Goran Šarić - vaše mišljenje o njemu?

Reakcijski bodovi
162
Bodovi
3
Vjerujem da je većina vas čula za tu osobu, pa ne trebam nešto detaljno pisati o tome tko je on i s čim se bavi. Ukratko, završio teologiju na KBF-u i medijski proglašen hrvatskim povjesničarem. Identičan slučaj kao i kod Miroljuba o kojem smo raspravljali na ovom forumu. Kroz projekciju teorija zavjere i laskanjem gordosti jednom naroda, zadobio je nešto simpatija, uglavnom u Srbiji, što i ne čudi s obzirom na narativ. Evo jedne poznate izjave sa jednog njegovog predavanja:
"Ovo predavanje je priča o narodu koji drži u jednoj kesi sve ostale kese, koji ima kutijicu od eurokrema, koji je uvek smetao centrima moći jer je odbijao da uđe u šablone, da se pokori! Taj narod je samo u 20. veku ratovao sa pet najvećih sila, sa carskom Nemačkom, Turskom, Austrogarskom i sa Hitlerovom Nemačkom. Taj narod je jedini beli narod koji je pucao na Amerikance. Ovo je ljubavna priča o tom narodu i kako sam se u njega zaljubio – kaže dr Goran Šarić." Izvor: Link

Za više detalja o njemu, morat ćete ipak posjetiti njegov kanal ili pogledati neku od emisija u kojoj gostuje....

Pitanja:
Kakvo je vaše mišljenje o njegovom pristupu i radu?
Da li se radi o stručnjaku ili samoprozvanom povjesničaru?

Bacio sam oko u par navrata na neke snimke. Ime jako čudne stavove, istorija o kojoj on govori je verovatno izmišljena ili izvučena iz pogrešnog izvora.

Bacio sam oko u par navrata na neke snimke. Ime jako čudne stavove, istorija o kojoj on govori je verovatno izmišljena ili izvučena iz pogrešnog izvora.

Ma da, lik čita tako neke pseudo autore koji lansiraju nevjerojatne teorije. Što je najbolje, nađe se tu ponešto i smislenih informacija, no lik to sve radi kako bi se dodvoravao slušateljstvu, jer realno, kroz znanstveni pristup ne bi imao puno pratioca. S obzirom na to gdje je magistrirao i doktorirao, ne čudi što se bavi mitovima koje vole slušati mnogi danas.

Joj... sta reci o Goranu?!

Mislim, jako je lijepo kada jedan Hrvat tako lijepo prica o Srbima. Posebno u nase vrijeme. Ali... pobogu, mene kao Srbina smeta sto time ohrabruje najvece nacionalisticke budaletine u mojem narodu i potpaljuje najgoru nacionalisticku mitomaniju kod Srba. Zar nije dovoljno sto je srpski nacionalizam razbio Jugoslaviju i prouzrocio smrt i patnje jugoslavenskim narodima, izazvao sunovrat svojeg vlastitog naroda (i moralno i materijalno), nego sada jos treba pothranjivati obrambene mehanizme u stilu - svi su protiv Srba.

Osim toga, cak i ako izuzmemo ovo duvanje u velikosrpski nacinalisticki rog, mnoge od njegovih teza mi nisu bas historijski uvjerljive. Mislim, to da su rimski carevi bili Slaveni, Srbi, sta li god...

Osim toga, cak i ako izuzmemo ovo duvanje u velikosrpski nacinalisticki rog, mnoge od njegovih teza mi nisu bas historijski uvjerljive. Mislim, to da su rimski carevi bili Slaveni, Srbi, sta li god...

Ako znaš kod koga je studirao, onda ništa nije čudno :-)...

Kod Miroljuba, onda je sve jasno...

Ali cekaj, pa zar nije on zavrsio neki fakultet u Hrvatskoj? On je diplomirani povjesnicar, sta li?

Nije mogao kod ludog Miroljuba diplomirati. Mogao je samo ici na dodatno pamecenje. Ali negdje je morao proci temeljnu akademsku naobrazbu.

Diplomirao je KBF u Hrvatskoj, a "doktorske" studije kod Miroljuba i tu je postao "povjesničar". Zato i lupa gluposti i pun teorija zavjere...

Vjerujem da je većina vas čula za tu osobu, pa ne trebam nešto detaljno pisati o tome tko je on i s čim se bavi. Ukratko, završio teologiju na KBF-u i medijski proglašen hrvatskim povjesničarem. Identičan slučaj kao i kod Miroljuba o kojem smo raspravljali na ovom forumu. Kroz projekciju teorija zavjere i laskanjem gordosti jednom naroda, zadobio je nešto simpatija, uglavnom u Srbiji, što i ne čudi s obzirom na narativ. Evo jedne poznate izjave sa jednog njegovog predavanja:
"Ovo predavanje je priča o narodu koji drži u jednoj kesi sve ostale kese, koji ima kutijicu od eurokrema, koji je uvek smetao centrima moći jer je odbijao da uđe u šablone, da se pokori! Taj narod je samo u 20. veku ratovao sa pet najvećih sila, sa carskom Nemačkom, Turskom, Austrogarskom i sa Hitlerovom Nemačkom. Taj narod je jedini beli narod koji je pucao na Amerikance. Ovo je ljubavna priča o tom narodu i kako sam se u njega zaljubio – kaže dr Goran Šarić." Izvor: Link

Za više detalja o njemu, morat ćete ipak posjetiti njegov kanal ili pogledati neku od emisija u kojoj gostuje....

Pitanja:
Kakvo je vaše mišljenje o njegovom pristupu i radu?
Da li se radi o stručnjaku ili samoprozvanom povjesničaru?

Ovako, na facebooku sam saznao da se radi o ovoj osobi. Taj je nekada bio na mom forumu i predstavljao se kao adventista, i dobro je parirao katolickim apologetima, bio je antittrinitarac. A onda se navodno vratio u katolicizam, te je na mom starom forumu branio katolicizam. Njegovo svjedocanstvo se moze naci ovdje

[/URL]

Mislim da ovaj mali sto su ga obrlatili adventisti nije taj Goran Saric o kome je ovdje rijec.

Po ovom svjedocanstvu ispada da se mali jedva izvukao iz ralja adventista... mada su meni adventisti jako simpaticni. Nisam dobio dojam da su napadni.

Istina, meni su poslali gomilu knjiga, ne znam sada sta da radim s njima... sve naslovi za koje vjerovatno nikada ne bih nasao volje da ih citam.

Ovako, na facebooku sam saznao da se radi o ovoj osobi. Taj je nekada bio na mom forumu i predstavljao se kao adventista, i dobro je parirao katolickim apologetima, bio je antittrinitarac. A onda se navodno vratio u katolicizam, te je na mom starom forumu branio katolicizam. Njegovo svjedocanstvo se moze naci ovdje

Nije to on, to nije njegov stil pisanja niti njegovo iskustvo. On je bio osvjedočen za neke istine i u početku sklon adventizmu, ali je sve to odbacio nakon što je došao u kontakt sa M.P. i tu se okrenuo nekim nacionalističko-mitomanskim strujama iz Srbije...
Nekada: Mislav Horvat, danas vladin bot...

Nazad
Vrh