Sigurnost spasenja

@kainos

Pokajanje je nutarnja stvar, stvar srca. A kako sam i napisala u svom postu - Bog gleda srca. Ti si napisao što si napisao, podrazumijeva se da si napisao što si mislio i htio napisati. Ako si ti htio (ili misliš) nešto drugo od onoga što si napisao, slobodno izreci drukčije i nešto drugo. Nema Qala Davidov baš nešto veze s tim tvojim nutarnjim stvarima, ne? Imat će ako prokomentira što si napisao.
;)

Što ja mislim, također je nutarnja stvar (ona u meni, pak). A mislim ono što sam izrekla, dalje od onoga što sam izrekla, rekla nisam, pogotovo ništa na temu niti u smislu završetka tvog posta.

Ja sam samo rekao da kršćani mogu ostaviti Krista i otići u svijet - izgleda da Qala Davidov nije razumjela što sam ja htio reći. Svijet - vratiti se starim požudama, grijesima.....ako ona misli da će ti ljudi biti spašeni ako se ponovo ne pokaju, neka joj tako bude.
A ok..neću se miješati... Ljudski sud je često pogrešan. Bog kaže da naše misli nisu Njegove..ljudi vole nositi maske..pa je bolje zato ne osuđivati prije vremena. Unutar raznih vjerskih zajednica ima svega, kao što ima svega izvana u raznim sektama i slično...

image?url=https%3A%2F%2Fimageproxy.youversionapi.com%2F320x320%2Fhttps%3A%2F%2Fs3.amazonaws.com%2Fstatic-youversionapi-com%2Fimages%2Fbase%2F88708%2F1280x1280.jpg&w=640&q=75

Jedina svjetla točka kršćanstva je Isus. Lucifer je bio ljubomoran na Kristovu božansku prirodu, na njegovu jednakost s Ocem... I uvijek ga na sve načine želi uniziti i tako će biti do kraja vremena

Indijski filozof po imenu Bara Dada izjavio je: “Isus je idealan i predivan, ali vi kršćani niste poput njega.”

Ja sam samo rekao da kršćani mogu ostaviti Krista i otići u svijet - izgleda da Qala Davidov nije razumjela što sam ja htio reći. Svijet - vratiti se starim požudama, grijesima.....ako ona misli da će ti ljudi biti spašeni ako se ponovo ne pokaju, neka joj tako bude.
Ali ako Bog kaže u Izaiji 55,8 Jer misli vaše nisu moje misli i púti moji nisu vaši púti«, riječ je Jahvina.

Zašto onda spasenje ne primiti jednostavno kao dar? Zar nije Isus rekao Šimunu ti si Petar?

Uostalom, oni koji se smatraju protestantima valjda vjeruju da je Martin Luther bio vođen Božjim duhom i čuo glas koji govori pravednik će od vjere živjeti. Zašto bi onda opet morali biti upregnuti u jaram zakona? Zar nije Bog naš Otac i što nije mogao disciplinom zamijenio je milošću?

Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, 5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupâ, oživi zajedno s Kristom – milošću ste spašeni! Efežanima 2,5

Čak se i to pitanje pojavilo samo zbog nekih takozvanih kršćana tamo - zapravo lažnih - koji su potajno dovedeni. Ušuljali su se da nas špijuniraju i oduzmu nam slobodu koju imamo u Kristu Isusu. Htjeli su nas porobiti i prisiliti da slijedimo njihove židovske propise. Ali mi im se ni trenutka nismo htjeli prepustiti. Htjeli smo sačuvati istinu evanđeoske poruke za vas. (Galaćanima 2,4-5)

i prepoznavši milost koja mi je dana, Jakov i Kefa i Ivan, za koje se smatralo da su stupovi, meni i Barnabi dadoše desnice zajedništva: mi neka idemo među pogane, a oni među obrezane. 10 Samo neka se sjećamo siromahā; to je ono što sam se i potrudio učiniti. 11 Galaćanima 2, 9-10

Bog ljubi dobrog čovjeka jednostavno je, samo ljudi kompliciraju. Čovjeka koji ne radi štetu ni zlo nikome. Npr čovjeka poput njega, iako je u ovolikoj mjeri kristolik karakter zapravo rijetkost https://www.arhiva.ponoshrvatske.hr/heroji/2011/damir-gal-7710/

Kontrola, špijuniranje, klevetanje, optuživanje pravednika, to su sve karakteristike sotone.. sotona želi kontrolu i špijunažu, on je ono svevideće oko, ne istiniti Bog. Bog poznaje naša srca njemu to ne treba On je izvor svega života, On je Stvoritelj.

