehoshua.
------------------

OTKRIVENJE 3,14

I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: "Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti,

POČETAK BOŽJEG STVORENJA:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sam SIN Gospodin Yehoshua ti kaže da je STVORENJE.
Stvoren OD Jedinoga Stvoritelja Boga Oca YHWH
NA POČETKU STVARANJA.
----------

jer SVE ŠTO JE STVORENO je stvoreno kroz Sina.

.

KOLOŠANI 1:15-16

===============

on (SIN YEHOSHUA POMAZANIK)

je slika ( NE I BOG)

Boga ( OCA YHVH)

nevidljivoga, (SINA VIDJELI )

prvorođenac svakog stvorenja. (BOG SE NE RAĐA)

ta u njemu je sve stvoreno na nebesima i na zemlji,

vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva,

bilo vrhovništva, bilo vlasti -

sve je PO njemu ( PO MJERI SINA JE BOG OTAC YHVH SVE STVORIO)

i

ZA NJEGA STVORENO: (ZA SINA YEHOSHUU JE STVORENO)

,,,,,,,,,,,,,,,,
TOČNIJE PREVEDNO – PO !!! – a NE – PREKO !!!
Provjeri Grčki!
................

zanima me kako objašnjavaš zadnje riječi stiha -

ZA NJEGA STVORENO –

…………

znači - ZA sina je sve stvoreno.

ako je sin - po tebi - stvoritelj - kako je onda –

ZA NJEGA stvoreno?????????

------------

TKO je to za njega stvorio?

……………

pa sasvim je jasno ako se pročita biblija da je JEDINI STVORITELJ svega,

JEDINI BOG OTAC YHVH.

BOG OTAC YHVH, sve je stvorio – ne njegov SIN G Yehoshua.
------------

Proučavaj ovo

.

Jedini Bog Otac
Bez Pomoći Ičije
----------------

IZAIJA 44,24

i učvrstio zemlju

BEZ POMOĆI IČIJE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nije SIN Gospodin Yehoshua NITI pomagao
G Yehoshua sam kaže da NIJE ništa stvorio.
----------------

A stvorenje ne može stvarati,
jer nije i neće nikad biti Bog.

--------

Ako ne znaš zašto, pitaj psihologa!

Ja jesam LUD, ali nisam ja sam sebe takovim napravio.
Za TO ćeš se morati požaliti Bogu Ocu YHVH.
-----------
1. KORINĆANIMA 1,27

Nego LUDE svijeta izabra Bog da POSRAMI MUDRE,

i slabe svijeta izabra Bog da posrami jake;
======
Tvoje riječi jasno kažu tko si i čiji si i gdje će ti vječno prebivalište biti.
Jer je očito da Kršćanin – NISI.
------------
Sam SIN G Yehoshua ti za to poručuje:
…………
MATEJ 5,22

A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu.

A tko bratu rekne `GLUPANE!`, bit će PODVRGNUT VIJEĆU.

A tko reče: `LUĐAČE!`, bit će PODVRGNUT OGNJU PAKLENOMU.
-------------
Sretan ti put!
..............

Tako je...SIN JE POČETAK BOŽJEG STVARANJA što u prevodu znači - kroz Sina je stvoreno sve , ili još preciznije SVE ŠTO JE STVORENO (Ivan 1:3)

Ne bi se ti trebao baviti teologijom...ostario si u neznanju.

.

jer je i sam stvorenje

====

MATEJ 19,4

MARKO 10,6

OD POČETKA STVORENJA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH.

MARKO 13,19

jer će onih dana biti tjeskoba kakve ne bi

OD POČETKA STVORENJA, KOJE STVORI BOG,

sve do sada, a neće je ni biti.

-----------

nego kaže da postoji Jedan Stvoritelj,

nego kaže da postoji Jedan Bog Stvoritelj,

a o TOME Stvoritelju može se čitati u SZ.

U SZ Jedini Stvoritelj je Bog Otac YHVH.

SIN G Yehoshua jasno i glasno kaže –
Bog Otac YHVH Stvoritelj – stvorio je ljude.

SIN G Yehoshua NIJE NIKADA reko
da je On – G Yehoshua – bilo što stvorio.

Zašto?

Pa zato jer SIN G Yehoshua
NITI je Bog, NITI Stvoritelj.

-----------
U kojem stihu u Bibliji - jasno i glasno piše:

SIN G Yehoshua je stvorio……………
SIN G Yehoshua je Stvoritelj.
SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam stvorio………
SIN G Yehoshua sam kaže: Ja sam Stvoritelj.

Dokaži da je SIN G Yehoshua STVORITELJ –
takovim STIHOVIMA!
=====
TO nitko ne može
zato jer u Bibliji
ne postoje takovi stihovi,
zato jer u Bibliji
nema laži.

______

G Yehoshua -
NIJE NIŠTA STVORIO - jer NIJE Bog !!!

A sam SIN G Yehoshua kaže da je SVE stvorio
Stvoritelj = BOG = Otac = YHVH,
a NE - on - SIN G Yehoshua,
jer postoji samo JEDAN BOG i TAJ
je JEDINI STVORITELJ - YHVH.
------------

Jedini Bog Otac
Bez Pomoći Ičije
-------------

IZAIJA 44,24

i učvrstio zemlju

BEZ POMOĆI IČIJE.

,,,,,,,,,,,,,,,
SIN G Yehoshua sam kaže da NIJE ništa stvorio.
------------

A stvorenje NE može stvarati,
jer nije Bog.

---

DA LI POŠTUJEŠ SUBOTU – 4.BZ?

-------------------
Da li naučavaš da je Božji Sin G Yehoshua = Stvoritelj, ?

ili - kako kaže ZAKON:

IZLAZAK 20,11

YHVH BOG OTAC JE STVORITELJ !
?????????
=========

MATEJ 19,4

Zar nisi čitao da je KROZ Sina sve stvoreno pa i to muško-žensko? I kakve veze taj stih sa dokazivanjem da Sin nije stvaralac/sustvaralac?

Jošua je došao da se ponaša kao čovjek a to da je bio više od čovjeka i da je bio sustvaralac, učesnik stvaranja govori Ivan u početku svog evanđelja. Ne mora Isus sve o sebi reći. Tebi tvoja inteligencija ne dozvoljava da ovo razumiješ.

BEZ POMOĆI IČIJE.

,,,,,,,,,,,,,,,

Otac i Sin su JEDAN Bog i stvarali su "bez ičije pomoći". Kroz Sina je sve stvoreno i to se zove učešće u stvaranju. Ili si malo inteligentan da to ne razumiješ. Ako treba dublje objašnjenje sa svjetovnim primjerom, reci - pomoći ću ti... ja sam inteligentan pa mi je primjere lako naći.

Nazad
Vrh