Krštenje - u čije ime?

krstiti u ime Isusa

.

ISUS??? – Tko je taj?
Što znači ISUS? – Ništa dobro!

U IME SINA !!!-??? Što je U imenu SINA?

Osobna Imena se NE prevode!
TO je Međunarodni Zakon!

-----------------------

Bog Jedini Otac YHVH - je dao SINU ime!

Ime SINA od Boga Jedinoga Oca YHVH je -

YEHOSHUA
-------------
SIN je Židov i ima Židovsko ime
-------------

H3091

יהושׁע יהושׁוּע

yehôshûa‛ yehôshûa‛ yeh-ho-shoo'-ah, yeh-ho-shoo'-ah

.................

From H3068 and H3467; YEHOVAH-SAVED; Yehoshua (that is, Yoshua), the Yewish leader: - Yehoshua, Yehoshuah, Yoshua. Compare H1954, H3442.

,,,,,,,,,,,,,,,,

Od H3068 i H3467; JEHOVA JE SPASIO; Joshua (to jest Joshua), židovski vođa: - Joshua, Joshuah, Joshua. Usporedi H1954, H3442.

========
ŠTO je TO U Imenu SINA?
Točnije TKO je U Imenu SINA?

U Imenu SINA je IME Boga Jedinog Oca – YHVH!
................
TKO spašava?
SIN G Yehoshua?
NEEEEEEEE!!!!!!
Nego Bog Jedini – Jedini Spasitelj – Otac YHVH.

SIN je umro – TKO je spasio mrtvoga SINA?
Bog Jedini Spasitelj Otac YHVH!!!

Ako NE znaš točno ime Sina,
tada NE znaš ŠTO je Sin,
tada NE znaš da Sin NIJE = Bog!

.

ISUS – ISUS
=====

Iesous lažno ime Mesije - pomazanika,
produkt grčko-rimske crkve.
---------

Hebreji su svojim imenima davali sufix ili prefix Yah(u)

da odaju slavu svome Bogu Yahuah.

Npr EliYAHU (Ilija) YeshaYAHU (Izaija)

YirmiYAHU (Jeremija) ZecharYAH, YAHUel...

Čak i današnji premijer Izraela ima taj sufix Yahu- Benjamin NetanYAHU.

Dok su grci davali svojim imenima sufix SOUS/SUS/US

da odaju slavu svome bogu ZEUSU

(profesor John C. Metford- Dictionary of christian Lore and Legend)

Tako npr Olympius znači "hram ZEUSOV", Ephesus znači "kćer ZEUSOVA",

Mercurius znači "glasnik ZEUSOV", Hiereus znači "svečenik ZEUSOV",

Liceus znači "festival ZEUSA"...

zapitajte se onda što znači "IeSOUS".

Ime Iesous ne postoji u starim manuskriptima do sabora u Nikeji u 4 stoljeću.

Sva imena cara Konstantina imaju taj sufix:

Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus,

nije ni čudo da su ime Mesije koje odaje slavu Bogu Yahuah (Yahusha)

promjenili u to bogohulno ime Iesous.

Od grčkog Iesous nastalo je latinski Iesus pa kasnolatinski "Isus".

Latinski jezik je službeni jezik katoličke crkve.

Riječ "SUS" na latinskom znači "SVINJA".

Danas na službenom jeziku svijeta- engleskom-

ne možemo reči Jesus (ĐiZUS) a da ne spomenemo ZEUSA (ZUS).

Nije ni čudo da u krščanstvu slave Isusov rođendan 25.12

jer toga datuma su i grci slavili rođendan ZEUSA.

U školi se uči da se vlastita imena ne prevode.
To je međunarodni zakon.
Mister Black je mister Black a ne mister Crni.
Moje ime je Zoran i u Njemačkoj i u Japanu.

----------

On nije moj mesija.

i LJUDI mogu biti - MESIJE
.

KRIST = POMAZANIK = MESIJA
KRIST = onaj kojega je Bog Jedini Otac YHVH pomazao

.....................