Pročitala sam negdje kako čovjek kao želi biti poput Boga pa stavlja špijunske mikrofone, kamere, voajer je, hakira, prisluškuje, koristi okultizam tj astralne napade..ali to su sve sotonske karakteristike ..Bogu to ne treba, On je roditelj on nas jednostavno zna. Kao što apostol Pavao kaže:

U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo, kao što i neki od vaših pjesnika rekoše: Njegov smo čak i rod!«Djela 17,28

Što se dogodilo s ljudima, valjda naša pala ljudska priroda poteže prema zlu...pa karakter klevetnika sotone pripisuje Tvorcu. Svašta ☺

Ja vas dvoje nikako ne razumijem niti što pišete, niti da li se obraćate meni. Ja ono što sam gore rekao potkrepljujem

Hebrejima 6,4-6: Nije moguće da se ponovno obrate oni koji su već bili prosvijetljeni i okusili nebeski dar te postali dionicima Svetoga Duha,

5 koji su okusili dobru Božju riječ i silu budućega svijeta,

6 a zatim su otpali od Boga. Oni se ne mogu ponovno obratiti jer svojim postupcima sami iznova pribijaju Sina Božjega na križ i izvrgavaju ga ruglu.

Spasenje je Božji dar nama.

Ljudi koji bi mogli izgubiti spasenje su samo oni koje prožima sotonski duh koji vreba da uništi i ubije. Samo Bog zna srce svakog ljudskog bića. Čovjek će često procijeniti krivo -- Bog ne misli kao čovjek.

Pisano je da je Isus položio svoj život za nas i da se čuvamo vukova u ovčjem ruhu.. Vuka možeš vidjeti odmah no kad se sakrije u ovčje runo, onda baš i ne...

Sva naša pravednost je kao prljavi dronjci i svi mi kao list venemo Izaija 64,6

Isus im ispripovijeda tu usporedbu, ali oni ne razumješe što im je htio reći.

Stoga im Isus ponovno reče: “Zaista, zaista, kažem vam: Ja sam vrata ovcama.

Svi oni koji su došli prije mene, kradljivci su i razbojnici; ali ih ovce nisu poslušale.

Ja sam vrata: ako tko kroz mene uđe, bit će spašen; i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti.

Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i uništi: ja sam došao da imaju život, i to da ga imaju u izobilju.

Ja sam dobri pastir: dobri pastir polaže svoj život za ovce.

Ivan 10,7-11

Uostalom nije važno tko što misli -- Ako se čovjek koji vjeruje ponizi kao malo dijete i zavapi u iskrenoj molitvi Bogu kao Ocu on će znati što On misli i kakve ljude smatra grešnim a koje ljubi...

Uopće ne razumijem što si ti shvatio to nešto osobno, pišem o temi, ne poznajem te..-

U crkvu dolaze grešnici, i ona nije znak da si spašen, niti da li si svjetovan ili ne, svakakvih ljudi ima svugdje...l lijepo je ako imaš zajednicu gdje slaviš Isusa i proučavaš Bibliju jer Bog to ljubi -- no to je uglavnom to. Crkva ne spašava već Isus Krist. Istina, bolje otići u crkvu nego završiti u raljama neke legalističke sekte gdje ti isperu mozak i izgubiš vlastiti identitet.

Lijep pozdrav!

Gospodin Isus Krist želi da djeca dolaze k njemu. “Pustite dječicu i ne branite im da dolaze k meni, jer takvih je kraljevstvo nebesko” (Mt 19,14). Ovo se ponavlja u Mateju, Marku i Luki, pa mora biti vrlo važno. Krist je čak rekao da netko mora doći kao malo dijete da bi se spasio (Matej 18,3). Može li spasenje biti teško ako su pozvana djeca, ako, zapravo, odrasli moraju postati djetinjasti da bi ga primili?

Spasenje se opisuje kao dar. Nije teško primiti dar.

Rimljanima 3:21-24 —

Ali sada je objavljena pravednost Božja, mimo Zakona, o kojoj svjedoče Zakon i Proroci. Ova Božja pravednost dolazi kroz vjeru u Isusa Krista svima koji vjeruju. Nema razlike, jer svi su sagriješili i lišeni su Božje slave, i besplatno su opravdani njegovom milošću kroz otkupljenje koje je došlo po Kristu Isusu.🤍

Osuđujemo one koji tvrde da jednom opravdan čovjek ne može griješiti, a isto tako i one koji poriču da istinski opravdani ikada padnu: one koji na sličan način tvrde da se čovjek preporođen Duhom Božjim može suzdržati i od najmanjih grijeha. To su ludi snovi fanatika, koji ili đavolskom ohološću varaju, ili licemjerjem fasciniraju umove ljudi, ili spletkare kako bi ih odveli do ruba očaja.

