Slap888
Član
- Reakcijski bodovi
- 14
- Bodovi
- 18
Ne postoji "proslavljena materija" već postoji dematerijalizacija ili odbacivanje materije. Finije materijalno tijelo može biti i jako fino i u njemu se živjeti milion godina ali je ono i dalje smrtno. Tvoj koncept je koncept pogrešne navezanosti na tijelo, materiju i želja da se sa ovom svojim materijalnim tijelom uđe u vječnost jer bilo kakvo odstranjivanje tijela i materije doživljavaš kao smrt i poraz. To ti je kao željeti imati "i ovce i novce".To ne čini problem, jer je to meso od savršene besmrtne i proslavljene materije
Pavao mrzi svoje tijelo poradi dobivanja (oživljavanja) duhovnog te kaže da želi izaći iz tog sadašnjeg tijela i vratiti se u domovinu. Gdje je tu proslavljena materija?
i ne može se uporediti sa ovim telom koje mi sada imamo. Apostol Jovan je video Isusa u takvom telu, kako to opisuje knjiga otkrivenje:
“Kad sam se okrenuo, video sam nekog nalik Sinu čovečijem. Bio je obučen u haljinu koja mu je dopirala do stopala, a oko grudi je bio opasan zlatnim pojasom. Glava i kosa bile su mu bele kao bela vuna, kao sneg, a oči kao plamen ognjeni. Noge su mu bile nalik čistom bakru zažarenom u peći, a glas mu je bio kao huka mnogih voda, a lice mu je bilo kao sunce u svom punom sjaju. Kad sam ga video, pao sam pred njegove noge kao da sam mrtav."
A on je položio svoju desnicu na mene i rekao mi: „Ne boj se. Ja sam Prvi i Poslednji, i živ sam. Bio sam mrtav, i evo živim u vekovima vekova, i imam ključeve od smrti i hada. (Otkrivenje 1:8-18)
Džaba ti svi tvoji citati protiv mene, oni nisu problem ali nisu ni dokazivanje protiv onog što ja pišem. Tvoji citati su nepodesno sredstvo.....paralelne priča koja nema veze sa mojom pričom.