sin pokajanja
Član
- Reakcijski bodovi
- 1
- Bodovi
- 0
Prema zapovjedima koje smo dobili od posrednika između ljudi i boga , trebamo u ljubavi postupati prema braći i sestrama .
Iv 13:35
35 Po ovome će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.«
Poslano sa www.hbn.hr
To vam je samo malo drugačije izražena zapovjest o ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjemu .
Da li se slažete s time .
Sad idemo u Razmatranje ljudske slabosti o laganju .
Dj 5:1-4
1 Neki pak čovjek imenom Ananija, zajedno sa Safirom, ženom svojom, proda posjed
2 pa, uz znanje i svoje žene, zadrži nešto od utrška, a jedan dio donese i stavi apostolima do nogu.
3 A Petar reče: »Ananija, zašto Sotona ispuni srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i zadržiš od utrška imanja?
4 Da je ostalo neprodano, ne bi li tvoje ostalo? I pošto je prodano, nije li bilo u tvojoj vlasti? Zašto si takvo što stavio u srce svoje? Nisi slagao ljudima, nego Bogu!«
Poslano sa www.hbn.hr
Običaj je bio da se proda imanje pa bi ljudi novce od tog imanja donesli i dali skupštini .
Skupština bi tada organizirala da utroši te novce da se pomogne siromašnima i Plate troškovi kojih uvijek ima .
Međutim oni su zatajili da novci nisu svi i da su zadržali za sebe .
Treba reći da i danas kada netko proda svoje imanje i da novce u crkvu , onda se to objavi na skupu kada su prisutna većina braća i sestara i tada se svi raduju takvom pozitivnom postupku brata ili sestre .
Pretpostavimo da je Ananija došao i rekao : slava Bogu Jehovi , što se od vas ništa sakriti ne može , stoga vam kažem da tu ima toliko novaca , i da je to naš dar za skupštinu . Tada bi to bila istina !
A izjavom kakvu je on napravio on je lagao : “prodao sam zemlju i evo tu su novci od te zemlje ”
Zašto je to laž ?
Zato što to nisu novci od te zemlje već je to dio novaca od te zemlje .
Očito je da čovjek (Ananija) nije bio svjestan da ovi ljudi nisu obični ljudi .
S druge strane nije se držao one dvije zapovjesti .
Prvo pitanje na koje si trebamo odgovoriti jeste :” da li bi se Bogu to svidilo da tako uradim ?
To je pitanje za ljubav prema Bogu - jer ako boga volim neću ga povrijediti . Imajte to na umu .
Drugo pitanje je Slijedeće : da li bih ja volio da meni netko tako učini ?
A to je pitanje koje odgovara na ljubav prema bližnjemu .
Koliko je lako preispitati situaciju u 30 sekundi pri svakoj odluci koju donijeti trebamo .
I to ne moraju vaši ljudi čuti , to je između vas i Jehove !
Pa bih ja volio da vidim u kojem slučaju će Bog odstupiti od vas da vas ne zaštiti .
Nema takvog slučaja !
Onda će se i na vama ispunjavati psalam :
Ps 91:2-8
2 Reći ću [Jehovi NS ] Gospodu: »Utočište moje i utvrdo moja, Bože moj u koga se uzdam!«
3 Jer on će te izbaviti iz zamke ptičarske i od kuge pogubne.
4 Svojim će te perjem zakriliti, i pod njegova ćeš se krila skloniti; istina njegova bit će ti štit i oklop.
5 Nećeš se bojati strahote noćne, ni strijele što leti danju,
6 ni kuge što se šulja u mraku, ni pošasti što hara o podne.
7 Nek padne tisuća pokraj tebe i deset tisuća s desne tvoje, tebi se neće približiti!
8 Samo ćeš očima svojim pogledati i vidjet ćeš plaću opakima.(VB)
Tako se ispunjava zakon a da ga se ne dotakne .
Nisu vam potrebne zapovjedi sa nemoj .
Tko će od vas ubiti voljenu osobu ?
Jer oni vam kažu ako ne bude zakona biće kriminala .
Ne - nego za one koji su pod ljubavi pa ako i pogriješe u nisu u prekršaju jer su iz ljubavi nešto učinili .
Jednostavno vam se ne broji . Za te greške vas zastupa Isus Krist .
Ali ako se vi držite zakona , onda ne držite [isusove] njegove zapovjedi na prvom mjestu već ste u starom zavjetu - pod mojsijem !
