Za diskusiju potrebno je barem dvoje. A ovo je diskusija u vašoj režiji, kad vam odgovorim, vi i dalje nastavljate po svom...
A kakav je to odgovor kad sugovornik iznosi sustinski bitne detalje i postravlja pitanja a vi mu kazete " sta pitate kad znate odgovor"...!??
Bojim se da niste ni svesni koliko je to pre svega nepristojno u jednoj diskusiji, a o raspolozenju da se ona produzi nema ni govora...
To je opet dio vaše režije. Nisam nikad rekao da branim njegove pozicije. Samo sam iznio svoje mišljenje.
Od uvodnog posta proizlazi zakljucak koja je poenta onoga koji otvara temu dok od vase prepiske saznaje se da su vase pozicije maltene potpuno iste. Logicki je onda pretpostaviti da ako li stajete na iste pozicije da ih onda branite kad osetite navodni napad,zar ne ?
Straw man nek se nađe?
Opet vaša vlastita režija i vlastiti scenarij kojeg pišete u svrhu da se moram braniti od nečega što nisam ni rekao, a što sami imputirate.
Rekli ste da vam je potrebno nesto vise od onog sto sam ja naveo u mom primeru i onda ste tu stali bez ikakvih daljih elaboriranja sto sugovorniku ostavlja siroki prostor za spekulaciju kako bi se tema i dalje razvijala u pravcu definisanja konacnog odgovora na postav;ljeno pitanje.
Ako ste me vec do sada pratili,mogli ste dobiti utisak da ja u principu,kad vec pisem i analiziram,pisem detaljno i argumentovano bez ikakvih mogucnosti za spekulacije u vezi sta sam ja to rekao i ako neko to pokusa ja se ne povlacim nego pokusavam rascistiti dileme koje bi neko otvorio...ali eto,to je robivek5 ti si recimo drugi diskutant i mozda je prihvatljivo zakljuciti da svi mi razlicito pisemo
ali je potpuno neprihvatljivo optuziti me da "inputiram"nesto u odgovoru kojeg ga zapravo niste dali...ili jos preciznije,
sto bi ja ili iko drugi spekulirapo ako ste jasno i precizno pojasnili sta bi vam to dodatno bilo potrebno za vremeni odlazak sa crkve gde se dogadja hipoteticko scenario sa mog primera ???
Teško je s takvim ljudima, ali s licemjerima još teže. Misle da su pravedni, a ne znaju da nisu...
Eto ,dosli smo do vase crvene linije - proracunali ste se da vam je neko prekoracio tu liniju i vi se "aktivirali vase rakete ,i paralelno pustili avijaciju u jurisni napad"...
Ako se dobro secam,u nasu prepisku ja nikada nisam koristio uvredljive reci nego sam samo iznosio konkretne primedbe i davao neke spekulacije kako bi pokrio praznine u vasim odgovorima i u vezi toga sam veoma jasno poentirao.
I jos jednom,dao sam konkretan primer koji je ocito izazvao nerozu kod vas jer prosto niste mogli verovati da je jedno takvo scenario uopste moguce u vasoj crkvi i onda ste "shakom i kapom" punili diskusiju nedorecenim komentarima umesto da se lepo povucvete ukoliko niste spremni izdrzati nivo diskusije i tezinu cinjenice...
Imam osnovane sumnje zasto je ova tema otvorena pa zato sam pretpostavio da ce otvarac teme biti sprerman pojasniti svoje stavove kad je vec pokazao raspolozenje za "pausalno popovanje"umesto za analizu razloga pa da tek nakon toga donosi zakljucke.
...ali on to nije uradio a vi ste pokusali,mozda nesvesno,stati na "njegov polozaj" ( ovo je samo moj zakljucak za koji smatram da je osnovani) ali ste ,bar po meni,pokusali koristiti "nekonvencionalno orudje"stoga ste prekrsili etablirana "ratna pravila"u toku forumskih diskusija, sto je kranje nedopustivo i trazi reakciju moderatora...uuuups,ali eto,u ovom slucaju ste to vi tako da...
Naime,navoditi da je neko licemeran u kontekst i stilu kao sto ste to vi uradili, , osim onog uvredljivog aspekta sadrzi jos jedan elemenat koji je jos gori a to je nekontrolisana zelja za adaptiranje argumenata po vlastitoj zelji umesto u skladu sa realnoscu...eto,posto ja insistiram da se treba pretpostaviti da su sve cinjenice navedene u primeru zaista realne,dakle hipoteticko scenario onakvo kakvo zaista jeste, vi ste odlucili da je resenje za tu dilemu
vasa procena da navodno postoji problem licemerstvo ukazivaca ( ili mozda kod mene licno) u toj prici i da je,
po vasoj proceni, to cak i gore
od realnog stanja gde imamo Ramboa koji mlati zenu i dila drogu kao i staresinu Kazanove kojeg su kasnije morati iskljuciti iz crkve ( a taj je isti odlucivao dali se treba prihvatiti inicijativa onog brata za sankcionisanje Ramboa).
E sad,,bar po meni,licemer po nekoj definiciji podrazumeva da se neko prikazuje razlicito od onog sto zaista jeste i to u zivotu postaje drugima ocigledno tek kada se doticni moze videti u realnom svetlu,dakle kako to on zivi sta radi i da se nakon toga sve to uporedi sa onim sto on prica pa ako li se u tim procenama utvrdi da postoji raskorak u ocenjivanim kategorijama onda se zakljucuje da je ta osoba licemer !!!
U ovom kontekstu smatram da ste samo izneli optuzbe bez ikakvih dokaza pa se sad vi lepo proracunajte sta to od vas cini.
Da rezimiram - u pomenutom primeru,bar po meni, ja uopste nisam naveo neki konkretan elemenat koji bi ukazivao na licemerstvo onog brata koji je reagovao na pasivnost crkve u odnosu na sankcionisanje javnog greha a jos manje smatram da sam na ovom forumu ja licno ostavio nekakav materijal na osnovu kog bi sagovornici mogli steci neki takav utisak...Ali kad vam je vec vasa analiza (ocena) mog primera ili mog profila dala za pravo zakljuciti da je licemerstvo prisutan faktor kod mene licno ili kod brata iz primera,dajte molim vas pojasnite razloge za taj vas zakljucak ili je red da se konacno lepo izvinite i povucete se sa diskusije za koju mozda niste spremni da je uopste vodite.