Ja sam samo rekao da kršćani mogu ostaviti Krista i otići u svijet - izgleda da Qala Davidov nije razumjela što sam ja htio reći. Svijet - vratiti se starim požudama, grijesima.....ako ona misli da će ti ljudi biti spašeni ako se ponovo ne pokaju, neka joj tako bude.
Ali ako Bog kaže u Izaiji 55,8 Jer misli vaše nisu moje misli i púti moji nisu vaši púti«, riječ je Jahvina.
Zašto onda spasenje ne primiti jednostavno kao dar? Zar nije Isus rekao Šimunu ti si Petar?
Uostalom, oni koji se smatraju protestantima valjda vjeruju da je Martin Luther bio vođen Božjim duhom i čuo glas koji govori pravednik će od vjere živjeti. Zašto bi onda opet morali biti upregnuti u jaram zakona? Zar nije Bog naš Otac i što nije mogao disciplinom zamijenio je milošću?
Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, 5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupâ, oživi zajedno s Kristom
– milošću ste spašeni! Efežanima 2,5
Čak se i to pitanje pojavilo samo zbog nekih takozvanih kršćana tamo - zapravo lažnih - koji su potajno dovedeni.
Ušuljali su se da nas špijuniraju i oduzmu nam slobodu koju imamo u Kristu Isusu. Htjeli su nas porobiti i prisiliti da slijedimo njihove židovske propise. Ali mi im se ni trenutka nismo htjeli prepustiti. Htjeli smo sačuvati istinu evanđeoske poruke za vas. (Galaćanima 2,4-5)
i prepoznavši milost koja mi je dana, Jakov i Kefa i Ivan, za koje se smatralo da su stupovi, meni i Barnabi
dadoše desnice zajedništva: mi neka idemo među pogane, a oni među obrezane. 10 Samo neka se sjećamo siromahā; to je ono što sam se i potrudio učiniti. 11 Galaćanima 2, 9-10
Bog ljubi dobrog čovjeka jednostavno je, samo ljudi kompliciraju. Čovjeka koji ne radi štetu ni zlo nikome. Npr čovjeka poput njega, iako je u ovolikoj mjeri kristolik karakter zapravo rijetkost
https://www.arhiva.ponoshrvatske.hr/heroji/2011/damir-gal-7710/
Kontrola, špijuniranje, klevetanje, optuživanje pravednika, to su sve karakteristike sotone.. sotona želi kontrolu i špijunažu, on je ono svevideće oko, ne istiniti Bog. Bog poznaje naša srca njemu to ne treba On je izvor svega života, On je Stvoritelj.
Pročitala sam negdje kako čovjek kao želi biti poput Boga pa stavlja špijunske mikrofone, kamere, voajer je, hakira, prisluškuje, koristi okultizam tj astralne napade..ali to su sve sotonske karakteristike ..Bogu to ne treba, On je roditelj on nas jednostavno zna. Kao što apostol Pavao kaže:
U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo, kao što i neki od vaših pjesnika rekoše: Njegov smo čak i rod!«Djela 17,28
Što se dogodilo s ljudima, valjda naša pala ljudska priroda poteže prema zlu...pa karakter klevetnika sotone pripisuje Tvorcu. Svašta ☺