A znamo da je zakon tu da se otkrije grijeh .
Nadam se da ste shvatili pouku o dvije zapovjesti .
Iv 13:35
35 Po ovome će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.«
Poslano sa www.hbn.hr
To vam je samo malo drugačije izražena zapovjest o ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjemu .
Da li se slažete s time .
Sad idemo u Razmatranje ljudske slabosti o laganju .
Dj 5:1-4
1 Neki pak čovjek imenom Ananija, zajedno sa Safirom, ženom svojom, proda posjed
2 pa, uz znanje i svoje žene, zadrži nešto od utrška, a jedan dio donese i stavi apostolima do nogu.
3 A Petar reče: »Ananija, zašto Sotona ispuni srce tvoje da slažeš Duhu Svetome i zadržiš od utrška imanja?
4 Da je ostalo neprodano, ne bi li tvoje ostalo? I pošto je prodano, nije li bilo u tvojoj vlasti? Zašto si takvo što stavio u srce svoje? Nisi slagao ljudima, nego Bogu!«
Poslano sa www.hbn.hr
Običaj je bio da se proda imanje pa bi ljudi novce od tog imanja donesli i dali skupštini .
Skupština bi tada organizirala da utroši te novce da se pomogne siromašnima i Plate troškovi kojih uvijek ima .
Međutim oni su zatajili da novci nisu svi i da su zadržali za sebe .
Treba reći da i danas kada netko proda svoje imanje i da novce u crkvu , onda se to objavi na skupu kada su prisutna većina braća i sestara i tada se svi raduju takvom pozitivnom postupku brata ili sestre .
Pretpostavimo da je Ananija došao i rekao : slava Bogu Jehovi , što se od vas ništa sakriti ne može , stoga vam kažem da tu ima toliko novaca , i da je to naš dar za skupštinu . Tada bi to bila istina !
A izjavom kakvu je on napravio on je lagao : “prodao sam zemlju i evo tu su novci od te zemlje ”
Zašto je to laž ?
Zato što to nisu novci od te zemlje već je to dio novaca od te zemlje .
Očito je da čovjek (Ananija) nije bio svjestan da ovi ljudi nisu obični ljudi .
S druge strane nije se držao one dvije zapovjesti .
Prvo pitanje na koje si trebamo odgovoriti jeste :” da li bi se Bogu to svidilo da tako uradim ?
To je pitanje za ljubav prema Bogu - jer ako boga volim neću ga povrijediti . Imajte to na umu .
Drugo pitanje je Slijedeće : da li bih ja volio da meni netko tako učini ?
A to je pitanje koje odgovara na ljubav prema bližnjemu .
Koliko je lako preispitati situaciju u 30 sekundi pri svakoj odluci koju donijeti trebamo .
I to ne moraju vaši ljudi čuti , to je između vas i Jehove !
Pa bih ja volio da vidim u kojem slučaju će Bog odstupiti od vas da vas ne zaštiti .
Nema takvog slučaja !
Onda će se i na vama ispunjavati psalam :
Ps 91:2-8
2 Reći ću [Jehovi NS ] Gospodu: »Utočište moje i utvrdo moja, Bože moj u koga se uzdam!«
3 Jer on će te izbaviti iz zamke ptičarske i od kuge pogubne.
4 Svojim će te perjem zakriliti, i pod njegova ćeš se krila skloniti; istina njegova bit će ti štit i oklop.
5 Nećeš se bojati strahote noćne, ni strijele što leti danju,
6 ni kuge što se šulja u mraku, ni pošasti što hara o podne.
7 Nek padne tisuća pokraj tebe i deset tisuća s desne tvoje, tebi se neće približiti!
8 Samo ćeš očima svojim pogledati i vidjet ćeš plaću opakima.(VB)
Tako se ispunjava zakon a da ga se ne dotakne .
Nisu vam potrebne zapovjedi sa nemoj .
Tko će od vas ubiti voljenu osobu ?
Jer oni vam kažu ako ne bude zakona biće kriminala .
Ne - nego za one koji su pod ljubavi pa ako i pogriješe u nisu u prekršaju jer su iz ljubavi nešto učinili .
Jednostavno vam se ne broji . Za te greške vas zastupa Isus Krist .
Ali ako se vi držite zakona , onda ne držite [isusove] njegove zapovjedi na prvom mjestu već ste u starom zavjetu - pod mojsijem !
A znamo da je zakon tu da se otkrije grijeh .
Nadam se da ste shvatili pouku o dvije zapovjesti .