Jean Calvin, teolog

.

STALNOST SPASENJA ???

=========

Spasenje se može i IZGUBITI !!!

...............
EZEKIEL 33,13

Reknem li ja PREVEDNIKU: `ŽIVJET ĆEŠ!`

a on se pouzda u svoju pravednost i

STANE ČINITI NEPRAVDU,
ZABORAVIT ĆU SVU NJEGOVU PRAVEDNOST, i

ON ĆE UMRIJETI zbog nepravde što je počini!
--------------

...............
FILIPLJANIMA 3,12

Ne kao da sam već postigao ili dopro do savršenstva,

nego - hitim ne bih li kako dohvatio jer sam i zahvaćen od Krista.

FILIPLJANIMA 3,13

Braćo, JA NIPOŠTO NE SMATRAM DA SAM VEĆ DOHVATIO.

Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem,

FILIPLJANIMA 3,14

k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu.

----------------

...............

MATEJ 24,24

Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i

iznijeti znamenja velika i čudesa da,

bude li moguće, ZAVEDU I IZABRANE.

----------------

...............

RIMLJANIMA 11,20

Dobro! Oni su zbog nevjere odlomljeni, a ti po vjeri stojiš.

NE UZNOSI SE, NEGO STRAHUJ!

RIMLJANIMA 11,21

JER AKO BOG NE POŠTEDJE PRIRODNIH GRANA,

NI TEBE NEĆE POŠTEDJETI.

RIMLJANIMA 11,22

Promotri dakle dobrotu i strogost Božju: strogost na palima,

a dobrotu Božju na sebi ako ostaneš u toj dobroti,

INAČE ĆEŠ I TI BITI ODSJEČEN.

----------------

...............

1. KORINĆANIMA 10,12

TKO DAKLE MISLI DA STOJI, NEKA PAZI DA NE PADNE.

--------------

...............

HEBREJIMA 10,38

A PRAVEDNIK ĆE MOJ OD VJERE ŽIVJETI, AKO LI PAK OTPADNE,

NE MILI SE ON DUŠI MOJOJ.

-------------

...............

FILIPLJANIMA 1,19

Jer znadem: po vašoj molitvi i pomoći Duha Isusa Krista to će mi biti na spasenje,

FILIPLJANIMA 1,20

kako željno i očekujem i NADAM SE DA SE NI ZBOG ČEGA NEĆU SMESTI,

nego da će se mojom posvemašnjom odvažnošću -

kako uvijek tako i sada -

Krista uzveličati u mome tijelu, bilo životom, bilo smrću.
--------------

...............

HEBREJIMA 6,4

Zaista, ONIMA koji su jednom prosvijetljeni, i okusili dar nebeski,

i postali dionici Duha Svetoga,

HEBREJIMA 6,5

i okusili Lijepu riječ Božju i snage budućega svijeta,

HEBREJIMA 6,6

PA OTPALI, NEMOGUĆE JE OPET SE OBNOVITI NA OBRAĆENJE

kad oni sami ponovno razapinju Sina Božjega i ruglu ga izvrgavaju.

--------------

...............

MATEJ 8,11

A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol

s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom,

MATEJ 8,12

a SINOVI ĆE KRALJEVSTVA BITI IZBAČENI VAN U TAMU.

Ondje će biti plač i škrgut zubi.

Što mislite, može li spašena osoba izgubiti svoje spasenje? Mnogi kršćani imaju oprečna stajališta o tome. Što vi mislite?
Ljudsko bice svaki dan ima iskusenja i niko nije bez greha. Alo ako cinimo dobra dela , kao sto je hristos cinio , spasenje stoji.

I izabrani mogu biti prevareni, jer imaju slobodnu volju.
to njoj namerno promice, jer je svesna da joj nema spasa u denominaciji, i zato insistira na sigurnosti spasenja, poziva se na korincane, a sta cemo sa ovim vukovima u efesu?
29 »Ja znam da će nakon mog odlaska među vas uljesti vuci okrutni koji ne štede stada, 30 a između vas će samih ustati ljudi koji će iskrivljavati nauk da bi odvukli učenike za sobom.

Rim11:6

A ako je po milosti, nije više po djelima; inače milost više nije milost. A ako je po djelima, nije više milost; inače djelo više nije djelo.
izostavljas kontekst, to se odnosi na jevreje,IZRAELCE, kada kaze ostatak, a kontekst je da se nece spasiti delima ZAKONA
Rimljanima 11,5 Tako dakle i u sadašnje vrijeme ostatak bi po izboru blagodati.