DJELA APOSTOLSKA 2,36

Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelov

da je toga ISUSA kojega vi razapeste

BOG = OTAC YHVH -
učinio i GOSPODINOM i KRISTOM.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SINA od Boga Oca YHVH
G Yehoshuu -
apostoli NE oslovljavaju sa BOŽE,
a G Yehoshua se je vratio na Nebo i više nije ponižen.

Apostoli su Židovi i njima je Bog Otac – YHVH, a ne SIN G Yehoshua.

Apostoli naučavaju da je TAJ Jedini Bog Otac YHVH,
DAO titulu GOSPODIN – svome Sinu Yehoshui.
ŠTO znači – PRIJE Yehoshua NIJE imao TU titulu.
-----------------
GOSPODIN = KURIOS ne znači da je ta zbog toga
što nosi tu titulu = BOG - NIJE!
Zato jer i ljudi nose taj naziv - KURIOS.
------------------
Apostoli naučavaju da je TAJ Jedini Bog Otac YHVH,
POMAZAO svoga Sina Yehoshuu
i tako je Yehoshua tada postao POMAZANIK = KRIST = MESIJA
ŠTO znači – PRIJE NIJE bio pomazan.
-----------------
Bog pomazuje stvorenja.
Bog NE pomazuje sam sebe.
Bog NE pomazuje Boga – jer – JEDAN JE BOG Otac – YHVH!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
IVAN 1;41

"On najprije nađe svoga brata Šimuna te će mu:

"Našli smo MESIJU!" - što znači "KRIST - POMAZANIK"."

-----------

Nijedno proroštvo književno ne biva po svom kazivanju...? Znači nema lažnih proroka ni proroštava??
Pavle verni Božji čovek kažeš?

2. Korincanima 12,16Ali neka bude, ja ne dosadih vama, nego lukav budući dobih vas prijevarom.

Jeremija 6,13"Jer od najmanjega do najvećega sve misli samo na vlastitu korist; proroci i svećenici, svi varaju.

Čitajte ceo kontekst.

Bog u Jeremiji 6. 14 govori o lažnim prorocima.

U 2 Korinćanima 12. 16 Pavle ne govori o prevari u smislu učenje, već o nekakvim finansijama, da se nije koristio novcem koji su mu nudili da im ne bude na smetnji I ako je oskudevao u tome.

Mene baš i nema po internetu ali primijetih to neko mondeno pljuvanje po apostolu Pavlu od strane pojedinih anti-trinitaraca, nisam sigurna da li je to aktualno kod nas. Apostol Pavao je bio apostol pogana i trebamo mu biti zahvalni do kraja života kao pravi kršćani. Apostol Pavao je cijeli svoj život posvetio evanđelju, odrekao se svog farizejstva za težak život u progonu.
Pisano je "Ne dirajte u pomazanike moje, i prorocima mojim ne činite zla." Psalam 105,15

Čitajte ceo kontekst.

U 2 Korinćanima 12. 16 Pavle ne govori o prevari u smislu učenje, već o nekakvim finansijama, da se nije koristio novcem koji su mu nudili da im ne bude na smetnji I ako je oskudevao u tome.

Znam što je prevara.

Mene baš i nema po internetu ali primijetih to neko mondeno pljuvanje po apostolu Pavlu od strane pojedinih anti-trinitaraca, nisam sigurna da li je to aktualno kod nas. Apostol Pavao je bio apostol pogana i trebamo mu biti zahvalni do kraja života kao pravi kršćani. Apostol Pavao je cijeli svoj život posvetio evanđelju, odrekao se svog farizejstva za težak život u progonu.
Pisano je "Ne dirajte u pomazanike moje, i prorocima mojim ne činite zla." Psalam 105,15

Ne.znaš ti puno toga o Pavlu. Pavle nije uopšte njegovo pravo ime. Njegovo pravo ime je Simon. Onaj isti Simon koji se spominje u Bibliji, Simon vračar. U povijesnim spisima nećeš nigdje pročitati da je postojao neki Pavle u rano apostolsko vrijeme ali za Simona ima da se čita mnogo. Simon se spominje u rano apostolsko vrijeme. Kršćanstvo ne bi napredovalo tako kako jest da su njegovo pravo ime stavili u Bibliju i da su sva Njegova učenja napisali. Kada su sastavljali Novi zavjet sve Simonove poslanice su preuzeli iz Marcionovog Novog zavjeta jer se Marcionizam temeljio na Simonovim učenjima. Znam da djeloju šokantno kad se prvi put čuje ali to je istina.

