Struktura duhovnog svijeta...

Reakcijski bodovi
12
Bodovi
0
Ne bih odmah davao svoja znanja o tome i to donekle potvrđivao biblijom ali ću vas pitati za početak što vi znate:

- Koliko ima neba? I zašto baš toliko ?
- Koliko ima nebesa?
- Na kojem nebu zasjeda Otac na svome prijestolju?
- Na kojem nebu zasjeda Sin na svome prijestolju?
- Za koja neba je vladalački zadužen Otac a za koja Sin?
- Koju strukturu odslikava jeruzalemski hram?

Što to znači donekle potvrđuješ biblijom. Sva ova pitanja koja si postavio trebao bi biblijom odbraniti, ili?

- Koliko ima nebesa?

Da li odgovori na ova pitanja imaju ikakav utjecaj na kvalitetu naseg zivota ovdje na Zamlji?

Da li odgovori na ova pitanja imaju ikakav utjecaj na kvalitetu naseg zivota ovdje na Zamlji?

Ukoliko sa određenim znanjem imamo logične analize i osvjedočenje vjere to nas dodatno čini sretnijim. A sreća je prva stavka kvalitete života. Ja se bavim komparativni teorijskim analizama religija i često nailazim na bazična zajednička temeljna znanja. U tom smislu me oduševila knjiga „Zaratustrizam“ od Farhang Mehra pa sam ostvario svoje uvjerenje i osvjedočenje da je i Zaratustra inkarnacija Sina Božjeg ili jedan u nizu njegovih silazaka u ovaj svijet.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Ukoliko sa određenim znanjem imamo logične analize i osvjedočenje vjere to nas dodatno čini sretnijim. A sreća je prva stavka kvalitete života. Ja se bavim komparativni teorijskim analizama religija i često nailazim na bazična zajednička temeljna znanja. U tom smislu me oduševila knjiga „Zaratustrizam“ od Farhang Mehra pa sam ostvario svoje uvjeenje i osvjedočenje da je i Zaratustra inkarnacija Sina Božjeg ili jedan u nizu njegovih silazaka u ovaj svijet.

De nam otkrij odgovore na ta pitanja u vezi nebesa, nemoj nas mučit više.

P.S. Nego kako možeš biti kršćanin ako vjerujuš u tog Zaratustru - zar nije Isus rekao "Ja sam Put, Istina i Život" - ali to je neka druga tema, sada o nebesima....Pavle je rekao da je bio na trećem nebu ako se ne varam.

De nam otkrij odgovore na ta pitanja u vezi nebesa, nemoj nas mučit više.

"Problem" je u tome što ja ne odgovaram na svoja pitanja....ako neko nešto napiše ja mu potvrdim, ispravim ga itd.

P.S. Nego kako možeš biti kršćanin ako vjerujuš u tog Zaratustru - zar nije Isus rekao "Ja sam Put, Istina i Život" - ali to je neka druga tema,

Pa upravo sam gore odgovorio da je Zaratustra inkarnacija Sina Božjeg, jedan od njegovih silazaka...dakle i sa Zaratustrom se ispunjava Isusova izjava da je samo on Put jer Zaratustra je Isus onog vremena.

sada o nebesima....Pavle je rekao da je bio na trećem nebu ako se ne varam.

Da i pošto u bibliji nema nekih eksplicitnih informacija koliko ima neba neki naučavaju da ima tri samo zato jer je Pavao bio na trećem nebu. Sobzirom da imamo i drugu sistematizaciju biblijsku kao "Nebesa" i "Nebesa nad nebesima" i da su oba pojma u množini onda je jasno da neba ima iz te dvije grupe četiri ili više.

A sreća je prva stavka kvalitete života.

Jedan moj prijatelj klinicki psihijatar mi je jednom prilikom dao vrlo zanimljivu usporedbu o razlici izmedju neroze i psihoze. Rekao je da neuroticar zna da 2 i 2 nisu 5, i nesretan je zbog toga. Dok psihoticar zna da 2 i 2 jesu 5, i sretan je zbog toga.

Jedan moj prijatelj klinicki psihijatar mi je jednom prilikom dao vrlo zanimljivu usporedbu o razlici izmedju neroze i psihoze. Rekao je da neuroticar zna da 2 i 2 nisu 5, i nesretan je zbog toga. Dok psihoticar zna da 2 i 2 jesu 5, i sretan je zbog toga.

Dakako da i sreća može biti i lažna, umišljena...ali to ne isključuje mogućnost ostvarivanje sreće kroz usvajanje vrline, mudrosti i nekih spoznaja. Naprimjer vezano za moja pitanja; tko razumije strukturu Neba može shvatiti da je i njih (nebesa) Bog stvorio "na svoju sliku i priliku" kao i čovjeka a time shvatiti i odnos mikrokozmosa i makrokozmosa.

- Koliko ima nebesa?

jel se kaže - DO 3. neba
dal ima više? - ne zna se

nebo i nebesa = isto
ako misliš na duhovno

Bog Jedini Otac YHVH je DAO svojem SINU G Yehoshui
da mu sjedne ZDESNA
znači da je Božji Očev Jahvin prijestolj zajedno sa SINOVLJEVIM

GLAVNI je Bog Otac YHVH u SVEMU
a SINU je dao NEŠTO da radi - ali NE SVE

Nazad
Vrh