Rimljanima 11,1 Govorim dakle: eda li Bog odbaci narod svoj? Bože sačuvaj! Jer sam i ja Izrailjac od sjemena Avraamova od koljena Venijaminova.
Rimljanima 11,2 Ne odbaci Bog naroda svojega, koji naprijed pozna

Sjetio sam se...ne moramo ići u bibliju, jer će biblijska kršćanka sve stihove probati pobiti.
ne pobija ona stihove, vec ima denominacijsko predubedjenje da ce se oni uzneti, a evandjelje po mateju je za njih nesto drugo
kontekst stiha u mateju je ustrajanje za ulazak u mesijansko kraljevstvo. fizičko spasenje,
nema veze s uznesenjem crkve.
predoci nam tacno razliku koju navodis, kako kod MATEJA imamo fizicko spasenje, zar vas ne zanima ulazak u kraljvevstvo Bozije, zar ono nije nebesko? [videti nize, objasnjavam da postpoje 2]
MATEJ 8,12

a SINOVI ĆE KRALJEVSTVA BITI IZBAČENI VAN U TAMU.

Ondje će biti plač i škrgut zubi.
cela replika ti je dobra izuzev ovog dela, jer postoje dva kraljevstva, tako da ovaj deo ne mozes aplikovati na ostatak replike, radi se o drugom kraljevstvu, a ne nebeskom, tj. ne Bozijem
Matej 8,11 Ali vam kažem, mnogi će doći od istoka i od zapada i sjedit će za stolom s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom.
Matej 8,12 A djeca kraljevstva bit će izbačeni u tamu. Ondje će biti jauk i škrgut zuba."

to su ovi koji zagovaraju fizicko kao biblijska krscanka

Zadnje uređeno:
nisam te shvatio
objasni mi to
Pa naveo sam stihove, dva stiha
Matej 8,11 Ali vam kažem, mnogi će doći od istoka i od zapada i sjedit će za stolom s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom.
Matej 8,12 A djeca kraljevstva bit će izbačeni u tamu. Ondje će biti jauk i škrgut zuba."
kako ih ti tumacis? ja da imaju 2 kraljevstva

Pa naveo sam stihove, dva stiha

kako ih ti tumacis? ja da imaju 2 kraljevstva
nisi objasnio - samo si dao stihove
---------
PRVO
na Nebesko kraljevstvo idu spašenici na SAMO 1.000 godina
DRUGO
nakon 1.000 godina svi spašenici idu na Zemaljsko kraljevstvo
u novi RAJ vječno
TREĆE
a sinovi će kraljevstva biti izbačeni van u tamu. Ondje će biti plač i škrgut zubi.

IZBAČENI !!! - znači - NEĆE biti u kraljevstvu !!!
Ognjeno Jezero NIJE kraljevstvo

nisi objasnio - samo si dao stihove
zato sto sam znao da ces ti da ucitas lazno otkrivenje, ali njega Isus ne pominje u evandjelju, niti da se desava sve kroz tri faze u 1000 godina... znaci kada je Isus propovedao 30-i neke godine sve do kraja 1. veka svi hriscani su verovali kao ja, a posle je ubacena ta hereza milenarizma, to jest. hilijazma u koju prvi hriscani nisu verovali, nisu ni znali za to carstvo 1000-godisnje, i upravo Isus kaze da ce njegovi sinovi biti baceni u tamu najkrajnju, nikakvo jezero ne pominjuci

nebesko je vecno carstvo, a 1000-godisnja su materijalna, mnoga zemaljska su trajala po 1000 godina

nebesko je vecno carstvo
dal spašenici idu na nebo u Nebeski Kraljevski Jeruzalem?
da
dal će nakon 1000 godina
NKJ sič na zemlju sa svim spašenicima?
da
-----------
NEBESKI KRALJEVSKI JERUZALEM
SILAZI SA NEBA NAKON 1.000 GODINA
==========

Pošto je drugi uskrs za sve ne spašenike nakon 1.000 ljeća,
1.000 godina nakon prvog uskrsa,

logično je da i

nebeski kraljevski Jeruzalem

silazi sa neba nakon 1.000 godina,
jer tada Sotona zavodi ne spašenike da napadnju
taj NKJ koji je sišao sa neba
sa svim spašenicima.
------------------

