Heruvim Lucifer u ulozi Božijeg intelekta

• Pokretač teme Pokretač teme rale
  • Datum početka Datum početka

rale

Član
Reakcijski bodovi
2
Bodovi
8
Heruvim Lucifer u ulozi Božijeg Intelekta

Imena su oznake karaktera jer nas Bog poznaje po karakteru. Kada Bog preko proroka govori o Hristosu, on ga često naziva Davidom, pa neupućeni misle da ti stihovi govore o caru Davidu koji je vladao Izraelom. A zapravo Bog kaže za Hrista moj ljubljeni,

Budući da David znači Ljubljeni. Tako mi razumemo da Bog kada govori o Davidu zapravo govori o Isusu Hristosu.

Tako Hristos ima više karakternih oznaka po kojima ga Bog poznaje.

Ime Arhangela Mihaela Znači; Onaj koji je kao Bog, A znamo da je samo sin Božiji kao Bog.Tako razumemo da kada se govori Arhangelu Mihailu zapravo se govori o Isusu Hristu, koji je Logos, um Božiji.

Zatim prorok koristi ime Emanuel najavljujući rođenje Isusa Hrista: A Emanuel Znači s nama Bog.

David Znači Ljubljeni, Isus znači Spasitelj, Hristos je Mesija

Zatim ga znamo kao Jagnje – jer je se on žrtvaovao za naše grehe

Zašto je bitno da znamo sve ovo:Već sam rekao da je Logos Um i Reč. Znači Arhangel Mihail je Um Božiji. Drvo života. Kako drvo života?

Pa pismo nas uči da se u Drvetu života nalaze; Mudrost, Istina i razum. A znamo da je u Hristu takođe Istina, mudrost i razum.

Tako razumemo da je Hristos zapravo drvo života. Hristos nam govori da je Carstvo Nebesko tu blizu nas u nama samima.

Carstvo nebesko je u svetu naših misli, deo našeg uma.

Pa ako je Carstvo nebesko u našem umu, to je i drvo života u našem umu, anđeli i demoni takođe. To je jako bitno da zapazimo jer treba da otkrijemo na koga se odnosi drvo poznanja dobra i zla,

jer je i ono deo našag uma.

I kako je Drvo Života arhangel Mihael, to se o Drvo poznanja dobra i zla takođe pojavljuje opisano kao Anđeo: U pitanju je Hruvim zaklanjač, Lucifer.

Onaj koji je pomazan da zaklanja prilaz Drvetu Života.

Sledeći ovu logiku mogli bi da se upitamo koji je to deo našeg uma

koji se svojski trudi da mi ne otkrijemo Drvo Života koje je tu u nama, u našem umu.

Znači Hristos živi tu u nama kao Drvo života, ali se Lucifer svojski trudi da ga mi ne vidimo. Intelekt je Drvo poznanja dobra i zla, on je taj heruvim zaklanjač i Lucifer i Sotona.

On Intelekt je najsjajniji anđeo, prenosilac svetlosti. Bio je u Rajskom vrtu dok se ne nađe bezakonje na njemu.

On je otac laži i svake prevare kojima se trudi da mi ne upoznamo Boga u sebi.

Kada čovek ne veruje u Boga on ga učvršćuje u tome i daje mu ideje kojima će da dokazuje da Boga nema.

A ako je neko vernik; onda ga Intelekt zavodi da poštuje Boga na pogrešan način. I ponovo uspeva da sakrije Boga od takvog vernika.

Samo iskreni Vernici, oni koji nisu formalni vernici već tvore Božiju volju, uspevaju da prođu pored svoga intelekta i da zavire šta to ima iza njega.Takvi vernici nalaze Boga i naslađuju se Njegovim otkrovenjima.

Hteo bih još da napomenem: Kao što se Logos može prevesti kao Um i kao Reč, tako je i koren reči koja označava zmiju u Hebrejskom, isti kao i koren reči Učitelj. Tako da se s pravom možemo zapitati ko je prevario Evu? Zmija ili Učitelj, Lucifer,njen intelekt.

Pogledajmo kako Sv. Pismo opisuje Intelekt Božiji

opisujući ga kao cara Tirskog u Jezekiji 28 glava

Opet mi dođe riječ Gospodnja govoreći: Sine čovječji, nariči za carem Tirskim, i reci mu: ovako veli Gospod Gospod: ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvijem si lijep. Bio si u Edemu vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamanat, hrisolit, onih, jaspid, safir, karbunkul, smaragd i zlato;

Onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.

Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti bješe na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenoga. Savršen bješe na putovima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.

Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja,
i griješio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje,
i zatrću te između kamenja ognjenoga, heruvime zaklanjaču!
Srce se tvoje ponese ljepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svjetlošću svojom; baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.
Od mnoštva bezakonja svojega, od nepravde u trgovini svojoj

oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred tebe, koji će te proždrijeti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svjema koji te gledaju.

Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti dovijeka.
Eto mi živimo u vreme u kojem caruje Intelekt, intelektualci vladaju svetom i u svetu je sve više bezakonja i nemorala. Sve to dolazi od Sotone koji živi u svima nama. Svako od nas će u svojim mislima naći one koje ga nagovaraju na zlo. Da slaže, da ukrade, da da mito. Misli nas naše nagovaraju na preljubu, na nevernost, na sebičnost.
Sve to dolazi kroz intelekt. Malo nas još čuje glas savesti i opire se spletkama svoga intelekta. Svi slepo verujemo svom intelektu i ne proveravamo kvalitet svojih misli. Jedini način da se izborimo sa Lucifrom u sebi je da se naučimo rasuđivanju.

Da naučimo da preispitujemo svoje misli,svoja uverenja, ubeđenja, svoju istinu.
Preispitujući sebe mi ćemo skloniti u stranu Heruvima sa plamenim mačem, gurnućemo u stranu svoj intelekt i zavirićemo iza njega otkrivši glas razuma, glas istine i mudrosti, Drvo Života, Boga koji živi u nama i koji je dugo čekao da ga otkrijemo.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Mudro tumacenje, cini mi se. Problem nije izvana, nego u nama. Ali gdje u nama, da li u tijelu ili u umu? Istocnjacke duhovnosti (taoizam, budizam, hinduizam) se zasnivaju upravo na ovom nacelu. Problem je u nasem umu. Zato su sve te istocnjacke skole mudrosti ustvari usmjerene na prevalizazenje i nadilazenje uma putem sabranosti paznje. Mislim, da vas ne gnjavim dalje nadugacko, ovo je u osnovnim crtama.

A i metafora drveta zivota ima odredjene slicnosti s istocnjackim konceptom kundalinija i cakri. Naravno, na istoku (posebno u hinduizmu) ima jos takvih jako slikovitih usporedbi.

Hristovo učinje polazi od toga da smo mi svi zli. I mi takav utisak nemamo o sebi mi mislimo da smo dobri. I tu je početak svih problema, jer mi nismo spremni da poverujemo Bogu da smo zli. Sebičnost je izrok svakog zla, a sebičnost dolazi od potrebe prirodnog čoveka u nama, našeg intelekta da produži svoj rod, svoje seme, Tako je za njega preljuba sasvim regularna stvar da se seme poseje na što više mesta, Zatim u igri šepurenja da bi se seme prenolo treba imati, skupa kola, velike kuće, jahte, skupe telefone, znanje, titule, sposobnosti, tako da i slagati i ukrasti ili dati mito je sasvim regularno za jedan intelekt. Ali Intelekt je lukav, mi nemamo jasnu misao zašto nam se sve te stvari sviđaju, nego nam se čini da bi bilo super da imamo sve to, A kad nešto od toga postignemo naš intelekt i duša nas nagrađuju euforičnim osećanjima pa se mi dobo osećamo što smo poslušali svoju dušu i intelekt. Neki su čak spremni i da ubiju da zadovolje svoje sebične želje i to je ono šta nas čini zlima jer bog je u zakone života ugradio da favorizuju one koji su spremni da se žrtvuju za zajednicu, da praštaju, da su milostivi.

I nas još od malih nogu uče da treba biti bolji od drugih, da imamo sposobnosti, znanje...U školi se takođe vrednuju iste stvari a o milosti i dobroti niko i ne priča.
Zakoni života favorizuju one koji imaju nežna osećanja poput milosti, mira, zahvalnosti i ta osećanja su znak našoj DNK da je napolju sve kako treba i da može da se razvije kako bi se kopirale informacije i proizvodilo se u ćeliji sve ono šta je potrebno za život. za imuni sistem.
A kad nas napadne lav mi se uplašimo i te misli su znak DNk da se sklupča kako se nebi radilo nešto nepotrebno u situaciji uzbune, nego da se samo sagorevaju šećeri kako bi se obezbedila energija, beži ili se bori.

