Mudri Salamun
Član
- Reakcijski bodovi
- 23
- Bodovi
- 0
U Bibliji nam je rečeno da nitko ne može izravno gledati Boga licem u lice i preživjeti. Međutim, bilo je ljudi u Starom zavjetu koji su tvrdili da su vidjeli Boga licem u lice, a ipak su živjeli da bi pričali o tome.(Postanak 18:1-3, 22) “Jahve mu se ukazao kod hrastova Mamre, dok je sjedio na vratima svog šatora na dnevnoj vrućini. On podiže oči i pogleda, i gle, tri čovjeka stoje pred njim. Kad ih je ugledao, potrčao je od vrata šatora da ih dočeka, poklonio se do zemlje i rekao: "O Gospodine, ako sam našao milost u tvojim očima, nemoj proći pored svog sluge... Ljudi su se okrenuli i otišli prema Sodomi. Ali Abraham je ostao stajati pred Gospodinom.”
GOSPODIN se pojavio Abrahamu, a s njim su bila još dvojica iz božanskog vijeća i svi su imali obličje ljudi. Jedan je bio sam Gospodin, vidljivi Jahve i Abraham je znao tko je on. Nakon što je Abraham razgovarao s Gospodinom, druga dva 'čovjeka' su sišla prema Sodomi, ali treći je ostao i čitamo gdje je Abraham ostao stajati pred Gospodinom. Nakon ovoga Abraham se zapravo pogađao s Gospodinom za Sodomu jer je u svom umu znao da je Lot u gradu. Još jednom vidimo u ovom susretu vidljivog Jahvu koji se ukazuje svome sluzi Abrahamu u ljudskom obliku.
GOSPODIN se pojavio Abrahamu, a s njim su bila još dvojica iz božanskog vijeća i svi su imali obličje ljudi. Jedan je bio sam Gospodin, vidljivi Jahve i Abraham je znao tko je on. Nakon što je Abraham razgovarao s Gospodinom, druga dva 'čovjeka' su sišla prema Sodomi, ali treći je ostao i čitamo gdje je Abraham ostao stajati pred Gospodinom. Nakon ovoga Abraham se zapravo pogađao s Gospodinom za Sodomu jer je u svom umu znao da je Lot u gradu. Još jednom vidimo u ovom susretu vidljivog Jahvu koji se ukazuje svome sluzi Abrahamu u ljudskom obliku.