Dobro znam što govorim, ali kao što sam rekao ne mislim u ovoj temi to objašnjavati, na ovom forumu imaš tema koje se bave tim pitanjima. Pa ne pomaže stavljanje svih tekstova na hrpu, sistematičnost podrazumijeva da nam je dobra egzegeza... na kraju ta hrpa stihova ljudima služi za prepucavanje, a bez da razumiju smisao onog što tumače.
Ne govore o tome ti stihovi, to ti sad izmišljaš jer ti tako odgovara. Biblija te demantira. Kada je govorio Mojsiju nije uzimao ljudsko tijelo. On je Bog i nije ograničen kako ga ti smatraš pa da bi morao uzimati tijelo kako bi komunicirao s ljudima. Kada radi tako nešto, teofanija ili kristofanija, to čini zbog nas, jer smo mi ograničeni, a ne zato što On ne može drugačije!
Biblijski demanti:
Ps 93:1,2 - Jahve kraljuje, u sjaj zaodjeven, Jahve zaodjeven moći i opasan. Čvrsto stoji krug zemaljski, neće se poljuljati.
Čvrsto je prijestolje tvoje odiskona, ti si od vječnosti!
Izaija 40:28 - "Ne znaš li, ne čuješ li: Jahve, Bog vječni, Stvoritelj zemlje krajeva, ne umara se niti posustaje, nedokučivi su njegovi putovi."
Izaija 44:6 - "Ovako govori Jahve, Izraelov kralj, njegov otkupitelj, Jahve nad Vojskama: Ja sam prvi i ja sam posljednji, i osim mene nema Boga."