Ćelija ne zna da li je napolju stvarna opasnost ili mi samo strahujemo, brinemo se o nečem u mašti bez da će se to ikada desiti.
I uvek kada smo ljuti, gnevni, besni. depresivni, uplašeni, DNK se sklupča i mi svojim ćelijama ne dozvoljavamo da obave ono što je neophodno za život i tonemo u bolest i idemo ka smrti.
Tako mi jasno možemo videti da zakoni života jasno favorizuju i zdravljem nagrađuju nesebične ljude, one koji su sposobni za milost, ljubav, zahvalnost praštanje, iskrenost, poštenje jer kao takvi oni su osposobljeni za život za zajednicu.
I tu dolazimo do toga da smo mi ćelije Hristovog tela , Pavle kaže udi Hristovog tela ali Pavle nije znao za ćelije. Te je stoga Bog zainteresovan da mi kao ćelije njegovog tela budemo nesebični i da delimo sve među sobom pa je to ugradio i u zakone života.

Svako ko je radio nešto za zajednicu, ili volonterski pomagao drugarima da je se tada osećao jako dobro, da je osećao zadovoljstvo iako njie bio plaćen. A to je zapravo jedna od stvari koje su ugrađene u zakone života da oni koji rade za zajednicu osete zadovoljstvo, Tako postoji i zadovoljstvo davanja bez neke računice nego iz ljubavi, zadovoljstvo kad smo milostivi, zahvalni.
Poenta Hristovog učenja je da se naš život ispuni zadovoljstvom usled toga što radimo dobre stvari umesto da bude ispunjen euforijom kad radimo zlo. Tako je po zakonima života zlo kad je čovek sebičan a dobro kada je nesebičan.

I sada bi na ovo trebalo pročitati šta sam napisao na temi o Istini da bi slika bila kompletna i u najkraćim mogućim crtama objašnjena ideja Hrišćanstva onako kako je meni Bog otkrio.

Ovo je tako lijepo i iskreno receno. Ima toliko slicnosti s budizmom.

Oduvek su ljudi istraživali šta je dobro za čoveka i kako funkcioniše naš um i celokupno biće,kao i gde je u toj celoj priči mesto za Boga. Po Biblijskoj priči vidim da je ranije bilo puno proroka ljudi koji su primali poruke od Boga direktno, kao i da su se i anđeli mešali u te poruke tako da su i na taj način ljudi primali neke poruke. Vidim da i danas ima ljudi koji kanališu anđele pa i samoga"Hrista". Ali sam ja video proveravajući sve to da tu ima stvari koje nisu u skladu sa onim šta je meni Bog otkrio kroz otkrovenja tako da sam siguran da kanalisanje, iako poruka deluje primamljivo, je zapravo jedna velika prevara demona,
Demoni iznesu istine i tako zavedu slušaoca a onda ubace dozu laži i niko ne primeti da se tu u celoj priči krije laž zaodenuta istinom. To isto sam našao i u priči EGW kojom je zavela adventiste.
Što se tiče Budizma i tu sam našao podosta istine ali ima i stvari gde je ljudsko filozofiranje odnelo prevagu a to nije ono pravo. Ali to ljudsko filozofiranje nalazim i u pravoslavlju, katolicizmu i u svakoj drugoj denominaciji. Verovatno da i ja u ponečemu malo filozofiram i da nisu sve što pišem Božanska otkrovenja, Jer tanka je crta koja deli otkorovenje od filozofiranja i dok Bog čoveka ne opomene ovaj i ne vidi da greši.
Kakogod uzmi sve ovo šta pišem sa rezervom i proveravaj,tarži od Boga da ti to pojasni kroz otkrovenja.
Inače Otkrovenja su ideje koje dolaze od Boga koji živi u svakom čoveku, Ja ih razlikujem po tome što u moj um donose ideje koje nisu moj ustaljeni način mišljenja, te ideje su prosvetljujuće i obično govore o stvarima koje mi do tad nisu bile ni na kraj pameti niti sam imao ideju da nešto može tako da bude.
E posle te ideje treba uz pomoć intelekta da se razrade kako bi se rečima opisale i tu čovek lako skrene u filozofiranje. Jer reči su nesavršen alat da prenesu ideju, već reči služe da navedu slušaoca da se našteluje na frekfenciju te ideje kako bi se rodila u njegovom umu, a onda mu se sama otkrila.
I tu ključnu ulogu ima vera , jer onaj koji poveruje da pričaš nešto smisleno će tragati da razume i u tom traganju će uhvatiti tu ideju koja će se možda njemu i bolje otkriti nego ovome koji je opisuje.
Ja se ne vezujem ni za jedno učenje nego gledam koje učenje u meni provocira rađanje što više tih ideja, otkrovenja. I tu mi je Biblija nenadmašna, Hristovo učenje mi je vrh vrhova. Ali Hristovo učenje traži da radiš onako kako je Hristos govorio da bi se um spremio za razumevanje.
A ljudi ne vole da okrenu i drugi obraz, da nahrane svog neprijatelja, da ga napoje, i onda je puno filozofiranja na temu Hristovog učenja a malo razumevanja kroz otkrovenja.
Tako je Biblija zaključana knjiga koja se otvara samo odabranima koji tvore Božiju volju.
Mnogi ljudi sa čitanjem Biblije krenu od početka pa dok dođu do jevanđelja koja su kruna reči Božije oni prestanu da čitaju.
Ja sam srećom počeo sa Novim Zavetom koji me je oduševio tako da sam lakše mogao da progutam Stari Zavet sa svim njegovim sablaznima.
Eto tako ja vidim razna religijska učenja i pristupe, puno je tu ljudskog i demonskog ubačeno u odnos sa Bogom. A ustvari Bog živi u svakom čoveku i svaki čovek može da čuje njegov glas što kroz otkrovenja što kroz život i iskustva. I treba se kloniti ljudskih učenja a osloniti sa na učitelja koji živi u nama samima ako želimo da ne budemo prevareni.
Ima jedna kletva u Bibliji koja kaže; Da je proklet svaki čovek koji se uzda u čoveka i telo stavlja sebi za mišicu a od Gospoda boga njegovog odstupa srce njegovo.
A to je i siže ovoga šta sam opisivao; da se ne treba oslanjati na ljudska učenja nego na Boga koji živi u tebi samome.

