Luka 22 42

Jake

Član
Reakcijski bodovi
14
Bodovi
18
"Oče, ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene! Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude."

A da mu je molitva uslišena, sugeriše Jevrejima 5:7:

"On je u dane svoga tijela sa silnim vapajem i suzama prinosio molitve i prošnje Onome koji ga je mogao spasiti od smrti, i bio je uslišen zbog svoje pobožnosti."

Ovaj stih pokazuje da je Bog uslišio Isusovu molitvu, što neki tumače kao da mu je patnja bila olakšana ili da je uskrsnuće bilo odgovor na molitvu ali jasno u jevrejima 5 7 kaže onome koji ga je mogao spasiti od smrti.

I bio je uslišen.

A sve ono iz Jevanđelja poslije te rečenice se ignoriše?

Iza koje. U 3 jevandjelja on traži od oca da ga spasi. Na koje misliš šta dolazi poslije toga?
  • Matej 26:39„I otišavši malo dalje, pade ničice moleći i govoreći: Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša; ali ne kako ja hoću, nego kako ti.“
  • Marko 14:36„I govoraše: Abba, Oče! Sve je moguće tebi; ukloni ovu čašu od mene; ali ne kako ja hoću, nego kako ti.“
  • Luka 22:42„Oče, ako hoćeš, ukloni ovu čašu od mene! Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude.“

Zadnje uređeno:
Ako misliš na ovaj iz luke evo šta dolazi

43. Tada mu se ukaza anđeo s neba i ojača ga.
44. I budući u teškoj borbi, još se usrdnije molio. I znoj mu postade kao kaplje krvi koje padahu na zemlju.
45. Kada usta od molitve i dođe učenicima, nađe ih gdje spavaju od tuge.
46. I reče im: „Zašto spavate? Ustanite i molite se da ne padnete u iskušenje!“
47. Dok je on još govorio, gle, dođe svjetina, a Juda, jedan od dvanaestorice, iđaše ispred njih. I priđe Isusu da ga poljubi.
48. A Isus mu reče: „Judo, poljupcem izdaješ Sina Čovječjega?“
49. A kada oni oko njega vidješe što će biti, rekoše mu: „Gospodaru, da udarimo mačem?“
50. I jedan od njih udari slugu velikog svećenika i odsiječe mu desno uho.
51. A Isus odgovori: „Pustite to!“ I dotaknu mu uho i iscijeli ga.
52. Tada Isus reče glavarima svećeničkim, stražarima hrama i starješinama koji dođoše na njega: „Kao na razbojnika izašli ste s mačevima i toljagama.“

Ovo je dio događaja kada Isus biva uhvaćen u Getsimanskom vrtu nakon svoje molitve.

Nazad
Vrh