NEBESKI KRALJEVSKI JERUZALEM

SPUŠTA SE SA NEBA NA ZEMLJU

________
OTKRIVENJE 21,10

I prenese me u duhu na goru veliku, visoku i pokaza mi

SVETI GRAD JERUZALEM: SILAZI S NEBA od Boga,

======
TADA SOTONA BIVA PUŠTEN
A TO JE NAKON 1.000 LJEĆA
_______
Otkrivenje 20,7
A KAD SE NAVRŠI TISUĆU GODINA,
Sotona će iz svoga zatvora biti pušten:
======
I ZAVODI PREŽIVJELE NE SPAŠENIKE NA ZEMLJI -

_______
OTKRIVENJE 20,8
izići će ZAVESTI NARODE SA ČETIRI KRAJA ZEMLJE,

Goga i Magoga, i skupiti ih u boj. Bit će ih kao pijeska morskoga.
========
DA NAPADNU N.K.JERUZALEM
KOJI SE SPUSTIO SA NEBA
U KOJEM SU SVI SPAŠENICI

________
OTKRIVENJE 20,9
Skupiše se na prostrano polje zemlje i

opkoliše TABOR SVETIH I LJUBLJENI GRAD...
=======

ALI

BOG PUSTI VATRU S NEBA

I SPALI SVE TE NE SPAŠENIKE

_______
Otkrivenje 20,9...
Ali OGANJ SIĐE S NEBA TE IH PROGUTA.
======
TADA SU SVI NE SPAŠENICI MRTVI -
TADA DOLAZI DRUGI USKRS ZA SVE NE SPAŠENIKE

______
OTKRIVENJE 20,5

DRUGI MRTVI NE OŽIVJEŠE DOK SE NE NAVRŠI TISUĆU GODINA...
=======
I SUD ZA SVE USKRSLE NE SPAŠENIKE
_____
IVAN 5,29

I izići će: koji su dobro činili - na uskrsnuće života,
a KOJI SU RADILI ZLO – na USKRSNUĆE OSUDE.

OTKRIVENJE 20,12
I vidjeh mrtve, velike i male: stoje pred prijestoljem, a knjige se otvoriše.

I otvori se jedna druga knjiga, knjiga života.

I mrtvi BIJAHU SUĐENI po onome što stoji napisano u knjigama,

po djelima svojim.

dal će nakon 1000 godina
NKJ sič na zemlju sa svim spašenicima?
ne, vec silazi sa SVETIM ANDJELIMA, to je falsifikat koji vam je atanasije uvalio sa laznim otkrivenjem, a hteo je i sa didahe, da dolazi sa svetim ljudima, onda oni ne bi vaskrsavali, a istina evandjelja glasi ovako:

Matej 25,31A kad dođe sin čovječij u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sjesti na prijestolu slave svoje.
Nego, pristupiste k sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela, 23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika, 24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.(Jevrejima,12)

ne, vec silazi sa SVETIM ANDJELIMA, to je falsifikat koji vam je atanasije uvalio sa laznim otkrivenjem, a hteo je i sa didahe, da dolazi sa svetim ljudima, onda oni ne bi vaskrsavali, a istina evandjelja glasi ovako:

Matej 25,31A kad dođe sin čovječij u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sjesti na prijestolu slave svoje.
Nego, pristupiste k sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela, 23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika, 24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.(Jevrejima,12)

dal će RAJ biti
NA NEBU
ili
NA ZEMLJI?

dal će RAJ biti
NA NEBU
ili
NA ZEMLJI?
a ko to moze da se pita, osim onoga koji bi culno, materijalno, zemaljsko? nema vise raja, kao rajske baste, od kada sam ja Adam izasao odatle; sada je vreme proteklo, i valjda mi hriscani tezimo nebeskom carstvu, nebeskoj gradjevini, i stanovima, a ne mastamo o nekim rajskim ostrvima, sa domorotkinjama oskudno odevenim, kao nas @robivek ?
Ivan 14,2 U kući Oca mojega mnogi su stanovi. Kad ne bi bilo tako, bio bih vam rekao, jer idem da vam pripravim mjesto.
Ivan 14,3 I kad otidem i pripravim mjesto, opet ću doći i uzet ću vas k sebi, da i vi budete, gdje sam ja.
Ivan 14,4 I kamo ja idem vi znate i put znate."
dakle, sta nas briga za rajeve, valjda bi da budemo sa Isusom, gde je on, sa nebeskim Ocem?
Ivan 14,5 Toma mu odgovori: "Gospodine, ne znamo, kamo ideš; i kako možemo put znati?"
Ivan 14,6 Isus mu reče: "Ja sam put i istina i život: nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni.

Nazad
Vrh