Znam što je prevara.

Bitan je kontekst Pavlovog izlaganja.

Osim toga, zar bi neko nekoga prevario iznevši mu lažnu nauku, a potom to javno priznao.

Pa ti ljudi bi odmah otišli I napustili crkvu.

Dakle, Pavle govori o tome 'da nije traži novac i materijalnu dobra za svoj rad, I ako je po jevanđelju na to imao pravo.
Već je to odbijao da bi pridobio Jevreje i nejevreje.
I on je smatram da je tim činom bio lukav da pridobije što više ljudi za Hrista.

I on to sam kaže na drugom mestu:

"Kada mi vama duhovna sijasmo, je li to što veliko ako mi vama tjelesna požnjemo?
Kad se drugi miješaju u vašu vlast, akamoli da ne bi mi?
Ali ne učinismo po vlasti ovoj nego sve trpimo da ne učinimo kake smetnje jevanđelju Hristovu.
Ne znate li da oni koji čine svetu službu od svetinje se hrane? i koji oltaru služe s oltarom dijele?
Tako i Gospod zapovjedi da oni koji jevanđelje propovedaju od jevanđelja žive.
A ja to nijedno ne učinih.
I ne pišem ovo da tako bude za mene; jer bih voljeo umrijeti nego da ko slavu moju uništi.
Jer ako propovijedam jevanđelje, nema mi hvale: jer mi je za nevolju; i teško meni ako jevanđelja ne propovijedam.
Ako dakle ovo činim od svoje volje, platu imam; a ako li činim za nevolju, služba mi je predata.
Kakva mi je dakle plata?
Da propovijedajući jevanđelje učinim bez plate jevanđelje Hristovo, da ne činim po svojoj vlasti u propovijedanju jevanđelja.
Jer premda sam slobodan od sviju, svima sebe učinih robom, da ih više pridobijem.
Jevrejima sam bio kao Jevrejin da Jevreje pridobijem; onima koji su pod zakonom bio sam kao pod zakonom, da pridobijem one koji su pod zakonom;
Onima koji su bez zakona bio sam kao bez zakona, premda nijesam Bogu bez zakona nego sam u zakonu Hristovu, da pridobijem one koji su bez zakona" ( 1 Korinćanima 9. 11 - 21 ).

TKO je TAJ - BOG?

dal su Lažni Proroci, Lažni Učitelji, Lažnjaci...
svi oni koji NE poštuju niti 1.BZ?
.

1. Božja Zapovjest –

DA LI JE POŠTUJEŠ?

========
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,
YHVH JE BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua
YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN Gospodin Yehoshua

-------------

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMOJ IMATI SINA Gospodina Yehoshuu
KAO BOGA - UZ BOGA Oca YHVH

---------------

Svak onaj koji NE poštuje 10BZ,
a naročito NE poštuje 1.BZ
sigurno neće do Raja doč!

-----------

dokaži TO sa Biblijom - stihovima

nego - koje si ti vjere?
tko ti je bog?

Dokazi se uvijek uzimaju od obje strane. Kad ideš na sud, svaka stranka ima svog advokata, tako i Pavle i Kefa imaju svoje knjige. Čitaj obje i prosuđuj sam. Biblija je Pavlu naklonjena. Čitaj Kefina (Petar) putovanja. To je druga strana priče. I kad čuješ obje strane onda možeš donijeti zaključak. Jer u Bibliji ćeš naći da su 12 apostola prevaranti. 12 apostola su propovjedali dugo evanđelje, drugog mesiju i drugog duha.

2. Korinćanima 11,4Jer ako tko dođe i drugoga Isusa propovijeda, kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite, kojega ne primiste, ili drugo evanđelje, koje ne prihvatiste, lijepo podnosite.
2. Korinćanima 11,5Jer mislim, da ni u čemu nijesam manji od prevelikih apostola.
2. Korinćanima 11,6Jer ako sam i nevješt u govoru, a u znanju nijesam. A u svemu se očitovasmo vama
2. Korinćanima 11,7Ili sam počinio grijeh ponizujući sebe, da se vi povisite, jer sam vam zabadava propovijedao i Božje evanđelje?

