Sanemi Shinozugava
Član
- Reakcijski bodovi
- 59
- Bodovi
- 28
Aha, vrtimo se opet lagano u krug. To smo odgovarali na drugoj temi, ali zbog drugih da odgovorim, ti ionako ne doživljavaš Bibliju previše...Kako nije Biblijsko učenje kada Pavle kaže: u 1. Korinćanima 15:29 kaže se: „Šta će inače učiniti oni koji se krste za mrtve, ako mrtvi uopšte ne vaskrsavaju? Zašto se onda krštavaju za mrtve?” Nigde ne postoji neko ko bi sigurno mogao reći zašto ovako nešto puše u Bibliji. Svako može da interpretira ovaj stih kako misli da je tačan, ali suguran u to ne može da bude.
Sve dakle što mi ovde debatiramo je neka interpretacija. Sigurni da je bilo šta istinito od toga potvrđuje i svedoči samo sveti Duh. Bog ga je dao da bi znali razliku između istine i laži i da se nebi oslanjali samo na ljudski razum.
Znači dok mi ne date objavu od Boga koja ovaj stih pravilno interpretira, svako tumačenje ostaje moguće.
Ako kažeš da nitko ne zna što 1 Kor 15:29 znači, onda ga ne možeš ni ti koristiti kao temelj za svoju praksu. Ne može biti i "nejasan svima" i "dokaz za krštenje mrtvih" istovremeno.
Tvoj argument se doslovno oslanja na stih za koji i sam priznaješ da nitko sa sigurnošću ne zna kako ga točno razumjeti. Pa onda? Onda je kraj te priče, ne temelji se doktrina na stihu koji se ‘možda tako tumači’.
I da, Duh Sveti vodi u istinu, ali ne proturječi ostatku Pisma. A Hebrejima 9,27 jasno kaže: "Ljudima je određeno jednom umrijeti, potom sud." Nema govora o naknadnom pokajanju, vjeri, krštenju ili kasnijem izboru. Točka.