Nije ni tema ali eto odgovorio sam da ne bi pobjegao.
...e tako su mi nekad i oni "odgovarali" kada sam postavljao jasna i precizna pitanja i insistirao na takvog odgovora, hvala na "pokaznoj vezbi"... ☺
Primjetićeš da tu nigdje ne piše da se slavi subota niti da je taj pokoj dan subota. Fokus je na pokoju a ne na suboti.
Ja nisam pomenuo slavljenje nego svetkovanje subote po primeru Bozjeg stvaranja i na kraju testa se jasno navodi da je taj pocinak i dalje aktuelan za Bozji narod...
Ako ti ovo nije dovoljno jasno evo ti kako su grci to preveli a ortodoksni jevreji potvrdili:
[/URL]
Dakle kao sto se jasno vidi iz sadrzine na linku,ono sto stoji kao pocinak u 9 stihu definitivno jeste subotnji pocinak,dakle svetkovanje sedmog dana !!!
Možda u tvom tumačenju. A to počivanje nema veze sa ritualnim slavljenjem subote.
Hmmm,izvini maki ali jesi li siguran sta to znaci ritualno slavljenje subote ???
Kakvi su to rituali zapisani u 2 Mojs.20 gde se izmedju ostalih deset,navodi i 4-ta Bozja zapovest !!!???
Gde je tu ceremonijalni zakon koji se uobicajeno stavlja u kontekst rituala kojeg pominjes !?
I ti tumačiš taj stih.
Tj. protumačio si da to piše. Tumačenje koje niko drugi tako ne tumači.
Ma ne tumacim bato nego citam sta pise,ti si taj koji kazes " ma jes da tako pise ali to zapravo ne znaci to sto pise...", primecujes li konacno razliku ???
Tebi je svaki odgovor koji ti se ne sviđa odgovor o lanjskom snijegu. Ajde navedi primjere gdje su pobjegli od tebe?
Hajde budi iskren maki pre nego sto te ozbiljno shvatim da me javno optuzujes da sam lazljivac, dali ti zaista,pred Bogom i pred svih prisutnih forumasa.mozes potvrditi da me nisi video kako prozivam sagovornike JS da mi odgovore na direktno postavljeno pitanje a da je to bilo opravdano jer mi odgovora zaista nisu dali ...!?
..i ne bilo kakvog nego upravo na to sto pitam, a evo na sta mislim: dakle kad nekog pitas koliko su dva i dva odgovor jeste onaj koji sadrzi bilo kakav numericki podatak,nezavisno dali je odgovor tacan ili nije - sto ce reci neovisno dali se meni svidja to sto su po njemu "dva i dva sedamdeset i tri",dakle tako misli i odgovara,kasnije cemo o rezultatu...ali kad na to isto pitanje neko odgovara sa podatcima o lanskom snjegu i to se realno da videti iz same formulacije odgovora,e onda bato imamo situaciju na koju ukazujem...!!!
Jel ti sad bar malo jasnije ???