Treba se drzati sluzenja i zahvalnosti i tu ne moze da bude greske.

A znamo da je samo sin Božiji kao Bog
.

NA SLIKU BOŽJU NAPRAVLJEN ČOVJEK
OD Boga Jedinoga Oca YHVH
========

POSTANAK 1,26

I reče Bog: "NAČINIMO ČOVJEKA NA SVOJU SLIKU, SEBI SLIČNA,

da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji –

i svim gmizavcima što puze po zemlji!

POSTANAK 1,27

NA SVOJU SLIKU STVORI BOG ČOVJEKA,

NA SLIKU BOŽJU ON GA STVORI
,

muško i žensko stvori ih.
..........................
POSTANAK 9,6

Tko prolije krv čovjekovu, njegovu će krv čovjek proliti!

Jer NA SLIKU BOŽJU STVOREN JE ČOVJEK!

..........................
KOLOŠANIMA 3,10

i obukoste novoga, koji se obnavlja za spoznanje

PO SLICI SVOGA STVORITELJA!

........................

JAKOVLJEVA 3,9

Njime blagoslivljamo Gospodina i Oca, njime i

proklinjemo LJUDE NA SLIKU BOŽJU STVORENE:
------------------
Bog Jedini Otac YHVH prvo je stvorio nebeska duhovna bića
anđele - na svoju sliku, - baš kao i ljude – kako kažu gornji stihovi.

Anđeli su izvanjskim likom kao ljudi!
A ljudi – kao Bog!

Anđeli su prvo stvoreni i promatrali su daljnja stvaranja
Boga Jedinoga Oca YHVH.

Bog Jedini Otac YHVH obraća se anđelima koji su oko njega
sa – PRIJEDLOGOM -
NAČINIMO ČOVJEKA NA SVOJU SLIKU, SEBI SLIČNA!

TO nije izvršena radnja – nego PRIJEDLOG!
-----------------
Da se TU ne radi o tome da se Bog Otac YHVH
obraća SINU G Yehoshui i Svetome Duhu,
jasno je po tome što – NA KOGA LIČI SVETI DUH?

Dal su ljudi na sliku SD stvoreni?
KAKO izgleda SD?
Golub? Vatreni plamičci?

Dal su ljudi stvoreni na sliku SD
pa ljudi liče na Golube i Vatrene plamičke?

------------------
Kako je opisan Bog Otac YHVH?
Kao stariji čovjek sa sijedom kosom!
Dal su ljudi starci sa sijedom kosom?
--------------------
==========

1742288391717.png

Nazad
Vrh