2. Korinćanima 11,13Jer takvi ljudi lažni su apostoli, prevarljivi poslenici, koji se pretvaraju u apostole Kristove.
2. Korinćanima 11,14I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svjetla.
2. Korinćanima 11,15Nije dakle ništa osobito, ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po djelima njihovim.

TKO je TAJ - BOG?

dal su Lažni Proroci, Lažni Učitelji, Lažnjaci...
svi oni koji NE poštuju niti 1.BZ?
.

1. Božja Zapovjest –

DA LI JE POŠTUJEŠ?

========
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,
YHVH JE BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua
YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN Gospodin Yehoshua

-------------

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMOJ IMATI SINA Gospodina Yehoshuu
KAO BOGA - UZ BOGA Oca YHVH

---------------

Svak onaj koji NE poštuje 10BZ,
a naročito NE poštuje 1.BZ
sigurno neće do Raja doč!

-----------

Što vi sada ne pišete o temi a to je krštenje?

A mene kritikujete I lažno optužujete kada pišem na temi "subota" o suboti - da navodno ne pišem.

Dokazi se uvijek uzimaju od obje strane. Kad ideš na sud, svaka stranka ima svog advokata, tako i Pavle i Kefa imaju svoje knjige. Čitaj obje i prosuđuj sam. Biblija je Pavlu naklonjena. Čitaj Kefina (Petar) putovanja. To je druga strana priče. I kad čuješ obje strane onda možeš donijeti zaključak. Jer u Bibliji ćeš naći da su 12 apostola prevaranti. 12 apostola su propovjedali dugo evanđelje, drugog mesiju i drugog duha.

2. Korinćanima 11,4Jer ako tko dođe i drugoga Isusa propovijeda, kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite, kojega ne primiste, ili drugo evanđelje, koje ne prihvatiste, lijepo podnosite.
2. Korinćanima 11,5Jer mislim, da ni u čemu nijesam manji od prevelikih apostola.
2. Korinćanima 11,6Jer ako sam i nevješt u govoru, a u znanju nijesam. A u svemu se očitovasmo vama
2. Korinćanima 11,7Ili sam počinio grijeh ponizujući sebe, da se vi povisite, jer sam vam zabadava propovijedao i Božje evanđelje?

2. Korinćanima 11,13Jer takvi ljudi lažni su apostoli, prevarljivi poslenici, koji se pretvaraju u apostole Kristove.
2. Korinćanima 11,14I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svjetla.
2. Korinćanima 11,15Nije dakle ništa osobito, ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po djelima njihovim.

nisi odgovorila
nisi dala biblijske dokaze

1693933765097.png

Ispravno krštenje je ono koje je praćeno iskustvom pokajanja, predanja sebe Bogu i odlukom da mu čovek od tog trenutka služi, što rezultuje obraćenjem i nanovorođenjem Svetim Duhom, i posvećenjem.

Ispravno krštenje je ono koje je praćeno iskustvom pokajanja, predanja sebe Bogu i odlukom da mu čovek od tog trenutka služi, što rezultuje obraćenjem i nanovorođenjem Svetim Duhom, i posvećenjem.

Ispravno krštenje je ono koje je praćeno iskustvom pokajanja, predanja sebe Bogu i odlukom da mu čovjek od tog trenutka služi, što rezultuje obraćenjem i nanovorođenjem Svetim Duhom, i posvećenjem.

Čovjek griješi ne poznavajući zakon Božji. Dakle, postoje grijesi za koje ljudi nisu svjesni. Zato je prije krštenja važno poznavati zakon Božji da bi se čovjek mogao pokajati i da bi nakon krštenja mogao živjeti u skladu sa zakonom Božjim. Zato je potrebno naučiti se zakonu Božjem prije krštenja.

Matej 28,19Idite dakle i NAUČITE sve narode krsteći ih u ime oca i sina i svetoga Duha,
Matej 28,20Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao;

Krštenje je novorođenje vodom. Svi smo mi prije dolaska na ovaj svijet izašli iz vode, zato je ponovo rođenje isto tako izlazak iz vode. I ono podrazumijeva novi život bez grijeha. Nema li takvog života isto je kao da nikad nije bio nanovo rođen. Živjeti bez grijeha ne poznavajući zakon Božji je nemoguće.

Da, ali Pavle kaže 'da je nešto za pisano I u srcu, I da je data savesti.

Da, ali Pavle kaže 'da je nešto za pisano I u srcu, I da je data savesti.

Može on da kaže, ali tko je uopće on?? Da je zakon zapisan u srcu danas ne bi bilo grešnika. Ne bi bilo potrebe da nas Duh Sveti poučava. Piše da će biti zapisano u srcu ali to vrijeme još nije došlo. On je pomiješao babe i žabe. Pomiješao je proroštva za milenijum i kraljevstvo nebesko sa onim što je danas , kraljevstvo sotonino i njegovih podanika. Ovo je proroštvo za ...poslije onih dana :

Jeremija 31,31"Jer evo, dolazi vrijeme," govori Gospod, "kad ću učiniti novi zavjet s kućom Izraelovom i s kućom Judinom.
Jeremija 31,32Ne zavjet, kako sam ga učinio s ocima njihovim, kad sam ih uzeo za ruku, da ih izvedem iz Egipta, zavjet, što su ga prelomili, premda sam bio Gospod njihov," govori Gospod.
Jeremija 31,33"Ne, ovo će biti zavjet, što ću ga učiniti s kućom Izraelovom poslije onih dana", govori Gospod: "Stavit ću zakon svoj u srce njihovo i upisati ga u dušu njihovu. Tako ću biti Bog njihov, i oni će biti narod moj.
Jeremija 31,34Oni se više neće učiti među se, učiti jedan drugoga: 'Spoznajte Gospoda!' jer me svi poznaju od najmanjega do najvećega", govori Gospod. "Jer im opraštam krivnju njihovu i grijeha se njihovih više ne spominjem."

Pavle kaže da je taj zavjet sklopljen žrtvom što je van svake pameti kad se čita cijeli kontekst. Ljudi i dalje griješe naveliko i moraju učiti.

Hebrejima 10,14Jer je jednim prinosom usavršio zauvijek one, koji bivaju posvećeni.
Hebrejima 10,15A svjedoči nam i Duh Sveti, jer izakako je rekao: "
Hebrejima 10,16"Ovo je zavjet, koji ću sklopiti s njina poslije onih dana, govori Gospodin, dat ću zakone svoje u srca njihova, i u pamet njihovu napisat ću ih;
Hebrejima 10,17I grijeha njihovih i bezakonja njihovih neću se više spominjati,"
Hebrejima 10,18A gdje je oproštenje ovih, ondje nema više prinosa za grijeh.
Hebrejima 10,19Imajući dakle, braćo, pouzdanje ulaziti u Svetinju nad svetinjama krvlju Isusovom,
Hebrejima 10,20Koji nam je otvorio pat novi i živi zavjesom, to jest, tijelom svojim,
Hebrejima 10,21I velikoga svećenika nad kućom Božjom:
Hebrejima 10,22Pristupajmo istinitim srcem u punini vjere, očišćeni u srcima od zle savjesti, i oprani po tijelu vodom čistom!

Čovjek griješi ne poznavajući zakon Božji. Dakle, postoje grijesi za koje ljudi nisu svjesni. Zato je prije krštenja važno poznavati zakon Božji da bi se čovjek mogao pokajati i da bi nakon krštenja mogao živjeti u skladu sa zakonom Božjim. Zato je potrebno naučiti se zakonu Božjem prije krštenja.

Matej 28,19Idite dakle i NAUČITE sve narode krsteći ih u ime oca i sina i svetoga Duha,
Matej 28,20Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao;

Krštenje je novorođenje vodom. Svi smo mi prije dolaska na ovaj svijet izašli iz vode, zato je ponovo rođenje isto tako izlazak iz vode. I ono podrazumijeva novi život bez grijeha. Nema li takvog života isto je kao da nikad nije bio nanovo rođen. Živjeti bez grijeha ne poznavajući zakon Božji je nemoguće.

1694003157125.png

Nazad
Vrh